בעקבות העמוד הראשי...

AlonPe

New member
בעקבות העמוד הראשי...

לא רציתי להיכנס כ-"טרול" לשירשורפלצת שם, אז הבאתי זה לפה
(אבל אין חשש (אני מקווה) לא נראה לי שאותו נושא יעלה פעמיים לדף הראשי!) זה פשוט מעניין ורלוונטי. אז מה דעתכם - להזמין ילד מהונדס גנטית? (מה אתה מזמין אדוני? אהה ו - להגדיל בשקל וחצי?!)

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif בעקרון, בטח לא יפתיע אותך שאני לא אוהבת את הרעיון (בלשון המעטה). אבל יש מקרים מיוחדים. למשל, אוטיזם שכיח אצל בנים פי ארבע מאצל בנות, כך לפחות טוענים החוקרים (ולא אעמיס עליכם כרגע את הספקות שלי בעניין). אז יש הורים לילדים אוטיסטים, שמעדיפים בת. במקרים מסוג זה, אני חושבת שראוי לאפשר זאת.

MrCheff

New member
מגיב

אני סבור שבמקרה של ברירה גנטית לטובת בחירת הולדת בן/בת או בחירת צבע העיניים או השיער, יש בכך מן הפסול. למעט מקרים בהם הברירה בין הולדת בת או בן שהברירה בין הולדת צאצא חולה או בריא. ישנן מחלות גנטיות שהגברים נפגעים דומיננטית (כלומר חולים ממש) והנשים הן רק נשאיות ולכן הן לא חולות במחלה (אך יכולות להעביר אותה לבן שיוולד להן) אמנם, יש כאן התערבות בטבע, אך הטבע גם סיפק לנו את הכלים לבצע את ההתערבות הזו, כך שבעניי הדבר מאוד לגטימי. למזלנו המדע מאפשר לנו לברור גנטית ילדים בריאים.

יוסף בא

New member
בהפרייות מבחנה

כיום כבר ניתן בהפריית מבחנה (ועושים זה) לא להשתיל עובר חולה השאלה היא האם לדאוג שהוא יהיה יותר יפה וכו' ותאמת אין לי מוסג

akavishon

New member
בתור מובטל (רשמית מאתמול) יש לי עכשיו

הרבה זמן לצפות בטלויזה תוך כדי הקפה והעיתון של הבוקר.בדיוק אתמול ראיינו איזה פרופסור בנושא ומה שהוא הסביר, זה שנכון להיום, זה עדין בלתי אפשרי "לייצר" ילד בהזמנה, אלא, שהיום המדע מאפשר לבחור עובר שכבר יש לו את התכונות הרצוייות. זאת אומרת, ששני כושים, לא יוכלו להוליד ילד לבן, בלונדיני עם עיינים כחולות. כעיקרון - כל עוד משתמשים בטכנולוגיה כדי לבחור עובר בריא, שאינו נשא של מחלות גנטיות - לא רואה עם זה שום בעיה. הבעיה מתחילה, שהורים ירצו לבחור את העובר עם העיינים הכחולות. זאת כבר התערבות בוטה בטבע. מה יקרה בעתיד, שהמדע גם יאפשר לנו לבחור תכונות אופי - זה הרבה יותר מטריד...

בתור אבא לעתיד (עוד חודשיים)

אני חושבת שזה הזוי! טוב שלא נתנו לילד בן ה- 13 לבחור הילד שלו! בחיי צריך רשיון להיות הורים. ________________________________ בינתיים תצחקו קצת!

akavishon

New member
לא חושב שזה קשה להגדיר בריא

אבל אם ידוע שיש סיכוי לגן פגום, ויש אפשרות לבחור עובר שלא נושא את הגן הפגום - אז למה לא לעשות את זה? ניקח לדוגמא חרשות - אפשר להיסתדר יפה מאוד בתור חרשים, אבל אם הייתי יודע שיש סיכוי שיהיה לי ילד חרש והיתה לי האפשרות לבדוק את זה הייתי עושה את זה. שלא לדבר על דברים יותר קשים מחרשות. אני רואה את זה בתור מניעה של מחלות (קשות יותר או פחות). אם לדוגמא, הייתי מגלה כבר במהלך ההריון שהעובד יוולד חרש - אז ברור שההריון היה נמשך כרגיל.

Master Stav

New member
וואלה לא יודע

מקווה שיהייה טוב .... ניראה לי מוקדם מידי לאנושות.... אבל ככה חשבתי גם על נושא הטלפונים הניידים ....

hag70

New member
נראה לי הזוי לגמרי

הדבר היחיד שאני מבין שבוחרים בילדים אלה מחלות (או יותר נכון העדר מחלות) אצל משפחות והורים שיש להם פוטנציאל לילד עם בעיות

למעלה