בעקבות הסקר על הספרים שהיה

ענתש

New member
בעקבות הסקר על הספרים שהיה

מהנה ביותר - רעיון
מה דעתכן לפתוח קומונת לווין לפורום שתקרא "מועדון הספר הטוב" ובה נחליט כל חודש על ספר ואז יהיה חודש לקרוא אותו ואז נדבר עליו (מי שמציעה את הספר מנהלת את הדיון). כמו שעושים במועדוני קריאה כאלו ? נראה לי נחמד, מעניין ומעשיר.

אפרת12

New member
רעיון מצוין

האמת היא שחשבתי לעשות פינה חודשית בפורום, אבל גם קומונה זה רעיון טוב. אני מקוה שגם נקרא את הספרים
מי פותחת את הקומונה?

ענתש

New member
סליחה שאני לא מתנדבת...

אבל יותר מדיי לי לנהל גם קומונה (אפילו אם זו רק קומונה של מועדון ספרים) וגם את הפורום הסואן שלי... אז נחכה ונראה מי תתנדב, מקווה שתהיה הענות לרעיון.

עמית@

New member
גם אני בעד פינה, הייתי מתנדבת

לנהל אבל העומס
אם זה יהיה בפורום, ניתן יהיה יותר להתחייב לזה, ולזה יותר מאשמח!!

מעיןבר

New member
אני בעד פינה כאן בפורום ../images/Emo13.gif

ואז צריך רק לקבל אחראיות על לפתוח את הפינה אחת לחודש (שזה ממש לא כמו לנהל קומונה
. אני אגב חשבתי להציע שנערוך מועדון הספר בסגנון - מישהי שקראה לאחרונה ספר תציג תקציר שלו ותספר לנו למה כדאי/לא כדאי לקרוא אותו. אולי אפשר לשלב את זה, זה רעיון בשלבי גיבוש.

ענתש

New member
הסיבה היחידה שחשבתי על קומונה

ולא פינה היא שבעצם את רוצה שכולן יוכלו להצטרף במשך כל החודש... אז את צריכה כאילו מקום שבו כל החודש כתוב מה הספר ומתי יתחיל הדיון וכו'... והודעות נעוצות זה מבאס

מעיןבר

New member
אני לא בטוחה שחייבים תזכורות

כל הזמן... אפשר גם להיעזר במערכת של הפורום כדי לשלוח מסרים המוניים אם את רוצה להיות בטוחה שכולן יידעו. אני חושבת שמספיקה הודעה אחת לשבועיים

רעיון מקסים בעיני ../images/Emo63.gif

הייתי פעם חברה במין "מועדון" פרטי כזה, שהקים אחד מידידי. היינו נפגשים פעם בחודש, והיה כיף גדול. אני נוטה להסכים עם ענתש שבקומונה הדיונים יוכלו להתקיים בצורה יותר נוחה. בכל מקרה, אפשר להתחיל בפורום ולראות איך זה מסתדר. ואני מסכימה לנהל את הקומונה, אם יוחלט על כזו.

הדר לצ

New member
הרעיון מקסים בעיני

אבא שלי ייסד קבוצה כזו וכבר שנים שהם נפגשים פעם בחודש + ומדברים על ספרים. לא ברור לי איך אני אשתלב בזה. בזמן האחרון אני קוראת ממש לאט וגם יש לי רשימת המתנה מכאן ועד להודעה חדשה ובינתיים אני לא מתכננת להרחיב אותה (לא כולל שני הספרים שקניתי עכשיו בשבוע הספר...
)

yaelia

New member
יופי של רעיון

אני אשמח לקחת על עצמי ארגון או בפורום או כקומונה אם יוחלט על כזאת. נראה לי שקומונה תתאים יותר כי שרשורי הספרים לא יעלמו באחורי דפי הפורום.

../images/Emo41.gif ומנצלשת לחובבות המדב

אנשי הכבשן - דייויד ברין - אחלה ספר. מעורר מחשבה.

רעיון מעולה מעולה. אהבתי מאוד!

לא מתנדבת לנהל, בטח בקושי אצליח לסיים את הספר בזמן, אבל אשמח להשתתף בדיונים.

hagaram

New member
לא כל כך מבינה בענייני קומונות ../images/Emo3.gif

אבל אשמח להמליץ על הספר הראשון לעניין, ספר שאני קוראת עכשיו "ארבעה בתים וגעגוע" ומאוד נהנת ממנו

ענתש

New member
בקשר לבחירת הספרים - אולי כדאי

להקפיד על ספרים שנמצאים בשוק לפחות חצי שנה, כדי שיהיה סיכוי להשיג אותם בסיפריה ובחנויות יד שניה ולא נצטרך להוציא הון.

sugerbabe1

New member
רעיון מצויין-יש לי רשימה ארוכה של

ספרים להמליץ...( למרות שפספסתי את השירשור האחרון). ויש לי אפילו המלצה "חמה" ביותר ספר שסיימתי השבוע שנקרא" האוהל האדום" כתבה אניטה דיאמנט. בקצרה על הספר:הסיפור מסופר ע"י דינה הבת היחידה של יעקב אבינו.זהו סיפור דימיוני שמכניס אותנו לרוח התקופה מהזווית הנשית. מצרפת קישור על הספר......

מעיןבר

New member
../images/Emo36.gifאז מה נעשה../images/Emo35.gif../images/Emo26.gif

אם יותר לי... אפרת ואני דיסקסנו קצת את הנושא ואני מקווה שזה בסדר שנגיד שאנחנו עדיין מעדיפות פינה כאן
והנימוקים שלנו: 1. אנחנו לא בטוחות שיהיה באמת מספיק נפח לפעילות כי צריך לתת מספיק זמן לכמה שיותר נשים לקרוא את הספר (דובר כאן על חודש?) ואז יש דיון... אז קצת תזכורות ודיון אחת לחודש - אנחנו לא בטוחות שזה יחזיק קומונה. 2. אנחנו רוצות להעשיר קצת את הנושאים בפורום ולא להוציא החוצה. כמובן שמותר לכן לחלוק עלינו ובכ"ז לפתוח קומונה אבל אלה השני גרוש שלנו. מבחינת ניהול הפינה, חשבנו שזה יכול להיות קל יותר ופחות מעמסה על משתתפת בודדת אם נעשה את זה בשיטת הכדור המתגלג: כל פעם מישהי תציע ספר, תתאר לנו אותו, תזכיר במהלך החודש ותפתח את השרשור של הדיון שבסיומו ייקבע מי תהיה הבאה שתהיה אחראית על הפינה בפעם הבאה והיא תעלה הודעה חדשה ובה פירוט הספר ומועד הדיון הבא. ככה בעצם העומס יתחלק על כולן... אנחנו נוכל לתמוך בפינה כמנהלות ע"י שרשורים מנהלתיים לצורך הקפצה אם השרשור יחיה אחרי 3 ימים ויהיה רצון להמשיך ולדון בספר, האדמה של אחראית הפינה ואולי גם לבקש מהנהלתה לפרסם לנו בראש הפורום בשורה מיוחדת את ספר החודש. אז זה הקונספט שנראה לנו נחמד. מה דעתכן? ומותר לכן לא לאהוב, נלך לפי דעת הרוב...

למעלה