בעקבות הדיון על משקל/לא משקל ועדכון

noaronen1

New member
בעקבות הדיון על משקל/לא משקל ועדכון

המשקל יצא מהאמבטיה. נמאס לי!
והנה וידאו - מדהים כמה נשים לא חשוב איך ולמה לא אוהבות את הגוף שלהן. ישבתי בהרצאה עם 500 נשים, ה- speaker שאלה, מה הדבר הראשון שאתן אומרות כשאתן מסתכלות על עצמכן במראה? איזו יפה אני???? השיער שלי מדהים! פשוט מושלמת? אף אחת לא הרימה את היד...
http://www.huffingtonpost.com/2014/05/14/embrace-taryn-brumfitt_n_5318178.html

carlimi

New member
זה שאני לא אומרת את זה

לעצמי במראה בבוקר, לא אומר שאני לא חושבת את זה ....
כן, אני חושבת שאני נראית סבבה, לא מתיימרת ולא חשוב לי להיראות מושלמת.
כי זה לא קיים.
זה פשוט לא משהו שמעסיק אותי כל הזמן.
ויופי הוא לא הכל בחיים ...למה לא להגיד איזה מוכשרת אני!?
כי את זה אני דווקא כן אומרת לעצמי

forglemmigej

New member
המסר של הסרט קצת מטושטש

אם היא באמת חושבת כך היא לא צריכה לעשות משאלים ברחובות..זוהי החלטה פנימית של כל אשה לחוד איך היא מציגה את עצמה לעולם זהו מאבק ארוך שהמסקנה בסופו לא קורית ביום אחד , זה כמו שמחליטים להיות צמחוני או טבעוני זה לא משהו שקורה ביום אחד אלא אחרי התבוננות רבת שנים שמשהו רע קורה לאחרים כדי שאני אהנה , אני באופן אישי לא מאמינה בצמחונות או טבעונות אבל זה נושא לחוד.
החברה הצרכנית שלנו גם מפציצה את התודעה כל הזמן אם לא תקנו את זה או את זה או את זה לא תהיו שווים כלום , המפרסמים ישר פונים לתודעה הקנאית והקטנונית שלנו והצורך הבלתי נשלט להשוויץ כל הזמן , הנה גם לי יש את זה ואז לא רק שאנחנו צועקים בכל מקום שיש לנו את זה אנחנו גם שואלים איך להשתמש בזה שידעו שיש לנו , חחח
ונשים שמראש נקודת ההתחלה שלהן גרועה יותר (כמו נקודת ההתחלה של ישראל באירוזיון כשאין אף מדינה שכנה שתנקד אותנו) צורכות יותר כל מיני מותגים שאין להן שום צורך בו כי אם הן יקנו אותו הן יראו יותר טוב, יותר מושכות, יותר רזות, יותר קוליות יותר,,זו המלה שמראש מנמיכה אותן.
ברגע שמגיעה ההבנה שאני היא מה שאני מבחינה גנטית לא אוכל להפוך למישהי אחרת החיים נהפכים לקלים יותר. מה שלי מאד קשה לראות זה בעיקר את כל הנשים ממוצא אתני אפריקאי שמיישרות את השיער , נשים ממוצא אסיאתי שמנתחות את העיניים הן הרי לא יהפכו להיות מישהי אחרת .

כל הכבוד לה.

זה כל כך חשוב. אני מרגישה שאני מעבירה ביקורת על עצמי מול המראה, למרות שאני די מקבלת את עצמי כלא מושלמת - לא הייתי מושלמת ולא יהיה.

כרגע אני מנסה להלחם בגוף ולחזור למקום שיותר נוח לי, אבל הגוף שלי התשנה בשנתיים האחרונות המון (כנראה הגיל
) אבל אני לא שונאת שום דבר בי.

כל הכבוד לך נוע שהוצאת את המשקל המעצבן הזה. את כל כך מקסימה, אל תעשי את זה לעצמך

שבת שלום.

שאני מסתכלת במראה, רוב הפעמים אני חושבת שאני

יפה. פשוט כי אני יפה.
זה לא אומר שאני תמיד מרוצה, אני חושבת שיש לי חלקים מאוד מכוערים בגוף, אני יכולה להחליף את התסרוקת 4 פעמים בשעה, 2 חולצות ברצף, ואז לעשות את הכל שוב, אבל אני מאוד מרוצה מאך שאני ניראת. וזה לא תמיד היה ככה. בגיל הנעורים השמנתי, בצבא הייתי 80 קילו, אבל לאט לאט הורדתי במשקל, התעמלתי, שיניתי הרגלי אכילה, ושנאתי את הגוף שלי, ובעלי טרח להזכיר לי שעדיין יש בטן, ואימא שלי טרחה להגיד לי שאני רזה מידי, ואחותי טרחה להגיד לי שמתאים לי להיות שמנמנה, ולדוגמנית בתחתונים יש גוף מדהים..... מאוד מבלבל ומטריד, ומקשה על החיים באופן בילתי נסבל, עד שהחלטתי יום אחד שמספיק לי, ואני יפה ואני לעולם לא אהיה כמו הדוגמנית בתחתונים, אבל אני יפה וזה הכל. בעלי עדיין טורח לעצבן אותי, ואימא שלי עדיין טורחת להגיד לי שאני רזה מידי, ואחותי עדין חושבת שהיא יותר יפה ממני, אבל הם לא מעניינים אותי יותר. אני יפה, יש לי בטן, וזה הכל.

.

ובקשר להרמת יד

אין אישה אחת שחושבת שהיא מושלמת....
אבל גם אין סיכוי שאישה שמרגישה טוב עם עצמה תרים את היד בקהל של 500 נשים, ואני די בטוחה שאני גם הייתי מהססת ואפילו לא מרימה את היד...

een ogenblik

New member
גם אני לא הייתי מרימה את היד

ולא רואה בזה שום דבר בעייתי. איני יפייפיית הדור, שום דבר בי אינו מושלם, ובכלל מראי אינו טורדני יותר מדי.
למען האמת, אם הייתי רואה מישהי מרימה את היד, היא הייתה מסומנת אצלי כמישהי שאיני מעוניינת איתה בקשר אי פעם.
זה נכון גם לגבי גברים.
זה נכון גם לגבי נושאים אחרים.
מעבר לכך שאני רואה באנשים יצורים שאינם מושלמים (וזו בדיוק מעלתם), גם איני מבינה מדוע נרקסיזם זו תכונה נעלה. נרקסיזם, למען האמת, זו הפרעה שצריך לטפל בה ולא לעודד אותה. בסופו של דבר, זה שאף אחת בקהל לא ראתה עצמה כמושלמת לא אומר כלום על מרוצות מהחיים, תחושת סיפוק וכיוצא באלו, שחשובים הרבה יותר ממחשבה שעור פניי נפלא (עור פניי שלי לא היה נפלא מאז גיל 11 לפחות, וזה לא מזיק, או הזיק אי פעם, לתפיסתי העצמית).

כמובן שיש בעיה עם צורה שנשים רבות תופסות את עצמן, אך ההדגמה הזו מדגימה מהיכן הבעיה צמחה יותר מאשר מאירה את הבעיה עצמה.

ביקורתיות יתר

אני חושבת שזה עניין של אופי. יש אנשים - כמוני למשל - נורא ביקורתיים. לעתים נדירות אני מרוצה מעצמי והרבה יותר קל לי להסתכל על חצי הכוס הריקה, על מה שיכולתי לעשות טוב יותר ועל מה שעוד לא השגתי, במקום על ההצלחות וההישגים שלי.
לפעמים אני דווקא מבסוטה מעצמי, אבל לרוב זה לא קורה מול הראי, יותר חשוב לי להיות טובת לב, מוכשרת, חכמה ומצליחה. אני כן שמחה לפעמים כשאני מתלבשת יפה, בלי קשר לאיך שהגוף שלי נראה.
פעם (כשהייתי יותר צעירה) חשבתי שאני די יפה. היום אני נראית בדיוק כמו אמא שלי, עם פנים רזים מדי.. כשהייתי קטנה לא הבנתי למה זה מטריד אותה כלכך, והיום אני באותו מקום - התפוח לא נופל רחוק מהעץ...

דיון מעניין וחשוב

אני לאחרונה מאוד ביקורתית כלפי עצמי- כל הלחצים של הרילוקיישן,טיפולי פוריות,עבודה וכו'-עשו את שלהם והתחלתי לאכול יותר ממה שרגילה וישר רואים את זה בבטן. עזבו את זה שכולם בטוחים שאני כבר בהריון (ואני לא) ושואלים על זה -מה שעוד יותר מכניס אותי לתסכול ואכילת נשנושים...

החלטתי לעשות שינוי ומאז משתדלת לאכול יותר מסודר ובעיקר ירקות, ונשנוש זה פרי,לא מכניסה חטיפים הבייתה.

לי מאוד קשה עם ההשמנה הזו-שהיא אולי בלתי נראית לרוב האנשים, אבל בשבילי שתמיד הייתי מידה קטנה-פתאום להיות יותר עגלגלה זה מאוד קשה. לפחות לו זה היה עם סיבה טובה

למעלה