בעקבות שאלות שעלו על זכויות יוצרים

ש מ א ן

New member
בעקבות שאלות שעלו על זכויות יוצרים

קראתי את החוק (כן כן את כולו- כי שכחתי לקחת
שלי) אז אם יש למישהו שאלה לגבי עניין זה, הוא מוזמן לפנות אלי. ואם מישהו ממש ממש ממש רוצה אני יכול לשלוח לו את זה בקוץ PDF- על חוקים אין זכויות יוצרים (והייתי שולל מה-120 מחוקקים שלנו עוד כמה זכויות). פארס

aiziq

New member
פארס, אם קראת בנט שים קישור../images/Emo13.gif

אגב, פי די אף זה אקרובט רידר לא?

דק1

New member
שמאן היקר טרוניה+ שאלה

ראשית אני מאד מודה לך על השקעתך בקריאת החוק והתנדבותך לעזור לנזקק כמוני בעינין זכויות יוצרים. אפתח בטרוניה: אף פעם אבל באמת אף פעם לא הפרו או ניסו להפר את זכויות היוצרים שלי. בעיניי זה מאד פוגע אפילו עד כדי השפלה. האם הדברים שאני כותב עד כדי כך אינם ראויים? רציתי לדעת אם החוק מתייחס אף למקרים כאלה במיוחד למי שכתב שיר אשר במפורש הוא מציע את שיריו חינם. על מנת לסבר את האוזן הנה מספר שורות: "אמכור לכם כל שיר בשקל אתננו אף חינם כי מה השיר בלעדיכם חרוז נזוף ומתפוגג מקבץ מלים פגום וריק פיסת ניר." עד כאן הציטוט מתוך הזיכרון. ועכשיו לענין העיקרי לשאלה. בזמנו היתה חברת פורום שמאד נהניתי מהשירים שהציגה ב"עיניני", ולפעמים כשרוחה היתה טובה עליה הייתה מגלגלת אותנו מצחוק ב"חברתי" עם הסיפורים על צמד החברים מה"שושו" א' ו-ב'. הכוונה כמובן לפרח תרבותי. מה לזה ולקנין רוחני? מיד ההסבר (עד עכשיו אקספוזיציה). לאחרונה כפי שידוע לכולם נשיא המדינה נחקר ונחשד בכל מיני עבירות. כמובן שעומדת לו חזקת הזכאות (אגב, איך צריך לאמר עומדת לו או עומד לו?) המשטרה ורשויות החוק מסתירים מהציבור את שם המתלוננת ומכנים אותה א'. מתלוננת נוספת הם מכנים א' השניה. ידוע וברור שהשם א' נוצר ע"י פרח תרבותי והרי שהם פוגעים בקינינה הרוחני האם עומדת לפרח זכות התביעה??? האם לנו חברי הפורום - שהינו הקרקע הפוריה עליה צמחו הדמויות של פרח- עומדת זכות התביעה??? אני מודה לך מראש על תשובתך שלך דוד.

קסנדרה*

New member
דק, צירפתי כאן למטה את הקישור לקובץ

הקובץ המכיל את פרטי החוק, כמו כן, עוד קישורים שיכולים להאיר. אם יש לך שאלות יותר מקצועיות, יש לנו פורום בתפוז המנוהל ע"י משפטן והוא תמיד שמח לענות. קסנדרה

aiziq

New member
דק יקר,

להוויי ידוע כי אין זו נחשבת לגניבה ספרותית אם אתה מוסיף משלך ליצירה ומשפר כטוב בעיניך והרי מיודענו הקצב שכלל את הסגה לא', ב', י', ט' וגם לכאלו שלא נמצא להן קיצור בעברית ( ז', צס' ועוד ). על כן
אין כאן גניבה ספרותית ולא הפקעת זכויות יוצרים. איציק.

למעלה