תגובה לשתיכם.
דבר ראשון- אתה אומר שמגיעים יותר אנשים לבתי חולים מתקיפות כלבים מאשר נחשים. יכול להיות, אני לא יודע. אולי זה בגלל שכלבים יש ביננו כמעט בכל בית שני והנחשים מה לעשות רובם חיים בטבע במקומות מבודדים פחות או יותר ( בדרך כלל). בנוסף, נאג'ה אתה כתבת " מוטיב הסכנה כלל לא רלוונטי מאחר ובמקרה הזה הנחש לא סיכן אף אחד." לפי התיאור שלך אפשר לחשוב שמישהו הלך לו במדבר ראה נחש וכרת לו את הראש סתם ככה. ממש לא ככה! הנחש היה ליד הבית שלהם ומבחינתם הוא יכול גם להיכנס פנימה. אולי בשבילך זאת לא סכנה אבל אתה צריך לחשוב מה אנשים רגילים, כאלה שלא מתעסקים עם נחשים, כאלה שלא נתקלו בנחש בחיים חושבים . הם מחינתם הנחש הזה יכיש אותם והם מתים. מה לעשות, ככה זה, יש אנשים כאלה. דבר שני, "גייצ'וק"- בתור אחד מאותם "אנשי הכלבים", אני אומר לך שכלב תוקפני הוא אשמתו המוחלטת של מי שגידל אותו. וכן, יש לי רוטווילר והוא יותר חתול מהחתול שלי. חבל שדווקא בחרת ברוטווילר כי זאת דוגמא לכלב שנעשה לו עוול. וכל מאלף,מגדל,אדם שמבין עניין יגיד לך את זה (אני גידלתי 2- אף אחד לא עבר אילוף מקצועי) . וזה מה שמביא אותי לנושא הבא, בדיוק כמו שאתה העלת את הנושא של הרוטווילר רק כי שמעת איזה סיפור על הגזע הזה או קראת משהו בעיתון, בדיוק אותו הדבר קורה עם אנשים ונחשים. אנשים "רגילים",כאלה שלא מגדלים נחשים ולא למדו,קראו,חוו איזהשהו נסיון עם נחשים. הם ניזונים מחדשות שקראו, סיפורים ששמעו בדיוק כמוך עם הרוטווילרים. שלא כמו כלב. נחש הוא לא חיה שיש כמעט בכל בית בישראל ובטח ובטח לא פופולרית כמו כלב. יש אנשים שראו נחש רק בטלויזיה והם לא מבחינים בין ארסי- לא ארסי, מבחינתם נחש = משהו שיכול להרוג. בגלל זה אני חושב שלתת כלב בתור דוגמא זה לא מתאים בכלל. אני חושב שכבר הבנתם לאן אני חותר, ובגלל כל מה שאמרתי אני לא מאשים אפילו לא לרגע אדם שרואה נחש בחצר שלו, ששם משחקים הילדים שלו, והורג אותו. ברור שאני אסביר לו לפעם הבאה לא להרוג אבל עדיין לא תהיה בי טיפת כעס כלפיו. אתם בתגובות שלכם "נשמעים" כועסים משהו... ובנוסף למה שכתבת, אם כלב היה עומד מולך ומסכן אותך ואת הסובבים אותך, אתה צודק 100 אחוז ואתה מצידי יכול גם לשים אותו על האש אחרי שאתה הורג אותו. ואני מוכן להתערב איתך שאף "יפה נפש" לא היה אומר לך כלום.