בעקבות האסונות בניו-יורק,

Secular

New member
בעקבות האסונות בניו-יורק,

נעשה מאמץ כביר למערכת חילות מתקדמת עבור העיר במקרה שחס וחלילה,אסון נוסף כדוגמת ה-11 בספטמבר יקרה,המאמץ כולל פיתוח צינורות חילוץ שינשאו ע"י מסוקים לחלונות,ויתמתחו עד הקרקע עבור חילוץ ניצולים פוטנציאלים. המערכת,על"פ הערכות מוקדמות,תוכל להיות בשימוש מ-ספטמבר 2003,עד אז ניו-יורק תהיה חשופה לפגיעות עצומות בנפש-אבל כמובן-כולנו מקווים שלא יקרה כלום,ולא יהיה שימוש למערכת. נ.ב: 3 אילוסטראציות להדגמה מצורפות!

stan_southpark

New member
....../images/Emo4.gif

1ניו יורק תיראה מכוערת עם כל החבלים האלה? 2זה לא הגיוני שחבל יחזיק בנין כמו האמפייר סטיית או גבוה או נמוך יותר!?!?!

Secular

New member
תגובה...

בן!! החבלים הם לזמן חירום ולא לקישוט עבור התפוח הגדול,והם ככל הנראה יוכלו להימתח עד 220מ´,כך שאפילו האמפייר וקרייזלר הם רלוונטים!!

stan_southpark

New member
אני יודע...

שזה לא קישות אבל עדין זה יכער את העיר אתה תילך ברחובות בין חבלים זה נשמע ממש מדכא

DrunkGoat

New member
מה לא ברור?

כאשר קורה מצב חירום כדוגמת ה-11 בספטמבר, מרכבים את הצינורות. כאשר אין מצב חירום - הבניין נראה כרגיל, בלי חבלים ובלי צינורות. והצינור לא נועד להחזיק שום בניין אלא לחלץ את הניצולים. (הניצולים יגלשו בתוך הצינורות למטה, לפי מיטב הבנתי)

oren*

New member
מצויין ../images/Emo70.gif רעיון מעולה, מזכיר את

מגלשות החירום במטוסים. רק צריך לבדוק את ההשפעה של התגלשות במגלשה כזו מגובה של 200 או 300 מטר. אני אישית הייתי מתעלף רק מהמחשבה

DrunkGoat

New member
אם אנשים קפצו מחלונות...

כדי להציל את עצמם, הם גם היו מתגלשים במגלשה. לא?

oren*

New member
צודק במיליון אחוז, ואין מה להגיד

שמדובר ברעיון מצויין

DrunkGoat

New member
אין ספק שהרעיון מצויין, אבל...

אני לא מבין איך זה יכול להתבצע, הרי לא בכל מקום בניו יורק יש מקום לצינור להימתח... (במיוחד בדאונטאון ששם הרחובות לא מסודרים) מלבד זאת, הם צריכים לחשוב גם על בניינים של 400 מטר... (ניו יורק נותרה חסרת המון שטחי משרדים, לפי מה שאתה אמרת יבנו במקום התאומים מספר בניינים קטנים, משמע - לא יוחזר כל השטח) - במוקדם או במאוחר יבנה אחד או יותר כאלו בנ"י.

DrunkGoat

New member
וחוצמזה...

אם הרעיון יצא לפועל הוא יהפוך לסטנדרט עולמי, או לפחות אירופאי-אמריקאי - יצטרכו להגיע גם לסירס טאוור והפטרונס.

oren*

New member
לא יבנו מגדלים של 400 מטר בניו יורק

ולטעמי באף עיר אחרת בארה"ב בעתיד הקרוב. פתרון של מגלשה שכזו גם אם היא בגובה של 200 מטר הוא פיתרון מצויין כי היום אין לנו פיתרון גם לזה. צריך לחשוב על העובדה שכיום אין שום פיתרון - ובעוד שנתיים יהיה לנו פיתרון לשמונים אחוז מגורדי השחקים בעולם (כמה מגדלים מעל 300 מטר כבר יש? לעומת כמות המגדלים בגובה 150-200 מטר?)

DrunkGoat

New member
בטח שכן.

אם לא יבנו מגדלים כאלה, נ"י תהפוך לעיר סטייל הכל-אותו-גובה (כמו בואנוס איירס), לא מרשים במיוחד, בכלל לא מתאים לניו-יורק. האמריקאים יתאוששו. (אם בישראל כל שבוע יש פיגוע באוטובוס ועדיין נוסעים באוטובוסים אז בארה"ב אפשר לבנות מגדלים אם פעם בכמה שנים מנסים להרוס אותם)

TheIllustrator

New member
עם כל ההרס והחומרה שבפיגועי

אוטובוסים... בוא לא נסחף! פיגוע באוטובוס הוא אפילו לא תחילת האסון שבפיגוע במגדל בן 400 מטרים! לא מבחינת כמות הרוגים ופצועים, ולא מבחינה כלכלית. (ונקודה נוספת למחשבה... שום פיגוע באוטובוס לא ייגרום זעזוע כלכלי בכל שווקי העולם)

kyle

New member
רק נקווה שאנשים שמטורפים

על רכבות הרים, לא יפוצצו חלק מבניין גבוה בכוונה!!!
זה באמת רכבת הרים קטנה (מגובה רב), ילדים ישמחו כשהבניין שלהם מתפוצץ! (בלי עין הרע, לא שאני מאמין בזה)

DrunkGoat

New member
בארה"ב הכל יותר גדול...

באופן יחסי, ביום שיש 3 פיגועי אוטובוס בישראל, בארה"ב צריך להתמוטט מגדל בן 120 קומות. (וזה לא ש-3 פיגועי אוטובוס ביום זה כזה מופרך, קורה לעיתים)

TheIllustrator

New member
מהיכן לך ההשוואה הזו?

ומאיפה המידע המטופש והאבילי הזה? - וסלח לי על האמרה...
א. מעולם עוד לא התרחשו במקומותינו פיגועים בשלושה אוטובוסים ביום אחד - טוב שכך, ובא נקווה שגם לא יהיו. ב. פיגוע הממוטט מגדל בן 120 קומות(מה גם שאין כזה בעולמנו
המגדל בעל מספר הקומות הרב ביותר כיום, הסירס טאוור, הוא רק בעל 110 קומות!), על כל יושביו ומשתמשיו, קרי 50.000 בני אדם לפחות, הוא, עם כל העצב והכאב, קצת יותר חמור מ-100 הרוגים. (ואני מאד לא אוהב השוואת דמים ומוות! כל אדם הוא עולם ומלואו, ועל כל פנים, כל רצח שלא לצורך בפעולת טרור הוא מיותר וכואב!)

DrunkGoat

New member
כמובן, זו לא הנקודה.

אני מדבר מבחינה סטטיסטית. האוכלוסייה בארה"ב גדולה מאוכלוסיית ישראל פי 43, בערך. לכן, כאשר נהרגים כאן 100 אנשים, שם צריכים לההירג 4,300. (זה מבחינה סטטיסטית) פיגועים של 100 הרוגים ויותר כבר קרו בעבר בארצינו הקטנטונת, אבל פיגועים של 4,300 הרוגים ומעלה - קרה בארה"ב רק פעם אחת. שוב, אני אדגיש כי אלו נתונים סטטיסטיים בלבד.

למעלה