בעקבות המהפכה בונצואלה

בעקבות המהפכה בונצואלה

ונצואלה ביצוע: בצל ירוק מילים: דן אלמגור לחן: משה וילנסקי כי שם בנות בצבע שוקו ותלבושתן - קליפות בננה, מפזזות במחול מניאנה בג'ונגל, בין עצי הקוקוס. נשוט על פני האורינוקו ונטייל לאמזונס, שם נחשי האנקונדה כשניים עשר וחצי מטר. עם שתי שיניים ארוכות. - מתים מזה? - תוך שתי דקות! - אם כך, אולי ניסע לצ'ילי? - ונצואלה... ונצואלה... - אני אם אין לי, צ'ילי - מי לי? - ונצואלה... ונצואלה... - ונצואלה, אין דומה לה! אולה! שם אין בחינות אוניברסיטה ואין דיקן של הפקולטה. ושם נראה כל יום קורידה עם דון חוזה אלפונסו שולטהיס. "אולה!" - נניף את הסומבררוס. "אולה!" - נקרא לקבלרוס. אבל התורו, חי פורטונה, פורץ ישר אל הטריבונה. הוא מסתער על הקהל. - מתים מזה? - בדרך כלל! - אם כך, אולי ניסע לצ'ילי?... עצי קפה ואבוקדו, מכרות זהב באלדורדו. זורם הנפט בקריפיטיו ואין מיסים ודפיציטיו. ושם אינדיאנים עם כרבולת. מקרקפים רק... מס גולגולת. - נברח לצ'ילי! הופ! כולנו! - אך שם ישנם הרי וולקנו. רותחת לבה בגלים. - מתים מזה? - לא. רק ניצלים. - אם כך, ניסע ל... פתח תקווה! ונצואלה... ונצואלה... אני רוצה לפתח תקוה! ונצואלה... ונצואלה... ונצואלה - אין דומה לה! אולה! אח, כמה טוב בפתח תקוה - סניורו דון אברם שפירוס, רוכב בפיאצה עם פפירוס, אומר: "זה נוער זה?" - תפסיק כבר! באיצטדיונס דה מלאבס יש "הפועלס" מול "מכבס". אבל מבילינסון עד "אגד" בשמונה כבר שורר שם שקט. הכל שקט. הכל רדום. - מתים מזה? - משיעמום! אז בואו לונצואלה...

למעלה