בעקבות שיחה מאתמול

בעקבות שיחה מאתמול

נסו לענות- מה זה להיות מאושר בעיני? ושאלות בונוס: (רק למי דעה ברצינות ובאריכות מספקת על השאלה הקודמת) האושר הוא דבר גדול ובלתי מושג (חלוטין לפחות) או שהוא נמצא בדברים הקטנים? **זכרו הכל אינדיבידואלי ולכן סובייקטיבי.

Master Boo

New member
התשובה משתנה מרגע לרגע

כרגע מאושר מבחינתי זה לשכב עם חברה שלי ולא לעשות כלום לצלילי Dave Matthews Band. לפני חצי שנה זה היה לשחק באיזהשהו משחק מחשב מעולה. האושר יכול להיות בדברים הקטנים (יחסית). הבעיה היא שאנשים מתעלמים מהם, ומחפשים את הדבר הגדול הזה. לאנשים יש נטייה לרצות הכל ולא להיות מרוצים מכלום.

chatenoire

New member
החברה מוחה

לא לעשות כלום זה משהו שהרבה אנשים ממעיטים בערכו.

אני חושב שהוא התכוון

"לשכב (באותה מיטה/ביחד => לא בהכרך להזדיין) עם החברה שלך ולא לעשות כלום...." :))

MetalSinagouge

New member
אושר זה להתחלק באושר עם מישהו אחר:)

אז קדימה. כן כן. את האלבום של DMB בבקשה. אישית, אני כבר לא סומך על הדברים הקטנים שיעשו אותי מאושר, וגם לא הגדולים, כי בד"כ יבוא משהו אחר ויהרוס אותם (אבל זו צורת מחשבה דפוקה, ואני מאמין שאני לא משתמש בה רוב הזמן). מה שכן, אני חושב שלא צריך להחצין אושר, צריך להשאיר אותו בפנים ולמדוט על ההרגשה הזו של אושר כדי לנסות ולחוות אותה לגמרי, וגם כדי לא להתחלק בה מנטאלית עם אף אחד אחר.

chatenoire

New member
אמאאאאא, MS לא מוכן להתחלק!

אני מסכימה איתך חלקית. יש מקרים שהאושר הוא מאוד אישי והכי נעים לחוות אותו לבד, כמו - וסלחו לי על הקלישאה המזעזעת - שקיעה או סופת ברקים בים או מדבר יהודה בלילה. מצד שני, יש אושר שדווקא מרגש לחלוק אותו עם עוד מישהו וההדדיות רק עושה יותר שמח. "לא להתחלק בה מנטאלית עם אף אחד" אולי שומר את האושר לעצמך, אבל גם נשמע כאילו הוא עשוי להיות קצת בודד לפעמים.

MetalSinagouge

New member
סופת ברקים מממ?...

צריך לנסות מתישהו. זה אחד הדברים בטבע שאני מתבאס לפספס בדיוק כמו שאני מתבאס לפספס פרק של איש משפחה. כן, ברור שיש רגעים שהם פשוט יוצאים מן הכלל, לדוגמא כשאתה מרגיש שיש אדם שהוא כ"כ קוב אלייך שהוא בעצם אתה, אבל לא יצא לי לפגוש אנשים כאלה. את יודעת- מיזנטרופיה

Master Boo

New member
לא מסכים כל כך לגבי החלק הראשון

גל המקרים האלה- בעיקר דברים פשוט "יפים" בצורה די טהורה- הופכים להיות מלנכוליים למדי כשחווים אותם לבד. בין אם יש לך מישהו שהיית יכול לחלוק את זה איתו או לא.

Gilliana

New member
האושר נמצא בדברים הקטנים

לפגוש חבר שלא ראית הרבה זמן, לקבל מתנה קטנה או מכתב חמוד ממישהו מעבר לים שדואג לך, מחמאה מסתם מישהו ברחוב ועוד מיליוני דברים קטנים שיכולים במחי יד לעשות את היום שלך למאושר ומוצלח. אין כזה דבר אושר גדול ובלתי מושג מבחינתי - האושר נמצא בכל מקום.

JustThomas

New member
הגדרה של אושר

מאוד סובייקטיבית, כאמור. לאחד זה צלילי דייב מת'יוס באנד ולשני זה איזה מצב נייח של "החיים טובים" בלי לשים את האצבע על תחושה רגעית; על פניו הרבה יותר 'עמוק' מסיפוקים מידיים. יש קצת מזה וקצת מזה בהגדרה שלי "מאושר" אמיתי מבחינתי. אבל בגדול האושר לדעתי לא בדברים הקטנים, אלא נהפוכו... בדברים ההרבה יותר גדולים. (מעניין למה הכוונה המדויקת ב'גדולים'. קצת איבדתי את עצמי במטאפורה
)

lovely max

New member
יש כל מיני סוגים של אושר.

יש רגעים קטנים של אושר שאתה הולך לים ואוכל גלידה ואפילו אם אתה לא מאושר באותו רגע, בלילה או שלוש שנים אחר כך אתה זוכר אותם וזוכר שהיית מאושר. ויש אושר שהוא מוגדר מאד ואל גרין תמצת אותו a happinnes is when you really feel good with someone ויש את האושר הגדול שמדברים עליו גם בהקשר רוחני כמו בדתות המזרח וביהדות וגם בהקשר המערבי של להיות מסופק ומרוצה ממי שאתה, ולפי רוב הידע האנושי מגיעים לאושר הזה אחרי דרך ארוכה, של עבודה על עצמך, ואני לא יודעת אם זה קיים או אם אני בכלל רוצה את זה. מאחלת אושר לכולכם :)

0Pandemonium0

New member
האמת שאף-פעם לא התעמקתי בזה.

אבל אחרי שקראתי את כל התגובות של כולם, אני חייב להגיד שאני מסכים: האושר הוא בדברים הקטנים. אני מניח שבחיים שלנו, שבאופן כללי נעים בין "משעממים" ל"שמישהו יירה בי", ישנם רגעים קטנים של אושר. לא חושב שבכל הצרות של העולם הזה מישהו יכול להיות מאושר לנצח, אולי לתקופה ממושכת של כמה חודשים, אבל לא לנצח.

למעלה