בעקבות הנושא של סופרמן.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
2 שאלות מכונוות בעיקר למי שאינו מאמין בתנ"ך.
איך התחילה הדת היהודית?
ואם אינו מאמין בתנ"ך איך הוא עם הגדרה שהוא יהודי?

lemner40

Well-known member
איך התחילה הדת היהודית?
בסוף יש עובדות.
99 אחוז מההיסטוריה האנושית היהודים לא שלטו בארץ ישראל.
כך שכל הבסיס שאלוהים נתן את ארץ לישראל ליהודים זה שטויות.
מצרים , תורכיה ואירן שלטו בארת ישראל הרבה יותר זמן מהיהודים.
ואגב כל מי שקרא את התנך יודע שכתוב בפירוש שאלוהים נתן את ארץ ישראל לערבים ולא ליהודים.
לכן אין שום קשר בן יהדות לתנך ולארץ ישראל.
הדת היהודית הנוכחית מטומטמת כמו עקרונות מטומטמים אחרים.

SupermanZW

Well-known member
בסוף יש עובדות.
מצרים , תורכיה ואירן שלטו בארת ישראל הרבה יותר זמן מהיהודים.
ואגב כל מי שקרא את התנך יודע שכתוב בפירוש שאלוהים נתן את ארץ ישראל לערבים ולא ליהודים.
לכן אין שום קשר בן יהדות לתנך ולארץ ישראל.
הדת היהודית הנוכחית מטומטמת כמו עקרונות מטומטמים אחרים.
אם נדייק, אלוהים נתן את ארץ ישראל לזרעו של אברהם, גם היהודים, לפחות על פי התנ"ך הם נזרעו של אברהם, ולכן, צריך היית לומר לערבים וליהודים ולא כפי שכתבת "לערבים ולא ליהודים".

לגבי יהדות ותנ"ך, היהדות המקורית התבססה על התנ"ך, אז יש קשר. היהדות בת זמננו זה משהו אחר. לגבי קשר בין היהדות לארץ ישראל, יש כזה, ויעיד על כך הכותל המערבי, שריד לחומה שהקיפה את בית המקדש. אל תגזים.

לגבי הטענה שהדת היהודית מטומטמת, אין בעיה, אבל האם אתה מכיר דת שאינה מטומטמת?

נראה כאילו אני מנסה לטעון שכל הדתות מטומטמות, אבל לא, באמת שאלתי שאלה, ואגב, אני מכיר דת לא מטומטמת - בודהיזם. אני מוצא הרבה חוכמה בפילוסופיה של בודהה, אך עם זאת, איני מאמין בדת שהמציא.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז אם אתה קונה רכב חדש ולמחרת הוא נגנב לבלי שוב, הרכב בעצם מעולם לא השתייך לך ולא בבעלותך יותר?

גישה מעניינת.

Harrington

Well-known member
מנהל
איך התחילה הדת היהודית?
אם יורשה לי להוסיף עניין שדי דומה לטעמי, כיצד יהודי שאינו מאמין (באלוקים או בתנ"ך לענייננו), יכול להיות 'ימני' בדעותיו הפוליטיות? הרי ללא התנ"ך אין כל הצדקה להשתלטותנו כאן על השטח (כל השטח, מהנהר עד לים). הכל מבוסס על התנ"ך. מיקום המדינה, שם המדינה, כל סמלי המדינה ועוד דברים רבים נוספים. איך אפשר להיות ציוני לא מאמין?

SupermanZW

Well-known member
אם יורשה לי להוסיף עניין שדי דומה לטעמי, כיצד יהודי שאינו מאמין (באלוקים או בתנ"ך לענייננו), יכול להיות 'ימני' בדעותיו הפוליטיות? הרי ללא התנ"ך אין כל הצדקה להשתלטותנו כאן על השטח (כל השטח, מהנהר עד לים). הכל מבוסס על התנ"ך. מיקום המדינה, שם המדינה, כל סמלי המדינה ועוד דברים רבים נוספים. איך אפשר להיות ציוני לא מאמין?
כתובים היסטוריים לא יהודים, כמו למשל תיעודים של מצרים ושל רומאים העידו על קיומן של ממלכות יהודיות בארץ ישראל וגם הארכיאולוגיה מספקת עדויות רבות, לכן אין סיבה לטעון שאי אפשר להיות ציוני לא מאמין. גם הלא מאמין ממוצא יהודי יכול להכיר בכך שיש סיכויים סבירים שהיו מבין אבותיו עשרות או מאות דורות אחורה מי שחיו בארץ ישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
כתובים היסטוריים לא יהודים, כמו למשל תיעודים של מצרים ושל רומאים העידו על קיומן של ממלכות יהודיות בארץ ישראל וגם הארכיאולוגיה מספקת עדויות רבות, לכן אין סיבה לטעון שאי אפשר להיות ציוני לא מאמין. גם הלא מאמין ממוצא יהודי יכול להכיר בכך שיש סיכויים סבירים שהיו מבין אבותיו עשרות או מאות דורות אחורה מי שחיו בארץ ישראל.
כאילו שמישהו ציוני בגלל כתבים שנמצאו במצרים. בחייך. זה טוב בתור תשובה אקדמאית, אבל זה לא רציני.

SupermanZW

Well-known member
כאילו שמישהו ציוני בגלל כתבים שנמצאו במצרים. בחייך. זה טוב בתור תשובה אקדמאית, אבל זה לא רציני.
דוגמה למישהו שציוני בגלל כתבים - שלמה זנד.

לגבי אלה שאינם מאמינים אך הם ציונים מסיבות שאינן אקדמיות - יהודים שחוו רדיפות וצאצאיהם, אותם נרדפים שמעו לעיתים מהגויים "אתם לא משלנו, לכו לפלשתינה", אפילו הגויים קושרים בין היהודים לארץ ישראל, אז מה אתה רוצה? זה לא המקרה הראשון ולא האחרון שסכנה ותפיסות חיצוניות מייצרות אידיאולוגיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
דוגמה למישהו שציוני בגלל כתבים - שלמה זנד.

לגבי אלה שאינם מאמינים אך הם ציונים מסיבות שאינן אקדמיות - יהודים שחוו רדיפות וצאצאיהם, אותם נרדפים שמעו לעיתים מהגויים "אתם לא משלנו, לכו לפלשתינה", אפילו הגויים קושרים בין היהודים לארץ ישראל, אז מה אתה רוצה? זה לא המקרה הראשון ולא האחרון שסכנה ותפיסות חיצוניות מייצרות אידיאולוגיה.
מה הקשר בין הדברים? לא יודע מי זה שלמה זנד, אבל זה שהנצרות קושרת בין ארץ ישראל לעם ישראל זה כמובן גם עניין דתי אמונתי לחלוטין. זה לא עניין של "כתבים". מי שלא מאמין, בכלל, לא מאמין לא בתנ"ך 'היהודי' ולא בזה הנוצרי וממילא לא יגיע להיות ציוני על סמך "כתבי" הדת.

SupermanZW

Well-known member
מה הקשר בין הדברים? לא יודע מי זה שלמה זנד, אבל זה שהנצרות קושרת בין ארץ ישראל לעם ישראל זה כמובן גם עניין דתי אמונתי לחלוטין. זה לא עניין של "כתבים". מי שלא מאמין, בכלל, לא מאמין לא בתנ"ך 'היהודי' ולא בזה הנוצרי וממילא לא יגיע להיות ציוני על סמך "כתבי" הדת.
ארכיאולוגיה לא קשורה לאמונה, מדובר בממצאים פיזיים שמאשררים את ההיסטוריה.

SupermanZW

Well-known member
אם נשפוט על פי ההיסטוריה הידועה לנו ועל פי הארכיאולוגיה, נכיר בכך שהדת היהודית קיימת לפחות 2700 שנים אבל לא יותר מ3100 שנים. מועד המצאת הדת היהודית לא מספר לנו מי המציא אותה. תיעודים היסטוריים וארכיאולוגים מספרים לנו מי היו בסבירות גבוהה היהודים הראשונים וגם מספרים לנו על מנהגיהם ועל מנהיגיהם אבל לא מספרים לנו של מי הייתה היוזמה להמציא את הדת. אגב, זהו גם המצב עם הנצרות ועם האיסלאם. ישוע לא היה נוצרי, מוחמד לא היה מוסלמי. ישוע כלל לא תיכנן ליצור דת חדשה, גם מוחמד לא. שאול התרסי העלה את ישוע לדרגה של "בן אל" אבל לא חשב שתיווצר מכך דת חדשה. הנצרות כדת נוצרה רק במאה הרביעית בוועידת ניקאה. האיסלאם כדת נוצר רק במאה השמינית ע"י ה"עולמא" הערבים. משה, אפילו על פי התנ"ך, לא היה זה שיצר את היהדות, מכיוון שלא סיים לכתוב אפילו את חמשת החומשים, כשגסס ביקש מיהושע להמשיך, כך על פי התורה עצמה, ואם נטיל ספק גם את זה לא נוכל לטעון. כצפוי, יש אינטרסים חזקים מאוד שלא נדע איך התחילה הדת היהודית, או כל דת "חשובה", כי אם נדע, יקל עלינו לחשוף את התרמית. ה"מתי" הוא המקסימום שמאפשרים לנו לדעת על ההתחלה.

לגבי הגדרת היהודי, אין לי בעיה עם הגדרתי כיהודי. לפני השואה היו אבותיי יהודים מאמינים, כך שאני יודע שבמקור אילן היוחסין שלי מורכב מיהודים, אז מבחינת מוצא אני יהודי. לגבי אמונתי, אני לא מאמין באף דת, למרות שאני מאמין באלוהים. אני דאיסט. במקרה שלי, סביי וסבתותיי הפסיקו להאמין בדת בתקופת השואה, מאז לדת לא היה מקום בחייהם, נותרו מנהגים מסוימים, כולם ללא יוצא מן הכלל קשורים לחגים, אבל לא אמונה דתית. הוריי נולדו חילונים וגם אני נולדתי חילוני.

נערך לאחרונה ב:

ריקי זו אני

Well-known member
אמנם הכותב שכתב את הפוסט ניסה להראות חכמה, אבל יסלח, כי הטיפשות נוזלת.
הרי לאף אחד אין עובדות, ומכאן שצריכים להמציא תגובות שכנגד... הרי עסקינן באמונות. ואמונות בלבד...
אם אלוהים נתן את הארץ לערבים ולא ליהודים... אז בואו נגדיר מי הם הערבים... ומי הם צאצאי הערבים... הרי כאשר ערבי חטף יזדית והביא אותה לעזה... הוליד איתה 10 ילדים... מה הגדרתם? ואם היזדית הזו היא צאצאית של אשה שנאנסה ע"י ערבים במאה ה-15... ? העולם שאלוהים ברא התערבב מאות אלפי פעמים, כך גם היהודים ובטח בטח הערבים...
היהדות הגדירה מי הוא יהודי. הויכוח קיים מצדה והפרקטיקה קיימת אחרת מצידה.7

שמלת תחרה1

Well-known member
אמנם הכותב שכתב את הפוסט ניסה להראות חכמה, אבל יסלח, כי הטיפשות נוזלת.
הרי לאף אחד אין עובדות, ומכאן שצריכים להמציא תגובות שכנגד... הרי עסקינן באמונות. ואמונות בלבד...
אם אלוהים נתן את הארץ לערבים ולא ליהודים... אז בואו נגדיר מי הם הערבים... ומי הם צאצאי הערבים... הרי כאשר ערבי חטף יזדית והביא אותה לעזה... הוליד איתה 10 ילדים... מה הגדרתם? ואם היזדית הזו היא צאצאית של אשה שנאנסה ע"י ערבים במאה ה-15... ? העולם שאלוהים ברא התערבב מאות אלפי פעמים, כך גם היהודים ובטח בטח הערבים...
היהדות הגדירה מי הוא יהודי. הויכוח קיים מצדה והפרקטיקה קיימת אחרת מצידה.7
חולקת על דעתך. לא היהדות הגדריה מיהו יהודי, אלא רבנים.

למעלה