בעקבות השאלות לספרי-קולנוע שנשאלו

crabalocker

New member
בעקבות השאלות לספרי-קולנוע שנשאלו

כאן בזמן האחרון חשבתי שניתן לפתוח כאן שרשור שבו כל אחד יוסיף את הספרים שהוא קרא ולמד מהם על כתיבה/תסריטאות/קולנוע יחד עם מספר פרטים (חוות-דעת, שפה, מס' עמודים, הוצאה, שנה וכו'). ואולי גם יום אחד השרשור הזה יטוגלן (אהם, אהם.) להלן הספרים שאני קראתי: 1.תסריטאות - קובי ניב. עברית, 2004, הוצאת נ.ב ספרים, 316 עמודים. אבן הפינה של כל תסריטן עברי מתחיל. הספר מחולק לשלושה חלקים: יסודות הסיפור, ניתוח סרטים וכתיבת תסריטים. החלק הראשון מדבר על העקרונות הבסיסיים של כל סיפור עלילתי (גיבור, קשר עם הקהל וכו'). החלק השני מנתח ארבעה סרטים ("שתיקת הכבשים", "משחק הדמעות", "כלבי אשמורת" ו"חתונה מאוחרת") והחלק השלישי נותן עצות והדרכה לכתיבה של תסריט טוב (בניית סיקוונסים, דיאלוגים וכו'). בסופו של דבר מדובר בספר ברמה די בסיסית אבל מומלץ ביותר לכל מי שניגש לתחום הקולנוע והתסריטאות. 2.סיפור - רוברט מקי. עברית (מאנגלית, תורגם 2005). 1997, הוצאת גורדון, 335 עמודים. "התנ"ך של כל אדם כותב" נכתב בכריכה ואכן מדובר בספר מקיף ביותר על כתיבת תסריט עלילתי. הספר מחולק לארבעה שערים: הסופר ואמנות הסיפור, מרכיבי הסיפור, עקרונות עיצוב הסיפור, הכותב בעבודה. החלק הראשון הוא מעין הקדמה כללית על הספר, על סיפורים ועל אמנות הקולנוע כיום. החלק השני מדבר על מבני המרכיבים השונים של הסיפור (עלילה, ז'אנר, דמויות וכו'). החלק השלישי מדבר על צורת בניית הסיפור מהמאורע המחולל ועד הפיתרון תוך-כדי מתן עצות לעיצוב מערכות וסצינות. החלק הרביעי נותן בעיקר עצות שונות למהלך הכתיבה השוטף כמו כן מס' פתרונות לבעיות נפוצות. הספר הזה הוא מקצועי הרבה יותר מ"תסריטאות" אבל בסופו של דבר גם מגביל הרבה יותר (צ'רלי קאופמן די ירד עליו ב"אדפטיישן" בגלל ההגבלות האלו). לא קל כ"כ לקריאה אבל בסופו של דבר מאוד תורם להבנת מלאכת הכתיבה. 3.היצ'קוק/טריפו עברית (מצרפתית, תורגם 2004). 1967(מהדורה ראשונה). הוצאת האוזן השלישית. 336 עמודים. קובץ ראיונות שהיצ'קוק נתן לפרנסואה טריפו בתחילת שנות השישים קובצו יחד בספר זה. הראיונות כוללים למעשה את כל ההיסטוריה הקולנועית של היצ'קוק. טריפו עובר איתו על כל סרט שנעשה על-ידו עוד מתקופת הקולנוע האילם והם מנתחים אותם ואת תהליך היצירה. ספר מאלף על רב-האמן הזה לפי דעתי וכולל מתן פרספקטיבות להסתכלות על הסרטים ותובנות על טכניקות בימוי הסרט והקהל. בסופו של דבר מדובר כאן בתופעה יחסית ייחודית שבה גם הקהל וגם המבקרים הביעו עמדה חיובית לגבי אותו יוצר. מומלץ מאד! 4.The Story of Film - Mark Cousins .אנגלית. 2004. הוצאת Pavilon. עמודים 493. פילמוגרפיה של הסרטים מאז המצאתם ועד היום. ספר מקיף מאוד על ההיסטוריה של הקולנוע למן ההתרגשות של ההמצאה החדשה ועד לימינו אנו. הספר מספר בפירוט רב על התקדמות הקולנוע תוך כדי התיחסות להתפתחות הטכנולוגית וכן להתפתחות זרמים שונים והשפעת כל אלו על יצירת הסרטים בזירה העולמית.
 

sgsg2

New member
ספריםעל קולנוע

צעד מבורך אני מחפש המון זמן ספרים על הפקה יש רעיון???
 
עוד כמה ספרים

1. ענר פרמינגר - מסך קסם. ספר של האוניברסיטה הפתוחה שמתאר את תולדות הקולנוע עד ימינו. 2. הלגה קלר - עולם בדים. אוסף של מאמרים מאוד מעניינים על תסריטאות, סרטים, הפקה, משחק, עריכה. כמו כן מאמרים על ז'אנרים ומאמרים על מגמות קולנועיות ברחבי העולם, ודברים שכתבו גדולי הקולנוע על היצירות שלהם עצמם. 3.איימי טובין - נהג מונית. ספר על העשייה של "נהג מונית" של סקורסזה ועל המשמעויות הנסתרות שבו. ספר של הוצאת רסלינג, שגם הוציאה ספרים דומים על "ספרות זולה" של טרנטינו, "תלמה ולואיז" ו-"בלייד ראנר". 4. זאב רב נוף - מסך גדול. זאב רב נוף היה מבקר הקולנוע של עיתון "דבר" עד מותו ב-79. בספר קובצו מאמרים שהוא כתב על סרטיהם של יוצרים גדולים, החל מצ'רלי צ'פלין וכלה בפרנסיס פורד קופולה. 5. הקולנוע של אלין רנה, והקולנוע של לואיס בונואל - שני ספרים בהוצאת כתר על יצירתם של שני ענקי הקולנוע האלו. לצערי אי אפשר למצוא את הספרים האלה באף חנות וגם בחנויות יד שנייה הם בקושי נמצאים. 6. רובר ברסון - הערות על הסינמטוגראף. אוסף של אימרות מאת רובר ברסון, אמן הקולנוע המינימליסטי, על היצירה שלו ועל היצירה בכלל. 7. אריאל שוויצר - הרגישות החדשה. עבודת דוקטורט של המחבר על אודות תנועת הרגישות החדשה, שניסתה לשנות דבר או שניים בקולנוע הישראלי בשנות ה-60 וה-70. 8.איתן גרין - במאים ואנשי קולנוע על הקולנוע. כמו ספרה של הלגה קלר, גם ספר זה מביא מאמרים של אנשי קולנוע על היצירה שלהם ועל היצירה בכלל. 9. פרנסואה טריפו - הסרטים בחיי. טריפו היה מבקר קולנוע לפני שהפך לבמאי ובאסופה זו מובאים חלק מהמאמרים שהוא כתב. ספר מרתק. 10. ברברה לימינג - אורסון וולס. ביוגרפיה של אורסון וולס. 11. היצ'קוק, צידה האפל של הגאונות. ביוגרפיה של אלפרד היצ'קוק.
 

CineMan

New member
ספר הקולנוע של רוברט רודריגז

מישהו שמע על הספר של הבמאי רוברט רודריגז מ-1995 "rebel without a croe" שנמכר באוזן והוא מין יומן אירועים על איך בעזרת 7000 דולר נהפכים לאייקון הוליוודי. אם מישהו קרא אשמח לפרטים
 

Deosette

New member
ועוד...

קיצור תולדות הקולנוע - של גראלד מאסט שיש אותו בעברית. 2. אחותו של מאסט דיוויד קוק, תולדות הקולנוע אך יש אותו רק באנגלית אז לא זוכרת את שמו. 3. תיאוריות קולנועיות- של ניצן בן שאול 4. "קולנוע: פיענוח פרשנות ופיתוי" יגאל בורשטיין 5. להבין סרטים - לואיס ג'אנטי השניים האחרונים עוסקים במבע הקולנועי. 6. "קולנוע ופילוסופיה" הנרי אונגר "אמנות הסרט" (איחסה) של אילן אבישר - רשמית הספר שקראתי אותו הכי הרבה פעמים מלבד "ג'ורג' מלך הצרות". 7. משחק מול מצלמה - מיכל שטיין טיר. על פי רותי דייכס.
 
תאוריות קולנועית של ניצן בן שאול

הוא אחד הספרים האיומים ביותר שקראתי בחיים שלי!!! הוא בלתי קריא בעליל!
 

Deosette

New member
תאר לך

שחלק מהחומר עליו היית צריך להבחן ולעשות עבודות. אכן, חוויות קשות שלא הייתי מאחלת לכל אחד.... למעט אותו האדם שהמציא את הסרטון הזה: http://www.zippyvideos.com/4334867961588156/emmelubas1/ להכניס חתול למדיח זה אף פעם לא מצחיק!
 

lil d

New member
אני דווקא

למדתי המון מהספר הזה,החכמתי ולפחות הוא יותר ברור מההתבטאויות של ענר פ. ...
 

lil d

New member
עוד אחד

יסודות כתיבת התסריט מאת סיד פילד הוא תרגום לספרו באנגלית, המציג את משנתו של פילד לגבי מבנה התסריט או כמו שהוא מכנה זאת "המודל הנראטיבי". כמו כן בספר מובאת לדיון החשיבות של עשרת העמודים הראשונים בתסריט, נושא האדפטציה ועוד. ספר שניתן ללמוד ממנו הרבה ושחלקים גדולים ממנו גם מוצגים בספרו של קובי ניב.
 
לא קראתי את התרגום

רק את המקור, אבל הבנתי שהתרגום לא משהו. ספר התסריטאות הראשון שקראתי והוא בהחלט מומלץ.
 
קראתי את זה בעברית

לא מצאתי שום בעיה קריטית בתרגום. ספר נחמד, אבל לא מעמיק מספיק לדעתי. גם כמעט אין התייחסות לטכניקה, בניגוד לתסריטאות של קובי ניב.
 

CineMan

New member
קובי ניב

מישהו יודע מהם ההבדלים בין ההוצאה הראשונה של הספר "איך לכתוב תסריט" של קובי ניב מ-1994 לספר הנוכחי? האם כדאי להשקיע בו למרות שיש לי את הישן?
 
נראה לי שכן

החדש יותר מרחיב בכל מיני נושאים, וגם סביר שהבחור למד עוד כמה דברים מאז.
 
למעלה