בעקבות מיר-נוגירה

בעקבות מיר-נוגירה

עד כמה לדעתכם נכון ששופט זירה יעצור קרב במידה והוא חושב שהכנעה הולכת לסכן את בריאות הלוחם? זה צריך להיות חלק מהתפקיד שלו? כשמדובר במכות יש הסכמה וכל שופטי הזירה יעצרו את הקרב ברגע שיחשבו שעומד להיות נזק ממשי ללוחם. אין ספק שבענייני הכנעות הרבה יותר קל שהלוחם המוכנע יקח אחריות ויגרום להפסקת הקרב ע"י כניעה.

doom23

New member
אם שופטים יתחילו לעצור קרבות כי אולי יפצעו

כל קרב שני הלוחם המפסיד יגיד מה פתאום. יכולתי לצאת מזה מה פתאום אני רוצה קרב חוזר וטררם אחד גדול אגב היו מקרים ששופט עצר קרב בגלל שחשב או קרה משהו למשל סילביה נגד מיר. סילביה עוד צעק על השופט שעצר את הקרב אפילו שכל האמה שלו נשברה לחצי והיה קרב ישן אני זוכר שבן אדם לא דפק בARMBAR והשופט עצר את הקרב. והבחור בכה שהוא לא דפק. ולא הבין למה הפסיד. זה נגמר לא טוב כשהצד המפסיד לא הפסיד באמת. זה הופך להיות כמו החלטה חצויה. כל עוד הם בהכרה והם מוכנים לקבל את הנזק בלי לדפוק בעיה שלהם. זה גם החוקים

YardenBu

New member
לפסקה האחרונה

היו מספיק מצבים שלוחמים יצאו ממצבים שנראו בלתי אפשריים.

yair_bar

New member
מנהל
צריך להכיל את אותו חוק

כל עוד הלוחם יכול להגן על עצמו בצורה אינטיליגנטית (זו ההגדרה?) כשיש לוחם שמחליט לשבור לעצמו את היד ולא להכנע - השופט צריך לעצור. כמו במצב שלוחם שוכב על הרצפה ועומד לקבל אגרוף נוסף אגב, לזכרוני נוגירה כן נכנע בסוף. מאוחר מדי אבל נכנע. כמובן שכל מחשבה בנושא לוקחת אותי ל GSP נגד הארדי שמר לא יודע לגמור נעל פעמיים או שלוש והארדי הגבר לא נכנע

elvis18

New member
גם ללוחם עצמו צריכה להיות אחראיות ...

שיפוט קרב גם ככה מטלה מסובכת ביותר , השופט לא יכול להיות אחראי גם על לדפוק כשכואב ... הוא לא יכול לנחש .. יש לי חבר באייקידו שכל הבריחים שאני דופק מהם ,אצלו צריך להתאמץ יותר (המפרקים גמישים בהרבה)ובאמת לעשות עבודה רבה יותר . אני לא רואה איך שופט הולך להפסיק למישהו קרב ולגרום לו להפסד כי הוא לא דפק ... אם ללוחם אין אחריות על בריאותו ,אני לא רואה שום מקום שבו שופט יכול להכריע מה זה בריח נעול טוב ומה זה לא טוב ...צריך גם לדעת שמבט עיניים מטעה ,רק תחושה בגוף יכולה לתת אינדיקציה

depresia

New member
שני דברים

בקרב של GSP הארדי, היה שם בריח יד, וזה נראה ש-GSP פשוט רצה שלא לשבור להארדי את היד גם במחיר של לא להכניע אותו באותו רגע. זה נראה שהוא יכל לשבור לו את היד בלי בעיה, פשוט דאג לבריאות של הארדי...קטע הזוי... דבר שני, לא מזמן היה קרב של ברדנון ורה נגד אחד בשם אליוט מרשל, אני מניח שרובכם לא ראיתם את זה כי זה לא היה במיין איבנט, וזה שודר רק באנטרנט. מה שהיה שם זה שברנדון ורה ניצח שני סיבובים ראשונים, סיבוב שלישי הפסיד, אבל היה אמור לנצח בהחלטת שופטים. בערך 30 שניות לפני סיום הסיבוב השלישי ברנדון ורה קיבל בריח יד, הוא לא דפק, אני מניח שזה בגלל שהוא ידע שיש לו עוד כמה שניות לסיום הקרב ואז הוא מנצח בהחלטת שופטים, אני מניח שהוא גם הסכים להקריב את היד שלו בשביל לנצח את הקרב. וכך היה, הוא באמת שבר את היד, שרד עוד כמה שניות אחר כך את הסיבוב, וניצח בהחלטת שופטים. אני חושב שהוא עשה את זה במודע כדי לנצח.

AmitNHB

New member
אם שופטים יעצרו קרבות על כל דבר שמהווה סכנה

לבריאות הלוחם קרבות יעצרו עם הכניסה לאוקטגון. אין לך דרך לדעת בודאות שהכנעה הולכת להסתיים בשבר\פריקה. כבר ראינו מפסיק קרבות בהם איברים התעקמו בצורות שלא נראו לנו הגיונית והלוחמים יצאו ללא פגע.

למעלה