בתור מי שנמצאת אצל לא מעט רופאים
יצא לי להיתקל בכמה רופאים שממש מביישים את המקצוע והייתי אומרת עליהם בפה מלא "לא ראוי להיות רופא". החל ברופא חסר סבלנות שלא מקשיב לתלונות של החולה כמו שצריך ומזלזל בהערות של הפציינט כי "אני הרופא ואתה לא, אז אפילו שזה הגוף שלך אני יודע יותר טוב ממך אז אל תתערב". או רופא כמו שהייתי אצלו שפשוט הטעה אותי לגבי טיפול פשוט שהייתי יכולה לקבל בקופ"ח אבל בגלל שהוא התעקש שקופ"ח לא מכסה אותו נאלצתי לממן אותו באופן פרטי, ואחרי שסיימתי את הטיפול הגעתי לרופא אחר במקרה והוא הזדעזע לגלות איך אותו רופא עבד עלי, אין הגדרה אחרת. או רופאים בעלי חוש הומור מעוות שחושבים שהבריאות של הפציינטים שלהם היא נושא טוב לבדיחה. דוגמה: באתי לרופא אחרי שירדתי 8 ק"ג ב-3 חודשים בגלל בעיות עיכול שבגללן נמנעתי מלאכול, והוא הציע לתת לי צל"ש על הכסף שאני חוסכת על אוכל ואמר שלא תהיה לי בעיה להתחתן כי אשה שלא אוכלת בכלל חוסכת לבעלה המון כסף. הוא חשב שזה מצחיק, הרופא הבא שהלכתי אליו שלח אותי במיידית לבדיקות דם, דיאטנית ורופא גסטרו ועל הקולגה שלו אמר "הוא בטח צחק". מה עוד? רופא שאומר לי על בעיה רפואית מציקה שמאוד קל לפתור אותה "הרבה אנשים סובלים מזה, תלמדי לחיות עם זה", ולא נותן לי הפניה לטיפול ככל הנראה בגלל קיצוצים של קופ"ח (קשה לי להאמין שרופא מרצונו החופשי ימנע טיפול מחולה סובל, אבל אולי אני תמימה). רופאים שפשוט לא מאמינים לתלונות של מטופל ומסתבר שיש כאלו גם מחוץ לצבא. ותודה על ההזדמנות שנתתם לי לקטר על רופאים, הגעתי משער תפוז מספר דקות אחרי שהתקשרתי לקבוע תור דחוף לשתי התמחויות ונאמר לי שהכי קרוב שאפשר זה סוף יוני, אבל אם זה באמת דחוף שרופא המשפחה שלי יטפל בזה. אחרי כמה פעמים שהמזכירה במרפאה והאחיות ניסו לקבוע לי תור דחוף וזכו לתגובה "מה דחוף בזה שהיא נקרעת מכאבים כבר שבוע? שתחכה חודשיים לתור כמו כולם", אני כבר לא מנסה. אמנם זה כבר לא אשמת הרופאים אלא אשמת מערכת הבריאות המעוותת שלנו, אבל זה לא מוסיף לתחושה הכללית. מקווה שאתם תהיו רופאים טובים יותר!