בעקבות השרשור על האוכל

בעקבות השרשור על האוכל

וארצות המוצא של המהגרים שהשפיעו על האוכל... שאלתי: הרי רוב היהודים הגיעו לארגנטינה ממדינות שונות-איך זה אצלכם? אצלי: מצד אמי, הגיעו מסוריה בראשית המאה שעברה, ומצד אבי הגיעו מרומניה (לימים חלק שהפך להיות מולדביה) ומגליציה (לשעבר האימפריה האוסטרו-הונגרית וכיום פולין). אצלנו יש השפעות סוריות על האוכל ואיטלקיות (ניוקי, פוגסה וכו).
 
ממש כמו אצלי!!!!

אולי קצת יותר מורכב: מצד אימי באו מסוריה (הסבא) ומפרו (הסבתא), וכנראה הסבים שלה באו מספרד. מצד אבי באו מרומניה (הסבא) ומרוסיה (הסבתא) מכיוון שהסבתא היחידה שהיכרתי היא אם אימי,רק את האוכל שלה אני זוכרת. המאכלים היו ממה שהיא למדה מהקהילה היהודית הסורית ברוסאריו (ממולאים למיניהם)מושפעים ממטבח הארגנטינאי -איטלקי (לוקרו, ניוקיס, קנלונים ועוד)
 

MiAdi

New member
ואלה הם שורשיי.......

מצד אבי - (סבי) הגיע בשנת 1890 לערך עם הוריו מבסרביה (רומניה) (סבתי) נולדה בארגנטינה בערך באותן שנים. לפי ההיסטוריה שמצאתי בבית התפוצות הוריה היו ספרדים מתקופת האינקויזיציה מאלו ששינו שמות משפחה. מצד אמי - שני ההורים נולדו בעיר גרודנה - ליטא (כיום רוסיה הלבנה-פולין). הם נישאו בליטא בשנת 1900 . מיד אח"כ גויס סבי לצבא הרוסי ובמלחמת רוסיה יפן ב- 1904 נשלח לסיביר משם הצליח בדרכים לא דרכים לברוח, לעלות על האוניה הראשונה שיצאה ללוס-אנג'לס ומשם הגיע לארגנטינה שם סבתא שלי חיכתה לו במשך שלוש שנים. האוכל בבית היה בעיקר השפעה של האוכל המזרח אירופאי שאמי הכירה בבית וזה עבר גם אלי ולאחותי. (לצערי את הורי אמי לא זכיתי להכיר), הם היו אנשים מאוד דתיים שדיברו בבית רק אידיש אבל השתלבו מאוד מהר ויפה בתרבות הארגנטינאית. עם הסבים (מצד אבי) גדלתי עד גיל 10 וגם אצלם רוב האוכל היה מהשפעה מזרח אירופאית.
 

MiAdi

New member
נחמד, אולי יצאו מאותה עיירה? ../images/Emo13.gif

אני יודעת שהמפשחה של סבי היתה מקיליה. ותיזהרי כי אני מאוד אוהבת לחפש קרובים
 
בעקבות

חיפוש ביד ושם ואיתור קרובי משפחה(בני דודים)לאבי מסתבר שהמוצא של המשפחה שלה הייתה מעיר בשם בנדר
 
ויש עוד...

בעלי ארגנטינאי וארבעת הסבים שלו היו פולניים. אני כבר מדמיינת את עבודת השורשים שתצטרך לעשות בתי בעוד 10 שנים...
 
מאכלים סוריים

האם את יודעת מה זה: צפיחה, קעקה,קובה מצות,מעודה,חמוד,חצילים עם גבינה מטוגנים(לא זוכרת את השם) ועוד ועוד בדיוק קניתי אתמול ספר בישול לבנוני ויש שם את כל המתכונים האהובים
 
../images/Emo3.gifבכלל לא...

אולי כי זה לבנוני? וסבתא שלי לא קראה למאכלים בשמם המקוריים,הכל היה סורי וארגנטינאי מעורבב אז אני לא בטוחה מה היה היסוד: ניניוס אנבואלטוס NINIOS ENVUELTOS בעלי כרוב, תפוחי אדמה ממולאים, מג'אדה, לחמז'ין,ממתקי קוקוסועוד
 
נכון ניניוס אני מכירה

גם בעלי כרוב. לחמהז'ין זה שם אחר לצפיחה.התכוונת למג'אדרה? מה זה ממתקי קוסקוס?
 
ממתקי קוקוס

עשויים מקוקוס טחון סוכר ומי וורדים. סבתא שלי היקרה (ז"ל לצערי כי נפטרה לפני 3 שנים ובישלה עד הסוף) הייתה מכינה לכל ארוע. לחמז'ין זה עיגול מבצק דומה ללחם ממולא בבשר טחון, מין שקיות כאלה. וכן התכוונתי למג'אדרה. אם אני לא מתעקשת, ה רררררררררררר לא יוצאת מהמקלדת.לכן אם לא שמתי לב, הרבה רררררררררר נבלעו. ואיך שכחתי את האמפנדות הקטנטנות ממולאות בגבינה פמזן וביצה?
 

InFecTeD LOVER

New member
מעודה, לאחמז'ין חמוד, קעקה, קובה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

המאכלים הידועים של סבתא שלי!!!
 
סליחה שאני מתפרצת

אבל בדיוק כמו שאוכלים אצלנו בבית !
מצד אימי - הוריה עלו מסוריה (כל אחד בנפרד עם משפחתו בתחילת המאה) שניהם אגב אותו שם משפחה - חמרה, אם מישהו מכיר (דמשקאים) מצד אבי - סביו היו רוסים מליטא שברחו במלחמת העולם הראשונה לארגנטינה והוריו נולדו כבר בארגנטינה. כל המאכלים שכתבתם - הן של הסורים והן של האשכנזים - זה מה שמכינים אצלנו... ארוס קון חמוד, מעודה, רשתה, קבה, נזלה, חצילים בטחינה, לאחמג'ון (ספיחה גם), קעקה, מעמול, קוסא מחשי ועוד ועוד ועוד.... ומהצד הרוסי - קנישא, קניידלעך, אנסלדה רוסה, גפילטעפיש ועוד. למרות שאצלי בבית האוכל הדומיננטי זה האוכל הסורי. אגב, אבי מקורדובה במקור, אימי מרוסאריו וכל אחד עם משפחתו בגיל הילדות עבר לבואנוס איירס. חודשיים אחרי שנולדתי שם המשפחה שלי עשתה עליה. יש לי משפחה גדולה ב-BsAs , יש דיי הרבה שגרים ב- UNCE למי שבוודאי מכיר. דרך אגב, שלום לכולם - מריאלה אחלה שירשור ו.....נעים להכיר :)
 
מלא סורים יש פה...ממש מושבה

ואני תמיד חשבתי שאני מיוחדת-סורית ארגנטינאית עאלק
מעניין בטוח כל הסבתות רבות שלנו הכירו. אגב, הבנתי שהיו שתי קהילות-חאלב ודמשק לאן אתן שייכות? אצלנו דמשק. אגב-חמרה זה לא השם של הרב של הקהילה שהסורים נתנו להם לצאת משם לפני כמה שנים?
 
אכן נכון

הרב חמרה, קרוב-רחוק. אז כשעלה ביקר בבית סבתי היא היתה בין המבוגרים האחרונים שנותרו מהמשפחה והיא היתה בין הצעירות במשפחה הענפה הזו
נפטרה לפני כשנה וחצי בגיל 93 אז עשו לה הרבה כבוד אני חושבת שכל החמרות קרובים רחוקים איכשהו הסבים שלי היו מדמשק וזה נכון שיש מן "מלחמת אנחנו שווים יותר" בין החאלבים לדמשקאים. יש לך קרובים שחיים עדיין בארגנטינה?
 
בטח מלא

רוב המשפחה נשארה שם. אגב יש בת דודה של אמי שעלתה לארץ ב-2002 והיא חצי חצי-אביה מחאלב ואמה דמשק וזה מצחיק שיש או הייתה בכל אופן לכל קהילה את בית הכנסת שלה וכו...
 
מממ../images/Emo13.gif

המשפחה של אמא שלי הגיעה לארגנטינה מפולין ושל אבא מרוסיה, לכן יש הרבה קנישס, קניידעלך וכו', וגם הרבה אוכל איטלקי כמו לזניות,קנלוני, ניוקיס וכו' שזה כנראה הם ספגו בארגנטינה..
 
למעלה