בעקבות המאמר של אלי אשד

בעקבות המאמר של אלי אשד

שסיווג את "מכשפים בני-עשרה" ו"עוצמת האדמה", החל דיון קטנטן בפורום מאגיה, שבעקבותיו בדקתי כמה מספרים. כך למשל, נכון ל-2001, האוכלוסיה הרואה עצמה כוויקנית בארה"ב מונה כ- 134,000 נפש (בקרב האוכלוסיה של הבגירים, דהיינו, מעל גיל 21. חשוב לציין כי מדובר בסקר) והאוכלוסיה הפגנית (אך לא וויקנית) מונה כ-140,000 נפש. מנתונים של 1990, רואים כי האוכלוסיה הוויקנית הכפילה עצמה פי 17 כמעט (בעוד אין נתונים משנה זו על כלל האוכלוסיה הפגנית שאינה וויקנית). בעקבות זה, עלו בי כמה מחשבות ושאלות. אתם מוזמנים לכאן כדי לדון בהן.

Nizzan Cohen

New member
אבל לא לשכוח...

שלאמריקה יש היסטוריה מונתאיסטית הרבה פחות ארוכה משלנו.... ולכן הרבה הרבה יותר מהמסורות המקומיות השתמרו להם.

זה לא ממש משנה

רוב האמריקנים של היום מקורם באירופה. גם רוב הוויקנים והפגנים הם ממוצא אירופאי. באירופה קיים המונותאיזם כ-2000 שנה וארה"ב היא במקור מושבות אירופאיות. האינדיאנים נותרו מעטים מאוד, אחרי מסעות לחימה ארוכים ורבים מהם גם הפכו לנוצרים, שלא לדבר על האפריקנים-אמריקנים החיים בארה"ב שרובם המכריע הוא נוצרי.

L e s t a t

New member
האמת

שההיסטוריה (והסטטוס הדתי בארה"ב כיום) של ארה"ב משולבת במקום אחד עם השלכת שלשלאות בריטיות ובאזורים אחרים (ניו-אינגלנד) שיושבו ע"י אנשים שבאו לא כדי להשתחרר מדת זו או שלטון כזה או אחר אלא על מנת לקיים את קהילתם הדתית באופן די פנאטי (אתה מריח את העשן? זה מהמוקדים ואת זה לא תוכל לשיר בספרדית וגם לא בפורטוגזית). אולם המצב כיום עומד במקום בו הרבה אמריקאים אינם אנשים מאמינים (ודווקא באותה ניו-אינגלנד הקנאית), אני מציע לך לבקר בBible Belt ולערוך סקר - תשאל אנשים כמה מאמינים שהעולם נוצר לפני 5000-6000 שנה ותראה איזה תשובות תקבל.

טלה בר

New member
אמריקה ופגאניזם

השאלה למה קוראים אמריקה. אם הכוונה לילידים, אז זה נכון שהם מעולם לא קיבלו את המונותאיזם ממש. אבל הם מיעוט שבמיעוט, ורוב הניאו-פגאניים הם צאצאי ילידי אירופה דווקא, ששם מסורת המונותאיזם היא בת מאות שנים.

Justin Angel

New member
נצל"ש - אלי אשד

מצ"ב קישור למאמר של אלי אשד באתר הנידח שלו. אולי מומלץ כי תשימו לב שהכותרת אינה "פאגאניזם ונאציזם". אם הייתי צריך לנחש (ואם זה היה מעניין אותי), הייתי אומר כי אלי אשד נתן כותרת קטנה ופיקנטית למאמר הזה בNRG רק בגלל שרצו שם קשר ופיקנטי. (יכול להיות שהוא אפילו לא בחר את שם המאמר)

למעלה