בערך 30 איש

בערך 30 איש

לארוחת ששי ולארוחת בוקר בשבת

הו זה קצת אמממ מלחיץ, בוודאי ינשנשו גם בין לבין וחלק יגיעו מוקדם יותר וירצו לאכול משו...
מתחילה להתכונן ברשימות וככה...
 
בינתיים אני חושבת על

סלט פסטה גדול נ"ג
עגבניות קטנות ממולאות טופו מנגורר עם הרבה עשבי תיבול קצוצים ומעט שמנת סויה שום ומלח
כופתאות כמו אמש מגולגלות באגוזים טחונים ותבלינים
סלט חסה עצום ורב- תרומה מאחת האורחות
תפוחי אדמה חצויים אפויים בתנור
מרק יוגורט ואולי גם מרק מבושל כלשהו
סלט כרוב מועשר באגוזים וכל מני הפתעות
סלט תירס ואפונה ירוקה עם בצל סגול ועשבי תיבול
גלילות חצילים ממלואות שבבי סויה וקמח חומוס ברוטב חמצמץ חריף

ו.. ו... נראה
 
זה נשמע מעולה

ממש לטעמי.אני מאד אוהבת הרבה סלטים פלוס סלט "פחממתי", מאפה וממרחים.

חלק מהדברים בהחלט דורשים הרבה זמן במטבח, לא? גלילות חצילים, כופתאות, עגבניות ממולאות
שאת כולם הייתי שמחה לטעום!
 
אממ

עגבניות לא מבושלות רק לרוקן ועם כפית למלא, את המלית אכין יום קודם שהטעמים יתמזגו
גלילות חצילים - מכינה תערובת בולונזית מעבה בקמח חומוס, מגלגלת פרוסות דקדקות ומכניסה עם רוטב לתנור
הכופתאות זה קצת בוג'ראס אבל מאז שבמקום למעוך אני מגררת את תפוחי האדמה המבושלים על פומפיה גסה חיי השתנו פלאות...

מה שמטריד אותי יותר זה איך אני מחממת כל מה שצריך ואיך אני משתלטת על הכלים...האמנם חד פעמי מתכלה זה אמיתי?
בנוסף אני תוהה מה אתן להם לנשנש ומה לארוחת בוקר? אותו דבר...?
 
רגע... כולם גם ישנים אצלך ר״ל?

למה הם צריכים גם לנשנש? אני לא מצליחה לדמיין את הסידור, אבל אם הם כולם אצלך, בין הארוחות הייתי מפזרת כמה קערות של פירות, וגם של עגבניות, פיצוחים... שא יתמלאו מדי...
קרניבורים - אני אישית לא מסעידה קרניבורים בביתי
יש פה המוון אוכל טעים, קשה לדמיין שירעבו.
בעניין חד״פ מתכלה.... כשזו כזו כמות ש אנשים, גם אני הייתי הולכת על זה. אין לי כלים ל-30 סועדים...
חימום: יש לך פלטה? לשכנים יש? תסדרי פינה במטבח עם 2-3 פלטות ואת מסודרת.
 
לא

חלק אצלנו, חלק בצימרים סמוכים אבל ישהו אצלנו הרבה כי זו היתה המטרה לכתחילה
חשבתי לפזר פרות ופיצוחים ושקדים צימוקים תמרים כזה
לגבי הפלטות לא יודעת אם אצליח לשים ידי על כאלה אבל יש לי שני תנורים כך שמאמינה שאסתדר.

תודה רבה
 

יוספה 51

New member
נותנים להם דברים מאד טובים לאכול ואומרים להם

בחיוך שאת מתנצלת אבל אצלך בבית לא אוכלים בשר / את לא מבשלת בשר, אבל את בטוחה שהם ימצאו מה לאכול. דבר נוסף- יש חד פעמי שהם לא פלסטיקים מגעילים כאלה אלא מסוג של קרטון משהו, או של דקל, והם גם אסתטיים וגם מקלים מאד על העבודה.
 

Dr T noki

New member
נשמע מעולה


עוד רעיונות -
פשטידה? לחם וממרחים טעימים?
בולונז צמחי (לקרניבורים?)
פרוסות בטטה בתנור עם תבלינים/טחינה/סילאן?
קציצות צמחוניות?
משהו פחמימתי נוסף ? אורז? פסטה עם רוטב?
 
לחם אני לא רוצה

רק מעט ובצד כי יש לנו ארבעה צליאקים וזה הרבה ואני לא סומכת על ההתנהלות של מי שלא חי עם זה

ממרחים יש כבר- חומוס, טחינה ירוקה, חצילים מעושנים עם טחינה וככה

קציצות החלטנו היום להוסיף- כתומות של דלעת ועדשים כתומים עם קמח עדשים וירוקות של חומוס ועשבי תיבול לרוב וקמח מאש

ומצאתי קינואה שחורה שהרבה זמן לא היתה ,אני חוככת אם סלט או תבשיל חם
 

Dr T noki

New member
הקציצות נשמעות מצוין


קינואה - נשמע לי שחסר יותר תבשיל חם כי סלטים כתבת ונראה שיש הרבה.
בהצלחה
ובתיאבון!
 

ella100

New member
מעניין אותי מרק היוגורט

איך את מכינה אותו?
דורש הכנת יוגורט מוקדמת?
אם כן-זה סיפור ארוך/קצר?
 

ladybug6

New member
וואו! לא קל

וגם חלק מהדברים שתיארת נשמעים כמו הרבה עבודה..
&nbsp
מה עם תבשיל ירקות הודי לצד אורז? את שני אלו אפשר לעשות בכמות גדולה שמזינה הרבה אנשים.
&nbsp
שווארמה מטופו ופטריות ובצל ושיני שום שלמות - אפשר להכין גם מראש ורק לחמם במחבת הגדולה לפני ההגשה.
&nbsp
רולדות של בצק ממולאות ירקות או טחון מהצומח - לא נ"ג אמנם אבל את אולי תוכלי לעשות וריאציה כלשהי. אני ממש אוהבת קניש שזה בצק עלים ממולא פירה תפו"א ובצל מטוגן.. אבל אפשר לבחור כל מילוי ולהתאים לו איזה בצק שרוצים. זה קצת התעסקות אם מכינים את הבצק לבד אבל זה מניב כמויות גדולות ומתאים להרבה אנשים.
&nbsp
לארוחת בוקר אני מציעה ללכת על ממרחים שכבר ממילא רשמת שתכיני, לחמים וירקות חתוכים. אפשר לפנק בקצת חמוצים וכאלה. הייתי מציעה להוסיף גם לביבות או חביתיות ירק אבל זה הרבה עבודה בכמויות כאלה ועדיף לא להכנס להתעסקות הזו.. לצליאקים אפשר לאפות לחמניות נ"ג.
&nbsp
בין לבין - פירות, אגוזים ופיצוחים, ואפשר וזו לא מילה גסה לקנות גם קצת עוגיות או וופלים.
 
השימוש בלחם כמרכיב עיקרי לא ניתן

אלה שאינם משפחה ישירה לא זוכרים להיזהר מספיק, כבר היו לנו בעבר ענינים עם זה
אפיית נ"ג בוואי רק שזה לא מתאים למי שמחפש לחם ממש
אז אני משתדלת למעט בלחם ולהשתמש בפיתות שמייצרות פחות פרורים
אני לא מעלה בדעתי איך אני מחממת כמות כזו של שווארמה טופו ואיך מראש אני מכינה אותה

נראה לי שבגזרת הבצקים אין לי הרבה מה לעשות מעבר לכופתאות הללו שיש בהן אלמנט סותם וסלט פסטה אורז
 
למעלה