בעקבות הכתבה

בעקבות הכתבה

שהתפרסמה היום במעריב (מוסף "סופשבוע") על איי.ג'יי ווברמן, לצערי הכתבה לא מתפרסמת באתר NRG אחרת הייתי נותן לכם גם קישור. בכל מקרה ווברמן ידוע כמי שעשה קריירה ארוכה ורווית ניג'וס לבוב דילן, חיפשתי אודות הספר* שהוא הוציא (בהוצאה עצמאית) בימים אלה, ומצאתי את הכתובת הזו. אם זה מעניין אותכם, תוכלו להתעמק באתר הזה ולמצוא בו כל מיני דברים מעניינים (מכתבים שנזרקו לזבל, שיחות טלפון וכו'...) * הספר הזה אמור לגלות את כל סודותיו של דילן, וכמו שנכתב בכתבה: "אם יש מישהו שיודע למה התכוון המשורר, זה הוא."

yos mar1

New member
כתבה מיותרת על איש הזוי במיוחד

נכתבו ספרים נהדרים על דילן שלא זכו להתייחסות בתקשורת הישראלית (למשל ספריו של גרייל מרקוס) ודווקא האיש המוזר הזה מקבל כתבה דיי נרחבת . ההודעה של הרימה כפפה לדיון מתבקש על כך שספרי רוק זוכים להתעלמות מוחלטת מצד המול"ים הישראלים וכמעט אף ספר לא זוכה להגיע אלינו(מתורגם) . חבל....

אני מסכים איתך

לגבי תרגום ספר של דילן לעברית, כנראה שזה לא מספיק רווחי. עד כמה שידוע לי גם ביוגרפיות של מוסיקאים אחרים לא מתורגמים לעברית. אני זוכר שבשעתו שוחחתי על כך עם אורי לוטן ז"ל ולשאלתי למה הוא לא כותב או מתרגם איזה ספר של גרייטפול דד, הוא ענה לי שמעבר לשאלה הרווחית יוצאים מתוך הנחה שהמעריצים יודעים אנגלית ומעדיפים לקרוא את הספרים בשפת המקור.

yos mar1

New member
אני עדיין מקווה שרון מיברג יפרסם

רשימה של מאמרים שלו ומאמרים מתורגמים .

אני לא יודע לפי מה אתה קובע

אתה לא חושב שאם זה היה כלכך בטוח כמו שאתה מציג את זה היו ניגשים כבר כמה למלאכה. לאיו דווקא לרון מיברג, למרות שהיה נחמד לקרוא איזה תרגום שלו. במילא עם כל הכבוד לו הוא לא חידש שום דבר בכתבות שכתב על דילן אלא הביא את הסיפורים מזווית אישית שלו, ולא שחלילה הייתי מסרב לקרוא ספר כזה מפרי עטו. דיי הפליא אותי שהוא בחר להוציא לאור דווקא ספר בישול.

Chocoholic

New member
Al Weberman

ב DVD לא רשמי שנקרא "World Tours 1966-1974" ישנו ראיון לא קצר עם האיש, שידוע כממציא תורת ה "Garbology" - איסוף מידע ופריטים של אדם מסוים ע"י חיטוט בזבל שהוא זרק... הוא טוען שזה היה דבר נפוץ בקרב סוכני FBI ו CIA. האיש הזה הוא מקרה למחקר לפסיכולוגים. מלבד הערצתו לדילן, אותה לקח קצת יותר גבוה מהמעריצים האדוקים ביותר, הוא גם ישב מספר פעמים בכלא על אחזקה והעברה של סמים; בשנות השישים הוא היה חבר בארגוני שמאל קיצוניים שונים והיה בקשר אפילו עם אש"ף; הוא סיפר גם על התמכרותו לאלכוהול. מסתבר ש"יחסיו" עם דילן היו קצת יותר מיחסי אמן ומעריץ מטורף. זה התחיל ממעקב אחרי בוב בקרבת ביתו, המשיך בחיטוט בפחי האשפה שלו (הוא הפסיק רק לאחר שבוב בעצמו תפס אותו בשעת מעשה והכה אותו נמרצות, בפתח ביתו שברחוב MacDougal בוילג'); פעם אחת הוא אירגן "מסיבת הפתעה" לבוב, עם מאות אנשים שעמדו מחוץ לביתו וחגגו לו יום הולדת; מאוחר יותר הוא יצר קשר טלפוני עם בוב והשניים שוחחו לא מעט (קיימות הקלטות של חלק מהשיחות, ניתן לשמוע שבוב מאולץ לדבר איתו); לטענת ווברמן, הוא האיש היחיד שהיה הכי קרוב להבנת המשמעות האמיתית של שיריו של דילן, ודילן הבין זאת, ולכן החליט "לשחד" את ווברמן ע"י הזמנתו להקלטות, להופעות, ואף הציע לו להיות הנהג שלו, בתמורה לכך שיפסיק להטרידו ולנתח את שיריו. ווברמן לטענתו ויתר על כל זה כי הוא, לדבריו, "הבין" שדילן מנסה "לקנות" אותו. נקודה חיובית לזכותו של ווברמן היא שהוא מודה שהוא היה מטורף וצמא לפרסום, ומצטער על כך שהטריד את דילן. לווברמן יש גם "זכות ראשונים" בקשר לתיעוד ממוחשב של שיריו של דילן - הוא הראשון שתיעד במחשב, עוד ב 1970, את שיריו. זה נעשה באמצעות כרטיסים שהומרו יותר מאוחר לסלילים, הייתה אפילו אפשרות לחפש מילה מסויימת ולהציגם בסדר כרונולוגי או אלפבתי... עוד לא קראתי את הכתבה, אבל אני תמיד טוען שאין אף אחד בעולם שיודע למה המשורר התכוון, בטח שלא לכל אחד משיריו הרבים. אגב, ווברמן טוען שאם מנגנים לאחור את 'If Dogs Run Free' ניתן לשמוע את המשפט 'If Mars Invades Us'... אני חייב לנסות את זה מתישהו

Chocoholic

New member
והנה קטע בן 17 דקות

מתוך שיחה בין ווברמן לדילן... רק 17 דקות, אבל זה בהחלט מספיק כדי לשמוע את דילן חוטף עצבים בגלל ווברמן הנודניק.

למעלה