תשובות לשנטי
א. הנסיון ההתנדבותי שלי בעמותות למען בעלי חיים הוא רב. כך שאני, במקרה גם יודעת לאן מופנים רוב כספי העמותות. ואת יודעת מה, זה גם לא כ"כ קשה לדעת. למשל, בעמותת "תנו לחיות לחיות" (את חיפה אני מכירה טוב יותר) מרבית הכסף הולך עבור תשלום למכלאות/פנסיון שבהם מוחזקים הכלבים, כמו גם לחיסונים, מזון שוטף, טיפול וטרינרי, עיקורים וסירוסים וכד´ - כל אלו מבוצעים על חשבון העמותה !!! וסביר שייגבה תשלום עבור בעל החיים בעת אימוצו (ברור שבמקרה הזה, התשלום שניגבה לרוב אינו מכסה את ההוצאות שהיו עבור החזקת הכלב במכלאות - לעיתים במשך חודשים ושנים !!). לגבי SOS - הדברים לגמרי אחרים. לעמותה - אין מכלאות. אין הוצאות עבור מזון, פנסיון, חיסונים, עיקורים/סירוסים, או אחזקה שוטפת של בעל החיים. בעלי החיים ממומנים ע"י מי שמצא אותם, והאגודה אינה משתתפת באגורה מההוצאות, אבל - גובה סכומים (גבוהים, יחסית) עבור האימוץ, לעצמה. אתן לך דוגמא: לפני כמה חודשים מצאתי בוקסר גזעי (כנראה). הכלב גדל אצלי כמה חודשים. כשניסיתי למצוא לו בית - SOS ביקשו עבורו 800 ש"ח מהמאמצים !! סכום לא מבוטל, ובואי לא נשכח שהאגודה לא הוציאה עבורו אפילו אגורה אחת. יתרה מכך - אני גם שילמתי עבור החיסונים שלו, וגם עבור הסירוס שלו !!! את לא חושבת, שמן הראוי, שלפחות ישתתפו איתי בהוצאות האחזקה ?? (לא רוצה להרויח. כמו שאמרתי. אבל - משהו כאן מסריח... לא ייתכן שהם גובים כ"כ הרבה כסף, כשאין להם כמעט בכלל הוצאות. מישהו כאן מרויח....) לעומת זאת, ´תנו לחיות לחיות´ הסכימו לקחת את הכלב אליהם, להחזיק אותו בפנסיון אצלם, לחסן אותו (על חשבונם), לסרס אותו (גם על חשבונם), ולבסוף - למצוא לו בית (גם בסכום של 500 ש"ח, בגלל היותו גזעי...) - אז, בוודאי שאני, כמו אנשים אחרים, תמהה - לאן הולך הכסף, ומדוע אגודת SOS לא עוזרת לבעלים באחזקת הכלב, אלא לוקחת את כל הכסף לעצמה. התשובה שקיבלתי לנושא זה (ממישהו שמכיר היטב את העמותות) היא שב-SOS עובדים האנשים בשכר !. אומנם יש להם מתנדבים, אבל - כל ראשי האגודה מקבלים שכר (ולא מועט) עבור ´עבודתם´. כך, שמרבית ´התרומות´ שאנשים משלמים בגין אימוץ כלב/חתול, לא ממש נועדו להחזקת החיות, אלא - לתשלומי משכורות לעובדים. וזה, בעיניי, שערוריה. שיחזיקו מתנדבים. לא עובדים בשכר. ב. לגבי נוכחות העמותה - את, כמובן, יכולה להביא מישהו מוסמך מהם להשיב כאן. (כפי שפנית אליהם בשאלתה של ´אורנה היחידה´). אני יכולה לומר לך שפניתי אליהם לקבל תשובות בטלפון - והתשובות שלהם היו מאוד מגוחכות. מישהי שם אמרה לי שהכסף הולך לחיסונים, עיקורים, וכו´. כשאמרתי לה שאני יודעת איך הדברים עובדים, ואני בעצמי מסרתי שם כמה כלבים, שנשאתי במימונם לבד (חיסנתי, עיקרתי/סירסתי, האכלתי, טיפלתי - הכל על חשבוני), היתה התשובה שלה: ´טוב, אז זה הולך לאוטו החדש שקניתי´.... ות´אמת ? - זה נשמע לי הכי הגיוני. ג. ותשובה אחרונה - לגבי הרשויות. נכון, מסכימה איתך שגם זו בעיה, והרשויות המחוקקות לא ממש פועלות לטובת בעלי החיים. אבל - זה גם לא ממש בראש מעייניהם. וכאן נכנס תפקיד העמותות. בואי תאמרי לי את, מדוע העמותות, ששמו להן מטרה להציל את בעלי החיים - לא עושות יותר, גם ברמה הממשלתית, הפגנתית, או לא יודעת מה... העמותה היחידה שקולה נשמע הוא "האגודה נגד ניסויים". אם האגודות היו מקימות קצת רעש, ומשמיעות את קולם באופן מאוחד - אני מאמינה שזה היה מקבל הד גם ברשויות המחוקקות. אה, ועוד הערה. כתבת בדבריך ש-SOS גובים את הכסף עבור התיווך. אז - למה לא לפעול כמו כל מתווך הגון, שמקבל אחוזים לאחר הצלחתו. למשל, מתווך דירות - לוקח את כל הכסף של הדירה שמכר ??? לא. הוא מקבל אחוזים. ואין לי בעיה עם זה. הנקודה היא, שבגלל שהאגודה לא משתתפת בהוצאות האחזקה - רבים מאוד, נאלצים, לנטוש בעלי חיים ליד דלת האגודה - כי רק כך יש סיכוי שהאגודה תטפל בהם. את מבינה שנוצר כאם אבסורד עצום ?!? האגודות האלו, ´לטובת בעלי החיים´ - למעשה, ממש מאלצים אנשים - או להתעלם מבעל חיים עזוב, או לנטוש אותו בשדה פתוח, או לנטוש אותו בפתח האגודה. ואני מכירה אנשים רבים, שעשו זאת בכאב רב. למה ? כי נמאס לאנשים למצוא בעל חיים עזוב, לטפל בו, ולבסוף - האגודה גובה את כל הכסף (ואם רוצים להחזיר את בעל החיים, כמו שציין פה זיו - האגודה בכלל מתנערת מכל אחריות. היא רק גובה כספים). ותאמיני לי, כמוצאת כלבים ותיקה, שקודם כל, אני מנסה למצוא להם בית לבד. רק אח"כ פונה לאגודות. ובעיניי, זה אבסורד שאגודה שמה לה מטרה מסויימת, וכשפונים אליה באותה מטרה - היא לא מסוגלת ולא רוצה לקיים את המטרה לשמה הוקמה. ממש מגוחך. בקיצור - כן. צריך אולי לפנות לרשם העמותות, לברר האם כל התרומות לא משולמות למשכורות לעובדים ולא ממש מגיעות ליעדם (´עזרה לבעלי חיים).