בפורום כלבים הועלתה הצעה...

galit 03

New member
בפורום כלבים הועלתה הצעה...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=708&msgid=80224453 מי שמוכן לעזור - מוזמן.

naja

New member
מעניין מה היה קורה אילו....

מישהו היה מתאר כיצד בלי סיבה הוא הרג כלב או חתול בכזו אכזריות. אני משער שכל יפי הנפש ש"מבינים" את מעשיה של הבחורה, היו מזדעזעים, קוראים לאתי אלטמן ושאר הירקות, רצים לטלויזיה ולעיתון, והדבר היה מסתיים בחקירה פלילית. אבל להרוג נחש, שבין היתר הוא ערך טבע מוגן, זה כנראה בסדר. אולי הייתי יכול להבין אותה, אם הכלבים שלה באמת היו בסכנת חיים, אבל במקרה הזה, מדובר בהרג מיותר שנובע מתוך בורות.

omer356

New member
מסכים עם כל מילה

מה היו עושים אילו כלב היה נהרג בסיטואציה כזאת.. רק הפוך..

oren666

New member
אתה מכיר כלב ארסי?

הגזמתם. יש הבדל ענקי בין כלב לנחש. אין לי כח להיכנס לזה (מתחיל המשחק של ספרד), אבל מה שכתבתם לא רציני.

naja

New member
זה טיעון עמוק.....

אני מוכן להתערב איתך שהרבה יותר אנשים מגיעים כל שנה לבתי חולים בעקבות תקיפות של כלבים מאשר בעקבות הכשות נחש. מוטיב הסכנה כלל לא רלוונטי מאחר ובמקרה הזה הנחש לא סיכן אף אחד. מדובר על הרג סתמי. באותה מידה אפשר לירות בכל כלב מהגזעים הגדולים שחודר אלייך לחצר, מאחר ומבחינה תאורטית, הכלב הזה עשוי לנשוך אותך למוות(או סתם הרג של כלבים וחתולים כי תאורטית הם עשויים לשאת כלבת). בדיוק כמו שאין הצדקה להרוג כלבים וחתולים, כך אין שום הצדקה להרוג נחש.

gaichuk

New member
כן!

כלב תוקפן (ושאנשי הכלבים לא יבלבלו לי את השכל כי יש כזה דבר כלב תוקפני) שווה ערך לנחש ארסי מבחינת הפוטנציאל לגרימת נזק. כלב חולה בכלבת (או שאר מרעין ובישין) שקול ואולי אפילו מסוכן יותר מנחש ארסי. תאר לך מצב שאני עובר עם התינוק שלי ועומד לי בדרך רוטווילר שמגרגר עלי תוך כדי חשיפת הניבים וריור עצבני. מוציא את היריחו ונותן לו כדור בראש. כמה פשוט ,הא? הסכנה היתה ברורה ומיידית,אני והתינוק מול הכלב. היצר האבהי משתלט ו... בום. יריתי בכלב ועכשיו הוא מת. יש הבדל? עכשיו תהיה ילד טוב ולך לראות כדורגל בטמבלויזיה... כשתהיה אתה רציני,תחזור.

oren666

New member
תגובה לשתיכם.

דבר ראשון- אתה אומר שמגיעים יותר אנשים לבתי חולים מתקיפות כלבים מאשר נחשים. יכול להיות, אני לא יודע. אולי זה בגלל שכלבים יש ביננו כמעט בכל בית שני והנחשים מה לעשות רובם חיים בטבע במקומות מבודדים פחות או יותר ( בדרך כלל). בנוסף, נאג'ה אתה כתבת " מוטיב הסכנה כלל לא רלוונטי מאחר ובמקרה הזה הנחש לא סיכן אף אחד." לפי התיאור שלך אפשר לחשוב שמישהו הלך לו במדבר ראה נחש וכרת לו את הראש סתם ככה. ממש לא ככה! הנחש היה ליד הבית שלהם ומבחינתם הוא יכול גם להיכנס פנימה. אולי בשבילך זאת לא סכנה אבל אתה צריך לחשוב מה אנשים רגילים, כאלה שלא מתעסקים עם נחשים, כאלה שלא נתקלו בנחש בחיים חושבים . הם מחינתם הנחש הזה יכיש אותם והם מתים. מה לעשות, ככה זה, יש אנשים כאלה. דבר שני, "גייצ'וק"- בתור אחד מאותם "אנשי הכלבים", אני אומר לך שכלב תוקפני הוא אשמתו המוחלטת של מי שגידל אותו. וכן, יש לי רוטווילר והוא יותר חתול מהחתול שלי. חבל שדווקא בחרת ברוטווילר כי זאת דוגמא לכלב שנעשה לו עוול. וכל מאלף,מגדל,אדם שמבין עניין יגיד לך את זה (אני גידלתי 2- אף אחד לא עבר אילוף מקצועי) . וזה מה שמביא אותי לנושא הבא, בדיוק כמו שאתה העלת את הנושא של הרוטווילר רק כי שמעת איזה סיפור על הגזע הזה או קראת משהו בעיתון, בדיוק אותו הדבר קורה עם אנשים ונחשים. אנשים "רגילים",כאלה שלא מגדלים נחשים ולא למדו,קראו,חוו איזהשהו נסיון עם נחשים. הם ניזונים מחדשות שקראו, סיפורים ששמעו בדיוק כמוך עם הרוטווילרים. שלא כמו כלב. נחש הוא לא חיה שיש כמעט בכל בית בישראל ובטח ובטח לא פופולרית כמו כלב. יש אנשים שראו נחש רק בטלויזיה והם לא מבחינים בין ארסי- לא ארסי, מבחינתם נחש = משהו שיכול להרוג. בגלל זה אני חושב שלתת כלב בתור דוגמא זה לא מתאים בכלל. אני חושב שכבר הבנתם לאן אני חותר, ובגלל כל מה שאמרתי אני לא מאשים אפילו לא לרגע אדם שרואה נחש בחצר שלו, ששם משחקים הילדים שלו, והורג אותו. ברור שאני אסביר לו לפעם הבאה לא להרוג אבל עדיין לא תהיה בי טיפת כעס כלפיו. אתם בתגובות שלכם "נשמעים" כועסים משהו... ובנוסף למה שכתבת, אם כלב היה עומד מולך ומסכן אותך ואת הסובבים אותך, אתה צודק 100 אחוז ואתה מצידי יכול גם לשים אותו על האש אחרי שאתה הורג אותו. ואני מוכן להתערב איתך שאף "יפה נפש" לא היה אומר לך כלום.

galit 03

New member
בדיוק!

ולכן כתבתי את דעתי בפורום וביקשתי את עזרתכם בפורום זוחלים... חבל שיש יפי נפש רק בכל מה שקשור לכלבים וחתולים... הגיע הזמן שגם לזוחלים יהיו זכויות כי הם לא שונים בכלום לפחות לפי הערכים שאני מגדלת אותם מאיך שאני מגדלת את שאר בעלי החיים שלי.

רן333

New member
יש משהו בדבריך:

יש מידה רבה של צביעות בגישתם של יפי-נפש למיניהם לזוחלים, לעומת הגישה שלהם לכלבים וחתולים. אני מדבר כאן על אנשים שאין להם שום בעיה לגנות אותך על כך שאת מאכילה את הפיתון שלך בחולדות, ובאותו זמן לפתוח פחית בשר משומר עבור החתול שלהם. יחד עם זה יש משפט שלך שאיתו אני מאוד לא מסכים: "הגיע הזמן שגם לזוחלים יהיו זכויות". אני מציע להפסיק עם עניין מתן זכויות לבעלי חיים, במיוחד לאור האסוציאציות שזה מעלה (ארגוני זב"ח למיניהם, שלאג'נדה התמהונית והמסוכנת שלהם התייחסתי כאן כבר מספר פעמים). אפשר לדאוג לרווחת החיות שלנו גם בלי לתת להן זכויות מוסריות, או לדרוש השוואה בין ה"זכויות" האלה ובין זכויותיהם של בני אדם.

galit 03

New member
היי רן../images/Emo13.gif

הכוונה בזכויות הייתה ליחס שווה בשווה בין זוחלים/יונקים/עופות שאנשים מגדלים בבתיהם... ולא זכויות זב"חניקיות...גם אני לא מסכימה עם מתן זכויות לבע"ח... סליחה שלא הבהרתי דברי מספיק. אוי, והם אכלו היום כל כך יפה את החולדות... מתוקים של אמא!

רן333

New member
עכשיו זה מובן. עם זאת,

גם דרישה ל"השוואת תנאים" כמו זו שאת חושבת עליה היא בעייתית: שימי לב למשפט האחרון בהודעה שלך...

galit 03

New member
../images/Emo3.gif

לא בעייתי... שרשרת המזון... הילדים רעבים... מה לתת להם חסה? מצטערת אני לא יפת נפש עד כדי כך... וגם כשאני רעבה אני אעדיף סטייק על סלט...

רן333

New member
את לא צריכה להצטער; להיפך.

בכל מקרה, לא טענתי שההאכלה בחיות היא בעייתית. מה שבעייתי הוא שאת מוסיפה לזה קריאה ל"השוואת תנאים" לחיות השונות שאנחנו מגדלים. האם את רוצה, למשל, להשוות את תנאי הנחשים שלך לאלה של החולדות שבהן את מאכילה, כולל הטיפול הסופי בהן?

galit 03

New member
היי רן333

סליחה על התגובה המאוחרת...החולדות שאני מגדלת הן לא למאכל בכל מקרה... אבל אני קונה חולדות לילדים שלי שגודלו בתנאים טובים ובריאים כדי לעשות את תפקידן על הצד הטוב ביותר... והשוואת תנאים היא בנושא שהצגתי מול היחס של אנשים לכלבים וחתולים אל מול היחס הלא הוגן שקיבלו נחשים באותו פורום כלבים,לא מול היחס לנחשים/חולדות...כמו שאני אוכלת בסופו של דבר בשר וחייבת אותו בשביל התפקוד הבריא שלי... ככה גם הם צריכים... יש ייעוד לאותו בקר בשבילי וייעוד לאותן חולדות/עכברים בשבילם.

למעלה