בעקבות שאלה של עופר למטה

אושר מ

New member
בעקבות שאלה של עופר למטה

מהי חנות הספרים המועדפת עליכם? האם ברשת? או בחיים האמיתיים? למה? אני אישית אוהבת את המחסן ספרים של איתמר. פשוט כיף לי להיות שם. ואת צומת ספרים, גם נחמד לטייל אבל פחות. חסרים לי המדפים. את סטימצקי אני לא אוהבת בגלל הניכור והמוכרים הלא מאוד נחמדים, בעיקר בחנויות הגדולות. ועם קניה ברשת יש לי בעיה, כיוון שאין לי כרטיס אשראי

ציפי ג

New member
אני אוהבת כל חנות ספרים

ולא משנה איזו, ובלבד שאני יכולה לקרוא שם. אהבתי מאוד את החנות שהיתה בזמנו ברח´ פרישמן פינת דיזנגוף ונסגרה, כי שם ממש היה אפשר לשבת ולקרוא בנחת, ולהבלע בספר, ואף אחד לא מיחה בידך.

לאה_מ

New member
נכון. זה היה "ליריק", ואפילו היה

אפשר לשתות שם קפה בזמן הקריאה (שילוב משובח). יש כמובן את "תולעת ספרים" בבזל, ואת רובינזון ספרים בנחלת בנימין. אני לא אוהבת את צומת ספרים. גדול מדי בשבילי.

נעה גל

New member
גם אני לא אוהבת את צומת ספרים

למרות שיוצא לי לקנות שם די הרבה... אולי, מדובר רק בסניף בו אני קונה - אבל, פעמים רבות אין להם ספרים שאני מחפשת... ויש להם תמיד בלגן א-ד-יר בחנות.. אותי זה משגע. אבל בעיקרון, לא צריך הרבה כדי לרצות אותי בכל הנוגע לחנות ספרים. הריח של הספרים מטריף אותי. אם אני לא טועה, ספרים זו ההוצאה הגדולה ביותר שיש לנו (אחרי כמובן הוצאות בסיסיות). פעם הייתי בחנות ספרים שהמוכרת בה היתה מדהימה, בניגוד למקומות אחרים היא גם קראה הכל ולכן, יכולתי לומר לה שם של ספרים שאני אוהבת והיא ידעה להמליץ לי מה כדאי לי לקנות. כמעט כמו אמזון

desert water

New member
באיזה ישוב נמצא

המחסן של איתמר??... שמעתי על זה מהספרניות אצלינו...והן אפילו שיכנעו אותי לדבר איתו בקשר לאיזה ספר שבסוף הוא לא מצא :) אינני יודעת אם אנו מדברות על אותו איתמר...אבל אני חושבת שכן. המחסן נמצא באיזה מושב לא?... בגן שמואל יש צומת ספרים שהספרים לפי משקל...(תענוג) יותר זול מלהשאיל. ובסוף הספר, מותר לי להעבירו הלאה לאנשים שהוא יעניין אותם גם. מה יכול להיות יותר טוב?

אושר מ

New member
בצרופה אני חושבת

אני לא ממש צריכה לדעת כיוון שאין לי רישיון ואינני נוהגת לשם... וזה בטוח אותו איתמר. הוא כבר לא סתם שם. הוא מוסד. ועוד חנות שאני אוהבת היא חנות קטנה בבעלותפרטית שנמצאת בחור, והם גם מוצאים הרבה ספרם אם מבקשים מם. היא נקראת קרון הספרים. אבל זה לא רלוונטי לכל הת"א מבינכם.

Velouria

New member
רגע, למה לקנות ספרים?

קשה לי להבין את זה... ספרים שקוראים יותר מפעם אחת הם ספרי פולחן וספרי הדרכה. זה בערך כל מה ששווה לבזבז עליו כסף, ומקום בספרייה הביתית. מה רע בספרייה? אני נמצאת שם הרבה בזמן האחרון, וזה די מספק.

אושר מ

New member
נכון. ובכל זאת יש ספרים שאני

רוצה על המדף אצלי בבית. כאלה שאפשר לחזור ולדפדף בהם מתי שרק רוצים.

לאה_מ

New member
אם אהבתי ספר אני חייבת שהוא יהיה

שלי! לכן אני קונה המון. זה בכלל לא משנה אם אני אקרא אותו שוב ומתי זה יקרה. אני פשוט צריכה אותו אצלי (וגם - אני מסיונרית של ספרים שאהבתי, ואני משאילה לכל החברים שלי, ואחר כך צריכה לקנות אותם שוב כששוכחים להחזיר ואני לא זוכרת למי השאלתי...).

אושר מ

New member
כמו כל האנשים הטובים../images/Emo8.gif

האמת היא שבזמן האחרון נעשיתי נורא רכושני. מצד שני אין לי יכולת ואמצעים לקנות ספרים שוב ושוב. אני משאילה בעיקר למי שאני יודעת שיחזיר לי...

ציפי ג

New member
אני לא קניתי ספרים זמן רב

כי אפשר לשאול בספריה. אבל כעת כשהילדים הולכים וגדלים, והצלחתי להנחיל להם אהבת ספר, אני מרגישה יותר צורך בכמויות ספרים, אבל אני קונה כמעט רק משומשים.

אני קונה וקונה וקונה... לאחרונה ...

רק באמצעות האינטרנט, כי זה הרבה יותר זול. (בד"כ מיתוס, לפעמים אקדמון). בשבוע שעבר הזמנו נגר כדי שיעשה לנו עוד מדפים, כי הספרים כבר נשפכים. כשהוא יגמור את העבודה - יהיה לי המון מקום פנוי, ואז, כמובן, אהיה חייב לקנות עוד ועוד.

Danial***

New member
בעל כורחי, אני לא קונה הרבה

פשוט כי אין לי כסף להרבה אבל יש ספרים שאני פשוט חייבת לקנות - ספרים שאני כל כך אוהבת שאני יודעת שאני אקרא אותם עשרות פעמים ושאני רוצה שאם יתעורר בי רצון וצורך לקרוא בהם הם יהיו בבית שלי, בהישג יד... אני משתדלת לקנות משומש אבל קשה למצוא בדיוק את הספרים שאתה אוהב במשומש וכך יוצא שרב הספרים שאני קונה במשומש הם אלה שכבר לא מוציאים אותם לאור - ואז אני משלמת יותר ממחיר של ספר רגיל כי הם נדירים...

החנות שאני אוהבת היא

חנות הספרים "פורת" ברחוב ביאליק בר"ג. זהו גם אחד המקומות היחידים שהמוכרות יודעות להמליץ מקריאה וידע אישי על ספרים כמעט בכל תחום.... קונה שם ספרים כמעט 40 שנה (מאז ילדותי המוקדמת), עוד מאז שזו היתה חנות פינתית חשוכה ומעופשת. היום זו חנות ענקית שתענוג לשוטט בה. בית לאוהבי ספרים.

galahead

New member
לפורת פינה מאוד חמה בליבי

מאז שעבדתי שם... הבעיה היחידה היא שהם קצת יקרים לעומת האפשרויות האחרות שיש לרכישת ספרים...

כן, אבל איכשהו אני לא יוצאת משם

אף פעם בלי שקית ספרים והגדלת המינוס בכמה מאות שקלים
חוץ מזה שמלבד ילדותי שלי זוכרת להם את חסד ילדותו של בני (לא שהוא גדול היום) שאת רוב ספריו רכשנו שם ושם הוא למד שכשיורד גשם וצריך לברוח לחנות, למשל - עדיף לחנות ספרים ולא לחנות צעצועים, מרתק ומעניין יותר...
בליריק ברעננה יש לו כסא קבוע לעיון - זה טרנד שהתחיל בפורת.

אושר מ

New member
היתרונות של החיים במרכז הן שיש לכם

את האופציות ללכת לחנויות הקטנות שם אנשים עובדים מאהבת ספרים, ומידע, ושם גם מקבלים יחס. אצלי באזור יש רק סטימצקי.

למעלה