בעקבות ההודעה "איך רבים"

murphy

New member
בעקבות ההודעה "איך רבים"

האם אתם מכירים מצב שבת או בן הזוג (או אולי אפילו אתם/ן בעצמכם/ן) יזמו מריבה/ויכוח על מנת "להעיר"/"לנער" את הקשר? בקשר הקודם קודם שלי (לא האחרון) היה נראה שהבחורה פשוט מחפשת מריבות וויכוחים כדי לעורר את הקשר או לחילופין אולי כדי להשלים?
למרות שאני לא מאמין גדול במריבות לשם חיזוק האהבה/קשר יכול להיות שזה נחמד בתדירות מסויימת (מאוד נדירה) אבל פה היה מדובר ברמה של כמה פעמים בשבוע... עד שזה נמאס ונגמר מה דעתכם?

pain is MY love

New member
זה חולני

אבל זה נכון. אני עושה את זה הרבה כדי לזכות בתשומת לב. אבל אני מודעת לעובדה שזאת בעיה פסיכולוגית כלשהי...

murphy

New member
בשביל מה זה טוב

הרי זה מעייף בסופו של דבר וזה מה שקרה אצלי אולי המטרה קצרת הטווח הושגה, אבל לטווח הארוך זה בטח לא טוב

rldog

New member
אתה עוד צעיר

ואם אתה יכול ללמוד מזה עכשיו, תעשה את השינוי ( המחשבתי) כניראה שבגילי המופלג זה קצת קשה יותר

murphy

New member
איזה שינוי מחשבתי?

כרגע אני חושב שייזום מריבות פוגע בקשר בטווח הארוך אז לדעתך אני צריך לחשוב שזה לא פוגע/כן טוב לקשר בטווח הארוך?

rldog

New member
איך אתה מגיב לריב

שנוצר על ידי הפרטנרית? זו הבעיה, אם הייתי יודע איך לנהל סכסובים נכון בשהייתי צעיר, אולי היום הייתי במקום אחר, זה כניראה קשור לאופי, או אולי איך מנהלים סכסוך עם חברים טובים או במשפחה (הורים למשל), אני מסכים שריב פוגע בטווח הארוך, יש נטיה לזכור אותם יותר מאשר רגעים טובים (הם יותר מובנים מאליהם) כלל1: להתייחס לנאמר ולא לאומר (דיון ולא ריב) כלל2: כשמרגישים רע ונאחס, הומור, לצחוק על זה

murphy

New member
זה ההבדל בין ויכוח למריבה

בויכוח אתה לא מסכים עם הנאמר במריבה, אתה לא מסכים עם האומר ובהחלט צריך לדעת איך לריב - בייחוד כשמדובר בבני זוג כנראה שגם פה, כמו כל דבר אחר, זה עניין של למידה + ניסוי וטעיה

L y c a n

New member
תהייה, סליחה..

אומרים ניסוי ותהייה, לא טעיה או משהו כזה.. כי מה שזה אומר זה שמנסים ותוהים, ולא קשור למנסים וטועים

murphy

New member
אבל התכוונתי לניסוי וטעיה

כלומר מנסים וטועים עד שמנסים ולא טועים

Piren

New member
אה.. לא.

הביטוי הוא "ניסוי וטעייה". הביטוי המקורי הוא "Trial and error".

Piren

New member
חחח יאפ

מה שכן, אתה תמיד יכול לנסות ולתהות, אבל זה סתם יהיה מוזר, וממש לא ביטוי מוכר

pain is MY love

New member
זהו שזה לא טוב

זה סתם קפריז רגעי אחרי זה מבינים כמה זה מטומטם בעצם..

Zoharrr

New member
אני חושבת שזה נוראי,

וזה נובע מאיזשהי בעיה עמוקה יותר. בתחילת מערכת היחסים שלנו(משהו כמו חודשיים-שלושה) בהחלט חיפשתי סיבות לריב. לא על בסיס יומיומי,אבל על בסיס כלשהו... כי הייתי כ"כ רגילה למערכות יחסים כאובות שמלאות בריבים ו"אקשן" על בסיס יומיומי של בכי וריבים,שהיה לי משעמם בלי זה. אפילו שהוא פינק אותי הכי בעולם ויצאנו מלא והיה מדהים,משהו היה חסר לי. וכשיצרתי מריבה שכמעט נפרדנו בגללה, עשיתי חושבים והבנתי שאני פסיכית שפשוט מחפשת על מה לריב. דיברנו על זה,הסברתי לו למה זה ככה,למה הייתי רגילה,התנצלתי וסיכמנו שפותחים דף חדש,ושהוא אומר לי כל פעם שהוא רואה שאני מחפשת סיבות לריב. היום בלי עין הרע אנחנו שנה וחצי ביחד ואין כבר שטויות כאלו. :)

למעלה