בעקבות שאלה של חברתי

yoyo10

New member
בעקבות שאלה של חברתי

האם צריך להתיר לאדם לבחור אם הוא רוצה קבורה דתית האם למדינה צריך להיות סמכות האם צריך לכבד את כבוד המת להקבר כרצונו פעם היה לי ידיד שנפטר ומכוון שבעיר מגוריו היה רק זיכיון לחברת קדישה הוא נקבר קבורה דתית המשפחה רצתה לרשום תאריך לועזי על המצבה בטענה שכך הוא חיי וחברת קדישה לא נתנה להם בסוף בג"ץ התערב

yoyo10

New member
הנושא גם מעניין אותי

ולכן מק

מתנדב

New member
יויו, בעיקרון אדם דתי, רוצה שיקברו

אותו, בחלקה דתית, היה לי בן דוד שנפטר לא מזמן והוא היה דתי, שמר שבת התפלל שלוש פעמים ביום, דתי לכל הדעות, אך אחד מהילדים לא דתי והוא חילוני, והוא לא רצה שיקברו את אביו בחלקה שומרת שבת, אחרי דין ודברים איתו, הוא הסכים בדיעבד, כך שלעניות דעתי אדם ששומר שבת ודתי, אני לא רואה סיבה מיוחדת שלא יקבר בחלקה של שומרת שבת... עכשיו ישנם אנשים מסויימים שכותבים צוואה, היכן שהם רוצים להיקבר, וכמובן שצרכים להישמע לצוואה של אותו אדם...

yoyo10

New member
אני מדברת על מקרים שאדם מבקש

במיוחד להקבר בחלקה חילונית ולא בבית קברות דתי כמו כזה שבקיבוצים וגם במודיעין יש חלקות לא דתיות

Vdrums

New member
לדעתי יש לכבד צוואתו של אדם המבקש

להיקבר במקום מסוים וגם כמובן לכבד את רצונו בקשר לטקס הקבורה. מאיר אריאל ז"ל אם זכורני נכון נקבר בקיבוץ.

פלסטיק

New member
אינני רואה סיבה שלא

אדם ציווה שיעשו משהו בגופה שהוא משאיר אחריו, איזו סיבה יש לא לכבד את רצונו? נראה לי שזה טוב לכולם. כל עוד יש לחברה קדישא מונופול על הקבורה בארץ היא צריכה לכבד את רצון כולם (למשל תאריך לועזי). אם לא יהיה מונופול כזה תוכל חברה קדישא להתנות. "אם אתה רוצה להקבר במקום X על ידי חברה Y עליך לקיים את תנאיהם, לא נראה לך לך למתחרה". זה טוב גם לבחירתו של האדם הפרטי וגם לחברה קדישא

למעלה