בפינתנו מה אבשל לשבת?

בפינתנו מה אבשל לשבת?

אינני יודעת בכלל
מה בבית?
שתי שקיות של קייל מסולסל מאד
שתי שקיות של חסה בצבע סגול חום
תפוחי אדמה בהירים
חתיכת דלעת ראויה להתכבד
עגבניות
מלפפונים
קישואים צהובים בודדים
גזר
בצל
מעט פטריות
טופו של קדיתא

מיובשת...חושבת על קציצות או אולי לזניה שתהיה בה גם שכבת ירקות צלויים
חוצמזה כלום
עוד נראה...

ואתם?
 
התחלתי בחיסול חמץ, אז חגיגות!

חוץ מהלחמים שילקתי אתמול במשלוחי מנות, עוד נגלה של חלות
סלט בורגול עם דלעת
פסטה עם זוקיני ועדשים בתבלון הודי
דאל עם סלק - לשאר השבוע, עם אורז
סלט פלפלים וגזר
סלט גזר וסלק עם פומלה
קראמבל אישי של רובארב ותותים (הרובארב יצא מהפריזר)
סיגרים ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים
הכנתי גם פסטו סלק פשוט הורס, שומרת לי לכריכים לעבודה בצירוף טחינה
הכנתי בצק לפיצה והקפאתי מרודד, לערב בנות בשבוע הבא
עכשיו אני נחה!

יש לי כמעט חצי קילו סולת שאני מתלבטת מה להכין ממנו. מקסימום קוסקוס או קובה, אבל בא לי משהו ״מיוחד״
 
אולי עוגת סולת

רווית סירופ סוכר ומי זוהר? עם זסט לימון לאיזון הטעם?
חוצמזה כשאני חושבת על זה אין לי הרבה בעור חמץ בגלל הנ"ג ובעצם רוב התפריט שלנו כשל"פ כל השנה...
 
פסטו סלק

אפשר להחליף באגוזים מכל סוג אחר:
טחנתי במעבד מזון:
שני סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים
חופן נדיב פיסטוקים, קלויים דקות אחדות במחבת
עלים בלבד מארבעה גבעולי בזיליקום
מיץ מחצי לימון וגם התוכן של הלימון
2-3 כפות שמן חמניות
כפית מלח

ממש טעים כממרח על לחם, או מעורבב עם טחינה. וגם כמלית לקובה.
 
תודה! איך שכחתי להגיד ״רק לא עוגה״....

בסוף הכנתי עוגיות פשוטות עם חוויאג׳, התגובות היו פושרות... מזל שיש מטבחון בעבודה ושם נשאב הכול.
נשאר עוד כמעט חצי קילו. נאכל הרבה קוסקוס בשבוע-שבועיים הבאים
 
תכיני ממנו קציצות

עם ירק טחון
סלט עם הרבה עגבניות וירוקים
וכמובן קוסקוס עם מרק
 
קרקרים עם אגוזים

ושמרי בירה

סלט עם בצל ירוק חמוציות וזרעים למינהם
 
כמעט נגמרה הסולת! הכנתי עוגיות וקרקרים

לעוגיות:
כוס וחצי סולת
כפית אבקת אפייה
חצי כוס קמח
שלושת-רבעי כוס סוכר (היה מספיק חצי)
כף גדושה חוואיג' לקפה
רבע כוס מים
חצי כוס שמן חמניות
לערבב בכף, ליצור כדורונים, לאפות כעשר דקות בחום בינוני.אפשר לקשט בשקד או פיסטוק. אפשר לשנות טעמים.
אחרי חמש דקות פתחתי את התנור ועשיתי "פסים" לשיטוח כל עוגיה במזלג.

לקרקרים:
כוס וחצי סולת
כוס וחצי קמח
שתי כפות שמן זית
שתי כפיות מלח
שתי כפות כ"א שומשום ופרג שלם
כחצי כוס מים (יש מצב שצריך להוסיף עוד קצת - צריך לקבל בצק רך ונעים ללישה)
מערבבים בכף. משהים עשר דקות. חוצים ומרדדים הכי דק שמצליחים. פורסים בגלגלת פיצה בצורות שמתחשק ואופים כעשרים דקות בחום גבוה. לתת להם להשחים!
אפשר להוסיף טעמים אחרים ועשבי תיבול (למחצית הבצק הוספתי רוזמרין קצוץ)



 
בינתיים

סיר רחב מלא ירקות צלויים בחתיכות גדולות- בצל, דלעת, קישוא צהוב, פלפל כתום, שומר, כרוב סגול. על מעט שמן עם מלח ופלפלת חריפה וקצת סילאן בסוף האידוי.
קציצות מדלעת, שבבי תפוחי אדמה, בצל, טופו קדיתא וקמח חומו מטוגנות וינתנו ברוטב מיצלימון, מעט מייפל, סויה וג'ינג'ר מגורר טרי.

קייל- שתי חבילות לסלט חי עם אוכמניות , לימון כבוש ופלחי אפרסמון ושתי חבילות קלויות בתנור עם מלח שמן זית מיץ לימון


סלט חסה סגולה עם חיזוק עלי תרד בר
סלט עגבניות בצל וכוסברה
טחינה
אורז בתנור עם עדשים כהים ואטריות אורז שבורוץ פנימה
עלי אורז במלית גפרורי גזר , גפרורי קולרבי, רצועות כרוב ירוק- שישרו ברוטב חריף מתקתק

חושבת על קינוח יש לי מלאנתה קלמנטינות אולי פודינג קלמנטינות בחיזוק תפוזי דם ועליו מונחים פרות אחרים...נראה
 

ladybug6

New member
טוב, קשה לקרוא לזה בישולים לשבת, אבל

הבנזוג פירגן לי כמה שעות שינה איכותיות בלילה אז קמתי עם אנרגיות ופינקתי אותו בארוחת בוקר בהפתעה - סוג של קרפ ממולא שוקולד מריר+לבן (טבעוני, כמובן) ואגוזים מסוכרים קראנצ'ים כאלה מעל
יצא סוף!

 
למעלה