"בעקבות שיחתינו" או "סופו של אורי"

גיל גיל

New member
"בעקבות שיחתינו" או "סופו של אורי"

בן, צר לי להודיע לך, אבל אורי כדורי איננו עוד בין החיים. הוא נאבק בגבורה, הוא שרד הודות לתחכום ותעוזה. חייו היו מלאי פחד, אך גם סיפוק, אבל לבסוף גורלו מצא אותו. אחרי ששוחחנו בטלפון, ירדנו אני ויפעת למצוא לחנה אוכל. אחרי שמצאנו עוד אורי כדורי, חומייני אחד, שתי נמלי ענק ומקק זעיר אחד, צדה עיני את האחד שאליו כמהה נפשי, The big one! חיפושית ענק שחורה ואיטית, בדיוק מה שחנה אוהבת יותר מכל. עלינו למעלה ושללנו בידינו וכשפתחתי את הקופסא נוכחתי שאין בה תנועה מלבד זו של חנה עצמה. אורי כדורי היה ואיננו. לא אתאר לכם את מה שקרה כשחבורת השרצים הוכנסה לקופסא, די אם אגיד שהמאבק היה קשה, ואף נראתה שם הקרבה מדהימה מצד הנמלה הלוחמת כשחנה זינקה על החיפושית תחילה, והנמלה הלוחמת זינקה עליה בגבורה וניסתה לנשוך אותה פעם אחר פעם אחר פעם, עד שחנה עזבה את החיפושית והלכה לכלות זעמה בנמלה הגיבורה שהקריבה את עצמה למען חיפושית זרה במקום למצוא לה מקום מסתור.. חנה היא לוחמת ללא רחמים, זה בטוח. אבל חנה היא לוחמת עם כבוד, חנה היא ציידת. חנה לעולם לא תהרוג אם היא לא רעבה. חנה לא תתקוף אם אין לה סיבה, וגם אז תעשה זאת בצורה הנקיה והמהירה ביותר שיש. חנה לוקחת חיים, זה נכון, אבל רק כשיש לה סיבה. אולי אנחנו יכולים ללמוד משהו מחנה, מהנמלה האמיצה, ומאורי כדורי. כל אחד מהם מייצג משהו, ההוגנות, האומץ והתחכום. שלושת התכונות שצריכות להיות בכל לוחם. ההודעה הזו אולי נראית מצחיקה, אבל אותי למשל היא ממש לא משעשעת. אני כותב אותה בצורה הרצינית ביותר שאפשר ומקווה שהפעם יובן הצד שאליו כיוונתי. חותם ללא צל צלו של חיוך, אלא רק כבוד לעולם החרקים. גילגיל.

eliii

New member
גילגיל יקר! אל נא תמעיט ב IQ הרוחני

של חברי הפורום...וודאי שהבנו אותך...גם עכשיו וגם בהודעה הקודמת נ.ב אף על פי שזה מרתיע מעט..(אותי לפחות) כל העניין הזה עם הצידה והצפייה שלך בהרג..מצד שני אני בתור אוכל בשר אחראי לדברים לא פחות ואף יותר גרועים ..כך שמי אני שאלין...בכל מקרה גם הודעה זו שבתה את ליבי כמו הקודמת...ואין שום סתירה בין הומור לתובנות נהפוך הוא כל העניין הוא לשלב ביניהן במיקס הנכון...כי אם ננטוש את ההומור נמצא את עצמנו מהר מאוד חמוצי פנים ומלאי חשיבות עצמית שיש בה קרבה אל הטפשות יותר מאשר עם תובנות ורוח.

eliii

New member
ואם כבר מדברים על זה אני אנצל את

ההזדמנות להראות כמה אפילו לרוב הצמחונים שבינינו לא ממש מזדהים רגשית (בהשוואה לאכפתיות הנהוגה בין בני אנוש [הנחמדים שבינהם]) עם סבל חיות שאינן אדם...הרי כשאנו מחזיקים חתול אנו נאלצים לקנות לו אוכל העשוי מבשר שמיוצר מחיות הנהרגות לשם כך. אילו היינו "חשים" בסבל החיות כמדומני שהיינו בוחרים ש"לא" להתערב בסדר הקוסמי וש"לא" לצוד בשביל חיות מסוימות ולהרוג בשבילם...שיעשו זאת הם בעצמם!!!!.....אך עובדה היא שרבים הצמחוניים אשר מחזיקים חתולים וכלבים ובכך גורמים באופן ישיר לצייד של חיות על ידי בני אדם והריגתם... אז נכון מבחינה לוגית אפשר לומר שבין כה הם היו צדים ובלה בלה בלה אבל אני מניח שלא היינו מרשים לעצמנו להתנהג כך אם היה מדובר על בני אדם. גם בתור אוכלי בשר...מילא זה שאנו זקוקים או חושבים שאנו זקוקים במחינה בריאותית לבשר...אבל להחזיק חיות מחמד ולהרוג בשבילן? אוקיי התשובה היא פשוטה יש לנו צורך בחיות מחמד אם זה צורך בכלב או בחתול או ב"חנה".......בסדר הצורך הוא לגיטימי..... רק רוצה להעיר שנהיה מודעים כי אפילו הצורך שלנו בחיית מחמד חשוב לנו יותר משלא להיות מעורבים בהרג חיות . זה העולם ואלה אנחנו. אולי גם ההזדהות הרגשית שלנו עם בני האנוש נועדה אף היא רק כדי להגן על עצמנו כדי ליצור מן חוקים כלל אנושיים שכל אדם מעוניין בהם למען הגנתו הוא(למשל להיות רגוע בקטע שלא יתפסו אותו ויבשלו אותו
) כלומר אלה מן חוקים בין לאומיים של הומאניות כביכול אבל ביסודם נובעים רק מצורך כל יחיד בבטחוו אישי כלומר אגוצנטריות במיטבה. זהו.... רק מעניין שכשזה מגיע למוות שלנו בתור בני אדם אז אנחנו מתמרדים...לא מוכנים למות....(אגב באחד הלילות ראיתי בערוץ 8 שהיום אפשר כבר להאריך את חיי האדם בכ20 שנה על ידי טיפול גנטי...בעתיד יוכלו להאריך את חיי האדם עד 400 -600 שנים!!!!!...אנו על סף הפריצה לחיי נצח" טוען המדען שבכתבה.....אבל בנתיים אנחנו משחקים באלוהים גלגולים וכל מיני מטעמים (להוציא הכופרים האמיצים שבנו
) העיקר שלא למות מה פתאום למות....
טוב לא שאני שולל חיי נצח וכל הבולשיט שאני מדבר עליו מידי פעם...סתם זרקתי נקודת מבט שונה ....הלא זוהי אחת מתכונות הלוחם לומר דבר אבל לא לפחד לסתור אותו. נ.ב אגב שנתי לא תידד הלילה מחמת הרהורים נוגים על צער הארנבים אשר ניצודו כדי למלאות את קופסת השימורים דה"לה קאט" שחתולי היקר כה אוהב אכן לא תידד שנתי זה בדיוק הפראדוקס(כביכול) שרציתי להצביע עליו. רק רציתי להביט לאמת בפרצופה ובאותה הזדמנות להכריז על כך בקול.

דז

New member
אוכל

החתול שלך מוכן לאכול לה קט איזה כיף לך . שלי מפונקת , אוכלת רק נקניק ומזון לגורים , ולפעמים ברגעים של חסד עוף . בתאבון לחנה . ובקשר לצמחונים , הקיום שלנו מפסיק קיומים אחרים גם בלי לאכול בשר , חשמל ודגים , ללכת על הדשא וכו . אבל בסופו של דבר כול החיות היו מתות ושעה קודם או אחרי מה זה משנה { אם היו אומרים את זה עלי הייתי נעלבת } , בכול מצב הרג בלי סבל ומצורך זה בסדר גמור . נויה

למעלה