שאלה מצויינת../images/Emo45.gif ולדעתי לב העניין
של השינוי שאני מבקש לעצמי-כי בסופו של דבר בטחון עצמי הוא ממש מכריע בהמון תחומים,ולא רק הטריויאלים והמובנים מאליהם.שיפור בבטחון עצמי הוא שיפור באיכות החיים,ומכיוון שהחיים שלנו זה הדבר החשוב ביותר,כך גם השאלה הזו שהתחבטתי ואני עדיין מתחבט בה קשות. אני חושב שלב העניין הוא ההתנסות העצמית,החוויה והעשייה. הרבה מהחוסר בטחון עצמי נובע ממקרים שקרו לנו בעבר,לפעמים זה הולך עד שנותינו הראשונות בעולם,והולך איתנו עד היום.ככה ההגנות שלנו גורמות לנו להסתגר בתוך עצמנו,לא לנסות דברים חדשים,רק בגלל שפעם קרה לנו ככה וככה,דבר שהוריד לנו את הבטחון העצמי,ואנחנו משכנעים את עצמנו שמדובר שרצון שלא להיפגע שלמעשה זו הפגיעה החזקה מכל. לדעתי,חייבים להבין שחלק מאותה עשייה פירושה שגם נפגע לפעמים,וחייבים לקחת את זה בחשבון,אבל אסור להרתע ממנה...טוב,לא סתם שמתי את החתימה שלי,אני באמת מאמין שזה הדבר שהכי עוזר לי בנסיונות להתגבר על פחדים,לנסות ולשנות דברים אצלי בחיים וע"י ההתנסות הזו להעלות את הבטחון העצמי שלי. מהנסיון האישי שלי אני יכול להגיד שהתנסות בחוויות ודברים חדשים זה דבר שמאוד עזר לי.הרבה יותר קל להעלות את הבטחון העצמי במקומות לא מוכרים לך,כי אז אתה לא משייך אוטומטית את מה שקורה לך עכשיו למה שקרה לך פעם,גם אין את השיפוט המוקדם מצד אנשים אחרים(מאוד חשוב בעיני!) וגם הנכונות שלך להיפתח ולנסות היא הרבה יותר גדולה.כשזה קורה אז גם קורים דברים מפתיעים,כי דברים חדשים עושים מתוך תשוקה והתלהבות(אצלי זה ככה לפחות),ואז היכולת של אחרים להתקרב אלייך גדלה.הרבה פעמים גילית שהפחדים או חוסר הבטחון שלי בענינים כאלו לא היה מוצדק,או שנגיד זאת אחרת-החוסר בטחון עצמי גורם לך להעצים בעיות שמסובכות גם ככה,ודרך ההתנסות אתה לומד לקבל עליהם פרופורציה ולהתמודד עם הבעיות והמגבלות שלך בצורה טובה ומאוזנת יותר,וככה להגביר את איכות החיים שלך. יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא,כי זה נושא מאוד חשוב בשבילי,אז אולי נמשיך מאוחר יותר(בלי הבטחות!).