בעקבות הבובה היפה של אורית בליבוד רטוב

בעקבות הבובה היפה של אורית בליבוד רטוב

חיטטתי קצת בבית ומצאתי כמה עבודות בליבוד רטוב. העבודות מאד ישנות אולי הן בנות חמש. המסקנות שהגעתי אליהן אז בעניין הזה שלפי דעתי יש משהו קצת קפוא בדמויות מלובדות ברטוב השיער, זקן, אם יש, נראים מאד לא טבעיים. איך שהוא, במרוצת הזמן, עזבתי את הנושא אבל מה שניתן לעשות, לדעתי זה טכניקות משולבות כמו בובה מלובדת עם שיער תפור כמו בובת וולדורף וכדומה. אז הנה קבוצת גמדים מלובדת ברטוב.

לעומת זאת... ../images/Emo85.gif או דמויות שאין להן

שיער שופע, העבודה בליבוד רטוב מאפשרת ליצור בובה עמידה שניתן לשחק בה. הדובי הזה הוא אחת העבודות הראשונות שלי בליבוד רטוב. הוא מאד מאד ישן ושוחק הרבה במהלך השנים ע"י הילדים.

אירית, אני מאד אוהבת את הדובון../images/Emo85.gif

יש לי חולשה לדובונים וזה נראה לי ממש אתגר ללבד דובון ברטוב. והרקע של הכריות - למרות שכבר ראינו אותן - אי אפשר להתעלם מהן - מ ק ס י מ ו ת!!!

חחח אני לא אומרת שלא ../images/Emo140.gif

אני, בכל אופן מעדיפה היום, בובות ודמויות מלובדות במחט אפשרי לסגור אותן במקומות הנכונים בליבוד רטוב בכדי להפוך אותן לעמידות.

hen79

New member
כמעט קיבלתי את התשובה לשאלה שמזמן רציתי לשאול

בתי כמעט בת שנתיים מאד אוהבת את המלובדים, השאלה היא אם אפשר לתת לה לשחק עם בובה מלובדת במחט? ועד מתי היא תשרוד (הבובה)?

אירית הגמדים שלך יפים ולדעתי הרטוב באמת

מאפשר לשחק איתם...ולא רק לתצוגה...

e m u n a

New member
באמת חמודים אבל מזדהה עם התוחשה שלך

היתרון של הליבוד הרטוב הוא שאפשר בלב שלם לבצע אותו בנוכחות ילדים. ליבוד מחט אני ממש לא מסוגלת לעשות כשיש ילדים בסביבה. נדמה לי שאין אדם שלא מגיב בהסתייגות מסויימת, חלחלה קלה, או בבדיחת וודו כשרואה פעם ראשונה דיקור בלבד. בתוכי הייתי צריכה להכהות משהו כדי לאפשר לעצמי להתנסות בזה. התוצאה (האוורירית/רכה/חמה...)כלכך קוטבית מהפעולה, ולכן אני מרגישה שמאוד חשוב ומעניין לחקור את זה.

shukpuck

New member
איך רואים שהם ישנים ../images/Emo13.gif

הם נורא מתוקים, ורואים שהם מתקופה אחרת שלך. אני אישית מסכימה איתך לגבי העדפת גמדי ליבוד המחט, למרות שלא הייתי מסרבת לאלה גם..

איולי

New member
היי הו! מה מודים? מי מודים? עוד לא אמרתי את

דברי! ואת שאלותיי......... אז גמאני מצטרפת לאלה שאוהבים גם את המלובדים ברטוב, כאילו דא? לא מבינה איפה החבאת אותם עד עכשיו הדובי המשוחק כבש את ליבי לגמרי לגמרי זה מה שכיף לי לפחות שאפשר לשחק עם הבובות ולפי המעט שהתנסיתי בו אז הליבוד במחט הוא יותר אומנות לאמנות שמביא לפיסול של ממש וניראה לי שהרטוב יותר לפרקטיות, מה את חושבת?

אמממ... אני לא ממש יודעת...

ליבוד במחט משאיר את הצמר חי ומעביר את התחושה הקסומה של החומר. הליבוד הרטוב כאילו נותן איזה מכה לחומר ומנמיך אותו באוקטבה. יש מוצרים כמו תיקים למשל שהאפקט של הליבוד הרטוב מאד מחמיא להם, בבובות אני לא כל כך בטוחה וגם בליבוד רטוב קשה ליצור את כל הפרטים הקטנים כפי שניתן במחט. האמנית ברידג'יט קראג הנסון מלבדת בובות במחט ורק בסוף העבודה סוגרת אותן בליבוד רטוב בשכבה החיצונית.

איולי

New member
היי! תודה! ועוד שאלה, מה הכוונה

לסגור בליבוד רטוב את השיכבה החיצונית? כי עכשיו אני בדילמונת קטנטונת ליבדתי ארנבון במחט מצמר משטחים וקצת מרינו עבדתי עליו הרבה כדי "להחליק" אותו כמה שיותר, שיהיו לו כמה שפחות שוונצים, השאלה היא אם עכשיו ללבד בעדינות ברטוב את הארנבון, ללטף אותו עם מים חמים וסבון או לא.... ומה את יודעת מהניסיון שלך על בובות מלובדות במחט למשחק לילדים?

לסגור את השכבה החיצונית בליבוד רטוב

הכוונה ללבד את ה"עור" החיצוני של העבודה. אין צורך לדחוק את העבודה שתהיה מלובדת גם בשכבות הפנימיות כפי שעושים בפריטים אחרים. ברגע שהבובה סגורה מבחוץ היא מוגנת למשחק של ילדים ועם זאת נשארת רכה וגמישה. בובה שהצמר בשכבות הפנימיות יהיה מלובד גם הוא,תהיה קשה כמו אבן.

טלושקלה

New member
אף פעם לא ליבדתי דמויות ברטוב זה נראה כל כך

שונה מהמחט שאני חייבת לנסות אירית היום אפשר לראות את השוני בין עבודות ראשונות לעכשויות

למעלה