בעקבות השרשור על "אימון כמתנה"

עפרה ד

New member
בעקבות השרשור על "אימון כמתנה"

אני רוצה לשתף אתכם בדילמה שיש לי, אולי יהיו לכם זוויות ראיה פורצות דרך. עד היום עבדתי עם נוער רק בפגישות "פנים אל פנים". אני גם כותבת בפורום של נוער, אבל שם אין כמובן תהליך של אימון שלם, וההתכתבויות שם כמובן גלויות לעיני כל, כך שיש שקיפות של התהליך. חשבתי לבדוק את הרעיון של אימון וירטואלי, באמצעות המייל, עם נוער, וביקשתי מתנדב, לקבלת אימון כזה ללא תשלום. פרסמתי את הבקשה בפורום בו אני כותבת, וקבלתי כמה פניות. בקשתי מכל הפונים לספר להורים על האימון, כי אני חושבת שאם מבוגר יוצר קשר עם קטין, הדבר צריך להיות בידיעת והסכמת ההורים. כולם סרבו.... בטענה שהם לא נוהגים לערב את ההורים שלהם במה שקורה איתם. המחשבה שלי היא - לא לעשות את זה בתנאים האלו. אתם רואים איזו זווית אחרת לדברים?

tlingit

New member
שאלה

(אני עוד חושבת על שאלתך, אבל בינתיים עלתה לי שאלה ראשונה) האם כשקטין פונה ליועצת בית הספר מיידעים את ההורים בכל מקרה או רק בהסכמתו/על פי בקשתו?

עפרה ד

New member
היועצת אומרת למי שפונה אליה, שיש

מקרים בהם היא מחוייבת בדיווח להורים. מצבים של עברה על החוק או סיכון. אבל, היועצת היא חלק מצוות בית הספר, ההורים מכירים אותה, היא לרב לוקחת חלק בשיחות ההסבר בתחילת השנה, והתפקיד שלה מוכר וידוע. כלומר, הורה ששולח את ילדו לבית הספר יכול לצפות שהוא יפנה בשלב כל שהו ליועצת.

עצה מעשית

עפרה לגוף שאת עובדת בו בודאות יש יועץ משפטי. ממליצה לך לפנות להנהלה ושיפנו אותך לייעוץ משפטי לפני שאת עם המון המון כוונות טובות נופלת לבורות שאת אפלו לא יכולה להעלות בדעתך. הרעיון עצמו מקסים. ישר כוח על היצרתיות והמעשיות יחדיו. בהצלחה

עפרה ד

New member
תודה עידית ../images/Emo140.gif

אבל, זהו שלא... אני עובדת כעצמאית (גם לרשויות מקומיות אני מוציאה חשבונית..). בכל מקרה, עצם הצורך בייעוץ משפטי מראה שאכן, עדיף לוותר במצב הזה... תודה!

בירוקרטיה כמניע

היי עפרה העלית נקודה בירוקרטית שמונעת ממך להמשיך ברעיון מדהים. שקלי שנית האם את נכנעת כל כך מהר? אני מציעה לך להעלות בפני גורם מקשר בעל סמכות במועצה את החשיבות של הרעיון שלך, יתן לך לדעתי המון נקודות זכות וירתום אותו לעזרה לברור הסוגיה. לשיקולך בכל מיקרה בהצלחה

היי עפרה,

מצטרפת בחום לדעתה של עידית. יתכן והפתרון קל ומוגדר משחשבת (יש/אין צורך באישור הורים, יש חוות דיווח אבל רק במצבים קיצוניים... וכו' ). לא הייתי מוותרת על המתנה העצומה שיש בידיך ואשר יכולה לתת לבני נוער רבים כל כך את ההזדמנות לנהל חיים נכונים וטובים יותר עבור עצמם כאלה שיובילו אותם להיות לעתיד טוב יותר ויחסכו מהם אולי קונפליקטיים, תסביכים ומשברים עתידיים. יש בידייך אוצר. הלוואי ותוכלי לתיתו לנוער שחלק לא קטן ממנו הולך לאיבוד בשנים האלה. בהצלחה !!! כי מגיע לך ומגיע להם. ימים טובים, ענת

עפרה ד

New member
וזו בדיוק הדילמה...

תראו, הילדים האלו לא באים דרך המועצה, שם ברור שאין בעיה.. הם מגיעים דרך פורום ברשת. לשם השוואה: לו מחר היה פונה אליכם קטין, ומבקש לקבל אימון ללא ידיעת הוריו, הוא הגיע בכוחות עצמו, משלם לכם מכספו... מה הייתם עושים אז?

על פניו.....

לא הייתי דוחה אוטומטית אלא פונה לבירור כפול: 1. מה חובותי בחוק 2. על מה הוא רוצה אימון. אם הוא מבקש אימון על המעצורים שיש לו להתחיל עם המין השני, או להתנהג בחופשיות בארועים חברתיים, או אימון שיעזור לו להתארגן יותר טוב עם הזמן ובתנאי שסעיף מס' 1 בורר וידוע לי החוק בעניין - הייתי מאמנת אותו. אם מדובר על משהו מורכב יותר - הייתי חושבת פעמיים ובכל מקרה לא דוחה על הסף. אם חלק מהמבוגרים היה זוכה באימון בעודו בנעוריו - אין ספק שחלקם היה מקבל פטור מתסביכים, מועקות וקשיים מאוחר יותר ימים טובים ענת

יש לי הרגשה...

שאין לנו מספיק הבנה לגבי האימון שלך - והמסגרת. אם את לא מעוניינת לפרט בפורום. מזמינה אותך לשלוח מסר אישי או מייל. בכל מיקרה ברור לי שלסוגיה יש פתרונות. ובבקשה אל תרימי ידיים. את עושה עבודת קודש לנערים, ולעצמך הגשמת חלום. שבת שלום

עפרה ד

New member
אני עובדת באופן פרטי, ובנוסף,

הגעתי להסדר עם שתי יחידות לקידום נוער, לאמן במסגרת שלהן. אבל, השאלה היא כמובן, לגבי העבודה באופן פרטי. אני משווקת את עצמי בכל מיני דרכים, ובגלל שקהל היעד שלי הוא נוער, אני משתדלת להגיע אליהם. אז, בין היתר אני כותבת בפורום נוער ומשם בעצם צצה השאלה לגבי האימון במייל, אבל לא הווירטואליות היא השאלה פה אלא חוסר הנכונות שלהם לשתף את ההורים...

עכשיו הבנתי

עופרה תני לי כמה ימים אני אנסה לברר לך משפטית. מבטיחה לחזור אליך עד סןף השבוע עם מידע. חג שמח לך ולכולם

אסור לטפל בקטין ללא הסכמת הוריו או

האופוטרופסים עליו. פשוט אסור. אם יוודע הדבר להורים והם לא יסכימו עם מעשיך את יכולה למצוא את עצמך בצרה לא קטנה. לא הייתי מנסה לעקוף את זה, ולנסות למצוא דרך לטפל בנער ללא הסכמת הוריו. זה גם לא נכון לדעתי מבחינה טיפולית, או "אימונית". אפשר כמובן לנסות ולבוא להסכמה עם הקטין ליידע את הוריו. הייתי גם מוודאה בשיחה עם ההורים שהם יודעים ומסכימים לתהליך הזה, החוק מחייב אותך לנהוג כך. לחוק הזה יש סיבות טובות וחשובות, את באה ממקום הוגן ורוצה לסייע, אבל יש המון כאלה שבאים ממקומות של עורמה ורצון לניצול, וכולנו יודעים כמה מסוכן האינטרנט. מכיוון שהחברה צריכה להגן על חבריה הקטינים, שלא תמיד יכולים לעשות בחירות שקולות עדיין, ונותנת למבוגר, ההורה, או האופוטרופוס את הזכות הבלעדית להחליט. זה שלא כל ההורים כשירים וכל זה... זה כבר נושא אחר, לפעם אחרת.

לעפרה החוק בנושא

בררתי לך עם עו"ד את הסוגיה . ודבריה של עפרה חוקית נכונים. חבל/עצוב אבל באמת החוק מעל גם שישנם אנשים נפלאים כמוך. עדין נשארו לך דרכים אחרות לתרום. מצאי אותם בתוכך. עצוב אבל זאת המציאות

עצה להמשך

דבר ראשון, צריך לדעת שהסתרה יש לה אנרגיה חוסמת, ובכלל זה הסתרה מההורים תיצור חסימה באימון,ממילא כבר ברור שהחוק לא מתיר, ולדעתי טוב שכך, אימון שמושתת על הסתרה לרוב יתקע כיוון שההסכם עליו האימון מתבסס אומר שיש תחום שהאימון לא יכול להגיע אליו ויתכן ששם טמון פקטור חשוב להתקדמות. על אף זאת עפרה הייתי חוזר לפרסם את הצעתך בפורום ולהבהיר מראש למתנדבים שידוע ההורים הכרחי, מתוך הנחה שיהיה מי שיסכים. עדיף להמשיך לנסות ולמצא מאומן מתאים מאשר לוותר ולא לאמן אף אחד. דרך אגב, לאחרונה קראתי שהסטטיסטיקה של דיוור ישיר היא שרק 2% מכלל הדיוור מניב מכירה, המצב כאן לא בדיוק דיוור ישיר ולא ממש מכירה אבל בהחלט ברור שדרושה סבלנות. הרבה סבלנות והצלחה עפרה

למעלה