בפטאיה 2 אוהדים נורו למוות

פספורט

New member
בפטאיה 2 אוהדים נורו למוות

שני אוהדי כדורגל נלהבים צפו במשחק בין איטליה לגאנה במסעדה בעיר פטאיה , כאשר איטליה הבקיעה שער השניים הריעו בהתלהבות , אדם שלישי שהרעש לא מצא חן בעיניו ביקש מהם לשבת בשקט , בגול השני שוב הריעו בהתלהבות . איך פותרים את הבעייה ? הבן אדם הוציא אקדח וירה בהם למוות . בן זונה מטורף , רוצח בגלל רעש ?

Benkok

New member
זה עוד יחסית סימפטי...

במונדיאל של 2002 איזה תאילנדי זרק את אישתו מהקומה התשיעית כי היא הפריעה לו לראות את החצי גמר...

פספורט

New member
ITV ערוץ הטלוויזיה התאילנדי

בכל התחנות המקומיות פרסמו את זה , אני לא כל כך הבנתי , החברה שלי תרגמה לי את מה שקרה . היום ראיתי שפרסמו את זה גם בעיתון מעריב בישראל .

galbkk

New member
לא היה קשור

בכלל לכדורגל....סתם אדיוט שנעלב... הסגיר את עצמו אתמול למשטרה...

KajaGugu

New member
קורה כל יום בתאילנד

מיקרה כזה הוא ממש עניין יומי בתאילנד (מקרי רצח אך ורק בגלל כבוד ו/או בהשפעת אלכוהול/סמים), רק בגלל שזה קשור למונדיאל החליטו לכתוב על זה בכל העולם. בנאדם דרך למישהו על הרגל בלי לבקש סליחה, כדור בראש. בנאדם התלונן בפני מישהו שהוא מסתכל על חברה שלו, שניהם נירצחו. מישהו אמר לי פעם שכאשר שומעים על כל מקרי הרצח האלה מבינים למה התאים כל כך מנומסים, הם פשוט מפחדים לחטוף כדור בראש מאיזה משוגע שקיבל את הרושם הלא נכון.

קרלטון

New member
אם כך, אולי זה מסביר

תופעות של ישראלים שמגיעים לתאילנד עם האשה, כורתים לה את הראש וזורקים אותה לנהר? הגזמת קצת.

פספורט

New member
ממש מוגזם

העם התאילנדי מאוד נחמד ואדיב , והנימוס זה חלק מהתרבות הנפלאה כאן ולא מתוך פחד , מטורפים יש בכל מקום בעולם , חברים מספרים לי שבישראל רצחו על מקום חנייה .

קרלטון

New member
קצת עובדות רבותי:

אחרי ששמענו שהתאילנדים חיים כולם באימה שמישהו ידפוק להם כדור בראש, בואו נסתכל קצת על נתונים אמיתיים. בתאילנד נרצחו בשנת 2001 - 4,027 איש מתוך אוכלוסייה של 64,865,523 איש. בישראל נרצחו בשנת 2001 - 384 איש מתוך אוכלוסייה של 6,199,008 איש. תוציא את המחשבון ותגלה ש: בתאילנד נרצח אדם אחד על כל 16,107 אנשים. בישראל נרצח אדם אחד על כל 16,143 אנשים. הבדל של 2 פרומיל. תמשיך ותשווה למדינות אחרות: ארה"ב: 18,233 מתוך 293,655,405 איש, שזה אחד ל- 16,105. קצת יותר מתאילנד. אנגליה: 3,742 מתוך 60,270,708 איש, שזה אחד ל- 16,106. קצת יותר מתאילנד. גרמניה: 5117 מתוך 82,424,609 איש, שזה אחד ל- 16,107 איש. ממש כמו בתאילנד. אז בבקשה לא להיסחף עם עם הסיפורים של העיתונאים והחברים.

פספורט

New member
עם עובדות אי אפשר להתווכח

שמעתי כבר בעבר שחיי אדם זולים בתאילנד והנתונים שמסרת רק מוכיחים שהכל מצוץ מהאצבע , תאילנד לא גרועה יותר מארצות אחרות. מעניין גם לדעת בנושא תאונות דרכים בהשוואה לארצות אחרות , אני בטוח שאתה רואה כמוני שנושא הבטיחות בדרכים כאן ממש על הפנים , משפחה שלמה על מוטורבייק , אנשים שנוסעים בארגז מאחורה כמו כבשים , מעניין האם תאילנד מובילה במספר ההרוגים ? האם יש סטטיסטיקה ? בכל אופן הנתונים שהבאת מאוד מענינים ומפריכים דעות קדומות.

KajaGugu

New member
מאיפה הבאת את הנתונים המצחיקים האלה

הייתי מציע לך לקרוא את מה שהם כותבים בראש העמוד: s: The following table attempts to extrapolate the above incidence rate for Homicide to the populations of various countries and regions. As discussed above, these incidence extrapolations for Homicide are only estimates and may have limited relevance to the actual incidence of Homicide in any region: מדובר בהערכות והנתונים שם פשוט מגוכחים, אני למשל בספק רב אם בישראל נירצחו בשנת 2001 "רק" 384 אזרחים. תאילנד מכפילה את ארצות הברית במספר מקרי הרצח על כל 1000 איש, כאן במקום 14 בעולם כולו: http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita מבוסס על סקר של האו"ם ולא על הערכות של איזה אתר צ'וקומוקו. אני מבין שמשום מה, עוררתי כאן אמוציות חזקות, אין לי עניין להיכנס כאן לויכוחים. אני חוזר וכותב, מקרי רצח מהסוג שמוזכר בראש הפתיל מתרחשים בתאילנד בכל יום!! מי שיש לו גישה לתיקשורת בשפה התאית, מי שקורא את הפורומים והאתרים על תאילנד באנגלית, nanaplaza.com, thaivisa.com יודע את זה.

IndianaJones

New member
בהחלט ! "ארץ החיוכים"

מסכים לחלוטין ! הנימוס התאילנדי יכול להיות נפלא , וגם העדינות , אבל הם יכולים להתהפך בשניה ! "ארץ החיוכים" - אל תתבלבלו! חיוך תאילנדי לא מלמד על דבר! זה חלק מהתרבות הבודהיסטית להראות רגשות "חיוביים" כלפי חוץ . הפ מחייכים כשהם כועסים,כשהם עצובים,כשייש הפסקת חשמל,וכשעשרה איש כרגע נהרגו על ההיי-ויי בתאונת דרכים ... אבל תהיו בתאילנד מספיק זמן , ואז תתחילו לשים לב שאלה חיוכים שונים . הבעייה מתחילה ברגע שתאילנדי מפסיק לחייך ...! בגלל שאין להם מנגנון מסודר של "הוצעת קיטור"/שיחרור לחץ ... הם בולעים ובולעים ובולעים הכל בבטן עד שיום אחד הם מתפוצצים ! וכשהם מתפוצצים זה יכול להיות על שטות נורא קטנה , -כי כוסם כבר רוויה מזמן ! יש בתאילנד המון המון המון אלימות קשה מאוד ! זו לא דיעה קדומה! הם פשוט יודעים להסתיר זאת מהפאלאנגים ! צריך לדבר תאית ולקרוא תאית ... חבר תאי הראה לי פעם מגזין שיוצא כל חודש - כולו צילומי צבע - של מקרי רצח שקרו בתאילנד בחודש האחרון כולל ראשים כרותים וכו' וכו' . תשכירו פעם סרט מלחמה תאילנדי שמראה את כל זרנוקי הדם שמשפריצים(קוונטין טאראנטינו X 100 ) . ואגב , ישראל היא גם כן ארץ אלימה יחסית, בגלל שאשנים בארץ חיים בסיר לחץ מטורף יחסית לכמעט כל מקום אחר בעולם ! מתח ביטחוני,לחץ כלכלי,מילואים וכל שאר החרה ... אבל בארץ אנשים מביעים רגשות,צועקים וגם מרביצים - כל המנגנונים הללו גורמים לשחרור לחצים .

פספורט

New member
הצלחתם לבלבל אותי

אני מתגורר בתאילנד 10 שנים מתוכן 6 שנים אחרונות ברציפות. מאוד מתעניין בתרבות ובמסורת התאית ובכל זאת עדיין לא מבין הכל אני מניח בגלל מחסום של שפה ואי מעורבות בחברה התאית. קראתי המון חומר בעברית (אנגלית בעייה עבורי) ואין התייחסות לפשיעה , שחיתות שלטונית וכו ' ולכן הדיון כאן מאוד מענין אותי. ההסבר הפסיכולוגי-חברתי שלך מאוד מרתק אבל לא מגובה בנתונים סטאטיסיים, סרטים ומגאזינים עדיין לא מבססים את הטיעון שלך ביחס לנתונים שהביא קרלטון , מצד שני KajaGugu מספק נתונים הפוכים שיכולים לתמוך בהנחה שלך ומכל מקום בסיס לדיון אם התיאוריה נכונה או מופרכת. האם יש אתרים בעברית העוסקים בנושאים האלו ? בכל אופן ההודעות שלכם מאוד מענינות אבל סותרות ועדיין לא מבין.

קרלטון

New member
אם נצא לרגע מהסטטיסטיקות

וכיוון שאני לא יכול לערוב לנתונים של אתר זה או אתר אחר, מה שמעניין הוא מה דפוס הפשע, כלומר - אתה בתור אדם מן השורה, מה הסיכוי שלך למצוא את עצמך כקורבן במקרה כזה. עם כל הפרסומים וכל התמונות הצבעוניות, אני חושב שאפילו בפורום הזה תהיה הסכמה שפשעים אלימים בתאילנד, שלא בתוך המסגרת הקרובה למבצע הפשע עם רקע של סכסוך מסוים, אינם נפוצים ואפילו נדירים יותר מבמערב. תשווה את בנגקוק ללונדון. אני מרגיש בטוח להסתובב כמעט בכל פינה בבנגקוק בלילה, אבל בלונדון אין סיכוי שהייתי נכנס לרובע שאני לא מכיר.

פספורט

New member
באופן אישי אני..

מרגיש כאן די בטוח מעולם לא הרגשתי מאויים או חסר אונים , אבל אני יכול לומר אותו דבר שכך הרגשתי גם בישראל וזה עדיין לא מספק את סקרנותי להבנת החברה התאית , לגבי מדינות אחרות אין לי מושג כיוון שלא גרתי בשום מדינה אחרת למעט ישראל ותאילנד . אני מניח שתסכים איתי (אולי) שאני כבן אדם מהשורה שמעוניין לדעת מה הסיכוי למצוא את עצמי כקורבן לא יכול לצאת ולו לרגע מהסטטיסטיקות כפי שאתה מציע . אם לסכם לגבי תחושות אני מסכים אתך לחלוטין אבל כדי להבין מה מצבה של תאילנד בהשוואה למדינות אחרות לא ניתן לגבש דיעה ולהבין את החברה ללא נתונים.

קרלטון

New member
לא ממש מסכים אתך

אבל גם לא רואה טעם להתווכח כיוון שתחושת הבטחון שלך תלויה בך ולא במספר שתקרא איפשהו (או כתבה שתקרא בעיתון)... אם זה באמת מעניין אותך, תצטרך למצוא נתונים קצת יותר מפורטים ומעמיקים מאשר מספר פר מדינה.

קרלטון

New member
טוב, אני שמח לראות ששברשימת האתרים

האמינים שלך נמצאים thaivisa.com (בהחלט מקור מידע מוסמך..
מעל 20,000 אקספאטס, כל אחד וסיפורי אלף לילה ולילה שלו, אני מכיר את הפורום הזה מעל שנתיים והרבה מה"נפשות הפועלות" שם באופן אישי.. נדיר מאוד למצוא שם threads שמסתיימים בקונצנזוס כלשהו, לא משנה על נושא, שלא לדבר על קללות, השמצות ושאר מיני flames שקיימים כמעט בכל thread) לגבי nanaplaza.com , ובכן... השם אומר הכול, אולי תתן גם את barladies.com בתור אסמכתא?
ולגבי תקשורת בתאית, אשמח לשמוע שאתה יודע לקרוא עיתון בתאילנדית, הניחוש שלי הוא שלא ממש... לגבי האתר שהבאתי, אם הוא מסתמך על נתונים שגויים אני דווקא שמח שתיקנת אותי. אין אמוציות חזקות, לפחות לא מצדי, לא ברור לי על מה ולמה אתה זועם כל כך, אולי הגיע הזמן לקפוץ חזרה לתאילנד ולהירגע קצת?
(רק תזהר כשאתה דורך למישהו על הרגל)

KajaGugu

New member
לגבי nanaplaza.com

השם לא אומר כלום. הבעלים הוא חבר ותיק שלי, בחור אינטיליגנט ומעניין (וגם מתכנת לא רע), הבנאדם חי בתאילנד שנים ודובר תאית רהוטה. הוא אינציקלופדיה מהלכת לכל מה שקורה בממלכה. האתר הזה קיים כבר שנים ובעבר היה אחד מקורות המידע היחידים ברשת ל expats בממלכה. הבאתי את האתרים האלה משום שמתפרסמים שם הרבה סיפורים ממקור ראשון ולינקים לסיפורים על expats שפורסמו במערב ולא הגיעו לתיקשורת המקומית. בקשר לדעה כללית שלי לגבי תאילנד, בשבילי היא הבית השני וכמו הבית הראשון שלי (ישראל) יש לי רגשות מעורבים כלפיה, מצד אחד אני מאוד אוהב ומצד שני יש דברים שאני מאוד לא אוהב בה.

למעלה