בעתיד, כשאני אהיה נורא עשיר, וכשהסוכר, הקפה, השוקולד והדבש יהיו מוצרי צריכה יוקרתיים, הייתי רוצה להחזיק באחוזת הענק שתהיה לי עם הבריכה האולימפית בחצר

מצב
הנושא נעול.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כשהייתי בכיתה י', בין 2013 ל-2014, היה לי במערכת שיעור חינוך פיננסי. את השיעור, תאמינו או לא, העבירה המנהלת בכבודה ובעצמה. טוב, נו, אני מניח שזה לא יותר מידי מפתיע. הרי אף-אחת לא מתחילה בתור מנהלת, והיא כנראה הייתה מורה במשך שנים רבות לפני שהייתה מנהלת, וזה כנראה מה שהיא לימדה, אז במשך שיעור אחד בשבוע, מנהלת בית-הספר הייתה נכנסת לכיתה ומלמדת אותנו חינוך פיננסי.

ואני זוכר שישבתי לי שם, ולא יכולתי שלא לחשוב לעצמי עד כמה שמה שהיא מלמדת מנותק מהמציאות. למה? כי מה היא לימדה איתנו? היא לימדה אותנו "לחיות לפי תקציב" ו"לחסוך".

איזה לחיות לפי תקציב ואיזה לחסוך?

מחצית העובדים במשק עושים את המינימום או כמעט המינימום. כמה זה היה אז? 5,300 שקל? שכבר לפני עשר שנים, וגם עם המחירים של לפני עשר שנים, זה לא הספיק לכלום.

רק השכירות הייתה אז...כמה? 3,500 שקל? מה שמשאיר 1,800 שקל למשפחה ממוצעת של שני הורים ושני ילדים, עם משכורת חציונית של מינימום או כמעט מינימום להסתדר לכל החודש, ועם זה, שום "התנהלות לפי תקציב" לא תעזור, ועל חיסכון בטח ובטח שאין מה לדבר.

המצב היום עוד יותר גרוע. המינימום עלה בכמה מאות שקלים, אבל יוקר המחיה בכלל, והשכירות בפרט, עלו עוד הרבה יותר.

תוכנית הלימודים של שיעורי החינוך הפיננסי בבית-הספר צריכה להשתנות בהתאם למצב העכשווי במציאות ובעולם האמיתי.

המחיה יקרה מידי והמשכורות נמוכות מידי? אז שבשיעורי החינוך הפיננסי לא ילמדו דברים מנותקים כמו "לחיות לפי תקציב" ו"לחסוך". גם שלא ילמדו לחפש איך "לעשות יותר כסף", כי מי שהיה יכול לעשות יותר כסף, זה מה שהוא היה עושה, הוא לא היה מרוויח את המינימום או כמעט המינימום (שזה רוב המדינה) והוא לא היה גר בשכירות או משלם משכנתא שחונקת אותו כלכלית (שזה רוב המדינה).

אם המחיה יקרה מידי והמשכורות נמוכות מידי, אז המורים לחינוך פיננסי צריכים ללמד למחות ולצאת להפגנות נגד יוקר המחיה ונגד הממשלה. זה מה שהם צריכים ללמד.

את מה שהם מלמדים עכשיו בשיעורי החינוך הפיננסי צריך לשמור לתקופות שהמשכורת החציונית סבירה, וכך גם יוקר המחיה.

למרות שאם כבר, אז אפשר לשפר את זה אפילו עוד יותר ולעשות תוכניות לימודים שונות של שיעורי החינוך הפיננסי, בהתאם למעמדות הסוציו-אקונומיים של כל עיר, שאליה משויכים בתי-הספר.

בתי-ספר בערים עניות, עם דירוג סוציו-אקונומי של 1 עד 4? היכן שהילדים צפויים לגדול להרוויח את המינימום או כמעט המינימום ולגור בשכירות? אז שהמורים לחינוך פיננסי ילמדו איך מוחים, ואיך יוצאים להפגנות נגד יוקר המחיה ונגד הממשלה, כי עבור האנשים האלו, לחיות לפי תקציב, לחסוך ואולי גם להרוויח יותר כסף, זה קרב אבוד מראש.

בתי-ספר בערי מעמד ביניים, עם דירוג סוציו-אקונומי של 5 עד 7? היכן שהילדים צפויים לגדול להרוויח לא את המשכורת החציונית במשק, אלא את המשכורת הממוצעת במשק, או קצת פחות או קצת יותר, ולא לגור בשכירות, אלא לגור בדירה עם משכנתא? אז שהמורים לחינוך פיננסי ילמדו באמת את מה שהם מלמדים היום.

בתי-ספר בערי מעמד גבוה, עם דירוג סוציו-אקונומי של 8 עד 10? היכן שהילדים צפויים לגדול להרוויח לא את המשכורת החציונית ואפילו לא הממוצעת, אלא משכורת גבוהה, ולא לגור לא בשכירות ולא בדירה עם משכנתא אלא בבית פרטי משלהם בבעלותם הפרטית ולא בבעלות אנשים פרטיים או הבנק? אז שהמורים לחינוך פיננסי ילמדו איך משקיעים, ואיך לוקחים את כל הכסף העודף והופכים אותו לאפילו עוד יותר כסף. למרות שבעצם ומצד שני, האם אנחנו באמת רוצים ללמד את העשירים איך להפוך לאפילו עוד יותר עשירים?

אבל רגע, אתם יודעים מה? אפשר לשפר את זה אפילו עוד יותר.

הרי החיים הם לא שחור ולבן, בניגוד למה שאנשים לא מבריקים במיוחד עלולים לחשוב, וזה לא כאילו שאין בני מעמד ביניים ועשירים בערים של עניים, זה לא כאילו שאין עניים ועשירים בערים של בני מעמד ביניים, וזה לא כאילו שאין עניים ובני מעמד ביניים בערים של עשירים, כך שבכל מקרה תוכנית הלימודים של שיעורי החינוך הפיננסי, גם אם נתאים אותה לפי ערים, לא צפויה להיות רלוונטית עבור כל תלמידי כל הכיתות.

בואו ניקח את המקרה של העיר שלי לדוגמה. אני גר בעיר בעלת דירוג סוציו-אקונומי נמוך, מה שגורם לי להטיל ספק מסוים באיכות החישוב של הדירוג הסוציו-אקונומי של הערים, כי העיר שלי דווקא מרגישה לי בינונית, במיוחד כאשר היא הייתה העיר הצומחת ביותר, לפי מחירי דירות ובכלל, בעשור הקודם, מה גם, שאני גר בשכונה הטובה ביותר של העיר שלי, שמרגישה לי בינונית, כך שאם כבר, ניתן להשוות את השכונה שלי ספציפית לשכונה הגרועה ביותר שהיינו מוצאים בעיר טובה או אפילו מצוינת, כמו לדוגמה הרצליה או קיסריה. אז תבינו איזה סלט יש פה (כאשר בכל המקומות יש סוג של סלט, אבל פה במיוחד). אני גר בשכונה הטובה ביותר, של עיר שמרגישה לי בינונית, וכאשר לפי המעמד הסוציו-אקונומי היא בכלל עיר גרועה.

בכיתה שלי ספציפית לצורך הדוגמה, היה לנו שילוב של הכול-עניים, מעמד ביניים ועשירים. קשה לי לקבוע את המספר המדויק של העניים שהיו בכיתה שלי, ובטח ובטח שקשה לי לקבוע את המספר של בני מעמד הביניים בכיתה שלי, כאשר זה היה המעמד הכלכלי הנפוץ ביותר בכיתתי, אבל את המספר של העשירים אני דווקא יודע. היינו שניים. אני ועוד מישהו. וזה לא כולל את אחת המורות (שאנחנו לא מחשיבים אותה מכיוון שהיא מורה ולא תלמידה), שגרה בבית פרטי צמוד קרקע שעולה חמש מיליון שקל בערך.

ולכן, ולנוכח כל האמור לעיל, אם כבר, אז אפשר וצריך לעשות עם שיעור החינוך הפיננסי את אותו הדבר שעושים עם שיעורי האנגלית והמתמטיקה-לחלק להקבצות, אך הפעם, לא כאלו המבוססות על ציונים, אלא כאלו המבוססות על המעמד הכלכלי של המשפחה ממנה מגיע התלמיד, מה שחוזה בצורה מאוד אמינה יחסית את העתיד הכלכלי ובכלל של אותו תלמיד בחייו הבוגרים, מה שיאפשר לכל תלמיד לקבל את שיעורי החינוך הפיננסי המתאימים עבורו.

הקבצה ג' תהיה הילדים העניים וילמדו אותם למחות נגד יוקר המחיה ולצאת להפגנות נגד הממשלה על-מנת להעלות את המשכורות ולהוריד את יוקר המחיה, הקבצה ב' תהיה ילדי מעמד הביניים, שאותם ילמדו לחיות לפי תקציב ולחסוך, והקבצה א' תהיה הילדים העשירים, שאותם ילמדו להשקיע, וילמדו אותם איך הופכים כסף לעוד יותר כסף.

למרות שכאמור, ובנוגע לתלמידי הקבצה א' המיועדת, באופן טבעי והגיוני עולה השאלה, האם אנחנו באמת רוצים שהעשירים יהיו אפילו עוד יותר עשירים? סוגייה נפרדת אמנם, אך כזאת שראוי לחשוב עליה גם כן.

__צילום מסך_23-6-2024_153225_www.bing.com.jpeg

ai27

Well-known member
גם בשעור הזה נכשלת?
זה כמו לשחק מונופול
לא מסובך

Harrington

Well-known member
מנהל
כשהייתי בכיתה י', בין 2013 ל-2014, היה לי במערכת שיעור חינוך פיננסי. את השיעור, תאמינו או לא, העבירה המנהלת בכבודה ובעצמה. טוב, נו, אני מניח שזה לא יותר מידי מפתיע. הרי אף-אחת לא מתחילה בתור מנהלת, והיא כנראה הייתה מורה במשך שנים רבות לפני שהייתה מנהלת, וזה כנראה מה שהיא לימדה, אז במשך שיעור אחד בשבוע, מנהלת בית-הספר הייתה נכנסת לכיתה ומלמדת אותנו חינוך פיננסי.

ואני זוכר שישבתי לי שם, ולא יכולתי שלא לחשוב לעצמי עד כמה שמה שהיא מלמדת מנותק מהמציאות. למה? כי מה היא לימדה איתנו? היא לימדה אותנו "לחיות לפי תקציב" ו"לחסוך".

איזה לחיות לפי תקציב ואיזה לחסוך?

מחצית העובדים במשק עושים את המינימום או כמעט המינימום. כמה זה היה אז? 5,300 שקל? שכבר לפני עשר שנים, וגם עם המחירים של לפני עשר שנים, זה לא הספיק לכלום.

רק השכירות הייתה אז...כמה? 3,500 שקל? מה שמשאיר 1,800 שקל למשפחה ממוצעת של שני הורים ושני ילדים, עם משכורת חציונית של מינימום או כמעט מינימום להסתדר לכל החודש, ועם זה, שום "התנהלות לפי תקציב" לא תעזור, ועל חיסכון בטח ובטח שאין מה לדבר.

המצב היום עוד יותר גרוע. המינימום עלה בכמה מאות שקלים, אבל יוקר המחיה בכלל, והשכירות בפרט, עלו עוד הרבה יותר.

תוכנית הלימודים של שיעורי החינוך הפיננסי בבית-הספר צריכה להשתנות בהתאם למצב העכשווי במציאות ובעולם האמיתי.

המחיה יקרה מידי והמשכורות נמוכות מידי? אז שבשיעורי החינוך הפיננסי לא ילמדו דברים מנותקים כמו "לחיות לפי תקציב" ו"לחסוך". גם שלא ילמדו לחפש איך "לעשות יותר כסף", כי מי שהיה יכול לעשות יותר כסף, זה מה שהוא היה עושה, הוא לא היה מרוויח את המינימום או כמעט המינימום (שזה רוב המדינה) והוא לא היה גר בשכירות או משלם משכנתא שחונקת אותו כלכלית (שזה רוב המדינה).

אם המחיה יקרה מידי והמשכורות נמוכות מידי, אז המורים לחינוך פיננסי צריכים ללמד למחות ולצאת להפגנות נגד יוקר המחיה ונגד הממשלה. זה מה שהם צריכים ללמד.
שמחתי לקרוא את דבריך. ראשית לא הכרתי שיש שיעורי "חינוך פיננסי" במערכת החינוך הכללית. טוב מאוד שכך.
שנית שמחתי לקרוא שהמורים מלמדים בדיוק את מה שהם צריכים ללמד. זה כמובן לא תפקידם לצאת להפגנות, אלא ללמד ולחנך. לפי תיאורך את מה שהם ניסו ללמד אותך, הם עשו עבודה מצוינת. לפחות מבחינתם. בהחלט תמונה חיובית.
ולכן, ולנוכח כל האמור לעיל, אם כבר, אז אפשר וצריך לעשות עם שיעור החינוך הפיננסי את אותו הדבר שעושים עם שיעורי האנגלית והמתמטיקה-לחלק להקבצות, אך הפעם, לא כאלו המבוססות על ציונים, אלא כאלו המבוססות על המעמד הכלכלי של המשפחה ממנה מגיע התלמיד, מה שחוזה בצורה מאוד אמינה יחסית את העתיד הכלכלי ובכלל של אותו תלמיד בחייו הבוגרים, מה שיאפשר לכל תלמיד לקבל את שיעורי החינוך הפיננסי המתאימים עבורו.
בוודאי שלא. העשיר צריך ללמוד לעבוד עם תקציב וחיים במסגרתו בדיוק כמו העני. זה שהתקציב שלו שונה לכתחילה, לא משנה את השיעור החינוכי שהוא צריך לעבור.
הקבצה ג' תהיה הילדים העניים וילמדו אותם למחות נגד יוקר המחיה ולצאת להפגנות נגד הממשלה על-מנת להעלות את המשכורות ולהוריד את יוקר המחיה, הקבצה ב' תהיה ילדי מעמד הביניים, שאותם ילמדו לחיות לפי תקציב ולחסוך, והקבצה א' תהיה הילדים העשירים, שאותם ילמדו להשקיע, וילמדו אותם איך הופכים כסף לעוד יותר כסף.
חינוך ליציאה להפגנות, ככל שרלוונטי בכלל למשהו, שייך לשיעורי אזרחות. זה לא עניין של שיעורי חינוך פיננסי. בשיעורים האלה צריכים כל הצעירים ללמוד את אותם דברים ולקבל את אותם כלים. השאלה מה מצבם הכספי כאמור, כלל לא קשורה לכך.
למרות שכאמור, ובנוגע לתלמידי הקבצה א' המיועדת, באופן טבעי והגיוני עולה השאלה, האם אנחנו באמת רוצים שהעשירים יהיו אפילו עוד יותר עשירים? סוגייה נפרדת אמנם, אך כזאת שראוי לחשוב עליה גם כן.
השיעור ומטרתו כפי שתיארת אותם הם להתנהלות תקציבית נכונה. אין לזה שום קשר להתעשרות מעבר למה שאדם כבר עשיר לכתחילה. כמובן שאם התלמיד העשיר ישכיל (מה שנדמה לפחות מדבריך שאתה לא טרחת לעשות) להקשיב ולהפנים את מה שהוא לומד, הסיכוי שלו להתעשר יותר גדול יותר מהתלמיד הפחות עשיר. אבל זה עדיין ייעשה באותה דרך בדיוק בה צריך להתנהל גם התלמיד הפחות עשיר.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מתישהו בקרוב יגיע הגשם הראשון. כמה שאני מחכה לו :)

כמה שאני מחכה לרקוד בגשם :)

saou9zds.png

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
האחורית, בתוך המזווה הענק שיהיה לי, 1,000 קילוגרם של כל אחד לשם היוקרה והסטטוס שבעצם הדבר.

כי כאילו, תחשבו על זה.

כמה עולה עכשיו סוכר? 5 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו קפה? 50 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו שוקולד? 50 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו דבש? 50 שקל לקילו.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו סוכר? 5,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו קפה? 50,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו שוקולד? 50,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו דבש? 50,000 שקל.

כזה מזווה ביתי עם כזאת תכולה, זה מזווה ביתי שמכיל תכולה בשווי של 155,000 שקל. לא כזה-כזה מרשים. אבל בואו נסתכל לפי המחירים של העתיד.

בעתיד, כמה עולה סוכר? 100 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה קפה? 100 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה שוקולד? 1,000 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה דבש? 300 שקל לקילו.

אז עכשיו, בואו נחשב מחדש, לפי המחירים של העתיד.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו סוכר? 100,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו קפה? 100,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו שוקולד? 1,000,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו דבש? 300,000 שקל.

כזה מזווה ביתי עם כזאת תכולה, זה מזווה ביתי שמכיל תכולה בשווי של 1,500,000 שקל, וזה עוד מלפני שאר הדברים שיהיו שם.

די מרשים. מאות קילוגרמים על גבי מאות קילוגרמים של כל אחד ממוצרי הצריכה היוקרתיים לעתיד האלו, ו-4,000 קילוגרם במצטבר של אלו בסה"כ, זה יהיה סמל סטטוס מטורף :)

TASTE0003.jpg
H741402.jpg
removal.ai_tmp-637140d52ab95-1.png
7290002130581.jpg

רק שעכשיו עולה השאלה, איזה גודל של מזווה אני אצטרך? :unsure:

בעיה נוספת, עכשיו כשאני חושב על זה, היא שבעצם, אני רוצה לעצמי את הטוב ביותר, וזאת מכיוון שאני ראוי לטוב ביותר, ולכן אלו לא יכולים להיות 1,000 קילו מכל דבר, של סוכר, קפה, שוקולד ודבש רגילים. למרות שבעצם, אלו לא באמת 4,000 קילו במצטבר של סוכר, קפה, שוקולד ודבש בשביל עצמי, אלא גם בשביל עצמי, גם בשביל משפחתי, וגם בשביל כל האורחים שנארח. אבל בעצם, מה, אני לא רוצה את הטוב ביותר בשביל משפחתי ובשביל האורחים שלי כפי מה שאני רוצה את הטוב ביותר בשביל עצמי? בוודאי שכן!

אז אם כך, אז כמה באמת אמור לעלות הכול?

קיים מתאם חזק בין איכות למחיר, ככה שכדי לחשב את כל זה נכון, ולמצוא את הטוב ביותר שיש "שם בחוץ", צריך לחפש את היקר ביותר.

אוקיי, אז מההתחלה, ונדבר על המחירים הנוכחיים של הגרסאות היקרות ביותר בעולם של ארבעת הנ"ל.

הסוכר הכי יקר בעולם, כך מסתבר לפי גיגול מהיר שעשיתי בזה הרגע, הוא סוכר בשם "wild panela sugar", והוא עולה 40 שקל לקילו.

הקפה הכי יקר בעולם, ובנוגע לקפה הכי יקר בעולם אני כבר ידעתי את כל הפרטים, הוא קפה בשם "קפה השנהב השחור", והוא עולה 11,575 שקל לקילו.

השוקולד הכי יקר בעולם, הוא שוקולד בשם "michel cluizel box of assorted treats", והוא עולה 48,600 שקל לקילו.

הדבש הכי יקר בעולם, הוא דבש בשם "Elvish honey", והוא עולה 25,900 שקל לקילו.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו סוכר "פאנלה פראי"? 40,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו קפה "שנהב שחור"? 11,575,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו שוקולד "קופסת הפינוקים הנעלים של מישל קלוזיאל"? 48,600,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו דבש "אלפים"? 25,900,000 שקל.

בסה"כ 86,115,000 שקל.

85ljjstd.png
yaea9va6.png
63531fa7af4dc815184dfe94-michel-cluizel-chocolate-bar-noir-72.jpg
_methode_times_prod_web_bin_9c0c6e74-959c-44e0-b8aa-19e0556d5a77.jpg

רק שיש פה שתי בעיות.

הראשונה היא שזה המחירים העכשוויים ועוד לפני ההתייקרויות, כאשר קשה להעריך בכמה עוד הם יתייקרו (בניגוד להתייקרויות הכלליות של הסוכר, הקפה, השוקולד והדבש בכללותם, שאת זה עוד אפשר לנסות להעריך), אבל לדעתי דווקא הסוכר, הקפה, השוקולד והדבש היקרים בעולם, פחות יושפעו מעליות המחירים הכלליות של המוצרים האלו (אולי מחיר הסוכר היקר בעולם יושפע משמעותית, זה כן), אז הקושי לנקוב בעלויות מדויקות, זאת עוד הבעיה הקטנה שלנו.

הבעיה השנייה והגדולה יותר היא שעם מחירים כל-כך גבוהים, סביר להניח שאחד הפקטורים, בעצם לא סביר אלא בטוח, שאין הרבה מהסוכר, הקפה, השוקולד והדבש האלו, ולכן קשה עד בלתי אפשרי לרכוש את הכמויות שאני מעוניין בהן-1,000 קילו מכל דבר. אולי עם הסוכר אפשר לעשות את זה. אבל עם השאר? יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. עם קפה השנהב השחור אני עוד חושב שזה אפשרי. הם מייצרים 150 קילו ממנו בשנה ככה שאמור לקחת 7 שנים פלוס-מינוס להשיג את הכמות המדוברת. אבל עם השוקולד והדבש? ממש לא נראה לי. תסתכלו לדוגמה על התמונה שצירפתי של הדבש היקר ביותר בעולם שעליו אני מדבר. ממש כתוב "מהדורה מוגבלת", אז אני אצליח לשים את ידי על 1,000 קילו, כאשר מעולם לא היו 1,000 קילו מלכתחילה?

אז מה עושים באמת? אפשרות נוספת היא לרדת בדירוגים של השוקולד והדבש היקרים בעולם עד שמגיעים למשהו שאפשר להשיג 1,000 קילו ממנו.

אבל אוף, אני רוצה את השוקולד והדבש הטובים בעולם :(

אולי תערובת. הכי הרבה שוקולד ודבש שאני מצליח להשיג, מהסוגים הכי טובים שיש, עד שאני מגיע ל-1,000 קילו.

כן, נראה לי שזה פיתרון בסדר :)

עכשיו רק נשאר להתעשר עד כדי כך שאוכל להרשות לעצמי את כל זה, ועוד בכמויות האלו, ועוד מזווה בגודל מתאים, שאליו מתלווה בית בגודל מתאים 🧐

Harrington

Well-known member
מנהל
האחורית, בתוך המזווה הענק שיהיה לי, 1,000 קילוגרם של כל אחד לשם היוקרה והסטטוס שבעצם הדבר.

כי כאילו, תחשבו על זה.

כמה עולה עכשיו סוכר? 5 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו קפה? 50 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו שוקולד? 50 שקל לקילו.

כמה עולה עכשיו דבש? 50 שקל לקילו.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו סוכר? 5,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו קפה? 50,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו שוקולד? 50,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו דבש? 50,000 שקל.

כזה מזווה ביתי עם כזאת תכולה, זה מזווה ביתי שמכיל תכולה בשווי של 155,000 שקל. לא כזה-כזה מרשים. אבל בואו נסתכל לפי המחירים של העתיד.

בעתיד, כמה עולה סוכר? 100 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה קפה? 100 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה שוקולד? 1,000 שקל לקילו.

בעתיד, כמה עולה דבש? 300 שקל לקילו.

אז עכשיו, בואו נחשב מחדש, לפי המחירים של העתיד.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו סוכר? 100,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו קפה? 100,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו שוקולד? 1,000,000 שקל.

בעתיד, כמה עולה 1,000 קילו דבש? 300,000 שקל.

כזה מזווה ביתי עם כזאת תכולה, זה מזווה ביתי שמכיל תכולה בשווי של 1,500,000 שקל, וזה עוד מלפני שאר הדברים שיהיו שם.

די מרשים. מאות קילוגרמים על גבי מאות קילוגרמים של כל אחד ממוצרי הצריכה היוקרתיים לעתיד האלו, ו-4,000 קילוגרם במצטבר של אלו בסה"כ, זה יהיה סמל סטטוס מטורף :)

צפה בקובץ המצורף 118963
צפה בקובץ המצורף 118964
צפה בקובץ המצורף 118965
צפה בקובץ המצורף 118966

רק שעכשיו עולה השאלה, איזה גודל של מזווה אני אצטרך? :unsure:

בעיה נוספת, עכשיו כשאני חושב על זה, היא שבעצם, אני רוצה לעצמי את הטוב ביותר, וזאת מכיוון שאני ראוי לטוב ביותר, ולכן אלו לא יכולים להיות 1,000 קילו מכל דבר, של סוכר, קפה, שוקולד ודבש רגילים. למרות שבעצם, אלו לא באמת 4,000 קילו במצטבר של סוכר, קפה, שוקולד ודבש בשביל עצמי, אלא גם בשביל עצמי, גם בשביל משפחתי, וגם בשביל כל האורחים שנארח. אבל בעצם, מה, אני לא רוצה את הטוב ביותר בשביל משפחתי ובשביל האורחים שלי כפי מה שאני רוצה את הטוב ביותר בשביל עצמי? בוודאי שכן!

אז אם כך, אז כמה באמת אמור לעלות הכול?

קיים מתאם חזק בין איכות למחיר, ככה שכדי לחשב את כל זה נכון, ולמצוא את הטוב ביותר שיש "שם בחוץ", צריך לחפש את היקר ביותר.

אוקיי, אז מההתחלה, ונדבר על המחירים הנוכחיים של הגרסאות היקרות ביותר בעולם של ארבעת הנ"ל.

הסוכר הכי יקר בעולם, כך מסתבר לפי גיגול מהיר שעשיתי בזה הרגע, הוא סוכר בשם "wild panela sugar", והוא עולה 40 שקל לקילו.

הקפה הכי יקר בעולם, ובנוגע לקפה הכי יקר בעולם אני כבר ידעתי את כל הפרטים, הוא קפה בשם "קפה השנהב השחור", והוא עולה 11,575 שקל לקילו.

השוקולד הכי יקר בעולם, הוא שוקולד בשם "michel cluizel box of assorted treats", והוא עולה 48,600 שקל לקילו.

הדבש הכי יקר בעולם, הוא דבש בשם "Elvish honey", והוא עולה 25,900 שקל לקילו.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו סוכר "פאנלה פראי"? 40,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו קפה "שנהב שחור"? 11,575,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו שוקולד "קופסת הפינוקים הנעלים של מישל קלוזיאל"? 48,600,000 שקל.

אז כמה עולה עכשיו 1,000 קילו דבש "אלפים"? 25,900,000 שקל.

בסה"כ 86,115,000 שקל.

צפה בקובץ המצורף 118967
צפה בקובץ המצורף 118968
צפה בקובץ המצורף 118969
צפה בקובץ המצורף 118970

רק שיש פה שתי בעיות.

הראשונה היא שזה המחירים העכשוויים ועוד לפני ההתייקרויות, כאשר קשה להעריך בכמה עוד הם יתייקרו (בניגוד להתייקרויות הכלליות של הסוכר, הקפה, השוקולד והדבש בכללותם, שאת זה עוד אפשר לנסות להעריך), אבל לדעתי דווקא הסוכר, הקפה, השוקולד והדבש היקרים בעולם, פחות יושפעו מעליות המחירים הכלליות של המוצרים האלו (אולי מחיר הסוכר היקר בעולם יושפע משמעותית, זה כן), אז הקושי לנקוב בעלויות מדויקות, זאת עוד הבעיה הקטנה שלנו.

הבעיה השנייה והגדולה יותר היא שעם מחירים כל-כך גבוהים, סביר להניח שאחד הפקטורים, בעצם לא סביר אלא בטוח, שאין הרבה מהסוכר, הקפה, השוקולד והדבש האלו, ולכן קשה עד בלתי אפשרי לרכוש את הכמויות שאני מעוניין בהן-1,000 קילו מכל דבר. אולי עם הסוכר אפשר לעשות את זה. אבל עם השאר? יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. עם קפה השנהב השחור אני עוד חושב שזה אפשרי. הם מייצרים 150 קילו ממנו בשנה ככה שאמור לקחת 7 שנים פלוס-מינוס להשיג את הכמות המדוברת. אבל עם השוקולד והדבש? ממש לא נראה לי. תסתכלו לדוגמה על התמונה שצירפתי של הדבש היקר ביותר בעולם שעליו אני מדבר. ממש כתוב "מהדורה מוגבלת", אז אני אצליח לשים את ידי על 1,000 קילו, כאשר מעולם לא היו 1,000 קילו מלכתחילה?

אז מה עושים באמת? אפשרות נוספת היא לרדת בדירוגים של השוקולד והדבש היקרים בעולם עד שמגיעים למשהו שאפשר להשיג 1,000 קילו ממנו.

אבל אוף, אני רוצה את השוקולד והדבש הטובים בעולם :(

אולי תערובת. הכי הרבה שוקולד ודבש שאני מצליח להשיג, מהסוגים הכי טובים שיש, עד שאני מגיע ל-1,000 קילו.

כן, נראה לי שזה פיתרון בסדר :)

עכשיו רק נשאר להתעשר עד כדי כך שאוכל להרשות לעצמי את כל זה, ועוד בכמויות האלו, ועוד מזווה בגודל מתאים, שאליו מתלווה בית בגודל מתאים 🧐
הודעה ניהולית:
לאחר אין-ספור אזהרות בנושא ועל אף סבלנות רבה, משבחר פותח השרשור שוב לפתוח שרשור בסגנון הזה לרבות התוכן הגרפי, עם כל הכבוד וההכלה, נאמס. שרשור זה יינעל בעוד מספר דקות (במהלכן פותחו יוכל להגיב אם ירצה). אין לנו אלא לקוות שהפעם לשם שינוי, המסר יובן, יחדור ויופנם, על-מנת שלא יתעורר הצורך לנקוט בצעדים נוספים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה