בעקבות השביתה המתקרבת, מה ילדים

מאיה 72

New member
בעקבות השביתה המתקרבת, מה ילדים

יכולים להכין לבד? או לעזור בהכנות...בחופש חנוכה זה היה בעיקר לקלף ולגרר תפו"א ללביבות ולהכין עוגיות. מה עוד יכול להעסיק אותם? כמה שיותר זמן יותר טוב!

אולי עוגיות אלו ששמים מכשיר

בחזית מכונת הבשר, הם בהחלט יכולים לסובב את הידית או ללא המכשיר סתם עם צורות.

מאיה 72

New member
אין לי מכשיר כזה...אולי סלט טונה

או סלט ביצים בתור התחלה? איזה מתכונים ילדים אוהבים?

וחוץ. מיזה לעוגיות לא חייבים את

המכשיר שמתחבר אלא חותכנים בודדים מפלסטיק בצורות שונות כמו לב, מעוין....

מאיה 72

New member
כן, אותם יש לי...רציתי רק לגוון את

הפעילויות....הולכת להיות שביתה ארוכהההההה

נופר א

New member
../images/Emo45.gif צודקת ,לא חייבים מכשיר

אפשר לתת להם לשחק בבצק ולהכין עוגיות בצורות שונות,הם ממש ישמחו ויהנו. כל פעם שאני מכינה איזה בצק ,נופר באה בריצה ורוצה גם ,היא משחקת איתו ואחר כך שמה בתבנית, בפעם האחרונה שהכנתי עוגיות היא מרחה עליהם שוקולד וניסתה לאכול את הבצק,היה כל כך מצחיק.

נופר א

New member
נזכרתי בפסטה ../images/Emo3.gif

כשהבן שלי היה בכיתה ד',היו להם שיעורי בישול , הם היו מכינים כל מיני דברים ונהנים, היה לנו מפגש משותף של הורים וילדים והכנו ביחד פסטה,הילדים עשו את הבצק לבד,רידדו עם מערוך, ועשו במכונת פסטה,אבל מכיוון שהיו כל כך הרבה ילדים ורק מכונה אחת,אז הם חתכו לבד את הפסטה,ועשו לבד ויצא להם יותר טעים .אז גם זה רעיון לשביתה, וייקח להם הרבה זמן להכין ....

מאיה 72

New member
פסטה זה רעיון מעולה! אפשר אפילו

להכין כמות גדולה ולהקפיא. אולי נעשה גם עוגיות בשתי צבעים ונחשוב על עוד משהו. הן די גדולות (6,8,12) אז אפשר לעשות איתן כמעט הכל, לא?

נופר א

New member
עוגיות שוקולד

אני מחפשת את המתכון לפסטה , לא מוצאת אותו, אני זוכרת שהם הכינו רוטב אלפרדו, ככה הם קראו לו,עירבבו שמנת מתוקה עם רסק עגבניות והיה להם כל כך טעים שהם ליקקו את הכל וכמעט ולא נשאר להם רוטב לפסטה...... מצאתי מתכון של עוגיות, מקווה שיהיה אפשר לראות מה כתוב. וחוץ מזה שהם גדולות,אפשר לתת להם לשטוף את הכלים ,הם יהנו ולך תהיה בריכה במטבח.....

נופר א

New member
מרק עגבניות

לילך הבת שלי שממש ממש שונאת עגבניות ותמיד ממיינת וזורקת אותם מהסלט, ממש אהבה את המרק הזה.

נופר א

New member
בצק לפסטה ביתית-קישור לאתר

באתר של ג'אקומו יש הסברים עם תמונות להכנת פסטה ביתית. http://www.giacommo.net/recepies/pasta/pasta.htm

oisdvib

New member
ישנם כל כך הרבה סוגים לבצק, איך

אפשר לזהות מי יותר מוצלח? הסדנה של אהרוני בטלויזיה , שגב משה אצל אודטה, ג'אקומו .... יש לי מס' מתכונים אבל אני פוחדת לנסות

נופר א

New member
עשינו את הבצק הכי פשוט

כשהיה לנו המפגש עם הילדים בבית ספר והילדים הכינו את הבצק ,וממש לא היה בו שום דבר מיוחד,קמח מים ואולי ביצים..... ויצא להם ממש טעים ,הם רידדו את זה דק דק וחתכו יפה יפה ובזהירות,ויצא ממש טעים, גם לנו המבוגרים זה היה טעים.

מירבלי

New member
../images/Emo91.gifעוגיות שוקולד וסוכריות עדשים

את העוגיות האלו אני מכינה עם ביתי בת ה-3 והיא נהנת מאוד להדביק את הסוכריות על העוגיות (כמובן לפני האפיה מדביקים את הסוכריות) עוגיות שוקולד עם עדשים הן מעלות חיוך עוד לפני שטועמים אותן. אחרי הביס הראשון החיוך מתרחב. חומרים ל-50 עוגיות: 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום 1 כפית וניל 1 ביצה 1 חלמון 21/4 כוסות (320 גרם) קמח 1/3 כוס (50 גרם) קקאו 1/4 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 200 גרם סוכריות עדשים 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 3. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד שהם נבלעים בתערובת. 4. מנפים יחד קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בידיים רטובות צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6. משטחים את הכדורים ונועצים 6-5 סוכריות עדשים. 7. אופים 10 דקות לעוגיות רכות (מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן תפוחות ומרכזן עדיין רך), או 15 דקות לעוגיות קריספיות (מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר ש'צנחו' מעט והן יציבות למגע). מצננים ומאחסנים בכלי אטום. טיפ לעבודה עם ילדים : ממיסים את החמאה במיקרוגל במקום להקציף. את החמאה המומסת מערבבים עם שאר החומרים, לפי הסדר המופיע במתכון. אם הבצק רך מדי לעיצוב עוגיות (בגלל החמאה החמה), מכניסים ל-20 דקות למקפיא. בשיטה הזאת העוגיות יוצאות קצת יותר שטוחות ומקומטות, אבל יתכן שזה דווקא ימצא חן בעיניכם. מקור המתכון: על השולחן

מירבי, איזה עוגיות יפהפיות../images/Emo3.gif

ויש לי את אותו הקנקן שעומד בצד ובאותם הצבעים.

נופר א

New member
עוגיות ממש ממש נהדרות!!!

כל כך מוצאות חן בעיניי ממש מתחשק לעשות אותם, רק אין לי את החומרים, אבל תיכף אני הולכת לקנות.....

למעלה