בפורום "חיות מחמד" כתבתי הודעה רחבה

kami30

New member
בפורום "חיות מחמד" כתבתי הודעה רחבה

על אכזבתי המרה מכל אותם ארגונים שכביכול שמים לעצמם מטרה לעזור לבעלי חיים נטושים, אבל - בפועל - לא עושים דבר. הייתי פעילה במס´ עמותות כאלה. בתכל´ס - כשצריך אותם - אין עם מי לדבר. כמעט אף אחת מהעמותות לא מוכנה לקבל אליה כלב נטוש. כל אחת ותירוציה. פשוט - בושה וחרפה. אין לי כוח לחזור על כל מה שנאמר שם. אבל - אשמח אם תיכנסו לפורום "חיות מחמד" ותגיבו להודעתי שם. אני מיואשת טוטאלית מכל העמותות, ומגיעה למסקנה שאין ברירה, אלא פשוט להתעלם מכלבים/חתולים נטושים, ולתת להם לגווע לאיטם - ברעב. בצמא.... העמותות פשוט מסרבות לעזור !!! קיראו שם, ותגיבו. תודה

Gal-Mo0D

New member
לא קראתי את ההודעה שלך

בפורום השני, אבל אני כבר יכול להגיד לך שרוב העמותות מפוצצות בכלבים וחתולים חסרי בית, אבל קשה לי באמת להאמין שהם יסרבו לגמרי לעזור. אני אגיב שוב אחרי שאקרא את ההודעה שלך שם.

Gal-Mo0D

New member
עכשיו קראתי את ההודעה

תתעלמי ממה שכתבתי מקודם. כנראה שבאמת בדקת בעמותות הגדולות (לא ידוע לי אם יש עמותות אחרות)... אבל אין מה לעשות. לעומת זאת, קשה לי להאמין שהם עושים משהו עם הכסף בשביל עצמם. הרי גם הם מגדלים בבתים שלהם חיות ומשלמים עליהם.

kami30

New member
השורה התחתונה היא שהעמותות האלו

לא עושות דבר בשביל להקל על האנשים שנרתמים לעזור לבעלי חיים. אתה מוצא כלב עזוב/פצוע/נטוש ופשוט - נתקע איתו ! בלי עזרה. עם הוצאות. אני, לצערי הרב, כבר לפני כמה חודשים הגעתי למסקנה שאין ברירה, וצריך, כמו כולם, לעצום עיניים ולהתעלם. לראות כלב עזוב, ולעבור מדרכה. לראות חתול פצוע - ולעצום עיניים. למה ? כי אחרת אני אפשוט את הרגל (ואת היד) אם אצטרך לעזור לכל בעל חיים עזוב שאני רואה... ובעמותות - אין עם מי לדבר. הם תמיד מפוצצות. מלאות. אין מקום. וכל מיני סיפורים. לגבי הכסף - מילא, עמותות שיש להם מכלאות - אני מבינה שהם זקוקות להרבה כסף. אבל עמותות שאין להם מכלאות והם לא מחזיקים כלבים או חתולים במכלאות (כמו SOS) - לאן, בכל-זאת הולך הכסף ? לאיזה מטרה ?

feline9

New member
על איזה כסף את מדברת?

הכסף שהן מקבלות מהמדינה בקושי מספיק להכנה של פליירים. אל תשכחי שהם מארגנים כל שבוע יום אימוץ, שבוודאי עולה כסף, מחזיקים משרד וכו´. אם את לעומת זאת תלכי בדרך שלהם, ותקחי אליך את אותה חיה נטושה ותלכי איתה לימי האימוץ עד שהיא תמצא בית - אולי תביני איך הם עובדים.

kami30

New member
הכסף שעליו אני מדברת.

קודם כל, לי בבית יש 8 כלבים (ועוד כמה חתולים). וכבר מצאתי בית ליותר מ-10 כלבים, גם דרך S.O.S, כך שאני יודעת על מה אני מדברת, ואני יודעת איך האגודה עובדת. עדיין לא ברור לי לחלוטין מדוע כלב שאני מוצאת ברחוב, ומחזיקה אותו, ומממנת את כל טיפוליו - חיסונים, עיקור/סירוס, אוכל, טיפול וטרינרי, וכד´ - מדוע כשהוא מאומץ - כל הכסף עובר לאגודה. הייתי מצפה שלפחות תהיה השתתפות של האגודה בהוצאות שהיו לי (והשאר, כמובן, ובכיף - תרומה לאגודה). לא רוצה להרוויח. רק רוצה השתתפות בטיפולים/באוכל. תבין/ני - השתתפות האגודה בטיפולים - תאפשר לי לאסוף לביתי עוד ועוד כלבים עזובים. אין לי בעיה של מקום (יש לי חצר גדולה). יש לי בעיה כלכלית לממן את כולם. בעיניי, זו אפילו חוצפה שלאגודה אין כל הוצאות על אחזקת הכלב (הכל ממומן על ידי), ובכל-זאת, היא לוקחת לעצמה, את כל התשלום עבורו, בלי להשתתף בהוצאות עם המשפחה שמצאה את הכלב והחזיקה אותו בביתה עד שנמצא לו בית חם. אני כמובן לא מדברת על אגודות אחרות, שיש להן פנסיונים/מכלאות ובאמת - זקוקות לכל אגורה. אני מדברת על אגודת אס.או.אס, שאין לה לא מכלאות, ואין לה הוצאות את מזון, טיפולים, חיסונים, עיקורים וכד´ (הכל משולם ע"י בעל הכלב !) - ובכל זאת, גובה את כל הכסף עבור הכלב. לאן הולך כל הכסף הזה ??? שוב, אני מסכימה שחלק מהסכום צריך ללכת כתרומה לאגודה. אבל - לפחות שישתתפו בהוצאות של מחזיק הכלב.נראה לי שיש פה ניצול לרעה של אנשים שאוהבים בעלי חיים..

feline9

New member
אני מסכימה

שהעמותות הן אלה שצריכות לעקר ולחסן, וגם בגיל צעיר. זה שהן לא עושות זאת רק תורם לפיצוץ האוכלוסין, כי נמצא במחקר שעשו בארה"ב שרק 20% (!!!!) מהאנשים שלוקחים חיות חוזרים איתם אח"כ לוטרינר העמותה לעיקר - אפילו ששילמו על זה כסף. אני לא מכירה את האגודה טוב כמוך. אני התנדבתי שם תקופה קצרה וגם מסרתי שם חתול לאימוץ, וממה שראיתי היה נראה שהם יעילים. אבל נראה שאת מנוסה יותר, אז אני לוקחת דברי חזרה.

shanty.G

New member
משהו על עמותות

קראתי את הודעותייך ואת התגובות להן בשני הפורומים. ראשית כל, ישר כח על הפעולות החשובות שעשית, ואני רוצה להאמין שתמשיכי לעשות. קשה לשמוע על היאוש שתפס אותך בימים אלו. מצב בעלי החיים הנטושים בארץ הוא בכי רע, בכך אין ספק. אולם קשה לבוא בטענות לעמותות, שמגרדות תרומות מפה ומשם ומקבלות מהמשרד לאיכות הסביבה פרוטות מועטות (שכמובן לא מכסות הרבה) לצורך המשך קיומן. אם את רוצה לדעת להיכן זורמים הכספים המגיעים מהאימוצים, את תמיד יכולה לגשת לרשם העמותות ולברר. אף עמותה למען בע"ח לא הוקמה כדי שמישהו יתעשר (דיברתי על עמותות למען בע"ח, לא לקפוץ
). כל מי שעוסק בהצלת ושיקום בע"ח עזובים, מוציא כספים (כמוך) ועושה זאת למען החיה ולא למען כיסו. כך גם עמותה שפועלה העיקרי הוא בתיווך בין מוסרים למאמצים. הנקודה היא שלעמותת SOS חיות יש הוצאות נוספות, שאינן ידועות לכל, כפי שלא כולם יודעים מה הן הוצאות עמותת תנו לחיות לחיות או של לב לחי ואחרות, שאינן מסתכמות בעלות אחזקת המכלאות בלבד. לגבי תשובת העמותות "המכלאה מפוצצת" וכו´: נכון. תשובה מאכזבת, מרגיזה, מתסכלת. עד כאן- את צודקת. אבל השאלה היא מה עושים עם זה מכאן והלאה. מצד אחד, היה נפלא אם כל העמותות היו נותנות מחסה לכל חיה שמגיעה אליהם. מאידך, בפועל- למי יש כל כך הרבה מקום להחזיק כל כך הרבה בע"ח? שאלה רטורית לצערי, כשהתשובה היא כמובן שאף לא לאחת מהן. העמותה היחידה שאימצה מדיניות של קבלת כל פניה באשר היא, מבלי להשיב את פני המוסר ריקם, היא עמותת צב"ח ת"א. מבחינתם עדיף לקחת את בעה"ח מהמוֹסר מאשר שיזרק בשדה נטוש, כביש מהיר או סתם יזרק לרחוב. לא ניתן לאחוז בחבל משני קצותיו. את לא יכולה לבוא לעמותות בדרישה לאסוף כל כלב וחתול בגינו פנית אליהן, ומאידך, לזעוק אח"כ חמס על מדיניות המתות המוניות הנראית מטורפת לחלוטין. את שיקולי העמותה אינני מכירה לעומק, אלא במעט יותר ממה שנכתב פה בהודעות השונות. דבר אחד אני יודעת. חברי הפורום לא יוכלו להשיב לך לאן הולך הכסף בעמותה כזו או אחרת. אם רוצים לברר, ישנם מקומות רלוונטיים לכך. חוכמה קטנה היא לבוא בטענות לכל העולם ואשתו, מבלי שהללו יהיו נוכחים. העמותות השונות, ביניהן SOS חיות, עושות כמיטב יכולתן לשקם ולמצוא בתים למאות ואלפי כלבים וחתולים בני בלי בית, ואלמלא הן- גם בלי הרבה סיכוי לעתיד כלשהו. מצאת כלב, נסי למצוא לו בית. העמותות נותנות שירות בו את לא חייבת להשתמש. השירות אותו מעניקות לך העמותות הוא המסירה. אם תמצאי לכלב בית ותמסרי אותו בעצמך, מצאת בית לשני כלבים: גם ל"שלך" וגם לכלב נוסף שנמסר במקביל דרך עמותה. פיליין, מה ז"א שהעמותות הן אלה שצריכות לחסן ולעקר? אם יש אל מי לבוא בטענות צריכות להיות אלו בראש ובראשונה הרשויות. העמותות גם כך עושות מעל ומעבר ליכולתן הכלכלית. הרשויות לעומת זאת, לא נוקפות אצבע בכל הקשור לעיקור וסירוס. בינתיים עוד לא קם הח"כ או השר שהציע חוק עיקור וסירוס לכלבים וחתולים בישראל (תקנו אותי אם אני טועה), גם אם כן, מעולם לא צלח הדבר ככל הנראה, מכיוון שאנו עומדים בפני מצב קטסטרופלי של פיצוץ אוכלוסין, המתת עשרות אלפי כלבים בכל שנה וחוסר מודעות עצום בקרב הציבור בנוגע לעו"ס. shanty

kami30

New member
תשובות לשנטי

א. הנסיון ההתנדבותי שלי בעמותות למען בעלי חיים הוא רב. כך שאני, במקרה גם יודעת לאן מופנים רוב כספי העמותות. ואת יודעת מה, זה גם לא כ"כ קשה לדעת. למשל, בעמותת "תנו לחיות לחיות" (את חיפה אני מכירה טוב יותר) מרבית הכסף הולך עבור תשלום למכלאות/פנסיון שבהם מוחזקים הכלבים, כמו גם לחיסונים, מזון שוטף, טיפול וטרינרי, עיקורים וסירוסים וכד´ - כל אלו מבוצעים על חשבון העמותה !!! וסביר שייגבה תשלום עבור בעל החיים בעת אימוצו (ברור שבמקרה הזה, התשלום שניגבה לרוב אינו מכסה את ההוצאות שהיו עבור החזקת הכלב במכלאות - לעיתים במשך חודשים ושנים !!). לגבי SOS - הדברים לגמרי אחרים. לעמותה - אין מכלאות. אין הוצאות עבור מזון, פנסיון, חיסונים, עיקורים/סירוסים, או אחזקה שוטפת של בעל החיים. בעלי החיים ממומנים ע"י מי שמצא אותם, והאגודה אינה משתתפת באגורה מההוצאות, אבל - גובה סכומים (גבוהים, יחסית) עבור האימוץ, לעצמה. אתן לך דוגמא: לפני כמה חודשים מצאתי בוקסר גזעי (כנראה). הכלב גדל אצלי כמה חודשים. כשניסיתי למצוא לו בית - SOS ביקשו עבורו 800 ש"ח מהמאמצים !! סכום לא מבוטל, ובואי לא נשכח שהאגודה לא הוציאה עבורו אפילו אגורה אחת. יתרה מכך - אני גם שילמתי עבור החיסונים שלו, וגם עבור הסירוס שלו !!! את לא חושבת, שמן הראוי, שלפחות ישתתפו איתי בהוצאות האחזקה ?? (לא רוצה להרויח. כמו שאמרתי. אבל - משהו כאן מסריח... לא ייתכן שהם גובים כ"כ הרבה כסף, כשאין להם כמעט בכלל הוצאות. מישהו כאן מרויח....) לעומת זאת, ´תנו לחיות לחיות´ הסכימו לקחת את הכלב אליהם, להחזיק אותו בפנסיון אצלם, לחסן אותו (על חשבונם), לסרס אותו (גם על חשבונם), ולבסוף - למצוא לו בית (גם בסכום של 500 ש"ח, בגלל היותו גזעי...) - אז, בוודאי שאני, כמו אנשים אחרים, תמהה - לאן הולך הכסף, ומדוע אגודת SOS לא עוזרת לבעלים באחזקת הכלב, אלא לוקחת את כל הכסף לעצמה. התשובה שקיבלתי לנושא זה (ממישהו שמכיר היטב את העמותות) היא שב-SOS עובדים האנשים בשכר !. אומנם יש להם מתנדבים, אבל - כל ראשי האגודה מקבלים שכר (ולא מועט) עבור ´עבודתם´. כך, שמרבית ´התרומות´ שאנשים משלמים בגין אימוץ כלב/חתול, לא ממש נועדו להחזקת החיות, אלא - לתשלומי משכורות לעובדים. וזה, בעיניי, שערוריה. שיחזיקו מתנדבים. לא עובדים בשכר. ב. לגבי נוכחות העמותה - את, כמובן, יכולה להביא מישהו מוסמך מהם להשיב כאן. (כפי שפנית אליהם בשאלתה של ´אורנה היחידה´). אני יכולה לומר לך שפניתי אליהם לקבל תשובות בטלפון - והתשובות שלהם היו מאוד מגוחכות. מישהי שם אמרה לי שהכסף הולך לחיסונים, עיקורים, וכו´. כשאמרתי לה שאני יודעת איך הדברים עובדים, ואני בעצמי מסרתי שם כמה כלבים, שנשאתי במימונם לבד (חיסנתי, עיקרתי/סירסתי, האכלתי, טיפלתי - הכל על חשבוני), היתה התשובה שלה: ´טוב, אז זה הולך לאוטו החדש שקניתי´.... ות´אמת ? - זה נשמע לי הכי הגיוני. ג. ותשובה אחרונה - לגבי הרשויות. נכון, מסכימה איתך שגם זו בעיה, והרשויות המחוקקות לא ממש פועלות לטובת בעלי החיים. אבל - זה גם לא ממש בראש מעייניהם. וכאן נכנס תפקיד העמותות. בואי תאמרי לי את, מדוע העמותות, ששמו להן מטרה להציל את בעלי החיים - לא עושות יותר, גם ברמה הממשלתית, הפגנתית, או לא יודעת מה... העמותה היחידה שקולה נשמע הוא "האגודה נגד ניסויים". אם האגודות היו מקימות קצת רעש, ומשמיעות את קולם באופן מאוחד - אני מאמינה שזה היה מקבל הד גם ברשויות המחוקקות. אה, ועוד הערה. כתבת בדבריך ש-SOS גובים את הכסף עבור התיווך. אז - למה לא לפעול כמו כל מתווך הגון, שמקבל אחוזים לאחר הצלחתו. למשל, מתווך דירות - לוקח את כל הכסף של הדירה שמכר ??? לא. הוא מקבל אחוזים. ואין לי בעיה עם זה. הנקודה היא, שבגלל שהאגודה לא משתתפת בהוצאות האחזקה - רבים מאוד, נאלצים, לנטוש בעלי חיים ליד דלת האגודה - כי רק כך יש סיכוי שהאגודה תטפל בהם. את מבינה שנוצר כאם אבסורד עצום ?!? האגודות האלו, ´לטובת בעלי החיים´ - למעשה, ממש מאלצים אנשים - או להתעלם מבעל חיים עזוב, או לנטוש אותו בשדה פתוח, או לנטוש אותו בפתח האגודה. ואני מכירה אנשים רבים, שעשו זאת בכאב רב. למה ? כי נמאס לאנשים למצוא בעל חיים עזוב, לטפל בו, ולבסוף - האגודה גובה את כל הכסף (ואם רוצים להחזיר את בעל החיים, כמו שציין פה זיו - האגודה בכלל מתנערת מכל אחריות. היא רק גובה כספים). ותאמיני לי, כמוצאת כלבים ותיקה, שקודם כל, אני מנסה למצוא להם בית לבד. רק אח"כ פונה לאגודות. ובעיניי, זה אבסורד שאגודה שמה לה מטרה מסויימת, וכשפונים אליה באותה מטרה - היא לא מסוגלת ולא רוצה לקיים את המטרה לשמה הוקמה. ממש מגוחך. בקיצור - כן. צריך אולי לפנות לרשם העמותות, לברר האם כל התרומות לא משולמות למשכורות לעובדים ולא ממש מגיעות ליעדם (´עזרה לבעלי חיים).

למעלה