בעקבות הספור האחרון

גם למבי

New member
בעקבות הספור האחרון

והספר שאני קוראת (SPIRITUAL MIDWIFERY איך התכוננתן מבחינה נפשית ללידה? מאוד חשוב לי להיות מוכנה נפשית ואני עוברת חוויות אישיות , תחושות ומחשבות בעקבות ספורים וספרים. איזו הכנה נפשית עברתן? תודה - דנה

tonti

New member
סיפורי לידה

גרמו לי להבין שהגוף שלנו יודע ללדת. היה לי פשוט ברור שאני יולדת, שהכאבים לא חזקים בצורה כזו שלא אוכל לעמוד בהם ושזה מה שהכי נכון לי. ללדת כמו שיצא. חוצמזה עשיתי את הקורס "דבש מסלע", שהיה מדהים. לא רק בקשר ללידה, אלא לחיים בכלל.

הכנה ריגשית ללידה

קשה לי לשים את האצבע על מה ממש עזר לי. כמו טונטי, גם לי מאוד עזרו סיפורי לידות בית, הם מאוד ריגשו אותי וחיזקו אותי שהגוף יודע בדיוק מה לעשות ושרק צריך לסמוך עליו ולתת לו את הזמן. גם קריאת מאמרים בנושא מאוד עזרו, חלקם נמצאים במאמרי הפורום וחלקם בקישורים- כדאי לך לקרוא שם. כמו שכבר כתבתי כאן, מאוד אהבתי את הספר לידה פעילה, הוא מספק המון אינפורמציה על תהליך הלידה ולי היה חשוב להיות מודעות מאוד גם לתהליך הפיזי שקורה במהלך הלידה. ואחרון חביב- הפורום הזה ובאופן טבעי עזרו לי מאוד ונתנו את הכח והידע הרב ביותר.

POOH*

New member
כמה דברים...

אצלי התהליך החל אחרי הלידה של הגדולה שהייתה בבי"ח.. כבר אז ידעתי שאם הכל יהיה בסדר הלידה הבאה אני רוצה שתהיה בבית.. גם אני וגןם האשי קראנו הרבה על הנושא.. ועיבדנו ביננו לבין עצמנו את הילדה של הגדולה.. קראתי את הספר על לידות בית של אילנה ובכלל כל חומר ישכולתי בנושא.. בנתיים התחיל הבלגן עם הביטוח של מיילדות בית וכמעט ירדנו מזה.. ואז קראנו את סיפור הלידה של טונטי והחלטנו להיפגש עם שרה'לה ואז להחליט. נפגשנו ויצאנו מהפגשיה בהרגשה משותפת שזו הדרך שאנחנו רוצים לנסות הפעם.. אבל היה לי גם ברור שעוד לא גמרתי את הלדיה הראשונהו אני חייבת לסיים אותה כדי להיות פנויה לזו.. אז עשינו עיבוד לידה שכלל דמיון מודרך ושיחה עם מיילדת [ב"אמא אדמה" בהוד השרון] קראנו את לידה פעילה.. והשיא מבחינתי היה השתתפות בקוסר הכנה ללידה [לנשים] של "דבש מסלע" שהיה מן סגירת מעגל מבחינתי לכל ההכנה שעשיתי ללידה... בין לבין היו שיחות עם המיילדת [שרה'לה ואח"כ ענת..] האיש [האביר שלי..] וטושה [חברתי הטובה שליוותה אותי בלידה..]. POOH

גם למבי

New member
תודה לכולכן! אשמח לשמוע עוד

בנות וההכנות שלהן. גם לי הספורים תורמים המון. בכלל - הספוריםש ל אינה מיי גוסקין נראים כאילו זה בכלל חוויה נעימה ולא כואבת (הם משתמשים במילה פסיכודלית המון וזה לא מפתיע להיפים..
) וזה עוזר לי לשנות את ההנחה שלידה זה כואב. אני מתרגלת לחשוב עליה כחויה מאתגרת וחזקה. מאוד עוזר.

עיגולית

New member
מה היה הסיפור האחרון?

מישהי יכולה לעדכן אותי בעניין הסיפור האחרון, זאת כבר הפעם השניה שאני נתקלת במושג הזה "הסיפור האחרון" :לידת הבית האחרונה שהיתה בכותרות" , מה קרה?

ס ו ל ה

New member
הסיפור

אני ממש לא יודעת את הפרטים, ולא רוצה לחטוא. אך היתה מצוקת עובר ןלמילדת לא היה חמצן בבלון החמצן! מזעזע ועצוב. מה שבטוח שאני אשאל על כך לפני שהמילדת תגיע אלי!

עיגולית

New member
סולה תודה שענית לי, הייתי רוצה לדעת

יותר פרטים, איך זה שלא מדברים על זה בפורום? או שדיברו ולא ראיתי? אני מקווה שאין טאבו על זה, חשוב לדבר גם על הדברים האלה, לא?! אני לדומא, חושבת על לידת בית שניה, וחשוב לי לדעת מה קרה, כדי לדעת מה לשאול א המיילדת שלי.איך זה נגמר? מזעזע ועצוב?

למעלה