בעקבות שיחה עם חברות

בעקבות שיחה עם חברות

איך אתם מגדירים אובססיה ? איך מתגברים על אובססיה ? איך מגיבים לאובססיה ? קשה.... קשה...

נענה בקצרה...

הגדרה שלי לאובססיה: -ברגע שהבן אדם עושה משהו בצורה כפייתית כזאת, שהוא כבר 'לא רואה בעיניים' ובעצם עושה את מה שהוא עושה בלי שום חשיבה לוגית לראות אם הוא עושה דבר נכון או לא, לעצמו או לסביבה שלו. איך מתגברים על אובססיה: -גורמים לאותו אדם לצאת מההלם שלו('שוק', בשפה הצבאית) ומראים לו שהוא עושה משהו שהוא לא הגיוני מאוד. שהמניע שלו הוא לא כשר. פעולה זו קשה מאוד לביצוע כי הרי אמרנו, הוא עושה את זה בצורה כפייתית שלי הגיון ובלי לראות או לנסות לראות שהוא פוגע בעצמו איכשהו. איך מגיבים לאובססיה: -עושים את מה שהכי קשה לעשות ומנתקים קשר לגמרי. זה לא נעים, לא קל אבל בסופו של דבר את עושה לעצמך ולאחר רק טוב. כי זה קקה להיות עם מישהו אובססיבי, במיוחד אם הוא אובססיבי כלפיך. ונכון. קשה...קשה...

אני יענה לך מהניסיון שלי

אובססיה- חיפוש, איתור, צורך חזק למידע, ידע, ועוד, לגבי בחור/בחורה/אקס/ וכולי.. איך מתגברים? אין לי מושג.. אני בעצמי לא ממש התגברתי עד היום.. לא משנה מעדיפה לא לדבר על זה. איך מגיבים? מחפשים מידע אחר הבחור, רוצים לדעת לאן הוא הלך, מה הוא עושה כל שניה וכולי.. קשה מאוד! קשה מאוד!!

אובססיה:

פעולה החוזרת על עצמה או מתמשכת ללא כל היגיון שבמעשה. איך מתמודדים עם זה? במקרה אמיתי של אובססיה-קומפולסיה, נדרשת התערבות מקצועית. במקרה של סתם תגובה דפוקה לאהבה נכזבת, או התמודדות מעוותת עם התאהבות, יש לנער את הבנאדם, להוציא לו את השטויות מהראש, ואם זה לא עוזר, אז להרוג אותו. אכן בעייתיותי.

איך מגיבים לאובססיה?...

בהתאם למצב.. מתעלמים, מתחמקים, מתרחקים.. אצילי הנפש שבינינו אולי אפילו היו נותנים צ`אנס לבנאדם שכל כך רוצה אותם... אבל אפשר גם להרוג אותם וזהו.

tslilush

New member
נו אהבה זו אובססיה בעצם

התעסקות בכול דבר שהוא אמר, ניתוח יענו לוגי של כול אקט, מגע, מבט וכוסמת. פירוק סיטואציות לגורמים והרצה אין סופית של הסיטואציות מחדש בראש. כול נושא שמדברים עליו או חושבים עליו מתקשר אסוציאטיבית אליו ואני אומרת לעצמי - טוב די, עוד פעם חושבת עליו? כול פעם שאני לבד ויש לי יותר ידי זמן אני נכנסת לעצבות שכזו בגלל מחשבות עליו. דייייייייי זה לא שווה את זה... אבל אני לא מרגישה שאני יכולה להיפטר מזה כי זה הלב שכבד ומפיץ את העצבות.

למעלה