בעקבות מכתבה של קרן..........

בעקבות מכתבה של קרן..........

גם אני נחשפתי לדניאל בעקבות התקליט האחרון שלו חיפה 87 הכרתי אותו כל השנים ,אפילו בתקופה שהוא ניגן עם אביב גפן, הכרתי את רבות הדרכים ,אהבה,וכו.....השירים שלו מרגשים, הטקסטים מיוחדים, צורת ההגשה שלו מדהימה, יוצר מוכשר וגאון בתק'ליט האחרון מצאתי שאני אוהבת את כל השירים הגעתי ל2 הופעות שלו שהיו ממש טובות נהנתי מאוד יום אחד החלטתי לכתוב לו,אומנם לא ציפית שהוא יענה לי באותו יום אבל בהחלט חשבתי שהוא יענה ואז ,,,,עברו הדקות השעות הימים והחודשים ....(ממש דרמה) ואין קול ואין עונה טוב אני לא ילדה קטנה אני כבר נושקת ל30 כך שאני לא ישבתי וחיכית אבל....... וזו הסיבה שאני כותבת היום פה זה שהוא לא היתיחס הוריד לי מערכו בהרבה הרבה יש פה הרבה חברה צעירים שאולי לא לא מבינים אך זה עובד,אבל המאזינים שלו והמעריצים שלו הם אלו שהעלו אותו כשאני קניתי דיסק שלו וכל אחד אחר מאיתנו ,בעצם נתנו לו פרנסה (ושיהיה לו הרבה לבריאות מליון פעם) וכשאני הוצאתי מכיסי 100 ש"ח פעמים גם זה לפרנסתו אני לא מדברת על הסיפוק שיש לו מזה שאני אתה את וכל אחד אחר הגיע והוא לא מצא את עצמו לבד בהופעה (כי זה לא היה נעים) אז נכון שהוא עסוק מאודד נכון שהוא יוצר שעושה הרבה ורואים אותו פעיל בכל מיני אירועים אבל בימנו הכי קל לתת קצת יחס ואולי להחזיר בדרך הכי פשוטה והכי זולה והכי מהירה פשוט 5 מילים במייל לא צריך ללכת לדואר לקנות בול לא צריך לטרוח לא ההיתי כותבת את זה היום אילו לא ראיתי מה שקרן כתבה כי זה נורא מעצבן שבא לך לפרגן למשהו שעושה לך נעים ואין למי לפנות (אטימות ) עם כל הכבוד לדניאל ויש הרבה הרבה כבוד (אני מאוד מער4יכה אותו) בעבר כתבתי ליזהר אשדות והמתוק הזה ענה לי ,כתבתי גם לאביב גפן האגדי וגם הוא מצא זמן לענות על יוני בלוך אין מה לדבר בכלל הוא מנהל "רומן זעיר" עם כל המעריצות שלו פשוט חבל ,אני לא הגיע להופעות שלו ואני לא אקנה דיסק שלו אני אעתיק מחברה שקונה (אם וכאשר אצטרך) אני לא מפרגנת למי שלא מפרגן לי ושלא תבינו לא נכון אני שומעת עוד הרבה יוצרים מוכשרים ואני לא פונה לכל אחד פרט לאלו שמנית פה לדניאל כתבתי כי היה לי דחף מיוחד לילה טוב

י yuval

New member
שלום לך!

ככה, אני יכולה רק להגיד שלדעתי זה לא צריך למדוד את ההערכה שלך אלי זאת אומרת דניאל הוא דווקא אחד האומנים שכן מתייחס למעריצים שלו- למשל היחס האישי אחרי הופעות ובדרך כלל הוא עונה למכתבים- מיילים וכו'..וגם האמת שאני לא חושבת שזה משנה.. סך הכל זה המוזיקה שלו וכל מה שהוא נובע ישירות מהמוזיקה.. אז תחשבי שנייה תקשיבי וזה כל מה שצריך יובל..

"אני לא מפרגנת למי שלא מפרגן לי"

השימוש במשפט הזה מאוד צורם שכן חוסר החזרה למייל שלך או של אחרים אין ביניהם ובין פירגון שום קשר. גם לאהבתך את המוזיקה של יוני בלוך ו\או דניאל וכל אמן אחר לצורך העניין אין קשר לפירגון. את רוכשת את המוזיקה ובאה להופעות כי הדבר מעורר בך משהו, כי לך זה עושה טוב, כי זה נשאר בלבך, כי זה מרגש אותך, כי זה עושה את החיים יפים יותר עבורך. את המרוויחה הגדולה מן המוזיקה ברוב המקרים בהרבה יותר מן האמנים שציינת שכמובן זקוקים לך כמאזינה אך לא בהכרח כחברה. נראה מדברייך שאת מאוד אוהבת מוזיקה ישראלית והדבר כמובן מבורך ביותר אך נראה גם שאת מתבלבת ושמה את עצמך במרכז ולא את האמן\נים שאת אוהבת.חבל. "להעניש" אמן בצריבות כי לא חזר למייל כזה או אחר זו התנהגות ברוטאלית חסרת כל משמעות וחסרת כבוד שכן חוסר החזרה למייל הינה החלטה שלא פוגעת בקיומך הפיסי\כלכלי - צריבות פוגעות ישירות ביכולת האמן להמשיך וליצור מוזיקה. אם לא הבנת את זה עד כה לא הבנת דברים מאוד בסיסיים בהערכתך אמנים ומוזיקה. התגובה הזאת עברה דרך דניאל ומקובלת עליו. והנה דברים שרצה להוסיף - "כפי שכבר אמרתי פעמים רבות אני עונה כמעט לכל מייל שמגיע אלי. מיילים רבים 'נתקעים' בדרך או מגיעים עם ווירוסים למיניהם ולכן לא נענים ונמחקים. מאחר ואני עושה דברים רבים במקביל על מנת שיהיה אפשר להינות מהמוזיקה שלי נבצר ממני לענות למיילים במהירות. מיילים רבים מגיעים עם שירים שעלי לשבת ולהקשיב ולתת את תשומת הלב וגם הם דוחקים הצידה את האחרים. במוקדם או מאוחר אני חוזר לכולם ולכן פעמים רבות על גבי האתר הפורום והמיילים עצמם ביקשתי את סליחת האוהבים ואת סבלנותם הרבה. אני מאוד נהנה מהמיילים שנשלחים אלי ונהנה מאוד לחזור אליהם".

חבל שצריך לכתוב משהו שצורם כדי שתתיחס

אם תשים לב אני לא כתבתי את דבריי סתם כי בא לי ,אלא כי העלו פה את הנושא,משתמש בשם עידן (אם אני לא טועה) אמר שדניאל לא נוהג לענות ......סביר להניח שגם הוא ניסה, והיו עוד כמה הערות כאלו מכמה משתמשים במהלך החצי שנה האחרונה שאני פה! תשמע זכותו של דניאל לנהוג כך ,אני מניחה שגם מייקל ג'קסון לא עונה רק שממייקל לא ממש איכפת לי ממוסיקה ישראלית אכפת לי מאוד ויש לי הבנה מצויינת לגביי צריבות ויכולת הפגיעה שלהם לכן אני לא מורידה מוסיקה (ציינתי שאני אצרוב מחברה זה בא להדגיש שאני לא משתמשת בתוכנות לשיתוף קבצים ) ,ואני הכי מפרגנת בעולם מגיעה להמון המון הופעות ויש לי סיפריה שמכילה 1000 דיסקים ויותר, אני פעליה מאוד בתחום המוסיקה ואני יודעת מצויין אך דברים עובדים אבל,,,,אולי דווקא בגלל כל נושא ההורדות ודווקא בגלל שהיום בעידן המיילים אפשר לתת קצת יחס לקהל הכותבים שלך (בלי הרבה השקעה ומאמץ) אני חושבת שאומן צריך לעשות את זה

../images/Emo52.gif במחשבה שניה,,,,,,,,

אני מתנצלת על כך שהעלתי בכתב את מה שאני חושבת ומרגישה (למרות שאני עדיין בדעתי) אבל אני אבקש מההנהלה למחוק את דבריי (מנהלי הפורום אם אפשר בבקשה למחוק) אין לי שום דבר אישי נגד דניאל ,בכלל לא , להיפך אני אוהבת מה שהוא עושה אני לא מעוניינת להסב לו נזק בשום דרך ושום צורה ואני מתנצלת מכל
אם דבריי פגעו ,ומאחלת לו הרבה הצלחה בסיבוב הופעות ! לימור

אז תני לי לענות לך !

אבל בתור התחלה - תדעי שאני בדרך כלל לא לוקחת חלק בדיונים מהסוג הזה, מסיבות שלי, אבל הפעם, אני חושבת שקצת הגזמת, הוצאת דברים מפרופורציה, ועוד ביקשת שימחקו את זה, שזה בעיניי הדבר הכי גרוע. זכותך להביע דעה שלילית על אנשים, אבל דעי גם לקבל את התגובה ההולמת, גם היא נשמעת לך כעוסה מאוד (ובינינו, בצדק). חוץ מזה, בתור הבחורה הכי מבוגרת כאן (הבנתי שאת בת 26, ואני עוד חודש בת 30...), תרשי לי להגיד לך כמה דברים : 1. למרות ! שרוב חברי הפורום הזה הם בני עשרה, עלה לי הרושם שהם כן מבינים איך העסק הולך, ולא ממש נראה לי שמישהו מהם נאיבי משהו בנוגע לתעשית המוזיקה, ולכן, מה שאמרת על הצעירים פה לא כל כך במקום. 2. בנוגע למיילים - יש לי חדשות בשבילך - הוא כן עונה על מיילים !!! עובדה שלי הוא ענה על שניים !! אבל תחשבי רגע לענין - תתארי לעצמך כמה מיילים הוא מקבל שהמשפט העיקרי בהם הוא "אני אוהב אותך", וחוץ מזה בערך כלום ??? אני בטוחה שאם תשלחי לו מייל לענין, הוא יותר מישמח לענות לך. יודעת למה ???? כי הוא מעריך את מי ששולח לו מייל, וטורח להגיע להופעות שלו, ולקנות את הדיסקים שלו, ולכן בשבילו לענות על מייל, זה קצת! יותר מלשרבט 5 מילים לתשובה . 3. בנוגע לצריבה - אני מניחה שבתור בחורה בגילך את מכירה די טוב את המשפט "כל עבודה מכבדת את בעליה" נכון ??? הדבר הכי גרוע בעולם זה לפגוע בפרנסתו של בן אדם, ולא משנה כמה כסף הוא מקבל ממך ישירות, אז למה לפגוע בפרנסה של מישהו שלא גרם לך איזשהו נזק ממשי ??? בעיניי, היצירה של דניאל מספיק טובה בשביל להשקיע את ה- 60 ש"ח לדיסק, ואת הנסיעה ל"תו השמיני" בשביל לקנות אותו. זה שתצרבי מחברה זה סוג של "הגונב מגנב פטור" אבל עדיין זה דבר רע. ומאיפה כל זה בא ??? מהעובדה שלפני כמעט שנתיים החלטתי ממש בספונטניות ללכת להופעה של דניאל, אחרי שלא ממש הכרתי אותו קודם (רק בעקבות ההופעה עשיתי עליו קצת "תחקיר"), ואחרי ההופעה מצאתי את עצמי עושה משהו לא רגיל בשבילי, וזה לגשת אליו ולהגיד לו שלום, ולגלות מולי את אחד האנשים הבאמת יותר חביבים, נעימים, ומעורבים שיש, שלמרות הבדלי הגובה בינינו (10 ס"מ
) דיבר איתי בגובה העיניים, ונתן לי הרגשה מאוד טובה, כזאת שנמשכת כבר כמעט שנתיים (וואווו....). לסיום עצה שלי : תבואי לאחת ההופעות שלו, תגשי אליו אחריה, תציגי את עצמך, תדברי איתו, ותדעי שאם תמשיכי אחר לבוא להופעות, הוא יזכור אותך ! אז אני מקווה שהבהרתי את דבריי כראוי, ולא חפרתי סתם לתפארת.נראה לי שחלק מהדברים שאמרתי כאן יענינו קצת גם את האחרים - מה שכן, אני מבטיחה להשתדל שלא להכנס לזה יותר - פשט זה הפריע לי. נ-ב - בלוכית הנשמה - לגבי ההופעה ביום שני - אני יכולה להגיד לך שהפסדת !!! ואת החלק שאני אכתוב על יוני, אני אקדיש לך.. לילה טוב.

י yuval

New member
אני מסכימה איתך "קורא לה אלה"!

ואני רוצה להוסיף שלי הוא ענה על כל מייל ששלחתי לו כמעט, ואני תמיד אומרת לו וכותבת שלא משנה אם הוא מגיב או לא העיקר שהוא קורא, ורק מתייחס וגם אם לא זה לא משנה! העיקר מה שזה נותן לך, ולא יודעת לפני בכלל שחשבתי על לשלוח מכתב או לגשת אליו קיבלתי את האוקי אזה מהשירים שלו, קיבלתי ממנו: באמת חשוב לי, אני רוצה לקבל ממכם מכתבים. וזהו זה העיקר מבחינתי.. ואני חושבת שבשבילך תבחני את כל העניין שוב. זהו, יובל

בגלל שאת לא לוקחת חלק בדיונים מסוג זה והפעם

החלטת להגיב אז אני אענה לך,טרחת מספיק בשביל שאני אגיב ולכן לא אתעלם,כי מבחינתי לאחר שהתנצלתי הדיון בנושא תם! אז ככה ראשית אומר שאני שמחה לדעת שיש מבוגרות ממני פה ,למרות שהחברה' הצעירים מתוקים (ורובם בוגרים ) אבל עדיין נחמד שיש גם משהו בסביבות הגיל שלך! שנית אני יודעת לקבל ביקורות והעובדות פרוסות לפנייך, דעתי לגבי מה שקרה עם המייל (וממש לא כתבתי לו שאני אוהבת אותו,כי אני מעריכה אותו בתור יוצר ותו לא) דווקא כתבתי לו משהו מקצועי עינייני והיה שם גם הרבה פירגון (אבל לא זו הפואנטה) יש בעניין הזה מבחינתי משהו מאוד מעליב לא ברמה האישית ,כי בסה"כ אנחנו לא מכירים כנראה שלא הבנת נכון אני כן ההיתי פעמים בהופעה שלו ורכשתי את חיפה 87 ואת רבות הדרכים טעיתי שהעלתי לפה את מה שחשבתי כמו שכבר ציינתי להנהלה מיכון שאין לי כלום אישי נגדו ,ההפך אני מעריכה אותו בתור יוצר,אני חושבת שהוא מוכשר מאוד ואני מאחלת לו שיצליח ,אין לי רצון לפגוע לו בפרנסה ,אני לא פוגעת לאף אחד בפרנסה הלוואי שהוא יהיה מאושר ומעושר נושא ההורדות זה משהו עוצמתי מאוד שאף אחד לא מצליח להשתלט עליו, לי אין עניין בזה אני רוכשת דיסקים גם מתוך פרגון וגם מיכון שאני צריכה חוברת בידים אבל אולי זה קטנוני בענייך ,אני קצת נפגעתי ממנו, מצטערת מבחינתי אני לא רואה את עצמי רוכשת דיסק שלו אני אאזין לו ברדיו כשיהיה ואם לא אז לא קרה כלום ואני חושבת שזה לגיטימי שבנאדם מחליט שהוא לא משקיע באומן מסוים מכל מיני סיבות אני אספר לך שההיתי בהופעה של מתי כספי לפני שבועיים ,ואחרי ההופעה משהו כתב משהו בגנותו של מתי כספי, הרבה דברים הפריעו לו ,מההתנהלות של ההופעה ועד חיו הפרטיים ,כגון: העובדה שהוא היה מעורב בביגמיה או שהיה לו רצון פעם להתנצר אז כן הוא ציין שהוא אוהב את המוסיקה שלו, אבל בגלל כל מיני שפירטתי פה הוא לא ירכוש דיסקים. לדעתי זו זכותו אני לא מנסה לשנות את דעתו ,אם העובדה שמתי רצה להתנצר מונעת ממנו לפרגן למתי ולקנות דיסקים מי אני שאומר לו שהוא טועה??? עכשיו נשאלת השאלה אם הוא אוהב את המוסיקה שלו אך הוא מאזין לה בלי לרכוש דיסקים?? נכון צודקת!!!! אך ידעת??? הוא מוריד וצורב וככה עושים עוד אלפי ומאות אלפי אנשים בעולם לא אני המצאתי כלום סיפרתי לך כדי שתראי שאנשים לפעמים נפגעים מאומן מכל מיני סיבות,אולי חלקן טיפשיות אולי חלקן פחות אבל אנחנו בני אדם שונים וכל אחד ואופיו שלו מיכון שמתי הוא אלוהי המוסיקה בשבילי, אני אוהבת אותו ללא תנאים מצידי הוא יכול גם להתאסלם אם בא לו ואני עדיין אשמע אותו אבל לא כך אני מרגישה לגבי כל אומן אז אני אומרת שוב שהטעות שלי,שדבריי נאמרו פה לכן התנצלתי, ואני חושבת שגדולתו של אדם זה לדעת להתנצל ואני מקווה שהתנצלות התקבלה כי היא באה מהלב (אין בידי לעשות יותר) מבחינתי כל הכתוב יכול להישאר פה ביקשתי שזה ימחק לא בגללי אלא על מנת שזה לא יסב נזק לדניאל,כך שאין לך מה לכעוס על כך שביקשתי למחוק אמרת משהו חכם "בואי להופעה שלו ",,,,,,,, זה אכן לעשות תיקון וזה אפשרי (אולי עוד ניפגש)(חבל שהחברה של דניאל לא היו מספיק חכמים כמוך במקום לבוא ממקום כועס ורוטן יכלו לבוא ממקום של פיוס) את ההופעה שדיברת עליה שמעתי ברדיו ושמעתי את יוני המתוק (אני לא מפספסת אותו בשום מצב) מקווה שנהנת ממנו כמוני אומנם רק שיר וחצי אבל עם הרבה הומור לילה טוב כתבתי עולם ומלאו

למעלה