"בצל יערות גרמניה" מאת טובה קרני

"בצל יערות גרמניה" מאת טובה קרני

ספר מזעזע. נכתב שלא לפרסום. ורק בנה פרסם אותו. קורות אשה שהגיע לאושוויץ, אך משם נשלחה הלאה והתגלגלה ממחנה למחנה ומעבודת עבדים אחת לשניה. השכל אינו תופס כיצד אדם היה מסוגל לעבור את כל אלה. וספר זה הוא יוצא דופן: כתוב בעדינות וברגש של אשה, היודעת לתאר עננים, שמש, עצים ונוף, - בצד כל הסבל. אין צורך במצבות, אין צורך בקורסים, - כמה ספרים כאלה אומרים הכל, אם בכלל אפשר לאמר הכל.

תודה גרשון, כשאני קוראת ספרים שמתארים את

אושוויץ, שמתי לב שאני לא מסוגלת לקרוא בבת-אחת, אלא עם הפסקות, כי התיאורים הם קשים ונוראים.

כמוך - כמוני, קשה לקרוא אותם

ולעתים אני שואל עצמי מדוע אני נמשך לספרים אלו. וזו עובדה, - אני ממש נמשך אליהם. על אף העובדה שלעתים נראה לי שהם חוזרים על עצמם.

לגרשון וענת שלום רב לכם

לא רק אתם גם אני יש לי אותו התסביך רק לפני כמה שנים כשהתחלתי לעסוק בכתיבה עלי בעליתי סרטים ,ספרים כידי להכנס לספוג האוירה שלא חוויתי על בשרי כי הייתי צעיר מידי זכרונתיי הם מוגבלים . מה שאני יודע זה "סיפרו לי " כעת שמתם לב שאני נכנס לגאנום בראש צלול כידי לכתוב זה כבר עבורי "דיבוק" כיום אינני מסוגל ליראות אפילו סרט מלחמה אפילו של אוליווד HOLYWOOD איך אני עומד מול המפלצות הלה זה שאלה טובה שעדיין אין לי תשובה בכבוד רב סבא אריה

שלווה789

New member
קשה לקרוא וקשה לגדול ולחיות בתוך הסיפורים של

קשה לקרוא... וקשה.... לגדול ולחיות בתוך הסיפורים של אושוויץ... לאמי שתחיה יש ... מספר על היד "מזכרת" מאושוויץ אמא עברה לגור לידי... ואני שומעת את סיפורי אושוויץ....בירקנאו ראוונסבריק יום יום ,שעה שעה,בקומי בבוקר בלכתי לישון... בכל הזדמנות..השכם והערב... קשה ...שבא לפעמים... ל צ ע ו ק... אבל תודה לאל שנשארה ....אמנם לבדה בעולם אך נשארה בכדי לספר..ולספר... ולהעביר הלאה שהשם ישמור עליה...ועל כולנו

למעלה