בעקבות משהו שקרה לי היום שאלה

boazt25

New member
בעקבות משהו שקרה לי היום שאלה

שלום לכולם. אז ככה, אני עובד כאחמ"ש (אחראי משמרת) אבטחה במרכז קניות בחיפה. היום קרא לי אחד מהמאבטחים להגיע מהר לעמדה שלו. הגעתי וראיתי גברת מבוגרת מחזיקה ביד של אדם מבוגר וצועקת שניסה לגנוב ממנה. הארנק שלה, היה על הרצפה. חשוב לי לציין, שבדיוק באותה עת היה חפץ חשוד בתתנת אוטובוס והייתי עסוק בלבדוק שאף אחד לא מתקרב לשם וכו'. אני מגיע לשם מנסה להבין מה קרה, והגבר שנראה בשנות החמישים לחייו עם זקן טוען שלא עשה כלום, ובסוף הצליח להשתחרר מאחיזתה של האישה והלך, לאחר שביקשתי ממנו שיבוא איתי. לאישה ולארנק שלום. לאחר מכן התברר לי, שהאחראי שלי ראה אותו פעמיים אתמול במרכז, ואף עקב אחריו.אבל מה, שכח לעדכן אותי על כך. שאלתי היא האם יכולתי לאחוז באדם ולנסות בכוח לקחת אותו לחדר שומרים להשאיר אותו שם עד שאזמין משטרה? חשוב לציין שלא אני ולא המאבטח ראו את הגניבה בפועל.

joshh

New member
אז כך...

ברגע שהאישה התלוננה בפניך הייתה צריך לבקש ממנו להמתין איתך עד לבואה של המשטרה. במידה והאדם מסרב להמתין ביכולתך לעקב אותו ולהפעיל כוח סביר לכך, (סביר כלומר - להחזיק אותו). המטרה היא להחזיק אותו עד השמשטרה תגיע. אסור: לקשור אותו, לעזוק אותו וכד'... מקווה שעזרתי. joshua

boazt25

New member
תודה ג'וש

אני מקווה שאזכור את פניו ואוכל לתפוס אותו בפעם הבאה. הרס לי את היום הבן אלף.

joshh

New member
לא נורא ...

יהיה בסדר ככה לומדים. זה לא שקב"ט או החברה דואגת להדרכות מסודרות להתמודד עם בעיות כאילו... חברה רצינית הייתה דואגת להדרכות קבועות ומסודרות פעם בחודש לפחות בשיטה של "מה עם" כלומר, מה עם היה קורה משהו ... שיטה אגב אמריקאית שעובדת. אבל עצם העובדה שאין חברה אחת אזרחית שפועלת בצורה הזאת לפחות לא חברה שאני מכיר אומר לך משהו... joshua

בעיקרון

אני לא יודע אם לקב"טים או שומרים מותר לעשות את זה. אבל במשטרה מותר להגיד לאותו אחד שהוא מעוכב- עד 3 שעות מותר להחזיק בנאדם לאחר שעברו ה3 שעות בהם מעוכב הבנאדם אותו שוטר כובל אותו באזיקים

joshh

New member
במקרה המתואר לעיל - מותר לעכב.

אבל אתה צודק.

שמע ביררתי את זה גם אצלי במשטרה

וגם דרך כל מני דרכים- חד וחלק מאבטח הוא לא שוטר אין לו סמכות לעצור או להשתמש בכבלי ידיים כלומר אזיקים. ארך ורק מותר לעכב אם אותו אדם עשה מולך עברה המשתמעת מכך- גנבה רצח או כל דבר אחר. אז מותר לעכב. אני יסרוק ויעלה את מה שמותר לעכב

boazt25

New member
רועי כשאתה אומר מותר לעכב אדם

האם הכוונה היא שמותר לאחוז בו או רק לומר לו שהוא מתבקש להתלות אלי, למקום מסוים עד שתגיע משטרה.

בוא אני יקרא לך חלק מפקודות המשטרה

תפיק מזה את המסקנות לבד. מושג המילה "עיכוב" הגבלת חירותו של אדם לנוע באופן חופשי בשל חשד שבוצעה עברה או כדי למנוע ביצוע עברה כאשר הגבלת חירות מסוייגת בראש ובתכלית. לגבי שאר הדברים לא אוכל להמשיך לכתוב פה. לגבי שאלתך- כאשר אתה רואה שבנאדם ביצע מולך עברה כל שהיא עוברת על החוק מותר לך לעכב להגשת בנאדם להגיד לו שהוא מעוכב. אסור לך להפעיל כוח סביר כלומר לפוצץ לו תאימ אימא שלו זה אסור בתחליט האיסור- תיגש אליו יפה תגיד לו שהוא מעוכב. כוח סביר זה שהבנאדם תוקץ אותם נותן לך סטירה- מותר לך להחזיר שתי סטירות חזקות.

dobhy46

New member
התשובה היא כן היית חייב לעקב אותו ע

עד שתבוא המשטרה

למעלה