בעקבות השרשור של זרטוסטוס

טיחואנה

New member
בעקבות השרשור של זרטוסטוס

מכיוון שהשרשור ההוא כבר קבור בלי אפשרות הקפצה - אני מקווה שזה בסדר לפתוח חדש. לעניין השאלה: אז זהו - שמישהו, בניגוד למישהי, כנראה - חשב שזה יהיה רעיון טוב להקים את הפורום. יודע למה? כי גברים. גברים חושבים שהנשים הם יצורים לא מובנים, שקבלת ההחלטות שלהן וכל העולם הפנימי מבוסס על רגשות סוערים ומשוללי היגיון (נו, נסחפתי קצת. אבל ממש קצת). נכון - לפני שקופצים, העולם מסביב הוא לא עולם קומיקסי מוגבל וחד, בו כולם מתנהגים בהתאם למצופה מהם - כך כל הגברים, וכך גם כל הנשים. אז בעולם שלנו יש גברים אחרים ויש נשים אחרות, וההייחסות לקבוצות גדולות כל-כך כקולקטיב מקוממת. אבל!
החלוקה הזו לקבוצות לא באה משום מקום. יש הבדלים בין נשים וגברים. פיסית יש הבדלים - ולא רק באיברי הרבייה ובמערך ההורמונלי, אלא גם במבנה המח. ולא רק ההבדלים האלה בנו את מערך הכוחות שאנחנו חיים איתו היום, גם הסטוריה אנושית-חברתית ארוכה ששמה את הנשים קרוב לבית, וכך כמובן גם השפיעה על ראיית העולם שלהן - רצונות, צרכים. בגלל זה לנשים קל יותר לעסוק בכמה פעולות בו זמנית מגברים. בגלל זה החוש האינטואטיבי נחשב תכונה נשית. בגלל זה יש תחושה ששני המינים משחקים מן משחק תופסת, בו הנשים מחפשות לביית את ה"פרא". (נכון - זו לא נחלת הנשים לבדן, אבל התכונות נחשבות נשיות). מה רציתי להגיד? אה... שדווקא כן אפשר לענות לשאלות כמו "מה נשים רוצות" באופן כוללני. בדיוק כמו "מה רוצים גברים". אבל זה לא מחייב אף אשה לממצאים האלה, כמו שזה לא מחייב גברים. זהו. דווקא מעניין פה

אמממ....

טיחואנה (או TJ כפי שהאמריקאים אומרים לפעמים), את כותבת: גברים חושבים שהנשים הם יצורים לא מובנים, שקבלת ההחלטות שלהן וכל העולם הפנימי מבוסס על רגשות סוערים ומשוללי היגיון א. מסכים שהרבה גברים חושבים ככה. אבל מעניין לשמוע את זה מאישה (אפילו כתבת את זה קצת בהגזמה). יש עוד נשים שחושבות שנשים הן כאלה? ב. במאה ה-15 רוב הגברים הסכימו שיש נשים שיודעות לטוס על מטאטא, להטיל קללות ולקיים יחסי מין עם השטן או השדים שלו. חלק מהגברים האלה גם עשו משהו בנידון: הם עינו את החשודות כמכשפות עד לקבלת הודאה, החרימו את רכושן ושרפו אותן בכיכרות. הדעה היתה שאם כולם חושבים אותו דבר כנראה שזה נכון. למזלן של המכשפות הדעה הזאת השתנתה עם הזמן וכיום לא מציקים לכן על דברים קטנים כמו טיסה על מטאטא או הפיכת אנשים לקרפדות. נראה לי שהגיע הזמן להפסיק גם להתייחס לנשים כאל משהו מתורת הכאוס או כאל פצצות רגשיות מתקתקות. אני בטוח שבסופו של דבר אתן תצדיקו את האמון הזה.

טיחואנה

New member
אז הגברים הפסיקו להאמין במכשפות

(זה בגלל שיש לנו כושר שכנוע כנראה) תשמע,זרטוסטוס - אפשר לצעוק לשמיים ולהתקומם נגד ההבדלים בין המינים. אפשר, וזה אפילו פוליטיקלי קורקט. אבל העובדות מדברות בעד עצמן. בשקט, אבל הן עקביות. הקביעה שלי, שלא כמו סיפור המכשפות ששטחת בסעיף ב' להודעתך, לא מבוססת על דעות קדומות וגם לא על קבלה עיוורת של דיעות רווחות. היא מבוססת על היכרותי את המציאות סביבי, וגם על קריאה פה ושם של מחקרים. אני יודעת שזה נשמע רע, איך אפשר להתייחס לכל הנשים כאל מקשה אחת? איך אפשר לקחת אוכולוסיה שלמה, עם רצונות ומאווים פרטיים, ולהכניס אותה לתוך משבצת אחת, שמפשיטה ממנה כל סימן של עצמאות מחשבתית? אבל אפשר. יש איזו עקומה בצורת פעמון, אני לא זוכרת על שם מי היא קרויה (אולי אתה תדע), שמכניסה את רוב האוכלוסיה בכל תחום למירב השטח ואת החריגים משני הצדדים - לחיוב ולשלילה, בפינות. אין שם שום דבר חדש. רובנו נמצאים בדיוק בשטח הממוצע. וזה מקומם לאללה, לראות את עצמך כפרט בבפנוכו שם. אני יודעת
, אבל זו המציאות. וכשאני אומרת "נשים", אני לא מכוונת לכלל האוכלוסיה הנשית שמורכבת מפרטים ממשיים, אני מתכוונת לרעיון הנשי. לקולקטיב. ואגב - הרעיון שנשים הן משהו לא ברור וחשוך בא ממך. אני משערת שעבור חלק הן באמת כאלה.

למעלה