בעקבות דיונים בפורומים לועזיים של

בעקבות דיונים בפורומים לועזיים של

הסדרה - כמה שאלות: 1. מה מושך אתכם לצפות בסדרה? 2. האם אתם מאמינים ברעיון של soulmate? 3. האם משנה לכם איך יוצרי ושחקני הסדרה מפרשים את היחסים בין הדמויות ולמה? הנה התשובות שלי. 1. יש כל כך הרבה דברים שונים שמושכים אותי לראות את הסדרה, החל מדבריםכמו הנופים, התלבושות, המוסיקה, השימוש במיתולוגיה וכלה במשחק, בתסריטים הטובים, בבימוי וכו´. אבל הדבר העיקרי אני חושבת זה הרעיונות של הסדרה בקשר לאהבה, בקשר לטוב ורע, בקשר לבחירות בחיים, לגורל, ועצם העובדה שזו אחת הסדרות היחידות שאני בתור אשה פמיניסטית יכולה לצפות בגיבורות שלה ולראות בהן role models. 2. אני לא מאמינה בו בכללי, בקשר לחיים. אני לא חושבת שלכל אחד יש soulmate. יכול להיות שמקרים נדירים כן. מכיוון שאני לא מאמינה בגורל, אלא בזה שהגורל הוא מה שאתה עושה ממנו, אני מניחה שאני מאמינה שאתה יכול להפוך מישהו ל-soulmate שלך ע"י בחירה. בלי קשר לכל זה, כשזה מגיע לסדרה, כמו שאני מאמינה באלים יווניים, חזרה מהמוות, ושבירת חוקי הפיזיקה כשזה מגיע לצ´אקרם והקפיצות של זינה, אני גם מאמינה באמונה שלמה ברעיון של soulmates. זה נקרא לקבת את האמת הפנימית של הסדרה. 3. ממש לא משנה לי איך יוצרי הסדרה מפרשים את היחסים בין הדמויות כל עוד הם לא עושים משהו שלחלוטין מפריע לי לפרש אותם כמו שאני רוצה. אני מאלה שמאמינים שברגע שיוצר משלים יצירה, היא עצמאית בעולם (קצת בדומה לזה שכיש לך ילד בוגר, הוא לא איבר מאיברי גופך אלא אדם עצמאי), ומה שחשוב בעיניי הוא לא כוונת היוצר אלא הכוונה שאני, הקוראת, מפיקה מתוך אינטראקציה ביני לבין היצירה.

מעניין! ../images/Emo13.gif

אוקי.... 1. צריך לעשות הבדלה בין מושך למשך. בהתחלה הסיבה שהתחלתי לצפות בסדרה היתה היחסים בין זינה לגבריאל. אני לא מאלה שקיבלו את הרעיון באינטרנט והתלהבו. למען האמת, כששמעתי בפעם הראשונה על "סאבטקסט", הייתי בטוח שהכוונה היא ללקיחת תמונות של זינה וגבריאל ולהוסיף להן טקסט מלמטה שאומר דברים שהיו מצנזרים בכל ערוץ טלוויזיה נורמאלי.... איזה וויכוחים שהיו לי עם אנשים עד שהבנתי ש- "סאבטקסט" זה בעצם הקשר בין זינה לגבריאל ;) מה שגרם לי לראות את הסדרה אחרי כן היה הדרמה, האקשן, המתח, הסיפורים, העולם הזר והמרתק הזה, ההרפתקאות, כל הקלישאות הרגילות. מה לעשות, אני בחור קלישאי.
2. לא. אני לא מאמין שלכל אחד יש את המישהו או המישהי המיועדים לו מראש על ידי איזה כח עליון, על ידי האהבה או על ידי לא יודע מה. אני יודע שזה מצער, אבל לדעתי הכל בחיים זה רק עניין של צרופי מקרים, והבנה או אי הבנה אחד של השני, ואחד את עצמו. ובקשר למובן הפחות מיסטי של המונח, אני כן מאמין ששני אנשים יכולים להיות soulmates, אבל הכוונה היא בעיני שני אנשים שתמיד מבינים אחד את השני ותמיד יכולים להזדהות אחד עם השני, לא בהכרח שהם צריכים להיות זוג. להפך, לדעתי כששני אנשים כאלה נהיים זוג בכל זאת, זה מוריד מרמת ומעומק החברות בין השניים. 3. לא משנה לי איך הם מפרשים את זה, אבל משנה לי מה הם עושים. כלומר, אם הם יחליטו לדוגמא (מצב היפוטתי, כאמור), לסיים את הסדרה במערכת יחסים בין גבריאל לאראס, אני אולי אהיה מאוכזב, אבל אני לא אעשה כפי שרבים ממעריצי הסדרה עושים ואתכחש לכך, או אבקר אותם ואגיד שהם לא יכולים לעשות את זה ויש להם מחוייבות וכו´ וכו´. כי אחרי הכל - בתור יוצרי הסדרה - הם אלוהים! להם יש את כל הפריבילגיות בעולם, במאת האחוזים, לעשות מה שהם רוצים! אם למישהו יש בעיה כלכך רצינית עם מה שהם עושים שהוא לא מוכן לקבל את זה, בעיה שלו. אבל אני אוהב את הסדרה - לא את מה שהייתי רוצה שיהיה בסדרה, ובדיוק בגלל זה לא משנה לי מה קורה בסדרה, אני תומך בזה מבחינה עלילתית!

canimal

New member
זה הולך להיות קצר ומאכזב

1. מה מושך אתכם לצפות בסדרה? 2. האם אתם מאמינים ברעיון של soulmate? 3. האם משנה לכם איך יוצרי ושחקני הסדרה מפרשים את היחסים בין הדמויות ולמה? 1. זאת סדרה טובה ואני אוהבת את הדמויות. אני רוצה לדעת מה קורה להן. יש הומור ומכות ועלילות ששות צפיה וכשהכל משתלב ככה צופים בסדרה. 2. לא. ממש לא. כל כך לא. לא. 3. לפעמים. אם הם לא מפרשים אותם כמו שאני חושבת לנכון זה עלול להיות קצת מעצבן, אבל זה רק במקרים די נדירים בהם ההתפתחות היא -לדעתי- פחות טובה משהיא יכולה להיות. כמווווו... טארה! ושזינה ראתה את עצמה בה. איכס! לא רציתי לדמיין את זינה כמתלהבת קטנה. ולא חשבתי שזה התאים לאפיון שנתנו לה במהלך הסדרה.

אני לא פירשתי את הקטע עם טארה ככה

אני לא חושבת שזינה היתה מתלהבת קטנה. מה שהיא אמרה זה שגם לה, בשלב מכריע זה של החיים (גיל ההתבגרות) היתה חסרה קצת הדרכה, מה שהביא אותה להסתובב עם חבר´ה שהיו up to no good. אם את רוצה לדעת בדיוק איך פירשתי את זה, הנה לינק לסיפור האחרון בסדרת הסיפורים שלי על זינה הילדה/נערה: THE BETRAYAL

והתשובות שלי: גם דיי קצר

1. אני חושבת שבהתחלה, רק כל הנושא של המיתולוגיה שפשוט סיקרן אותי גרם לי לראות את זה... אבל זה יש גם בהרק... להרק לעומת זינה יש בקושי אופי... לא יודעת, הוא מעצבן אותי... (מתנצלת, אבל זו דעתי) ואני לגמרי מסכימה איתך, חמוטל, המוסיקה, התלבושות, והנופים... אוי, הנופים! בכייף הייתי יושבת עכשיו על איזה אוקיינוס כזה...
גם הקטע שזינה היא אייקון מאוד פמיניסטי,ועם זה גם מאוד נשי ורגשי. אני חייבת לציין שלעומת בנות אחרות בעולם, אני לא נמשכתי לסדרה בגלל הנטיות המיניות (זה הגיע אח"כ
סתם!!!) בכל אופן, זה הרבה דברים... אבל זה התחיל ממיתולוגיה ונגמר בקלייר. 2. אני לא ממש מאמינה בסולמייטס, כי כל פעם שחשבתי שהגיע הסולמייט זו הייתה טעות... אבל כל עוד זה נוגע לזינה וגבריאל, ולעולם הזה שהם חיות... כל מה שהן עברו ביחד!!! אני לא יודעת אם הן lovers או לא... אבל סולמייטס בטוח!!! 3. כל אחד ודעותיו הוא! אם החברה הכי טובה שלי היא שיפרית ואני סאברית זה אומר שאני צריכה לריב איתה על זה? לא... כי לי לא מפריעה כל התפיסה של הסאבטקסט... אני מאוד אוהבת לראות ת´דרך הזאת, אבל עד גבול הטעם הטוב. בכל מקרה, שכל אחד יפרש את היחסים איך שבא לו, העיקר שהוא לא מתווכח איתי, ואני לא רבה על זה... ושלא יחשוב שהדיעות שלו זה הדבר היחידי שקיים. מיכלי

אני מסכימה איתך בקשר להרקולס

גם אותי הוא מעצבן. אני מוצאת אותו שטוח מדי, בתור דמות. הוא יותר מדי טוב. גם כשגבריאל היתה יותר מדי טובה ותמימה היא עצבנה אותי. אני אוהבת לראות גם את השחור וגם את הלבן. אני מגדירה את עצמי יותר ויותר סאברית, אבל לא הייתי רוצה שהסדרה תגדיר את עצמה כדבר אחד או אחר. לדעתי היה חשוב לשמור על הסטטוס קוו כדי שכל הפירושים יוכלו להמשיך להתקיים. ואני גם לא סאברית פנאטית. אני כן אוהבת לראות את זינה נמשכת לגברים ומתמודדת עם זה (ותמיד חוזרת לגבריאל בסוף
) בקשר לנופים - ההורים שלי היו בניו-זילנד בחורף הקודם ונוסעים שוב בחורף הבא. גם החברה הכי טובה שלי נוסעת לניו-זילנד החורף. ורק חמוטל המסכנה נשארת בישראל

canimal

New member
נראה לי שהיתה הסכמה כללית מתישהו

שהרקולס הוא דמות שטוחה שלא יודעת לשחק והוא אידיוט כי כל מה שהוא יודע זה ההבדל השחור-לבן בין רע לטוב. אין אצלו אפור. וזה משעמם. בגלל זה -נראה לי- זה שמישהו זינאי ממש ממש לא אומר שהוא אוהב הרקולס. כלומר - אנחנו אולי נראה את הפרק אבל לא יותר מזה.

ענבר1

New member
באמת זה נושא שיש בו הסכמה ../images/Emo3.gif

הרקולס פשוט דמות שיטחית מדי שלא סוטה מדרך הישר אין לו ממש קונפליקטים או שדים פנימיים להיתמודד איתם קשה לי להזדהות איתו אין לו את העומק שיש לזינה אני אישית ראיתי הרקולס בגלל ניו זילנד (לא ההפך)ובמיוחד בגלל המיתולוגיה שאני כול כך אוהבת ואת זינה ראיתי מאותה סיבה

מישהי17

New member
את זינה ראיתי בגלל הדמות

ואיך היא מתמודדת עם העבר שלה, לא בגלל היחסים שלה עם גבריאל חברות או לא חברות זינה עצמה-האישה-הדמות מדהימה אותי והיא דמות מצויינת והיא גרמה לי לראות את הסידרה בעקבות הסידרה פגשתי אנשים מדהימים לא פחות! וזה הוביל אותי להרקולס השחקנים הקיווים הסידרה הרקולס שיעממה אותי תמיד וישנם פרקים מעטים מאוד שאני מסוגלת לראות ואף אחד מהם לא בגלל קווין או הרקולס אני לא אוהבת איך שקווין משחק והדמות של הרקולס באמת שיטחית וחסרת עומק ואני חושבת שזינה אמרה את זה הכי טוב : "he only fights to upset hera cuase she killed his family and to show the world her can sucseed without zues" אני יודעת הציטוט לא הכי נכון אבל קשה לי לזכור אותו כרגע אבל זה משהו בסגנון!

xena 17

New member
התשובות שלי שהן גם דיי קצרות....

1.מה שהכי משך אותי לצפות בסידרה היתה בעיקר הדמות של זינה שמאוד עניינה אותי מבחינת כל מה שעבר עליה עד כה.גם המיתולוגיה והנופים המדהימים של ניו זילנד לא משכו אותי פחות.דבר שני שבגללו התחלתי לצפות בסידרה זה כל הסיפורים המעניינים,האקשן,הדרמה,הקומדיה וכל ההרפתקאות שזינה וגבריאל עוברות יחד,המשמעות שהן נותנות לאהבה וכ"ד 2.אני לא ממש מאמינה בסולמייטס אבל כמו שמיכל אמרה כשזה מגיע בהקשר לסידרה אז בהחלט זינה וגבריאל,לפי דעתי,הן soulmate. 3.לא משנה לי איך יוצרי הסידרה מפרשים את היחסים בין הדמויות כל עוד אני מפרשת את זה לנכון וכל עוד שהם לא מגזימים.הרי הם יוצרי הסידרה והם יכולים לעשות מה שהם רוצים אבל עד גבול מסוים. שני

xena 17

New member
תיקון טעות...

לא משכו אותי פחות= משכו אותי לא פחות כמו הדמות. שני

למעלה