בפי אויל-פלייט חוטר גאוה, ושפתיי חכמים תשמורם

• פותח הנושא DEL7
  • פורסם בתאריך

DEL7

New member
בפי אויל-פלייט חוטר גאוה, ושפתיי חכמים תשמורם

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/AddMsg.aspx?ForumId=231 (משלי יד ג): "בְּפִי אֱוִיל חֹטֶר גַּאֲוָה, וְשִׂפְתֵי חֲכָמִים תִּשְׁמוּרֵם" פי = איבר הדיבור, הנמשל לישות עצמאית . אויל = שטחי . חֹטֶר = ענף או מקל, כמו ב ישעיהו יא א: " "וְיָצָא חֹטֶר מִגֵּזַע יִשָׁי, וְנֵצֶר מִשָּׁרָשָׁיו יִפְרֶה" . בפי אויל חוטר גאוה = האדם השטחי אינו טורח להתעמק בדבריו של הזולת, הוא מחליט מייד שהזולת טועה ורק הוא צודק; כתוצאה מכך הוא מפתח גאוה, וכתוצאה מכך, כשהוא מדבר עם הזולת, הוא מדבר בתוקפנות (כאילו מכה את הזולת במקל; דעת מקרא ) ובגאוה, גם כשהדבר גורם לו נזק: " "ולא יוכל לשמור שפתיו מדברי הגאוה" " (רבי יונה גירונדי) . שפתיים = איברי הדיבור, הנמשלים לישויות עצמאית ; חכם = היודע להקשיב וללמוד, לדבר וללמד ; ושפתי חכמים תשמורם = האדם החכם רגיל להקשיב לזולת וללמוד ממנו, ולכן אינו מתגאה, שפתיו רגילות לדבר בנחת וענוה ומצילות אותו מהתוקפנות והגאוה: " "שפתותיהם שומרות אותם, אם יעלה דבר גאוה על ליבם, שלא יבטאו בשפתותיהם... כי הרגילו שפתותיהם במענה רך ובדברי ענוה..." " (רבי יונה גירונדי)

evilplate

New member
תפסיקי כבר להצית אש

הדיון מתקדם,ויש לי תרבות דיון ורצון להקשיב,העניין הוא שלא ממש תקשרו איתי בהתחלה,אין צורך לדוש בזה שוב ושוב,עכשיו זו כבר סתם חפירה. הלאה.

ואללה DEL7

פתגם יפה אבל אנחנו לא פורום לפתגמים והודעה ראשית מיותרת לגמרי במיוחד שהנחת הודעה דומה גם למטה. מטיל עליך צום של 24 שעות ונראה מה יגיד אפרים, אולי תקבלי הארכה ל48

אפרים משחרר אותה מעונשך... למה? כי היא רואה

תמונה רחבה יותר. וזה לחלוטין לא מיותר! זאת פסיקתי ואין לערער עליה. זהו!

DEL7

New member
רעידת אדמה בארה"ב

הפתגם ממשלי כ"כ מתאים בעיניי עבור מישהו שגילה חוסר הערכה לזמן והידע שהושקע בכתיבת התגובות עבורו, שחושב שכולם חייבים לו משהו, שמזלזל במנהל הפורום (במקרה הזה מגיע לו), שלא יכול לתפוש/ס את קצה הדברים שמסבירים לו, אבל לא מהסס להתבטא ביהירות ובהתנשאות משהו (ודי מצחיק שהוא חושב שאותו דיון תרבותיהתפתח בזכותו). וואלה דוד שטוען למקוריות 1 שמתי לב לשריטה שלך - אתה מתחנף למי שיורד עליך ומזלזל במי שמביע לך הערכה כתבתי למטה בפורום שאני מחבבת אותך (זה היה אמיתי ברגע הכתיבה. היה בך משהו מפייס ומלא אהבת אדם, שגרם לי להחזיר לך תגובה זהה) ולדעתי זה הביא אותך לכתוב להטיל בי משהו ...אז כל עוד לא מדובר במטיל זהב, לא בא לי שתטיל עליי כלום נ.ב. אפריים מושלם

evilplate

New member
יש מצב שאת מאוהבת בי? :)

לא מבין למה אם את חושבת את כל הדברים הללו עלי את נותנת לי כ"כ הרבה תשומת לב,אני יודע שאדם שהייתי חושב עליו את מה שתארת פשוט לא היה זוכה ליחס,אבל אצלך את לא מפסיקה לחפור שוב ושוב אפילו כשהדיון כבר נגמר,נגעתי לך באיזו נקודה רגישה? ומנהל הפורום לא מתחנף אלי,אני מהמר שהיתה לו מספיק גדלות נפש לקרוא מחדש את כל הנושא ולראות שגם לחלק מאנשי הפורום יש חלק בכך שהוא הגיע לאן שהגיע,בניגוד אלייך שאת רואה תמונה חד ממדית מגוחכת במיוחד. אני אשמח שתראי לי גם את כל הידע וההשקעה שניתנו לי בתגובות לפני שהדיון עלה על המסלול הנכון,תעברי על הדיון ותביאי לי לינקים לתשובות רבות ההשקעה והידע האלו שזלזלתי בהן,ואני מקווה שלא תחשיבי את התשובה שלך ביניהם,כן...? כי היא ממש לא היתה קשורה לנושא ששאלתי :) (וגם לא זלזלתי בה,רק הסברתי לך שזה לא מה ששאלתי,את לא צריכה להעלב כ"כ) אה ולכי שתי קצת מים,את נראית לי עצבנית משהו... :p

דלוש - שלם אולי מושלם ממש לא...../images/Emo13.gif

לפי הלקסיקון שלי: שלם = חי בשלום עם עצמי על כל הטוב והפחות טוב שבי. יאללה נוסע לקבל פניה של נכדתי הגדולה לאחר חופשה של חודש באפריקה. יום טוב

DEL7

New member
שבוע טוב

לאנשי הפורום שבוע טוב אוילפלייט אהוב. שבוע טוב דוד חביב (
) - מקוה שההוריקן בניו יורק יעבור בשלום (מסיבו אישיות) ומקוה שלא תקרא להוריקן בפורום על שמי לכבוד אפרים שנכדתו חזרה מאפריקה, הנה שיר נחמד:

אפרים מושלם אין ויכוח

לצורך התנהלותו בתקופת חיים זו שבחר לחוות כעת הוא מושלם בעליל! אם מצאת אצלי רק שריטה אחת, האם זה סימן שהתקדמתי או שהבחנתך לוקה בחסר?...האם לדעתך אפשר לקשור את זה לפתגם "הפוסל במומו פוסל" קבלי מסר עליך להתאמן עוד בחשיבה חיובית ובהחלט על המשפט המוחץ שבחתימתו של המושלם

הבורר

פסיקותיו של אפרים הינן סוף פסוק בהחלט, ואין לערער או להרהר אחריהן. ואני מכיר עוד כמה שפסיקותיהם סוגרות עיניין. ואשר למושלמותו גם זה לא מוטל בספק, שכן הוא פוסל הכל ללא יוצא מהכלל. יעקב

DEL7

New member
ערוצים - זו המילה

תארו לעצמכם שיר בשתי שפות. כל אחד שר רק בשפה שהוא מבין. יש מאזינים שישימו לב רק לשפה האחת מבינהן, לשפה שמוכרת להם. השיר נשמע ומנוגן באותו הרגע, אבל כל אחד מבין ורואה משהו אחר. ויש מי שמבין את השיר כולו, בשתי השפות. (כל אחד משוכנע שזה הוא)

למעלה