בעקבות הסקר...

Neta558

New member
בעקבות הסקר... ../images/Emo85.gif

שרשור שנועד להזכיר לכם להצביע בסקר, וגם לאפשר פירוט התשובות בפורום
אז... מה החשיבות של נושא זכויות בעלי החיים במערכת הבחירות הזאת מבחינתכם? מוזמנים לכתוב למה הצבעתם ולפרט דעתכם בענין! (וכן, זה גם המקום לכל אלה שאין להם תשובה מתאימה ורוצים להתלונן על כך ולהציע תשובות נוספות, כל מי שרוצה לתהות למה הסקר דוקא בלשון זכר, וכל מי שרוצה תרגום לסינית או לשפת הסימנים
) נטע

lifegirl

New member
נטע, למה הכל בלשון זכר?! ../images/Emo46.gif

זב"ח אינו הנושא העיקרי/היחיד לפיו אצביע, פשוט כיוון שאני לא נוהגת לתמוך (ועתה, גם להצביע) במפלגה על סמך נושא בודד (אם ליברמן יצא במצע נפלא בתחום זב"ח, עדיין לא אצביע לו!) על כן, זב"ח הוא חלק ממכלול של עמדות שאני מצפה למצוא במצע של המפלגה האידיאלית, ואם לוקחים בחשבון את המפלגות הקיימות (כולן רחוקות מהאידיאלי...), זה דבר שחשוב לי שיהיה, אבל פחות חשוב מהרבה תחומים אחרים. בין היתר כיוון שעד היום בסוגיות של זב"ח נטו המפלגות להתפצל (כל ח"כ ודרכו), וכיוון שכפי שכבר ציינתי בסקר קודם- את עיקר מאמציי כיום אני משקיעה בזכויות אדם (אי אפשר לנתק את המאבקים, כמובן. אבל אי אפשר גם לעשות הכל כל הזמן...). מה שכן- תופעה מעניינת (או שלא?), דווקא את עלה ירוק אני נוטה לפסול משום שביצעו (או הזמינו וביטלו? לא בטוחה ב- 100%) ניסוי בבע"ח... מבחינתי, זהו חציית קו... ולמי כן אצביע? כנראה שחד"ש, אבל אני פתוחה לשכנוע (עדיין, ובגבול הסביר, ולא- הכוונה היא ממש לא לכל המסיונרים של שינוי שבטח יקפצו עלי עכשיו).

לשמחתך, אני נטשתי את שינוי לאנחות

בשנייה שהם נהיו ימנים ושטומי הצהיר שהם לא יישבו בממשלת שמאל... אם הייתי יכול להצביע היום, הקול שלי היה הולך למצנע, עם כל הכאב של להצביע למפלגה המושחתת הזאת, מפלגת האבודה. וזב"ח הוא בהחלט לא הנושא הראשון ע"פ אצביע, אבל יחס חיובי זאת בהחלט נקודת זכות אצלי.

xenocide

New member
הסקר

אני בסקר רשמתי שאני כן אתייחס לעניין זב"ח בהחלטתי במי אבחר (כן! אני בוחרת!) אבל אני מדגישה שזהו לא העניין היחיד אליו אתייחס מאחר ויש עוד קריטריונים שאני מחפשת במפלגה. אני קולי תקבל מפלגה שהכי קרובה למה שאני מחפשת ואני אכן יודעת לאיזה מפלגה אתן את קולי... הייתה לי התלבטות קטנה ובסופו של דבר אחת מהסיבות שהחלטתי מה שהחלטתי היא התייחסות לזב"ח (רק אחת הסיבות ולא הסיבה היחידה..) זוהי דעתי האישית.. הדר (שכבר לא מתלבטת!)

חדף

New member
אני לא יודע מה עם השאר,

אבל אני אשמח לתרגום לשפת הסימנים
(גם סינית יהיה נחמד אבל אני לא רוצה לגרום לך יותר מדי עבודה) בקשר לשאלה - אני סימנתי את האפשרות השנייה. אני אמנם מתעניין במצע המפלגות בנושא זכויות בעלי-חיים, אבל לא רק שזה לא הנושא המרכזי מבחינתי, אלא שהוא נושא יחסית שולי בשבילי משתי סיבות: קודם כל, יש נושאים אחרים מאוד מאוד חשובים. עד כמה שחשובות לי זכויות בעלי-החיים, המדינה שלנו נמצאת במשבר עצום ולדעתי בסכנה קיומית ממשית, ועם הקול הבודד שיש לי אני מעוניין להשפיע על זה. חוץ מזה, עד כמה שאני מעריך את הפעולות שעשו כמה מחברי הכנסות הקודמות למען הנושא, לדעתי יש יחסית מעט שניתן לעשות מהכנסת. בניגוד לעניינים בטחוניים, מדיניים וכלכליים, בנושא כזה עיקר ההבדל צריך להיעשות מלמטה, דרך חינוך ושכנוע. וממילא, אין לי פה התלבטות קשה מדי כי המפלגה שאני תומך בה מכל שאר הסיבות היא גם אחד המפלגות שהכי דואגות לבעלי-חיים בישראל.

Weird Eyal

New member
אני גם סימנתי את השני

זה לא העניין המרכזי אצלם אבל העניין המרכזי גם נורא חשוב לי והם גם ירוקים ונגד אלימות כלפייי נשים ובכלל.......

Veggie John

New member
נושא זכויות בע"ח לא יהיה היחיד

שבגלל אבחר במפלגה מסויימת - כמו שאמרו כאן, מפלגה שמצעה מושחת ופסול בעיניי לא תזכה בקולי רק מפני שמשום מה משתלם להם לתמול בזכויות בע"ח - אבל הוא בהחלט יהיה הראשי. מבחינתי זהו הנושא החשוב ביותר על סדר היום. נכון, גם זכויות האדם נרמסות ונכון, ישנה סכנת קיום, אבל מבחינת מספרים, כמויות, וחוסר מעש, בעלי החיים הם הרבה, הרבה לפנינו. והעובדה שאני נמנית על המין האנושי לא משפיעה ולא אמורה להשפיע על מידת האכפתיות שלי כלפי המינים השונים.

למעלה