בעקבות תגובות זועמות מוצדקות

John LennonS

New member
בעקבות תגובות זועמות מוצדקות

על דברים שכתבתי פה אני אגש לנושא בצורה שונה קצת מורככת יותר... לפני שאני קופץ למסקנות אני רוצה לשאול את כל מי שנמצא בפורום הזה את אחת השאלות היותר מעניינות: לאיזה להקות את\ה מקשיב\ה מלבד הביטלס? מעבר לכך שיש פה איזה מדגם מייצג של חובבי ביטלס ואהבותיהם יש פה גם ניסיון לבדוק אם אנשים פה מכירים דברים נוספים. נראה כבר לאן הדיון פה יתגלגל

תשובה

כרגע אני תומך קשות בביץ' בויס, וסיימון וגרפונקל (והביטלס כמובן)

John LennonS

New member
אלו הדברים היחידים או שאלו העכשווים

איזה עוד להקות שמעת שאהבת לאורך חייך, שיש סיכוי שתחזור לשמוע אותן בסיטואציות מסוימות? הכוונה, האם יש מעבר לסיימון וארט גרפונקל, נערי החוף וג'וני וכלבי הירח?

elad2040

New member
רשימת האזנה קטנה.

היום הקשבתי בעבודה לג'ו פס (גיטריסט ג'אז מדהים. אולי היחיד שמסוגל לנגן גיטרת ג'אז סולו ולהשמע מעולה), My Dying Bride (להקת מטאל קודר עם נגיעות של ניק קייב), פט מתני גרופ (הרכב הג'אז/פיוז'ן-רך המענג של פט מתני), אורנט קולמן ודון שרי (האבות המיסדים של הג'אז החופשי), מטאליקה (האלבום החדש והנהדר שלהם), לו ריד (באלבום מחווה לשיריו של אדגר אלן פו. מעניין מאד), ואוסף האוס של סעיד ופאלש (חבר נתן לי לבדוק. משעמם). זאת רשימה מקרית. להקות ואומנים נוספים שאני אוהב? קינג קרימזון (מהאבות המייסדים של הפרוג, ומהבודדים בזרם שממשיכים לייצר מוזיקה משובחת עד הים). מיילס דיוויס החשמלי (האבא של הפיוז'ן, לפני שהז'אנר ירד לזנות. הוא גדול בכל תקופותיו). פרדייז לוסט (הרכב דת' מטאל, מטאל, רוק אלטרנטיבי מלודי ומצמרר). ג'ון קולטריין (מהסקסופוניסטים היפים והמרגשים ביותר. מאבות הג'אז המודלי והחופשי). ג'ון זורן (מהגורואים של סצנת המוזיקה האוונגרדית בניו יורק. ידו בכל וזה בד"כ טוב). רד הוט צ'ילי פפרז (צריך להציג?). מר. באנגל (הלהקה המקורית של מייק פאטון, סולן פיית נו מור לשעבר. הפסקול לחיים בתחילת המאה העשרים ואחת). אני עלול להמשיך שעות, אז די בינתיים.

SickAgain

New member
ביטלס היתה הלהקה הראשונה שלי ../images/Emo8.gif

מגיל אפס, אני זוכר(או יותר נכון מספרים לי) שאבא שלי היה מרדים אותי לשירת "mishel" . והביטלס היתה כמו שכבר ציינתי נקודת הזינוק שלי אל עולם המוסיקה. האלבומים הראשונים שרכשתי בחיי היו Help ו Let It Be (אחר כך כל השאר כמובן) אין כמו לשמוע את פפר, לראשונה! :) זה כמו "להתחיל לדבר" כשידעת עד כה רק לבטא כל מיני הברות מוזרות כמו "אבהההה" (וההורים שלך היו בטוחים שזה 'אבא' כמובן :) ) אחר כך התחלתי לאהוב באמת ובתמים את הרוק הקלאסי המשובח על כל גווניו וצורותיו (אני עדיין כמובן)..פרוג, פסיכדליה, כבד...בראשות המצעד תמיד צועדים אצלי הזפלינים... אבל יש עוד הרבה דברים שעושים לי את זה כמובן..מר'יצ'י בלקמור ודיו בRainbow, כל מיני להקות עם שמות מוזרים כמו: Uriah heep, Van Der graff, Jethro Tull, ELP, CCR, Clapton, Hendrix, Dylan, VAn morrison, Neil Young, DP, Supertramp, BAd Company, Grand Funk ועוד ועדו..ועוד..שעושים כל כך טוב.. כמה שאני אוהב את כל החבר'ה הנחמדים האלה, אין הרבה דברים שיכולים לעשות לי את זה כמו מוסיקת נשמה שחורה (בראון, רדינג, פרנקלין, גרין, גאיי ודומיהם) והבלוז על כל גווניו וסוגיו. התחלתי אפשר לאמר גם לשמוע ג'אז במינונים מסויימים...:) וכל הדברים הטובים שתמיד שם (מישהו אמר רחמנינוב ובטהובן? :) ) אז ביטלס זה הבסיס, ואני משאיר לפורום הנפלא הזה להנציח את הלהקה הגדולה הזאת אבל שם זה רק התחיל, עבורי לפחות :)

Miss CB

New member
מקפיצה את הדיון...

ומה דרך יותר טובה מלהקפיץ דיון מלהשתתף בו? אני שומעת מוסיקה די מגוונת. לא מאוד, אבל במידה מסוימת... פוליס, דייר סטרייטס והביטלז הן הלהקות האוהובות עליי ביותר (קנופפלר כזה מלך...) וחוץ מזה יש לי ככה כל מיני אוספים מעניינים, שהרבה מהם מצאתי בבית: של האיגלז, של קווין אך אתמול גיליתי אותו, של אמריקה (ותודה לשחר על ההפניה אליו ב"אגדות רוק"), של הביץ' בויז - אוסף שקניתי של 30 שירים, אחלה דבר. אוסף חמוד של בוב דילן. אוסף של בלור שלא יצא לי לשמוע יותר מדי. יש לי גם כמה אלבומים אחרים; אחד של פינק פלויד (ואחד אני אקבל מחר בערב), אחד של רדיוהד, אחד של הצ'ילי פפרז. יש לי שניים של ג'ורג' המנוח, וגם אלבו םמעולה של הSTONE ROSES: מישו פה מכיר? וזה התמצית של הכל, נדמה לי. בכל אופן אלו הדברים החשובים - אם היו עוד מרכזיים הייתי חושבת עליהם...

Miss CB

New member
כמה ששכחתי... ../images/Emo9.gif

קולפליי, החדש של וויט סטרייפס (אחלה של דבר!), אוסף של דיפ פרפל שאני פשוט מתה עליו, אוסף של הבירדז, 10 של פרל ג'ם, ועכשיו זה באמת זהו - כל השאר שטויות.

Another Girl

New member
שאלה טובה

עם יותר מדי אפשרויות. בגלל שאני תמיד העדפתי שירים בודדים ולא נתפסתי ליוצר מסוים(חוץ מהביטלס,כמובן) אלך על כמה דוגמאות בודדות שיש להם שיר או כמה שירים שאני אוהבת. הביטלס אצלי הם הראשונים. עוד לא יצא לי לשמוע להקה שהיה לה ריכוז כזה אדיר של שירים שממש אהבתי,אני מעריכה שמדובר במאות.לכן הם מקבלים עדיפות,למרות שיש יוצרים אחרים שהם ללא ספק איכותיים.אז בין האפשרויות: סיימון וגרפונקל(מתה על the sounds of silence) ביץ' בויס,פוליס,פיל קולינס,הקינקס,המודי בלוז,האנימלס,הסטרנגלרס,היארד בירדז,דם,יזע ודמעות ועוד שלא זוכרת עכשיו.(אגב,מצטערת על העברית אבל לא היה לי כוח כל כך...)

ל י מ ו ן

New member
היה פה כבר שירשור כזה פעם....

אבל אני לא קמצנית...אז אני יכתוב שופ.....איזה נחמדה אני נכון???
אז ככה,ה-להקה שאני אוהבת לאללללללללה זה הביטלס......לאאאאא!!!!! ב-א-מ-ת-?? אבל כל החיים שלי מוסיקה (במיוחד ישנה)בגלל זה אני אוהבת מלאאאאא אבל כמה בכל זאת... כוורת,משינה,HERMAN'S HERMITS,שוטי הנבואההההההה,אתניקס,ANASTACIA קיצר כל הסגנונות בלי שומקשר.....(ילדה לוקשורה שכמוני
)

John LennonS

New member
יש לי המלצה לכל אוהבי נערי החוף

אני חושב שכל מי שאוהב את הביץ' בויס או סיימון וגרפונקל ממש יתאהב באלבום להיטים של The Mamas and Papas ואחרי הסתגלות למוסיקה הזו אני ממליץ בחום על Lovin` Spoonful. חובבי צליל קליפורניה ממש יהנו לדעתי. חוץ מזה ראיתי שיש שם אחד ששומע מלא ג'אז. כל מיני דברים שאני לא שומע בכלל. רציתי לשאול אם הוא יכול למליץ לי על משהו איכותי ושהוא נהנה ממנו... וגם להציע לו לשמוע שירים של Blood Sweat & Tears שהם ג'אז-רוק די טוב לטעמי.

Miss CB

New member
יש בזה משו...

שמעתי אוסף (שוב אני והאוספים שלי
) של המאמאס והפאפאס ויש בזה משו דומה. למרות שביץ' בויז אני אוהבת יותר, לשניהם יש הרבה מה להציע. כי בסך הכל, All we need is music, sweet music...

John LennonS

New member
There`ll be music everywehre

, there`ll be singing swinging and records palying and dancing in the street.... תגידי שמעת במקרה את Shocking Blue פעם<?

Miss CB

New member
שאלתי אותי כבר נדמה לי ../images/Emo9.gif

and the answer remains NOPE! בנתיים זאת אומרת. אבל שמעתי קצת עליהם. את השם בעיקר, לא הרבה יותר... אני אשמח אם תפרט קצת: מה הסגנון, מה התקופה וכו'.

me me me!!!!!

טוב אז ככה אחרי הביטלס שהם ה-ה-ה-מוזיקה שלי!(וגם די החיים אבל לא משנה) יש את להקתו של המלך!!(לא לא אלוויס!מלך הלטאות הלא הוא ג'ים מוריסוןולהקתו הדורס) מממ..ואז זה הכל פה ושם שכזה.. יש את ג'ניס ג'ופלין ג'ימי הנדריקס דיפ פרפל לד זפלין קינג קרימזון אמרסון ליק אנד פאלמר ac\dc בוב דילן גם קצת האמהות והאבות (:) סונטה ארקטיקה בלק שבת אריק קלפטון........... ואני בטוח שוכחת אבל זה פשוט בא לי בעיקר בתקופות...

elad2040

New member
אני אחד.

בגדול, לג'אז מלודי לא מאיים אך מעניין מקובל להמליץ על kind of blue של מיילס דיוויס להתחלה. מוזיקה לירית מאוד, רגועה ומרתקת. כדי לתת לך המלצות יותר ספציפיות אני צריך לדעת איזה כיוונים מעניינים אותך.

John LennonS

New member
תודה על ההמלצה

משום שאני לא ממש בקטע של ג'אז עדיין קשה לי לאמר מה הכוון שלי, אבל אחרי שאני אקח את King of blue (מאיזה שנה זה? כדי לדעת אם אני יכול השיג יד שניה...) אני אולי אדע טוב יותר

SmallVille Girl

New member
אני דווקא שומעתי להקות

אחרות לפני ששמעתי את הביטלס אולי הביטלס רולזזזז!! אבל יש עוד להקות טובות כמו למשל : (כמובן לפי דעתי ) our lady peace blue sum 41 linking park את sum 41 ולינקין פארק אני אל משמ שומעת אבל בלו וour lady peace כן .... גם המוזיקה משתנה אז.... התמונה של our lady peace

Miss CB

New member
וואי...

ואני חשבתי שאני מגוונת. סאם41? לינקיןפארק? בלו?!?!?!?! נחים להם ליד המופלאים? טוב נו, לפחות זה לא כריסטינה מגעילרה.

למעלה