בעקבות הסקר...

Neta558

New member
בעקבות הסקר...

אני פותחת שרשור הסברים\נימוקים\הגיגים\שאלות\תשובות נוספות\מתכונים\שירים בעקבות הסקר... אתם מוזמנים לספר לנו למה הצבעתם ולמה. (ולהעלות שאלות פילוסופיות בענין
)

Weird Eyal

New member
הסברים?

אני הצבעתי שזה לא מ]פריע העיקר האהבה..... בהתחלה זה הפריע.. והיא כיבדה אותי ולא הסכימה לאכול לידי בשר אחר כך אני אמרתי להשלא מפריע לי רק שתשתוף אחר כך את הפה..... עכשיו זה לא מפריע לי בכלל... לא יודע להסביר...... אני פשוט אוהב אוה יותר מדיי בשביל שזה יפריע לי

aradori

New member
כרגיל - חסרה שם תשובה:

"לא מפריע לי - כל עוד הבשר הוא שלי"

Veggie John

New member
נחשו איך אני הצבעתי ../images/Emo123.gif

והסיבה ידועה לכל. אדם שאוכל בשר הוא או לא מודע לסביבתו באופן קיצוני שמרמז על קהות חושים, צרות מוחין ודביקה בהרגלים כפילוסופיה בפני עצמה, או רוצח חסר לב בפוטנציה. שני סוגים של אנשים שאני מעדיפה לשמור מרחק מהם בשלב זה של חיי. ורועי היקר שלי הוא טבעוני כמובן

אני הצבעתי....

שזה עלול להפריע לי, אבל זה לא יהיה גורם משפיע על הקשר. לא כי זאת התשובה שלי, אלא כי זאת התשובה שאני הכי מתקרב אליה. אכן עם מישהי צמחונית \ טבעונית זה יעלה לי מקרנה. היא מבינה אותי הרבה יותר, אין לנו בעיה ללכת לאכול ביחד, היא לא תעיר הערות שירגיזו אותי בצורה מחרידה וכו´. אך בניגוד לעמדות אחרות, כמו למשל מגדר - לצמחונות או לטבעונות אין השפעה ישירה על הקשר, אלא אם מדובר בלגור ביחד ויותר מזה לגדל ילדים ביחד. עניין הנשיקה בכלל לא מפריע לי, אם מישהי תאכל בשר ממש לפני כנראה שכן. אבל חלב או ביצים או דברים שמכילים את אלו לא מאוד מפריעים לי וזכורות לי פעמים שהתנשקתי עם מישהי גם ישר אחרי שהיא שתתה חלב למשל... בכל החלק הבא התחום ב <> ילדי הפורום מתבקשים לעצום עיניים < ועל אף הטענה של "כביסה שחורה" שלטבעוניות יש *** טעים יותר - הוממ... לא יודע, מעולם לא יצא לי לבדוק מדגם מייצג...
> בכל מקרה, אני חושב שמה שיפריע לי זה חוסר הבנה, חוסר הבנה למה עשיתי את ההחלטה, חוסר הבנה אילו הערות יפריעו לי, חוסר הבנה שיכול להתבטא בזילזול, חוסר הבנה שיתבטא בכך שמתוך נימוס רב מאוד יציעו לי עשרים פעם ביום מוצרים מן החי כי שכחו שאני לא אוכל אותם ועוד... אני יכול להגיד שדווקא במבחן הזה מצאתי הרבה אוכלי גוויות שעומדים (אלו לרוב הופכים להיות צ\ט לאחר מכן...) והרבה צמחונים שלא עומדים במבחן הזה, לפחות לא בתחילה. בקיצור: הבנה כן - טבעונות... בהמשך... בכל מקרה, הכי אהבתי את התשובה של אורי. אני חושב שאני אאמץ אותה כמוטו לחיים.

aradori

New member
לא יפה להצביע! + חשיפה!!! ../images/Emo2.gif

ה"ניק" שלי בכמה פורומים (ולמעשה עוד מתקופת הצבא) הוא: ד"ר לקטר (או: דר ל.) איך זה מתקשר לתשובה-החסרה/המוטו החדש שלך?... שאל אותי שוב בליל ירח מלא.

xenocide

New member
סיפורי האישי,

עד לפני שבוע היה לי חבר שהקשר ביננו היה קצר וקולע. הוא טבעוני. כמובן שזה היה מאוד נוח מאחר והוא אוהב לבשל והכין לי הרבה דברים מאוד מאוד טעימים (וכמובן מזינים). אבל זה לא כל כך הסתדר. לעומת זאת היו לי מספר קשרים לפניו עם אוכלי בשר (לא פחות ולא יותר) שנמשכו הרבה יותר זמן והיו יחסים הרבה יותר אוהדים מעבר לצמחונות/טבעונות. לכן אני חושבת שאני אשמח שבן/בת הזוג שלי תהיה/יהיה צ/ט אבל זה לא מה שישפיע עלי אם להיכנס לקשר או לאו. ואלון-ראית מה זה? כבר זה נגמר...

לא נורא...

יש עוד הרבה סויה בשדה... (אבל לא הרבה אנשים שאפשר להיכנס איתם לקשר
)

Neta558

New member
המממף

אחרי שאלון שאל אותי, הבנתי שבעצם גם אני צריכה לענות לשאלה שהצגתי. מצטערת, אני רגילה רק להציג שאלות
בחרתי בתשובה "קשה לי להסתדר עם בן\בת זוג שאוכל\ת בשר". למרבה ההפתעה, זו התשובה שהכי קרובה לתשובה שלי ולא תשובה מדויקת. רואים, גם בעצמי אני לא תמיד מתחשבת עם ניסוח התשובות!
אני לא חושבת שאוותר על קשר מראש רק בגלל סיבה שכזאת, אבל אני נותנת פחות אמון בקשר שכזה. ההבדל מבחינתי הוא לא רק באורח החיים, הוא גם בתפיסת העולם, וזה מהותי מבחינתי. קל יותר להיות בקשר עם מישהו שחולק עמך אידיאולוגיה ואורח חיים. מצד שני, שוב, אני לא שוללת את זה. אומרים שהפכים נמשכים זה לזה (אימרה מטופשת מעט, ואולי אף הרבה). בקיצור-יתכן, אבל לא נראה לי...

skin blues

New member
רוצה לשתף

אני לא כותבת כאן הרבה, אבל מאוד רציתי לשתף אז ככה: הייתי במועדון ומישהו ניגש אלי והתחיל לדבר איתי. אחלה בחלה.הלכנו הצידה והתחלנו לדבר, ואישהו השיחה התגלגלה לבשר. אני לא יודעת איך זה קרה. זה תמיד תמיד תמיד קורה. (ולא תמיד באשמתי).הוא שאל אותי למה צמחונות, והסברתי בקצרה. אני מניחה שמהנקודה הזאת בשיחה הקצרה הוא התחיל להשתעמם. הוא שאל, ועניתי...... וזה לא מכעיס אותי או מעציב אותי כי מוקדם או מאוחר הנושא היה עולה. שאומרים: אני צמחוני/ת // טבעוני/ת, אז התגובה מהצד המקשיב ("מקשיב") תהיה או "מעניין/ נחמד!", או "
", "עוד אחד כזה/אחת כזאת" . אני לא יודעת למה , אבל אני תמיד פוגשת את הסוג השני של האנשים
אז בן זוג- עדיף צמחוני ואם לא צמחוני לפחות לא אחד שאומר: רוצה סטייק?

למעלה