בעקבות הסיפור שהיה עם MCR,

Rose131

New member
בעקבות הסיפור שהיה עם MCR,

נראה לכם שדה יוזד היא להקה שמעודדת להתאבדות, פגיעה עצמית, מחשבות אובדניות, דיכאון וכו'? כשהייתה לי תקופה מחורבנת ודיברתי עם אח שלי הוא הסתכל על הקיר שלי ונתקל בברט, וטען שהכל "בגלל המוזיקה הזאת שאת שומעת". נראה לכם שדה יוזד בעד פגיעה עצמית ו\או התאבדות? שירים כמו I'm A Fake או Box יכולים בהחלט להתפרש כשירים על פגיעה עצמית, מה דעתכן?

היכונו לחפירה ../images/Emo6.gif

הרבה פעמים אומרים לי שבגלל המוזיקה הזו, אנשים נכנסים לדיכאון ופוגעים בעצמם במכוון. אני חושבת שזה לא נכון חלקית. השירים מדברים על פגיעה עצמית, אבל אדם שבריא בנפשו, לעולם לא יחשוב על לפגוע בעצמו, גם אם הוא שומע את The used. לדעתי הדוגמא שנתת לשירים שמעודדים פגיעה עצמית הם לא דוגמא נכונה. נכון שהמילים שלהם מרמזות על פגיעה עצמית, אך המנגינה שלהם מאוד קצבית ו"דורשת" לרקוד ולקפץ כששומעים אותה. אני אישית שומעת את BOX או IAF כשיש לי מצב רוח טוב ולא עולה בי שום מחשבה על פגיעה בעצמי או בגוף שלי, אלו שירים מאוד שמחים ומקפיצים בלי שום קשר למשמעות המילולית שלהם. ואת השירים האלה כמובן, אני לא שומעת בעת ריב עם ההורים או כשאני מתעצבנת על חבר שלי. אני שומעת אותם כשיש לי מצב רוח מרומם. ומכאן אני מגיעה לנקודה הבאה שלי. ששירים כמו Poetic Tragedy או On my own הם שירים שכן גורמים לחשוב על פגיעה עצמית. בפואטיק טרג'די, מדובר על מישהו שסובל. שלא מצליח להגיע לשום מקום, שלא מצליח בדבר, והוא צורח, ואז הוא עומד, מת, והשיר נגמר. באון מיי און, מדובר על מישהו שהוא מצליח מבחוץ, אבל בפנים משהו חסר לו, בפנים הוא נחנק. "Screamig for something" אלו לדעתי שני שירים יותר מדכאים של דה יוזד, גם בגלל המילים וגם בגלל הלחנים. את שני השירים אללו אני שומעת בלופים כשאני כועסת, עצובה, אחרי ריב כלשהו, ואני קופצת למיטה ובוכה כמו ילדה בת שלוש שלקחו לה את הבובה. (או במקרה שלי, את שעון החול
) אני בטוחה במיליון אחוזים שדה יוזד הם נגד פגיעה עצמית, והם לא מעלים על דעתם בכלל שמישהו, ובעיקר לא מהמעריצים שלהם יחשוב על פגיעה בעצמו/התאבדות בעקבות האזנה לשירים שלהם, בהחלט יש להם שירים המרמזים על פגיעה עצמית, ומעודדים אותה. חפרתי? חפרתי. Bye

ALaViGnE

New member
זה הדבר הכי מפגר

זה הדבר הכי מפגר שקראתי בחיים שלי. איזה חפירה של סתומה מקריית גת לכל מה שכתבת פה אין קשר לדה יוזד אולי חוץ מהשמות של השירים תפסיקי להראות שנונה עוד עלולים לחשוב שאת חכמה ושאת באמת מכירה את דה יוזד.

אני לא שואלת אותך

ואני לא מקריית גת. זה לא דרך להראות שאתה לא מסכים איתי. יש לך דיעה, אף אחד לא עוצר בעדך לבוא ולהביע אותה. זו היא דעתי, אתה יכול לחלוק עליה, אבל לא לקלל אותי. וזה שאני לא פגשתי אותם, לא אומר שאני יכולה להביע דעתי על השירים שלהם.

ALaViGnE

New member
סליחה את צודקת

את סתומה ותישארי ככה חבל על הכוח שלי. תגידי זה נכון שדה יוזד היו פה ב 2002?? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה בחיים לא יפסיק להצחיק שבאמת האמנת לזה

שקט!

כואב לי הראש
אתה כל הזמן חוזר על אותם דברים וכבר טחנת לי את המוח עם השטויות שלך. למה אתה ממשיך להכנס לפה? אתה לא רצוי

ALaViGnE

New member
אוי ואבוי חח

זה הדבר הכי מפגר שקראתי בפורומים בתפוז ובכלל בחיים איזה חפירה של סתומה מקריית גת לכל מה שכתבת פה אין קשר לדה יוזד אולי חוץ מהשמות של השירים תפסיקי להראות שנונה עוד עלולים לחשוב שאת חכמה ושאת באמת מכירה את דה יוזד. סייג לחוכמה... שתיקה!!

../images/Emo18.gifחד משמעי- לא

הם לא מעודדים דברים כאלה. זה שהם מתארים דברים כאלה בשירים שלהם לא מתפרש אצלי כ"עידוד לפגיעה עצמית". לדעתי אפילו מי שקורא את השירים, כשהוא בריא בנפשו [הרי אדם צלול לא היה מחליט פתאום להרוג את עצמו, לא משנה בכמה דיכאון הוא נמצא], הוא מבין את ההרגשה שמשתקפת מהשירים שלהם.. והוא יכול להזדהות איתם במצב של דיכאון, ברור. אבל הוא לא היה מבין מזה שהפיתרון הוא להרוג את עצמו או לפגוע בעצמו. כי סה"כ, למשל בפואטיק טרג'די, מתואר אדם ממש מסכן, נואש. וכולנו רואים את עצמנו נואשים באיזשהו מצב ובאיזשהי דרך.. אבל בטח שלא מבינים מהשיר שהפיתרון הכי טוב למצב הזה זה להתאבד. בקשר לאח שלך, אם הוא לא שומע מוזיקה כזאת - כלומר את דה יוזד - הוא בטח לא מבין. דה יוזד לא מעודדים פגיעה או מחשבות אובדניות, הם לוקחים מצבים כאלה מהחיים, רגשות כאלה ופשוט משקפים אותם בשירים שלהם. אני לא שמעתי שיר שאומר שזה טוב לחתוך ורידים וכו'. הם פשוט כותבים על הדיכאון, על הרגשות, על המחשבות בתקופה הזו של דיכאון והם עושים שירים שאפשר להזדהות איתם. נכון box או pt הם לא בדיוק שירים מעודדים [לדעתי אפילו found a box of sharp objects what a beutiful thing זו שורה די מלגלגת. o_o] אבל אפשר לשמוע מהצד השני שירים כמו taste of ink שכן מדברים על תקווה ועל השתחררות מהדיכאון.. לסיכום הם לא מעודדים את זה, לפי דעתי. לא כל מי שכותב שירים על דיכאון ועל עצב [לא משנה כמה עמוקים או רדודים הרגשות\השירים] מעודד פגיעה עצמית, הוא פשוט משקף מחשבות שלו, זה הכל, ואולי לפעמים שואף שהמאזינים שלו יוכלו להזדהות עם השירים. [אם הייתי מוזיקאית, בטח הייתי רוצה לדעת שהשירים שלי מדברים להרבה אנשים. מוזיקה זאת דרך התמודדות מעולה לדעתי]

מגיבה לך...

"דה יוזד לא מעודדים פגיעה או מחשבות אובדניות, הם לוקחים מצבים כאלה מהחיים, רגשות כאלה ופשוט משקפים אותם בשירים שלהם." בשיר Take it away הוא אומר: "I must abuse myself I'm against all that I made off" זה לא רגשות, זה מעשים. אני לא אומרת שזה מעודד פגיעה עצמית, אבל אני אומרת שכן מדובר על פגיעה עצמית.

אוקיי לא התייחסתי לשורה הזו ספציפית

בכלל לא קראתי את הליריקס של טייק איט אוואי.. אבל בסדר כמו שכתבת רק -מדובר- בשורה הזו על פגיעה עצמית, זה לא -מעודד- אותה.

Rose131

New member
כן, מסכימה עם שתיכן..

ובכל זאת, לא כל בני-האדם בריאים בנפשם ושירים, למשל, כמו PT[המדהים, כמובן.] יכולים להיות הטריגר בשבילו. לא?

Because Of May

New member
אני לא הולכת לחפור הרבה:../images/Emo109.gif

אוקי, לדעתי זה ממש לא נכון. ברט כותב על מה שהוא עובר/ עבר ומקצין את זה (לפעמים גם לא
) ומשתמש בהמון מטאפורות. בחלק מהשירים המילים באמת מדברות על התאבדות, אבל אני בטוחה שהיוזד לא התכוונו לזה. הם התכוונו להראות לנו שדווקא התאבדות לא כדאית בכלל, להראות לנו את השליליות שיש בה, שניקח את זה מהצד השני. וחוץ מזה, אי אפשר להגיד שכל השירים שלהם ככה, חלק מדברים על תקווה ושמחה, כמו TTOI, FAW או WMT. ולגבי השאלה האחרונה שלך- אדם לא בריא בנפשו לא מחליט לסכן את הגוף שלו ולפגוע בעצמו רק בגלל מוזיקה או מילים. אצל אנשים כאלה משהו פגוע עוד מהבסיס, לא קשור לסגנון מוזיקה שהוא שומע, הספרים שהוא קורא וכו'. בואי נגיד שקריאת המילים לא תעודד אותו להתאבדות- זו שאלה שהאדם התמודד איתה הרבה לפני, הוא לא יתחיל לחשוב עליה פתאום, זה משהו שהוא החליט עליו בנפשו הרבה לפני.

לא.

חד משמעית לא ,ככה אני חושבת ,הליריקה לא מעודדת פגיעה עצמית חוץ מטרג'די אני חושבת..שירים נגיד כמו איימ א פייק או נגיד סתם וולקאם טו מיי לייף של סימפל פלאן הם מתארים מצב ,הם לא יעודדו פגיעה עצמית. ופגיעה עצמית?לא ,אני לא חושבת שזה מעודד שום שיר של שום להקה לפי דעתי.

Rose131

New member
מזתורמת חוץ מטרג'די?

נראה לך שיש שם עידוד לפגיעה עצמית?

למעלה