בפעם השניה:ביום שני 30.3 ב-8:30 מול כלא השרון

בפעם השניה:ביום שני 30.3 ב-8:30 מול כלא השרון

קיבלתי מ- <magen [email protected]> הזמנה ליום שני ללחוץ על החמאס דרך האסירים שלהם כדי להשוות תנאים עבור גלעד שליט שלנו ! אנא – לקרוא, להעביר הלאה, ולהגיע ! אני מזמין אתכם לבוא ביום שני ה-30/3/09 בשעה 8.30 בבוקר להתייצב שוב מול בית כלא 'השרון' על כביש 4 בין כפר סבא לצומת 'בני דרור' כדי להבהיר לחמאס שהשתנו כללי המשחק ! להפתעתי ולשמחתי, גם רבים מחברי הערבים שבאמת רוצים שלום וחיים של דו קיום תומכים בדעה זו וגם חושבים שיש לחזק את הצד המתון משני הצדדים, שיוביל לדרך של שפיות ודו קיום ! הם אמרו לי לא פעם אחת שגם אצלם יש כאלה שמבינים רק את שפת הכוח... האמינו לי -אני מתעב את זה, "אבל מי שמנסה להיות הומאני כלפי מרצחים מאפשר להם להמשיך לחסל את ההומאניים" כעת חזרתי ממשטרת כפר סבא והגשתי בקשה מסודרת לרישיון לבצע את הפעולה מול כותלי הכלא. במפגש האחרון משפחות המחבלים מול כלא 'השרון', ביום שני שעבר, הסברתי להן: בכנות, אני ממש לא נגדן, ולא חלמתי להתעסק בכך. אבל לאחר כול הניסיונות ,העצרות והתמימות שנעלמה עם רון ארד, נותרה הברירה היחידה לקדם את עניינו של גלעד שליט ע"י שנבוא ונלחץ על משפחות המרצחים כדי שהם יעבירו את המסר גם בתוך הכלא, וגם בעזה, ולגרום למסר לחלחל: אם לא נקבל אות חיים מגלעד, ואם לא נזכה לדעת מה שלום גלעד, יופסקו ה'חגיגות' לאסירי החמאס, יופסקו הביקורים , ילקחו מכשירי-הטלוויזיה, העיתונים, תמנע האפשרות ללמוד באוניברסיטה הפתוחה... האמינו לי: אתם תהיו בשוק מה'מיילים' שקיבלתי מסוהרי שרות בתי הסוהר, שסיפרו לי על החגיגות ותנאי בית המלון להם זוכים המרצחים, כמו גם ביקורים והתחנפויות של חברי כנסת שלנו, הגורמים להם לקוות שהעם שלנו חלש מפורד ומפוצל. לא איש נקמות אני ולא התלהמות מובילה את מעשי, אבל אני חושב שיש להרע את תנאיהם, כדי שההנהגה של המרצחים שרובה יושבת בכלא תיתן הוראה להנהגה שנמצאת בעזה לאפשר לבקר את גלעד, בתחילה ע"י נציג הצלב האדום. בעשותם זאת יוסר הלחץ עליהם. רק אז נחזיר להם את הביקורים ואפשרויות נוספות שנשלול מהם. כך עד שיאפשרו גם גלעד ליהנות גם מתנאים שכאלה. ביום שני האחרון תיארתי את המפגש עם המשפחות של המחבלים ב'בלוג' - http://cafe.themarker.com/view.php?t=949419 עיכבנו את בני-משפחות האסירים הפלשתינים במשך כשעה, ונתנו להם להבין שאביבה שליט לא ראתה את בנה גלעד יותר מאלף ימים. שירגישו כמה קשה להם שעה אחת בלבד של עיכוב הביקור ! הייתה לי הרגשה שלמרות שהם היו בסיטואציה לא פשוטה, אפילו הם הבינו את המסר והעריכו את הדרך התקיפה הנחושה אבל המכובדת בה נהגנו בהם. לכן כעסתי על הקיצוניים בינינו שצעקו "רוצחים ! מחבלים !" כי חברי ואני באנו כאן למען גלעד ולא כדי לפגוע, אלא כדי לגעת בטרגדיה המדממת שבין שני העמים. אני מקווה וחולם שלבסוף נלמד ונמצא את הדרך לדבר אלה עם אלה. חשוב שתגיעו ביום שני ה-30 במרץ ב-08:30, שאז מתוכנן להתקיים עוד ביקור משפחות אצל האבסירים הפלשתינים בכלא 'השרון'. חשוב שתגיעו, כדי לחדד את המסר. נחלק אז 'מנשרים' בעברית ובערבית בהם נודיע: אם הם לא יפנימו את עיקרון השוויוניות שמגיעה גם לגלעד, אנחנו נחריף את הפעולות ובפעם הבאה לא רק שנעכב אותם ,אלא גם נמנע מהם את הביקור באופן טוטאלי - גם בכלא 'נפחא' ליד מצפה רמון גם בבית כלא 'קציעות', וגם בכלא 'השרון', ובכלא 'שיקמה' באשקלון ובשאר בתי-הכלא. במקביל נפעל לקידם הצעת חוק שתמנע מהם תנאי-כליאה כאילו הם בבית מלון. פרטים ותגובות בבלוג שלי: http://cafe.themarker.com/view.php?t=954934 מחכה לכם - מגן דהרי ('האופנוען בדרכים') -054-3055033

למעלה