בעקבות הבלאגן המתמשך בעולם...

הייזל

New member
בעקבות הבלאגן המתמשך בעולם...

אתם יודעים, מלחמה באפגניסטן, כל מיני מגיפות משונות("הפרה המשוגעת", אנטרקס, מחלת הפה והטלפיים ועוד כהנה וכהנה), מיפוי הגנום האנושי ושכפול כבשים בשם דולי, התרסקויות מטוסים על ימין ועל שמאל ועוד ועוד ניסיתי להיזכר בכל מיני ספרים אפוקליפטים ופוסט-אפוקליפטים שקראתי בעבר: טום המשוגע - סילברברג מדרך רגל - ניבן ושות´ פטיש השטן - ניבן ושות´ המנון לליבוביץ התלת-רגלים יומו של השלוש-רגל שם שרו מאוחר הציפורים היפות נתיב התופת - זילזני יש עוד כמובן...

"מלאכים נופלים" של ניבן וחברים יכול

להחשב כ- "פוסט אפוקליפטי"? הרי אחרי הכל, זה לא בדיוק העולם כפי שהוא מוכר לנו....... ספר חמוד ביותר, ד"א

mermit

New member
ואת התסריט המדוייק (כמעט) למה שעובר

עלינו אפשר למצוא בטרילוגיית ´אילומינטוס´ של רוברט ווילסון ורוברט שיי (באנגלית זה מבריק, אין לי מושג איך התרגום).

firefist

New member
קיבלתי היום ספר של היינלין

אז אם אני כבר במצב רוח היינלין - אפשר להוסיף לרשימה את "איוב" שלו, שהוא די אפוקליפטי (העולם נחרב מתאים לתיאור הזה :)). דרך אגב - הספר שקיבלתי היום הוא glory road של היינלין - ואני פשוט לא מצליח לזכור אם קראתי אותו או לא... (קורה, קורה... לפני שנתיים קראתי את כל הספרים של היינלין שהצלחתי לשים עליהם את היד, בטווח מאד קצת, ככה שנוצר טיפה בלבול בין השמות והעלילות). בכל מקרה - מישהו מעוניין לעזור לי ולאמר לי - על מה מדבר הספר?!?! (הכריכה האחורית מלאה במדבקות של ספריית בית-אריאלה, אז היא בלתי קריאה :)).

L67

New member
ספויילרון

מדובר על חייל משוחרר מכדור הארץ, שאישה יפהפיה (שיותר מאוחר תתגלה כבעלת תפקיד מפתח בניהול הגלקסיה) מפתה אותו לצאת להרפתקה שבה הם צריכים םגנוב ביצה מוקדשת ממבוך שנשמר ע"י מפלצות ודרקונים, בעזרתה של חרב (כמעט) קסומה, ועל המקוקם שיש בעולם לגיבורים שפרשו מעסקי הגיבורות....

mermit

New member
ספר חביב ביותר...

הספר הראשון של היינלין שקראתי (כשהלכתי לספרייה בכיתה ו´ וחיפשתי "משהו כמו ההוביט"... אח, הנעורים, התמימות), ולדעתי (ולמיטב זכרוני הרעוע) הוא די שונה מהאחרים של היינלין - קודם כל בזה שהוא פנטזיה. קראתי אותו עוד אי אילו פעמים מאז, ואני עדיין חושב שהוא משעשע ומומלץ.

איוב אפוקליפטי ?? העולם נחרב ??

קראנו את אותו הספר ? גם אם נתעלם מכותרת המשנה של הספר (קומדיה של צדק), אז הספר מתאים יותר להגדרות קלילות מאשר אפוקליפטיות. ואני אוהב את היינלין אהבה עזה, למרות שאיוב היה בלתי אהוב עלי לחלוטין.

היינלין ור´ משה בן מיימון

היה ידוע במידת מה כבעל דעות קיצוניות, אם דעות אלו נחשבו רדיקליות או ראקציונריות, לא ברור. ניתן לאמר כי הוא היה בעל דעות קיצוניות ביחס לעתיד. אפילו הספר שלו על התישבות בירח של צדק, התיחסה לבעית ההישרדות בחברה האנושית. אבל ספרו הגדול "גר בארץ נוכריה", הינו לעומת זאת בעל הקשרים מקראיים (הנבואה לגבי בנו הבכור של משה). ואכן הנבואה התקיימה ואחד מצאצאי הרמב"ם (ובמקרה איש מחשבים ) גר כיום בסאן פרנסיסקו..

L67

New member
אני לא בטוח שהוא עצמו יודע ../images/Emo4.gif

לגבי הספר ה"גדול" גר בארץ נוכריה - היינלין עצמו מתייחס אליו ב"מספר החיה" כמשהו חריג ומביך שנעשה בעבור כסף. הספר שלו שהכי פחות אהבתי. ואיזה התיישבות בירח של צדק בדיוק? "עריצה" עוסק בירח שלנו, אני לא מצליח להיזכר באחר שעוסק בהתיישבות על ירח. לגבי הדעות שלו - שוב עיוות התפיסה המטופש הזה? אפשר למצוא אצל היינלין הכל: ממה שנראה כמו מיליטריזם ב starship troopers ועד לאנארכיזם או מלוכנות ב"עריצה". הדעה של אנשים לגביו מאופיינת ב don´t confuse me with facts, I´ve already made up my mind

preacher

New member
שוב פעם רדיקלים?

תזכירו לי אם רדיקלי זה ימין או שמאל? כבר היה כאן ויכוח על זה.

זאינאל

New member
חשבתי שמשני הצדדים, לא ?

בד"כ "רדיקלים" אלה פשוט אנשים שדעתם נוגדת את דעתך. אבל אני במרכז ברוב הנושאים, אז רדיקלים הם קיצוניים מימין או משמאל, לא משנה

vonagut

New member
אז איך קוראים לספר בעברית?

ודרך אגב, אתמול קראתי בפעם המליון את "השליטים" - אח,קלאסיקה של מד"ב מהפיפטיז-סיקסטיז, ומאוד דומה ל"גברים בחלל"(רק יותר טוב)

הייזל

New member
בבקשה ממך

"גברים בחלל" קשור להיינלין רק בגלל שלדמויות בסרט יש את אותו השם כמו בספר "לוחמי החלל". חוץ מזה הספר GLORY ROAD נקרא בעברית "נתיב התהילה" ולא אני לא קוראת ל"איוב" ספר אפוקליפטי.

L67

New member
שתי שאלות

האם נכלל ברשימה ספר כמו retro-city של קאדריי? הוא אמנם לא מתאר את סוף העולם כולו - אך בהחלט מתאר את סוף עולמם של הגיבורים. ועקב העובדה שאפוקליפסה פירושה קץ ההיסטוריה ותחילתו של עידן פוסט-היסטורי, האם יכללו ספרים בסגנון "שלום לנצח" של הולדמן, המתאר יצירת אוטופיה המסיימת את המהלך ההיסטורי?

למעלה