בעקבות ההישג יוצא הדופן של daphna

בעקבות ההישג יוצא הדופן של daphna

הרהרתי ביני ובין עצמי בשאלות הספק X מהירות וכו', ואז נזכרתי באחד מן הפרופסורים בחוג שלי, החוג להיסטוריה באונ' בן-גוריון, שכתב דוקטוראט באונ' קיימברידג' תוך פחות משנתיים, אבל "נאלץ" למשוך עוד שנה בגלל המלגה... וזה מוביל אותי למה שאני רוצה לשאול: האם ידועים לכם מקרים יוצאי דופן בהן אנשים סיימו דוקטוראט או תיזה בפרק זמן מהיר במיוחד? ויש לי הסתייגות אחת: אני לא מתכוון ליצור כאן את הרושם, שאפשרי ורצוי לעבוד ממש ממש מהר בשלבים אלו של הקריירה האקדמית... שלא חלילה מישהו יאמץ את שיטת העבודה ויאמר לעצמו "הנה, דוקטוראט זה 4 שנים, אז יש לי שנתיים וחצי לא לעשות כלום..." דאנטה

משוש30

New member
מכירה מישהי שעשתה דוקטורט בחינוך בשנתיים

מצד שני תגדיר את הזמן אני לדוגמא שנה רביעית שלי לדוקטורט עכשיו אבל בפועל עובדת עליו כולל קריאה וכתיבה פחות משנה וחצי. כשהתחלתי את הדוקטורט הייתי בהריון, היה לי ילד בן שנתיים, תרגלתי 5 קורסים, לקחתי עשרה קורסים כסטודנטית ועבדתי יומיים בניהול פרוייקט. במשך שנה וחצי לא הייתה לי דקה פנויה לגעת בדוקטורט שלי. דקה. אחר כך ילדתי ויצאתי לחופשת לידה של 5 חודשים בה מן הסתם גם לא נגעתי בכלום. אז כאילו עשיתי שנתיים דוקטורט אבל תאכלס יכלתי באותה מידה לא להיות רשומה לאוניברסיטה... עכשיו שנה וחמישה חודשים אני עובדת באמת וכבר כתבתי כמעט חצי דוקטורט. יש לי עוד שנתיים. אז כמה שנים זה יהיה? על הנייר חמש. בפועל?

אולי כיוון שאני ממדעי החברה

אני מכירה כמה אנשים שסיימו דוקטורט בזמן קצר למדי (שנתיים וחצי - שלוש וחצי שנים). השאלה שאני תמיד שואלת את עצמי ביחס לאותם אנשים - האם הם גם מוכנים למה שאחרי הדוקטורט - בוא ניקח רגע לשם הדיון מישהו שרוצה להישאר באקדמיה וכתב תזה (ולא דוקטורט מאמרים) - במקרה כזה אם אותו אדם לא פרסם מאמר, השתתף בכנסים תוך כדי הדוקטורט ורצוי שאף תרגל - הוא לא יהיה כזה אטרקטיבי, כמה שהדוקטורט שלו טוב. וכמו שכתבתי פעם, שעון החול אחרי סיום הדוקטורט הוא עוד יותר מאיים מאשר בתוך הדוקטורט. אז אני בעד הפרוייקטים הנוספים האלו, אבל הם לוקחים זמן. וכמובן יש כאלו שאין להם מלגות או לא מלגות מספיקות בעיה אחרת של דוקטורט אל מול עבודות מצומצמות יותר - זה המאסה והפחדים. אין מה לעשות - לרוב קשה יותר להשתלט על כמות החומר הדרושה ושאתה עצמך כתבת לפרויקט כזה. הרבה ניירת, שגם מי שמסודר, מתחיל ללכת בה לאיבוד. לחלק מהאנשים גם קשה להכין לעצמם לוח זמנים נכון לפרויקט ממושך. והפחדים - הרבה דוקטורנטים מקווים לכתוב את יצירת המופת - אם לא שתשנה את העולם, לפחות שזאת תהיה פסגת הכתיבה שלהם. תוסיף לזה לחצים מהמנחה, תחרות מהסביבה - זה מלחיץ למדי. כבר דיברנו על תסמונת המתחזה - היא רק מחמירה בדוקטורט - אולי אני לא רציני מספיק, אולי רק אם אני אשתמש בעוד מקור x ועוד מקור y יהיה בסדר וזה לא נגמר. שלא נדבר על זה שככל שמתעכבים מתפרסמים דברים חדשים - כך שזה באמת יכול להיות משהו די סיזיפי ויש גם פחד לסיים - להשתחרר ממעמד הסטודנט שבו היית הרבה שנים ולצאת לעולם.

22ק ו ס ם

New member
זה לא כל כך יוצא דופן

אני מכיר כאלו שלקח להם זמן קצר מאוד לסיים את הדוקטורט ואפילו עם כמה מאמרים. לרוב זה קשור לניצול הזדמנויות. אנשים כאלו יודעים מהר מאוד מה הם רוצים לעשות ואיך לעשות את זה. הם יכולים להתחיל במחקר כבר בתואר השני, ואם יש להם נגישות למושאי המחקר שלהם הם יאספו את הנתונים מהר מאוד. לפעמים זה בגלל קשרים שיש להם עם מנחים מסוימים שהכל הולך מושלם ביניהם והמנחים נותנים להם גישה לאיסוף נתונים מהיר. לכל אחד יש את הקצב שלו, ולא בהכרח צריך לקנא בהם.

mummy

New member
הנה אחת שעשתה את זה מאד מהר לאחרונה

דוקטורט בגיל 21 תוך שנתיים. ולשאלתך: מהניסיון שלי, לזמן המצטבר יש ערך מוסף מאד גבוה, בתהליך החשיבה והפיתוח של הרעיונות, ההתבשלות שלהם. אין לי ספק שאם הייתי סופרת את הזמן נטו שעבדתי על הדוקטורט, זה לא יותר משנתיים וחצי-שלוש מקסימום. אבל עשיתי עוד כמה דברים תוך כדי, והייתי צריכה את הזמן להתבשל. לא יכולתי אחרת. נראה לי שזה מאד תלוי באופי של הבנאדם, וכמובן בנושא ובשדה. מאד משנה מה ואיך חוקרים. וזה עוד בלי להכנס לכל הדברים החכמים שכתבה אבן למעלה, על בעצם למה למהר, ומה קורה ביום שאחרי

אצלנו זה בלתי אפשרי מבחינה מבנית

שנה וחצי של קורסים (מינימום), עוד סמסטר לכתיבת ה-integrative paper (לא יותר ולא פחות. מחזיקים אותנו בסד זמנים הדוק מאד בקשר לזה) ורק אז מעבר ל-candidacy. נכון שבאופן בלתי פורמלי אפשר להתחיל במחקר כבר קודם, אבל זה כמעט בלתי אפשרי מעשית, בגלל העומס. אפשר להצטרף לפרויקט גדול, או ליזום כתיבה של מאמר פה ושם, אבל לא יותר מזה. זמן מינימום אצלנו לסיום דוקטורט הוא 4 שנים (לא היה אצלנו במחלקה מישהו שסיים אותו בפחות מזה) וזמן המקסימום..... נו, טוב. יש מישהי שסוגרת שנה שביעית ועוד היד נטויה. אבל זה בגלל שהיא שיחקה אותה ובגלל נושא הדוקטורט שלה טיילה בחצי עולם כך שלא היה לה זמן לכתוב

אני חושבת שההשוואה הנכונה

לדוקטורט ישראלי היא רק מסיום הקורסים (כי עד אז זה בעצם MA) ואז הרבה חו"לניקים מסיימים מהר...(וגם חלק לאט, או לא מסיימים - זאת כבר תופעה אוניבסלית...)

seani

New member
היום קיבלתי אימייל עם הצעה לקבל דוקטורט

תוך 10 דקות

seani

New member
גם את קיבלת את האימייל הזה ? ../images/Emo2.gif

ואני חשבתי שאני מיוחד

אני יודעת שבחלק מהמקומות תחילת הדוקטורט

היא תחליף ל-MA. אבל אצלנו היא לא - חייבים להגיע עם MA או להשלים אותו (לא יאוחר מתום השנה הראשונה ללימודים, ובאופן שדוחה את תחילת הקורסים לדוקטורט) לפני שבכלל ידברו איתך על דוקטורט.

ghatto

New member
פרופ' גוטרמן מאונ' בן-גוריון

סיים דוקטוראט בעברית לפני הזמן ואושר לו ע"י סנאט העברית לקבל את התואר לפני התקופה הנקובה לסיום הלימודים. פשוט היו לו מלא נתונים מהמאסטר. הוא עבד ממש קשה וממשיך גם היום כאמריטוס. כאשר השאלה בנוגע לדוקטוראנט אחר עלתה בסנאט של אב"ג והזכירו את המקרה מהעברית הוא קם ואיפשרו לדוקטוראנט הצעיר לקבל את התואר לפני הזמן הנקוב.

tenshem

New member
אי נכירה מישהי שסיימה את הדוקטורט באוקספורד

בשנתיים וחצי. במקרה שלה, היא כתבה וקראה כל יום, כל היום במשך התקופה הזו. ואני לא מגזימה. זה עניין של טיפוס וצורת החיים באותה התקופה. היא גם בחורה מבריקה, שהגיעה לדוקטורט עם הרקע המתאים לכתוב את הפרוייקט שבו היא בחרה (אגב במדעי הרוח, שזה שונה ממדעי החברה או מדעים מדוייקים, שאם יש לך נתונים, אז חלק גדול מהעבודה כבר נעשה). אני חושבת שבסופו של דבר, אם תשאל את רובנו בסוף הדוקטורט, כמה נטו הקדשנו לדוקטורט (תוציא מהמשוואה הוראה, השקעה במשפחה, חופשים ארוכים וכדומה), אני בטוחה שזה יהיה בסביבות השנתיים וחצי (אם לא פחות). כמובן שזה גם תלוי בהיקף המחקר. שאלה לדוקטורנטים בארה"ב: אחרי הקורסים ושלב הבחינות, כמה זמו לוקח למרבית הדוקטורנטים לסיים?אני שואלת, כי מי שעושה בארץ, עושה מיליון דברים נוספים בדרך כלל, אז בסופו של דבר, גם כשאין חובות של קורסים, זה יכול לקחת 4-5 שנים.

כאמור, זה משתנה מאד אצלנו

ובעיקר תלוי באדם. מצד שני, בשנה האחרונה האוניברסיטה הקשיחה מאד את העמדות שלה לגבי מועדי סיום דוקטורט ובהחלט דוחקים באנשים לסיים את הכל בארבע שנים, כלומר שנתיים-שנתיים וחצי של קורסים ובחינות מעבר ל-candidacy ועוד שנה וחצי-שנתיים של עבודה נטו.

מלגאי הנשיא

באוניברסיטת בר אילן מתחייבים לסיים את הדוקטורט ב-4 שנים, אם סיימו קודם לכן הם רשאים לעסוק בכל תחום שיירצו ובכל עבודה ויחד עם זה לקבל את שארית המלגה, משל סיימו את כלל התחייבויותיהם ב-4 השנים.

Gali112

New member
אני ניצלתי את השנה האחרונה של המלגה

לדוקטורט לפוסט..

למעלה