המשך
כדרכם של סיפורים גם לסיפור זה גרסאות רבות. זהו סיפורה של טימר אח-הסער כפי שסופר על ידיו זמן קצר לפני מותו. סיפור לידתו של טימר אח הסער יוצא דופן אפילו בהשוואה ללידת אחותו כריסטינה: אותו הלילה לאחר שרומק מצא את כריסטינה והלך לכפרו, שררה דממה בכפר, דממת המוות, אפילו צרצר לא ניגן ברגליו הדקיקות מנגינת אבל מחשש להפר את אותה הדומיה ואז נשמע צליל בכי חנוק מאזור גופתה של רואנדה, יותר מאשר מעורר רחמים, הבכי דרש עזרה, הוא יצא קטוע ומגומגם אבל לחיות היער ששמעו אותו הוא היה ברור כמו השמש המפציעה בבוקר, הוא היה בקשת העזרה היחידה שיכולה לגרום לגישור הרתיעה שיש לחיות מבני האדם. בלב הטנדורה הקפואה ררואר הזאב זקף את אוזניו לשמע קריאת העזרה, הוא מהר מאד זיהה את מקורה ופצח בריצה קלילה לכוון ובעוד מרחרח את הרוח ומנסה לזהות מהי החיה אשר ביקשה את העזרה. בהגיעו אל כפר הוא נעצר על הגבול - הקו הבלתי נראה שמעבר לו התחילה הטריטוריה של ה``אדם``, ואז התחיל מאבק פנימי בראשו של ררואר הרתיעה מהכניסה לטריטוריה האסורה נגד קריאת המצוקה. דקות ארוכות כך נראה עמד ררואר הזאב על הגבול לא יכול להכנס אבל לא מוכן לעזוב. עד שקרעק העורב נחת לידו וצחק ``חה חה, מה אתה חושב שיש פה עדיין אנשים? אתה יכול להכנס, חוץ מזה שקרא לנו אף אחד לא חי כאן`` ררואר נהם בזעם ``לא יכולת להגיע קודם? אני כבר שעה מחכה לך!`` ובזינוק מהיר הוא רץ לעבר הבכי שנדם כמעט. ומאחרי עגלה שרועה על הדשא הנוצץ משלג רטוב נחה גופתה של בת אדם, ריחוח מהיר שלל ררואר גילה שהיא מתה כבר כמעט שעה, וכבר רגע עד שררואר זיהה מקור הבכי. בין רגליה של בת האדם, ביצבץ ראשו של גור אדם קטן, וררואר הבין פתאום שגור זה הוא שקרא לו לעזרה. קרעק נחת ברפרוף כנפיים, מרעיש בכוונה בכדי להסב את תשומת ליבו של ררואר, ררואר הריח קצת באיחור את הריח המגעיל של אוכלי הנבלות, התנים סוגר עליו ועל הגור שבינתיים הספיק לבכות מאפיסת כוחות. - ``מה ררואר הנכבד עושה פה בכפר האדם?, האם ירדת אלינו השפלים מכל והתחלת לאכול נבלות? הא הא הא`` - ``כדאי מאד שתעלמו מפה ותתנו לי לצאת עם הגור, מכוון שהוא השתמש בקריאת המצוקה בכדי לזמן אותי ולכן אתם לא תניחו עליו כפה`` - ``בוא נחכה עוד כמה דקות, הוא ימות לבד ואז החוק לא יהיה תקף`` - ``אני לא אחזור על עצמי שוב, אם אתם לא תסתובבו ותלכו לאכול איזו גופה אני אזעיק את כל חיות הטנדורה ואנחנו נדאג למחוק את התועבה שהיא התנים`` - ``הפעם ררואר יש לך את הגיבוי של קריאת המצוקה`` - ``אתם רק דואגים מכוון שידידי קרעק כאן ואותו אתם לא תוכלו לתפוס והוא יספר את מה שקרה כאן`` - ``יום אחד ררואר, יום אחד`` והתנים החלו להתפזר. ררואר התקרב לגופה ובחן את גור האדם, הוא היה גדול מדי ולא יכל לצאת. ללא גינוני טקס מיותרים ררואר שלף אחד שיניו והחל לנסות לחתוך את הגופה ולפתוח לגור מקום לצאת, בינתיים הגיעו עוד כמה זאבים ותוך זמן קצר הגור היה בחוץ. זאבה אפורה בשם ``ענן סוער`` שאלה את ררואר ``מה אתה מתכוון לעשות איתו עכשיו?, הרי הוא לא אחד מאיתנו`` ``מה את מציעה?, לנטוש אותו?, אני לא מוכן להתדרדר למצב של התנים האלו`` נהם ררואר והבוז בקולו נשמע היטב. ``ניקח אותו אל ה-אדם`` ולפי איך שררואר הדגיש את ה``ה`` כולם ידעו למי הוא מתכוון ``האם גור האדם ישרוד את הדרך? לא נספיק להגיע לפני השחר`` שאל זאב קטן ששמו היה ``כוכבון`` ``אנחנו נרוץ כמו רוח הסער ואנחנו נגיע, כי כולכם יודעים עד כמה נדיר האדם שיכול לדבר איתנו ולקרוא לנו בשפתנו`` והם רצו כל אותו הלילה ובשבטי המושניי השומרים ששמרו בלילה סיפרו למחרת בבוקר כי הם ראו להקת זאבים שרצה לידם בטנדורה והם רצו כאילו כל ששת השדים בעקבותיהם. ועם בוא הבוקר הונח גור האדם על מפתן ביתו של ה``אדם`` וכך תם סיפור לידתו של טימר אח הסער וכפי שלידתו לוותה בחבריו החיות כך גם חייו.