בעקבות המכתב של אש"ת

Adoushi

New member
בעקבות המכתב של אש"ת

אני רוצה לפתוח דיון על הפלה. מהי הפלה? מתי לא? מתי כן? מי או מה קובע? תן/ני את דעתך. איהאב

הפלה

לפי דעתי כל הורה רשאי להחליט מתי לעשות הפלה. למשל חברה שלי ילדה ילדה מקסימה וכעבור חודש נכנסה להריון ועשתה הפלה משיקולים כלכליים. היא גם סטודנטית, גם בעלה, שניהם בקושי מצליחים להחזיק את הילדה שלהם, והם החליטו שהם לא רוצים לאמלל את הילד השני, ושמגיע לו את הכי טוב בעולם, ולא כדאי להביא ילד לאולם כאשר יודעים מראש שאין איך לפרנס ולהאכיל אותו. אני מאוד מסכימה אם ההחלטה שלה, אני חושבת שגם אני הייתי עושה אותו דבר (אם בעלי והורים שלי לא היו הורגים אותי קודם). בסה"כ אני חושבת שזה ברכה להביא ילדים וכמה שיותר, אבל רק אם אתה יודע שאתה יכול להשקיע בילדים האלה, אם ידוע לך שלא תוכל להשקיע בהם באמת את הנשמה אז כדאי לא להביא בכלל. אני חושבת שעדיף 2 - 3 ילדים אבל מושקעים ולא 20 שאין לי מה לתת להם. בנוסף אני חושבת שלא כדאי ללדת ילד כאשר הבחורה עדיין נערה צעירה שלא עברה שום דבר בחיים ונכנסה להריון בטעות. לפי דעתי, הילד צריך לבוא עם תכנון כאשר שני ההורים מצפים לילד ומוכנים לקראתו, אז ההריון הופך להיות לדבר קסום. למשל במקרה שלי, חיקיתי שנתיים אחרי החתונה, כאשר בעלי מאוד רצה ילד, אבל אני חשבתי שזה רגע לא מתאים (לא מבחינה כלכלית, ולא מבחינה נפשית). אך עכשיו אני בטוחה ב100 אחוז שאין רגע יותר מתאים מזה.

נושא הכי קשה שבעולם

בחיי. אני חושבת על זה הרבה להריון הבא. הפעם אני אעשה בדיקות גנטיות קודם, אבל האמת אני לא יודעת מה לעשות אם יגלו שיש סיכוי מסויים למחלה מסויימת. עם כדורי אני טועמת על קצה המזלג מה זה לטפל בילד עם צורך מיוחד. וזה באמת על קצה המזלג. אני לא חושבת שאוכל לחיות עם עצמי אם אני אעשה הפלה, מישום סיבה שהיא. זה מוזר כי לפני שפגשתי את עודד ידעתי שאם אני נכנסת לריון אז בטוח הפלה- למרות שלא נתתי לזה שום אפשרות לקרות. עכשיו שיש לי אחד ואני רואה איזה פלא זה, אני רק מחכה לעבור כבר את ההריון הבא בהצלחה וזה.

הלוואי והיו חוקים בנושא

אבל יש כל כך הרבה אפור באמצע. אני יודעת מתי לא - כשלילד שיוולד יש את כל הפוטנציאל לחיים מאושרים. כמו במקרה של ק"פ.

למעלה