בערך סיפור

בערך סיפור

זה לא הסגנון שלי בדר"כ וזה יותר בדיחה על גבול הפאנפיק. אבל אני חייב לשחרר את זה כי זה חוסם אותי. טוב הנה זה בא: חלק א (משום מה הוא אומר שזה יותר מדי תווים ולא כך) ארצות הברית המנוחה, 2035 מייק פילס דרך במעלה הגבעה המושלגת. זה היה אחד החורפים הקשים מאז המגיפה אך הוא לא העז לעצור להדליק אש. היער הוא מקום לא בטוח בלילה. מוטב להתקדם אל הפסגה ולישון שם. עשר שנים עברו מאז פרצה המגיפה הגדולה וחיסלה כמעט את כל אוכלוסיית אמריקה. באופן פרדוקסלי, היא פגעה רק במי שהיה מחוסן מפני אדמת. כלומר, כמעט כל האוכלוסייה הבוגרת הושמדה במגפה. הכאוס שהתחולל במהלך השנים שלאחר מכן חיסלו כמעט את כל השאר. מי שנשארו לא היו החזקים ביותר או החכמים ביותר, לא כל שכן בעלי אמות המוסר הגבוהות ביותר, נשארו רק אלו בעלי כישורי השרידה הטובים ביותר. הם אלו שהגו את חוקתה החדשה של המדינה, זו שאינה כתובה אך כל מי שרוצה לחיות מציית לה – להתרחק מהערים, שם המוות והכאוס יצרו זיהום שלא יאפשר חיי בני אדם אלא לאחר טיהור יסודי, לא לשתות ממאגרי מים סגורים, רק מים זורמים או מי גשמים, להמשיך לנדוד, על מנת שלא לכלות את מאגרי המזון הטבעיים של בעלי החיים והפירות והחשוב מכל, לא לבטוח באיש. בקרב אוכלוסיה של כמה מיליוני צעירים בעלי PTSD, זה היה חוק חשוב מאוד. מייק הגיע מותש לפסגת הגבעה והחל לבנות לו מסתור מאולתר מתחת לאורן בקצה קרחת היער. הוא חפר קצת בשלג ופרש שמיכה לבידוד. שנים של שוטטות לימדו אותו לשרוד בכל תנאי מזג אוויר. הוא הכין עצמו לישון את שארית הלילה. השמש כבר זרחה מספר שעות כאשר התעורר מרעש חזק. רעש שכמותו לא שמע כבר שנים רבות. רעש מנועים. לא מנוע של מכונית, אלו עדיין היו מסתובבות במה שנשאר מהכבישים במדינה, משמשות בעיקר לציד ונזנחות לאחר שהיה אוזל בהם הדלק, אך רעש המנוע היה חזק פי כמה. כאילו היה זה גנרטור חזק מאוד. מייק היה חכם מספיק כדי לא לצעוד לכיוון הקול על מנת לברר במה מדובר והוא החל לרוץ בחזרה במורד הגבעה. האיש עם הרובה שחיכה בתוך היער הבהיר לו מייד שזו הייתה טעות. מייק ראה אותו לוחץ על ההדק, אך תחת להרגיש כאב חד הוא חש דקירה קלה ומייד נרדם. מייק התעורר במיטה צרה בתוך חדר קטן המואר בנורת פלורסנט. בחדר היו גם שני כיסאות ושולחן. על השולחן הייתה קערה אשר הפיצה ריח מוכר אך ישן. מבט בקערה אישש את שאמר לו אפו, נודלס עם בקר, כמו במסעדה סינית. כאשר נפתחה הדלת הוא כבר כמעט סיים את כל המנה. אל החדר נכנס איש נמוך בעל מראה אסייתי ומדי צבא. הוא דיבר במבטא בריטי, כזה שרוכשים מלימוד אנגלית דרך קלטות של הבי.בי.סי. "אני מאוד מקווה שאתה נהנה מהארוחה, אנחנו מתאמצים מאד להכין לכם אוכל שתאהבו". למייק עוד נותרו מעט נימוסים, "זה באמת מאוד טעים תודה". "הרשה לי להציק את עצמי, אני מייג'ור סון, אחראי גיוס בבסיס הקליטה האמריקאי ע"ש ז'נג, צבא הברית העממית המאוחדת". מייק צחק "אל בדיוק אתה מדבר, צבא?, ברית? כולם יודעים שאין היום דברים כאלה". בתשובה, הזמין אותו סון לבוא אחריו החוצה. החדר פנה למרפסת ארוכה אשר שימשה למעבר בין שאר החדרים. סון הוביל אותו אל המרפסת והראה לו את הבסיס. מדובר היה בשדה תעופה. שני מטוסי תובלה, צבועים בדגלי סין העממית עמדו בתוך ההנגרים. מטוס שלישי היה על מסלול ההמראה כשמנועיו פועלים. רק אז הבין מייק מה היה הרעש ששמע באותו הבוקר. ליד מסלולי ההמראה היה מגדל פיקוח פעיל. ובניין נוסף שהיה שמור ע"י חיילים במדים אפורים. זהים לאלו של סון. מייק רץ בחזרה לחדר והתיישב על המיטה "מה קורה פה?". "זה סיפור קצת ארוך, אני אנסה לקצר. המגפה חיסלה בכל העולם את רוב האוכלוסייה הבוגרת, משאירה, במדינות המפותחות, רק ילדים חסרי ידע ובגרות לתחזק את התשתית של העולם המערבי. אבל, בסין וחלק ניכר מאסיה, המצב היה קצת שונה. באזורים הכפריים של סין מתייחסים לילדים מגיל שבע כאילו היו בוגרים לכל דבר ועניין, כך ניצל האזור הכפרי של סין מאנרכיה טוטאלית שהייתה מונעת ממנו לספק מזון למדינה. בנוסף, השלטון המרכזי בערים הגדולות, החל בפרויקט, במהלך השנה בה השתוללה המגפה, להכשרת ילדים. בשנתנו האחרונה בבי"ס, כל בי"ס, למדנו מכונאות, מחשבים, הנדסה ואדריכלות. אימונים צבאיים קיבלנו עוד קודם לכן, כחלק מתוכנית הלימודים הסינית. בחלק ממדינות אסיה המצב היה אפילו טוב יותר. בוויטנאם ובקוריאות הילדים החזיקו חלק ניכר מכלכלת המדינה דבר שאיפשר לחדש את הייצור התעשיתי במהירות וארגוני הגרילה בנאפל וטיבט סיפקו לנו מפקדי צבא ומנהגים. סגן ראש המועצה הכללית הוא ליידי בוי תאילנדי, לדוגמה. לאחר חמש שנים כבר הייתה הברית מדינה מסודרת ומתפקדת. מערכות תחבורה ימיות, יבשתיות ואוויריות כמו גם מערכות תקשורת פעלו באופן סדיר. הגב החקלאי והתעשייתי אורגנו מחדש כקואופרטיבים והצבא השליט סדר ומנע אנרכיה. באחד במאי 2030 חודשו המצעדים בערים השונות. כעת היינו מוכנים כלפי חוץ. תחילה הפנינו את מרכז מאמצינו לאמריקה הלטינית, שם ציפינו למצב דומה לשלנו אולם גילינו כי למרות התקדמות משמעותית, הם עדיין לא הצליחו להתגבר על האנרכיה. עזרנו להם להשליט שם סדר וכעת המצב שם בהחלט מעודד. כעת הגענו למה שהייתה פעם ארצות הברית".

חלק ב

"אתם לא תכבשו אותנו, אנחנו לא ניתן לכם". "כמובן", אמר סון, "אין לנו שום כוונה כזו, אף גנרל לא ירצה להכניס את הראש שלו למדינה פרימיטיבית מלאה בשודדים ורוצחים שלא הצליחה להקים אף לא גוף אחד שיתמודד ויתבע לעצמו כל סוג של שלטון". "אז מה לעזעזל אתם רוצים?". "יש לנו הצעה עסקית בשבילך, האם אתה מכיר את הרעיון של לגיון הזרים?". מייק הניד בראשו, "אנחנו מציעים לך חמש שנים שירות בצבא הברית העממית המאוחדת ובתמורה תקבל אזרחות בכל אחת ממדינות הברית, כמו גם מענק פרישה נדיב מאוד. תעבור סדרת אימונים קצרה ותוצב באחת מיחידות הקומנדו שלנו. המומחים טוענים כי אתם, האמריקאים שהצלחתם לשרוד, בעלי יכולות גבוהות מאוד בכל הקשור ללוחמת גרילה ואנטי-גרילה. תשרת ביחד עם אנשים כמוך ותבטיח לעצמך רמת חיים בה לא נתקלת מזה עשר שנים". "ואם אסרב?", "תשלח החוצה ואם תנסה לחזור, תיהרג". "יש לי זמן לחשוב?", "בוודאי, תוכל להישאר כאן עד מחר בצהרים, עד אז תחליט". סון יצא והשאיר את מייק לבדו עם מחשבותיו. למי שבילה את כל חייו הבוגרים ביערות, אוכל את מה שהוא מצליח להשיג ונלחם על חייו מדי יום, הצעה כזו נראית קוסמת. מצד שני, הוא עדיין היה פטריוט אמריקאי, למרות שארצות הברית כבר לא הייתה קיימת מזה שנים. בנוסף, משהו הטריד אותו בכל העסקה הזו, אם מדובר בגיוס מסיבי, מדוע הקצו לו תנאים כאלו?, עדיין אפשר היה לתפוס כנופיות שלמות, למה דווקא אותו? לאחר שאכל את ארוחת הערב, שהוגשה לו ע"י חייל נוסף שסירב לענות לשאלותיו ונהג כאילו אינו מדבר אנגלית, נרדם מייק והתעורר רק בצהרי יום המחרת. סון נכנס לחדרו בזמן ארוחת הצהרים. מייק סיים את הארוחה לאיטו ופנה אל סון, "נראה לי שהגעתי להחלטה". "והיא?". "אני אצטרף אליכם, אבל לפני זזה יש לי שאלה קטנה". "המש"ק שלך יוכל לענות על כל שאלה שתעלה". "אני דווקא הייתי רוצה לשאול אותך". "טוב, אני מניח שיש לי קצת זמן לענות על שאלות". מייק דיבר בקול שקט "אתם לא המעצמה היחידה בעולם, נכון?, אני מתכוון, לא הייתם צריכים עוד כוחות לוחמים אם אתם רק מתמודדים עם שיקומה מחדש של אמריקה הלטינית ושמירת הסדר באסיה. אני מאמין לך שאין לכם כל כוונה לכבוש שטחים, מה שמאיר אפשרות אחת. מי אלה? הרוסים?" סון התיישב, לקח נשימה ארוכה ולבסוף דיבר. "אמרתי לך שהעורף החקלאי והתעשייתי שלנו הצליח לשרוד. את הצבא ומערכת השלטון היינו צריכים לבנות מחדש. תאר לך אם במקום זה הצבא היה שורד וכל השאר היה מושמד. תאר לך מיליוני ילדים מאומנים בנשק ובפיקוד, באזור הרגיל במלחמות שנבזז במהלך שנים על גבי שנים ע"י המערב. תאר לך צבא שיש לו עודף לוחמים מיומנים ולמודי קרבות העשיר בציוד אך עני במזון ומשאבים נוספים. אפריקה התעוררה, חבר, ואנחנו צריכים אנשים כמוך על מנת לבלום אותה". הם רוצים שילך להלחם באחיו במולדת הישנה, חשב מייק. אכן, סדר עולמי חדש.

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

בגדול זה מאוד נחמד, וזה כתוב מאוד מאוד רהוט. הייתי לך שגיאה אחת שהטרידה אותי - "אל מה אתה מדבר" במקום "על מה". חוץ מזה הכתיבה נקייה ויפה
מבחינת העלילה - אתה נותן המון רקע, שזה מצויין, ומאור מורגש שחשבת על המקום והזמן הרבה. אבל - אתה קצת מאכיל את הקורא אינפורמציה, וזה טיפה משעמם. יש דברים שעדיף להשקיע קצת יותר בהם - למשל טכניקות של מסירות אינפורמציה לקורא. אתה יכול לכתוב - "הוא היה צריך לנדוד כדי לא לכלות את משאבי באיזור" או לחלופין "כשסיים לאכול קם, צרר את חפציו, ונע דרומה לאיזור חדש". בסה"כ אותה כמות מילים בערך, ואותו רעיון. אבל בדוגמא השניה הקורא צריך טיפה לחשוב, וזה עושה את הקריאה יותר מאתגרת. למה הוא צריך לנדוד? ואז הקורא מגע לבדו להבנה, על סמך המידע שכבר נתת לו. זהו.. בהצלחה

הייזל

New member
תגובה

יש לי משיכה מורבידית לסיפורים אפקוליפטיים, לא מזמן סיימתי את "העמדה" ועכשיו אני עוקבת אחרי "ג'רמיה" והאמת? הסיפור הזה נשמע לי קצת קלישאתי וצפוי מדי. אני, למשל, חשבתי על אפריקה כמעט מיד. לאיזה חיסון נגד אדמת התכוונת? חיסון נרכש של מי שחלה כבר במחלה? כי זה יכול כמות עצומה ביותר של אנשים כולל תינוקות וילדים קטנים. אם התכוונת ללחיסון שבא במזרק אז, אני לא יודעת מה איתך, אבל אותי חיסנו בגיל 12. אני הייתי בוחרת במחלה קצת יותר נדירה כמו חצבת. אדמת היא מחלה שגורמת לאי-פוריות אצל נשים אם היא מופיעה בגיל ההתבגרות ולכן מחסנים בגיל 12 והרבה הורים משתדלים להדביק בנות במחלה כבר בגיל צעיר, כנ"ל לגבי בנים עם מחלת החזרת. אבל חצבת היא מחלה הרבה יותר נדירה בהשוואה. יש הרבה מאוד אנשים מבוגרים שאינם מחוסנים מפני אדמת, מאוד נזהרים מהמחלה הזאת במחלקת יולדות כי היא יכולה לגרום להפסקת ההריון ולתינוקות עם פגמים ואני מניחה שלא היו נזהרים ממנה אם לא היו נשים לא מחוסנות. חיסון טבעי נגד אדמת (שורדי המחלה) הוא לדעתי יותר נפוץ באפריקה ובסין. ילדים בני 7 אינטלגנטים ובוגרים ככל שיהיו לאו דווקא ילמדו להטיס מטוסים ולהפליג בספינות. להחיל על אומות שלמות ותרבויות שלמות את הנחות היסוד של תרבות אחרת זה קצת חלש. סין היא ארץ ענקית, עם אזורי כפר עצומים. שמעת על מהפכת התרבות הסינית? הכפריים אולי מתבגרים מהר אבל מי אמר שהם כל כך משכילים? ומי מייצר את כל האוכל אם כל המבוגרים מתים והצעירים לומדים? סין היא תרבות מאוד היררכית, אם כל המבוגרים מתים מה גורם לך לחשוב שהצעירים יצליחו לנהל את העניינים? למה למקם את הסיפור דווקא בארה"ב? למה לא המזרח התיכון אפילו ישראל? וזה לאו דווקא מציונות מודחקת. ישראל היא נקודת מעבר בין שלוש יבשות זה מקום נהדר לחיכוכים, מלחמות וגם מסחר. סין ואפריקה יצטרכו לכבוש את האזור אז למה להשתמש בזה? לא יודעת, ככל שאני חושבת על זה יותר אני מוצאת יותר חורים. חוץ מזה סיפור כזה נשמע יותר כמו פתיחה לספר עב כרס מאשר כסיפור קצר - וזה אם לא הבנת אומר שיש לסיפור פוטנציאל טוב, תמצא רק פתרון לכל החורים.

למעלה