בעקבות הכתבה בעובדה השבוע

zooey1

New member
בעקבות הכתבה בעובדה השבוע

יש התארגנות לפעולה בכמה מישורים: פנייה לכנסת ו/או גורמים נוספים ארגון קו תמיכה לאמהות במצב ספציפי זה עצומה העניינים עדין בשלבי הבשלה. התבקשתי לנסות לאתר נשים עם סיפורים דומים לאלו שהיו בכתבה בעובדה.(אפשר לפנות עם שם בדוי). אם יש נשים /גברים שמעוניינים לעזור ולתרום, נזדקק בהשמך ל: פסיכולוגים, תרפיסטים בתחומים השונים, עורכי דין לענייני משפחה, עורכי דין בתחום הפלילי, אולי עורכי דין המתמחים בדיני נזיקין, מתנדבים לאייש קו חירום מספר שעות בשבוע.אנשים שמוכנים להפיץ ולהחתים עצומה. כל המעוניינים, נא לפנות אלי במסרים. למען הסר ספק: המטרה להגן על כל הילדות ולמנוע סבל עתידי לילדות(וילדים) ואמהות נוספות.

לב אם

New member
ישר כח על היוזמה

מבקשת שתעדכני בפורום על ההתפתחויות באופן שוטף, ומקווה שנצליח לעורר הזדהות ושינוי אמיתי.

שי ז.

New member
אשמח להרתם למשימה ולעזור במה שאוכל אבל

אם אתם באמת רוצים להוביל שינוי ולרתום את כל האוכלוסיה לדעתי צריך לשנות את הנוסח לתמיכה בהורה מול הורה מתעלל. לצערנו התעללות היא לא רק מינית ולא רק ע"י אבות. אם כבר מובילים שינוי אז בואו נשנה כמו שצריך.

גן חיות

New member
התייחסות המערכת לתלונות של אמהות

מקומם שהמערכת מתייחסת לאמהות שמתריעות לגבי התעללות בילדיהן כאילו הן פושעות או חולות נפש. מצרפת קישור לפורום אחר שן מתקיים דיון ארוך לגבי התייחסות המערכת, בעיקר העובדים הסוציאלים לאמהות שמעזות להתלונן על חשדות שהאבא או בני משפחתו מתעלל בילדה. מקומם במיוחד כי תמיד כאשר שומעים סיפור כזה, חושבים או שהאמא באמת מעלילה או שהיה לה מזל ביש ונקלעה לעובד סוציאלי לא מוצלח במקרה. אבל לפי ההנחיות לעובדים סוציאלים בקישור המצורף, ברור שזו מדיניות. ממליצה מאד לקרוא את כל השרשור.

לב אם

New member
קראתי בבוקר, קראתי שוב בצהרים

קראתי שוב עכשיו המילים נעתקו מפי מעוצמת רגש שאני לא יודעת להגדיר אותו - זעם, תדהמה, חוסר אמון על רמת הרשעות שיכולה להוציא מכתב כזה .. אני נתקלתי ביחס עוין וחשדני של פקידות סעד, חשבתי שזו אולי שמרנות יתר, אולי חשש על המקום, אולי קשרים טובים של הבעל, דעות קדומת.. - הרבה השערות היו לי, אבל בתמימותי אפילו לא חשדתי בהנחיות מרושעות ומקיאוליסטיות כאלו שיכולות להסיט מדרך הישר גם את העובדת הסוציאלית המסורה וטובת הלב ביותר אין מילים האם יש אפשרות להעביר את הדברים לצוות עובדה על מנת להכניס כמעקב לכתבה שפרסמו?

גן חיות

New member
מנסים

כתבנו לצוות עובדה שיש בידנו חוברת כזאת. בינתיים לא פנו אלינו. האמת, יש יותר מחוברת אחת, כי לאמא אחרת יש ספר אחר עם אותם ההנחיות בניסוח קצת שונה. בינתיים , מנסים להתארגן גם לפנייה לכנסת, ואז גם נדאג להביא את הספרים.

לב אם

New member
אשמח לעדכון על מה שנעשה

ומזכירה לכל המציצים - אם יש לכם סיפור אישי, שלכם או של מישהו שאתם מכירים, אנא נסו לגייסו לפעילות. העומדים בראש ההתארגנות אמינים עלי מההסטוריה שלהם בפורום, אין חשש לפגיעה בפרטיותכם אלא אם כן תרצו בכך.

smady

New member
שלום לב אם

ניסיתי כבר 3-4 פעמים לשלוח לך מסר, משום מה ללא הצלחה....

לב אם

New member
אכן לא הגיע אלי המסר

הדרך הפשוטה ביותר לשלוח מסר היא לפתוח הודעה שמישהו כותב ובצד ימין למטה מופיע "מסר למחבר/ת" - אם לוחצים על זה נשלח מסר עם השם המדויק. אם זה בנושא ההתארגנות, אז עדיף שתשלחי ישר ליוזמים. כמובן אשמח לסייע לך בכל נושא

smady

New member
ניסיתי עוד פעמיים

ובכל הפעמים מופיעה לי ההודה הזו: חלה טעות גולש/ת יקר/ה, חלה טעות באתר, לא ניתן להמשיך לעמוד אליו ניסית להגיע. הודעה נשלחה לצוות הטכני, אנו מתנצלים על אי הנוחות. בברכה, תפוז אנשים

zooey1

New member
ושוב - העדכון

קודם כל, מסתבר שזה הרבה מאד עבודה, ובגלל המון סיבות, כולל תלות באחרים, הכל הולך לאט. בינתיים התארגנות הולכת לאט לאט. ניסינו פנניות לכמה עיתונאים. הבעיה שמסתבר שהם רוצים את הסיפור האישי הזעזע(כותרות, רייטינג) אבל לא ממש מעוניינים לנסות להביא לשינוי. כך שרק מישהי שאולי אולי אולי הגיעה למצב שחושבת שרק לחץ של הופעת הסיפור בעיתונות תרצה לשתף איתם פעולה. אבל ממשיכים לנסות לחפש עיתונאי שיהיה מוכן לטפל בתופעה, בעובדה שקיימים ספרים של שירותי הרווחה שבעצם מכוונים מראש את פקידי הסעד לכיוונים האלו. מסתבר שמי שאני או את נגדיר כ"בסדר" בעצם , בעיני הממונים עליה תהיה "לא טובה, לא רצינית, לא מקצועית ולא מבינה". מחפשות מישהו שמוכן לטפל במישור הזה. יש מסתבר, מספר נשים שטוענות של רק פקידות הסעד אלא גם השופטים לא אמינים. לזה בינתיים אין הוכחות. לפחות מניסיוני האישי, השופטים שהיו לנו הצילו את המצב, אבל ייתכן שגם במערכת המשפט יש בעייתיות. נפגשתי השבוע עם עובדת קהילתית בארגון לא ממשלתי. היא נתנה לי כיוונים לבדיקה והתייעצה עבורי עם מספר אנשים. עכשו צריך להתחיל לפנות אליהם. אנחנו רוצות להקים קו חירום או פורום חירום לאמהות במצב הזה. אותה גברת נתנה לי הצעות מעשיות. שוב, צריך להתחיל להזיז את זה. זה יהיה יותר איטי ממה שהייתי רוצה. בכל אופן, כל מי שדיברתי איתם מסכים שמאד חשוב שיהיה לי "ארימה של תיקים" עם סיפורים של נשים שונות באזורים ותאריכים שונים. נאמר לי שאין צורך להזדהות. צריך אולי שם בדוי או מספר או פרח או סימן כלשהו. כך, אם למשל אני מדברת עם שר הרווחה ומראה לו נגיד מאה תיקים - איך הוא יידע שאני לא זאת שכתבתי והמצאתי את כולם?? כי אני יכולה לבקש ממך לשלוח לו מייל או פקס או לתת מספר טלפון. מצידו, מספיק שהוא שומע:" אני כתבתי את סיפור מספר 1234 ושלחתי לזואי.אז אני עובדת כרגע גם על זה, כדי להיות מוכנה למפגשים השונים, אם ייצאו אל הפועל. אודה מאד לכל אמא ששולחת לי את הסיפור המפורט שלה , אלי למסר או למייל. זה יישמר אצלי רק לצורך טיפול בנושא הזה.. יש גם ניסיונות לחפש ולגייס עורכי דין ופסיכולוגים מומחים לטראומה או לפגיעות מיניות לצורך ייעוץ והדרכה והכוונה. זה כנראה פרוייקט(ים) שידרוש זמן עד שיזוז מהשהו. אבל יש לפחות כמה אמהות נחושות בעניין. אגב, נאמר לי, חד-משמעית, שאני צריכה להיות ה"דוברת" שפונה למשרדים וגופים. והסיבה, שאני כבר אחרי. ילדי כבר בגילאים שאין לי מה לחשוש מפנייה חוזרת לבית המשפט. הילד בגיר. והילדה מספיק גדולה להגיד מה רצונה. וממילא, בהחלטה האחרונה, ביקורים הם"לפי רצון הילדים בתיאום עם האב." לא רוצה, לא הולכת, כן רוצה, הולכת.בלי קשר אלי. כל שאר העניינים המשפטיים שלנו הסתיימו מזמן. כך שלי אין מה להרוויח או להפסיד משינוי בחקיקה או בנוהלים. זהו. זה מה שנעשה עכשו. מייל למעוניינות:[email protected]

למעלה