בעקבות תוכנית בערוץ 8 ששודרה אתמול

בעקבות תוכנית בערוץ 8 ששודרה אתמול

אתמול - היום ב-4 לפנות בוקר פתחתי את הערוץ החביב עלי בעיקר בשעות אלה ערוץ 8 דיי מאמצע התוכנית על הקהילה הפאגנית בצרפת (הבי סקסואלית - לסבית) סרט שמתעד את הלהקה שמפרנסת את הקהילה הראו קטעים מהמופעים את ההתנהלות של כל חברי הקהילה בביתם המשותף איך מתנהלת שרשרת אהבה שלהם טקסים רוחניים שדוגלים במיניות משוחררת חסרת רסן ואהבה חיבור לטבע לאחר חיפוש נלהב בגוגל הגעתי לאתר האהוב עלי - תפוז להפתעתי הרבה!!! אבל לבסוף התאוששתי כי הכל באמת הכל יש בתפוז :) אז אני פה חוקרת מתעניינת מבולבלת אבל בעיקר נהנת ..

לורליין

New member
לא בדיוק

לצערי הרב גם אני ראיתי את זה. אני לא רואה קשר בינהם לבין פאגאניזם. 2 מהנשים הגדירו עצמן כפאגניות, השאר לא. הם לא "קהילה" פאגאנית אלא ניפונמאנים שחיים בקומונה. ה"טקסים" הרוחניים שלהם זה אורגיות (בשלב הזה אני מקווה שאת בוגרת מספיק). אותן 2 הנשים הגדירו עצמן כמכשפות פאגניות (ושוב, לא היה רמז אחד לפולחן פאגאני במה שהם אמרו, בבית שלהם, בטקסים שלהם או במוזיקה שלהם) לקראת הסוף, אחת מהן אמרה ש"מין חופשי" (עם כל אחד ואחת) זה מה שמגדיר אותן כפאגאניות... נימפומניה זה לא פאגאניזם.

החופש בטבע

לא ייחסתי הרבה חשיבות לסקס למרות שזה היה המוטיב הראשי בהסברת האמונה פגאנית למרות שאני בעד סקס חופשי ולשחרר את המין הנשי מכבלי החברה הנורמטיבית וכל הסטאריטפים שמדכאים את היצר המיני אם את רוצה להגדיר את זה בתור נימפומניה ואורגיות המוניות זכותך סקס הוא דחפים -רצון ישיר, ברור, מיידי, עכשווי, צורך לכבוש ולנצח, להרגיש קיים. חיבור הכי ראשוני לחיים. סקס הוא דבר פרימיטיבי, ראשוני, מתלהב וחי... מה שאני הרגשתי מהפולחן הפגאני מאתמול ומה שקראתי גם פה בפורום החיבור הראשוני לטבע - התמימות,ראשוניות,חדש, טיבעי (לא מקולקל) הכי קרוב לבריאה, פרמיטיבי, ישירות, כנות, חוסר עכבות, בלי הגדרות, "לאדם הקדמון" - להילחם, לנסות לחיות ללא השפעת התרבות, ריגש אותי (למרות שהחיבור עצמו התקיים בעזרת סקס) חשבתי ש שוה "לחקור" את זה לעמוק הרצון שלי הוא להיות מחוברת לעכשיו לרגע הנוחכי - לחוויה תחושת הראשוניות - בלי לערב עבר, דעות קדומות, חוויות דומות ומחשבות מאפשרת לו לפעול ללא היסוס ללא ספקות ללא ביקורת ללא עקבות פעולה טהורה ספונטנית ובאופן חופשי בלי כפייה, אילוצים בלי דפוסים זה מבחנתי : הטבע - הילדות ציטוט לסיכום: "על מנת להיעשות בן-חורין חייב אדם להגיע לחירות פנימית." גיאורג גורודייף יכול להיות שאני גם סתם מתפלספת ומחרטטת

Animus1539

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אני ממליץ לך לקרוא במאמרים שלנו ולהתעדכן מה זה מה... נשמח לענות על כל שאלה... לדעתי, לסקס יש מקום מאד חשוב בפאגאניזם, זה האיחוד המקודש בין זכר לנקבה, או בין כל שילוב מינים אפשרי, כל עוד יש את התשוקה והאהבה, זה מה שצריך להיות...

הסברה הרווחת היא

שהמילה "פגן" באה מהמילה הלטינית paganus, "כפרי" או "עובד אדמה". המילה כבר החלה כנראה עוד למשמש כמילת גנאי בפי הרומים (לכפריים ה"בורים"), אך השימוש בה ככינוי גנאי למי שנשאר נאמן לאמונות העתיקות יותר נובע כנראה מכך שאנשי הכפרים לא קיבלו מיד את עול הנצרות ושמרו על מנהגים עתיקים יותר.

מעניין

כפרי או עובד אדמה כי האמונה הפאגאנית מקושרת לטבע עתיק פרמיטיבי ראשוני תודה

היום זה ככה.

בעבר המושג "פגני" שימש יותר כמה שאנו קוראים לו "בור ועם הארץ", גם בהשאלה חקלאית.

Wing Chan

New member
לא תמיד

לא כול הדתות הפגאניות קשורות לטבע. זאת טעות. יש כאלה שלא. גם המוטיבים האלה של גאיה ושל "אמא טבע" או אנאערף מה זה לא קיימים בכול הדתות. לפעמים נדמה פה שהכול קשור בהכול ולהכול מאפיינים דומים וזה לא נכון.

כיום רוב הדתות שמקבלות על עצמן את

ההגדרה "דת פגנית" (בתוך השיח הפגני עצמו, אני לא מתייחס כרגע לתפיסה הנוצרית שכמעט כל האחרים הם פגנים) - מקבלות גם את עניין הקרבה לטבע. דתות קוממיות שונות, כגון אסטרו, רליגיו רומנה, הלניסמוס וכדומה שחלקן גם לא קשר פולחני לטבע כטבע (אלא פולחן לאלים) - והן גם לא מקבלות על עצמן את ההגדרה "דת פגנית" או "ניאו-פגנית". לגבי הדתות העתיקות - אני די בטוח שאף אחת מהן לא היתה מקבלת על עצמה את הכינוי "פגנית", חוץ מזה שלא היתה הגדרה כזו לדת עד שהגיעה הנצרות. הדבר הכי קרוב לזה היה כנראה "עכו"ם", וגם לזה אני בטוח שלא היו מסכימים. כמובן, מאחר ואלו מושגים שהם לא אבסולוטיים יש גם לכאן וגם לכאן, אבל אלו יותר יוצאי דופן.

Wing Chan

New member
נכון, אסוטרו היא אכן אינה דת

פגאנית (הית'ן זה המונח הנכון, אבל לא ניכנס לזה כרגע) והפולחן רחוק מלהיות לטבע אלא כמו שאמרת - לאלים. פשוט מה שאמרתי שלפעמים נראה כאילו אנשים פה חושבים שמה שחל בוויקה\דת פגאנית אחרת (כמו סגידה לטבע) חל על כול הדתות וזה סתם לא נכון.

בזה אני מסכים איתך לחלוטין

שקיים בלבול. ד"א, גם הוויקה לא סוגדת לטבע אלא לאלים (אם כי יהיו אנשים שקצת יצרום להם המושג "סגידה) - כאשר הטבע הוא אחת הדרכים בהם האלים מבטאים את עצמם (ז"א, הטבע הוא חלק מהאלָהות, אבל האלים!=טבע).

neophile

New member
הטיטאנים-כוחות הטבע הפרימאלים

שקיים בלבול. ד"א, גם הוויקה לא סוגדת לטבע אלא לאלים (אם כי יהיו אנשים שקצת יצרום להם המושג "סגידה) - כאשר הטבע הוא אחת הדרכים בהם האלים מבטאים את עצמם (ז"א, הטבע הוא חלק מהאלָהות, אבל האלים!=טבע). זה לא נכון, המיתולוגיה היוונית מראה הבדל ברור בין כוחות הטבע , הטיטאנים ,הצאצאים של גאיה, ככוחות הטבע הפריאמלים ובין האלים האולימפיים.

ובנוסף,

הדת היוונית לא סגדה לטיטאנים, אלא לאלים (פה ושם היה פולחן לטיטאנים, אך בתור אלים, כמו למשל קרונוס כאל של תבואה וקציר). ועוד, לא כל הטיטאנים ייצגו כוחות טבע פרימאליים. מנמוסין, למשל, הייתה אלת הזכרון והממציאה של המילים. ממש לא כוח טבע פרימאלי. לעומת זאת, קיים אוקיאנוס, ההאנשה של האוקיאנוס, שהוא כן כזה.

ועוד נקודה,

אין הפרדה חדה בין הטיטאנים לבין האלים. קרונוס וריאה הטיטאנים היו הוריהם של זאוס ואחיו ואחיותיו. עפ"י הגרסה המפורסמת להולדת אפרודיטה, היא בעצם, באופן עקיף, צאצאית של אורנוס, אבי הטיטאנים. את נמוסין (סליחה, בהודעה הקודמת הוספתי מ לפני שמה, איך לא הוגים אותה), הטיטאנית, אנו מוצאים כבת זוג של זאוס - לו היא ילדה את המוזות. ניתן לראות גם את צאצאי הטיטאנים האחרים (כגון לטו, תמיס וכו') נישאים ומזדווגים עם האלים האולימפיים - כך שההפרדה היא לא חדה ומוחלטת.

neophile

New member
האם היהודים מאמינים בטיטאן?

הדת היוונית לא סגדה לטיטאנים, אלא לאלים (פה ושם היה פולחן לטיטאנים, אך בתור אלים, כמו למשל קרונוס כאל של תבואה וקציר). ועוד, לא כל הטיטאנים ייצגו כוחות טבע פרימאליים. מנמוסין, למשל, הייתה אלת הזכרון והממציאה של המילים. מספיק לומר שגם לבעלי החיים יש זיכרון וסביר להניח ליצורים שחיו על כדור הארץ לפני בוא האדם. יש הבדל מהותי בין אוראנוס לפני כרונוס ואחרי כרונוס כמו שיש הבדל מהותי בין כרונוס לפני זאוס ואחרי זאוס . מעניין לציין שעבור היהודים שבתאי\כרונוס הוא הכוכב המקודש ביותר . גאיה היתה הראשונה עוד לפני אוראנוס כי מה הוא אוראנוס אם לא הרקיע ?

כרגיל,

אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך, ובשביל לקבל תמונה גדולה, אתה מעדיף למחוק את הפרטים שמפריעים לשלמות שלה. הרי כתבתי שנמוסין היא גם זו שהמציאה את המילים. טרם שמעתי על סוס דובר יוונית (אולי גם הם נמצאים באנטארקטיקה?) בקשה קטנה - כאשר אתה מצטט מישהו, שים את דברים כציטוט בין גרשיים. אתה יודע, ככה זה בעברית (וגם בשפות אחרות שאני משער שאתה דובר/כותב).

neophile

New member
מה הקשר?

אני לא מבין למה אתה מתקן אותי? איך הדברים שלך סותרים את שלי?

למעלה