בעקבות אירוע שקרה אתמול

TheSverd

New member
בעקבות אירוע שקרה אתמול

אני וכמה מחבריי יצאנו לבלות, ואיכשהו התגלגל לכך שלא רצו להכניס חלק מאיתנו, כשהחלק השני כבר מזמן היו בפנים, אבל זה לא הסיפור. השאלה היא מהן הסמכויות של מאבטחי מועדונים? האם הם יכולים להפעיל כוח פיזי כלשהו בשביל להרחיק אנשים?בתוך המועדון?בסמוך(אבל מחוץ) למועדון? או שהמקרה היחיד בו המאבטח יכול ליצור מגע פיזי הוא לשם הגנה עצמית?

joshh

New member
תסביר באופן מדוייק...

אתה אומר שהמאבטחים יזמו מגע פיזי בלי סיבה סבירה ? joahua

TheSverd

New member
לא

זה לא הגיע לרמה כזאת, אבל חשבתי מה היה קורה אם נגיד אומרים למאבטח "תעיף אותו מפה", כשהבן אדם נמצא מחוץ לגדרות ובלי שהוא הפעיל כוח כלפי מישהו, האם מאבטח יכול לעשות את זה? או שרק כשמדובר בשטח של המועדון יש למאבטח את היכולת להוציא בליינים בעייתים, עוד לפני שאלה הפעילו כוח כלפי מישהו? אני שואל את זה כי אתמול כמעט והגעתי למצב שבו כנראה היו נאלצים לגרש אותי בכוח, בלי שעשיתי שום דבר רע כשרק הגנתי על הזכויות שלי. אז אני רק רוצה לברר להבא אם זה בכלל חוקי.

joshh

New member
לדעתי

למאבטח/באונסר אין סום שמכות מעבר לגדרות המועדון. מעבר לכך הוא לא יכול להפעיל שום כוח פיזי שלא סביר או כן סביר אם לא עשית דבר (אגב כנ"ל גם שוטרים). במועדון, אם אתה לא היית בעייתי ופינו אותך בכוח ללא שום סיבה - יש להם בעיה. אם פינו אותך בכוח ללא שאתה הפעלת כוח - יש להם בעיה. בגדול, המאבטח יכול לשמש כקיר למניעת כניסה כשצריך, עצירת אלימות (ולא ליצור אותם), לעשות סדר, לשמש כהרתעה לבליינים, מניעת מחבלים, מניעת גנבים. לא ליצור תגרה, לקוף לאיים.. joshua

TheSverd

New member
אחלה, תודה

דרך אגב, מה זה בדיוק באונסר? ועוד משהו - הרי כל מה שעליו דיברנו עליו עתה לא כתוב בחוק במפורש. זה אומר שאת הדברים האלה צריך לגזור לוגית מהחוקה הקיימת? נגיד וכתוב בחוק שבסמכותו של המאבטח לעשות ככה ככה וככה. כל הדברים שלא כתובים במפורש בחוק אמורים להגזר מהמוגדר בחוק?

דובי 46

New member
גוש היקר וכל המאבטחים לידיעתכם.

המאבטח במועדון נמצא אך ורק לאבטחה ושמירה על המועדון ועל כל הבאים בכניסתו של המועדון,פאב, מסעדה, או כל בניין בו נמצא מאבטח 1 או הרבה. על המאבטח ,לפקוח עיניים על הנעשה מסביב למועדון על מנת למנוע פיגוע חס וחלילה . אין המאבטח יכול להתערב בנעשה בתוך המועדון ..... לכל מועדון יש שומרים או סדרנים שמקבלים שכר נאות לעשות סדר במועדון או בכניסה. אוי למאבטח שהמשטרה תתפוס אותו בפעילות אחרת שלא נוגעת באבטחת המועדון . ראו הוזארתם

TheSverd

New member
אבל איך מבדילים ביניהם?

האם נכון לומר שהמאבטח תמיד יהיה חמוש ואילו הסדרן אף פעם לא יהיה חמוש?

דובי 46

New member
ההבדל

שהמאבטח תמיד לובש תאפודה הזוהרת והסדרנים לא המאבטחים בחוץ רוב הזמן

amybr

New member
סלקציה

לצערי, המאבטחים במועדונים עושים סלקציה עפ"י מראה חיצוני, דבר שאין לו שום קשר עם ביטחון. זה נובע מדעות קדומות וגזעניות. אם אתה נראה מזרחי, לא תיכנס למועדון, וזה לא משנה איזה בחור טוב אתה. אם אתה נראה אשכנזי, תיכנס תמיד למועדון, גם אם אתה נושא איתך תותח. זאת הסיבה שלאתיופים אין איפה לבלות, ולערבים אין איפה לבלות, והם מסתובבים משועממים ברחובות, ועושים מעשי אלימות וונדליזם. אני רוצה להזכיר לכם למי עשו סלקציה עפ"י מראה לפני 60 שנה.

למעלה