בצער רב אני מביא את העניין לפורום

חגי

New member
בצער רב אני מביא את העניין לפורום

פניתי למנהל הליגה גיא - והוא "מפחד...חושש....לא בא לו לדבר עם.... וכו'" פניתי ליו"ר האגודה ולהלן תגובתו:חגי שלום. לצערי לא אוכל לקחת חלק בעניין מכמה סיבות. ראשית. העובדות ניתנות להפרכה בקלות רבה, וללא עובדות מוצקות אין טעם להיכנס למלחמה שהסוף שלה ברור מראש. שנית. בשיחה עם גיא וכפי שגם אתה ציינת הוא אינו מעוניין להתערב בנושא זה, וברור שזהו נושא שנוגע יותר למנהל הליגה מאשר ליו"ר. לדעתי אם יש חשדות הדרך לבדוק את אמינותו של אמיר היא בליגה הבאה. יש לדרוש מאמיר לעמוד בנהלים ולהגיש את הטרקים תוך 24 שעות. דבר אשר יכול למנוע את ה"מקרה" הבא. יובל ולמה בצער רב...כיוון שבארגון מתוקן כשחבר פונה לבעלי תפקידים ודורש התייחסות לגיטימית ועניינית לתמיהה חמורה מאד - הוא מקבל התחמקויות , חרטוטים ושאר ירקות. אז נשאר לי לפחות לפרסם על הקיר את הבעייה שבעטייה פניתי לנ"ל ואני מקווה שאיתי לנואל יגיב לעניין ברצינות הדרושה ולא כמו שאני חושש שהוא יגיב

חגי

New member
להלן העניין

מדובר על הליגה ב 1.9 תבור שרונה בית השיטה בית שאן כשבדקתי את הכניסה לסקטור בשרונה הופתעתי לגלות שהכניסה נעשתה על חודו של מטר אחד- 399 מטר מהפיילון. החלטתי להתבונן בטרק באופן יותר מעמיק וגילתי שלכאורה חסרים המון נקודות. הטרק היה אמור להיות באינטרוול של 10 שניות , אולם במקומות אסטרטגיים פתאום חסרות נקודות. כך בכניסה לספיד סקטור מעל בי"ס כדורי - הפער בין נק 125 ל- 126 : 30שניות לקראת הפיילון בשרונה - פער של 1:30 דקות בין נק 146 ל 147 ומיד אחרי זה פער של 1:50 בין נק 151 ל 152. בין נקודה 161 לנקודה 162 שהיא הנקודה היחידה שנכנסת לסקטור של שרונה (כאמור במטר אחד) חולפות 60 שניות שלמות. הקו המחבר את 2 הנקודות ישר אבל לפי המהירות הקרקעית בקטע זה , די ברור שהגולש ביצע סיבובים רב הקטע (מהירות קרקעית 33 קמש וברוח גב של כ 15 קמש) בהמשך בין נק 187 ל 188 1:50 דקות פער בין 197 ל 198 2:00 פער גם לקראת נחיתה יש חורים גדולים של 2 דקות. פניתי בעניין לגיא ברגע שפורסם הטרק באתר של ולנסי. גיא אינו מעוניין לפנות לעמיר בנושא משיקוליו האישיים שאינם ממש ברורים לי. לפיכך אני פונה אליך כיו"ר בבקשה לבדוק את העניין. לסיכום - הטרק נראה כאילו נמחקו ממנו נקודות. על פי ולנסי לטרק חסרה חתימה המעידה על מקוריות. בטרקים האחרים שהגיש עמיר לא מצאתי חורים של דגימה ולכן לא נראה לי שהמכשיר "אשם" בחורים הנ"ל. הטרקים האחרים שהוגשו באותו יום היו תקינים וללאת ופעות דומות. הטרק נמצא באתר של ולנסי ומומלץ להביט בו בעזרת COMPGPS כדי להבין את התמיהה שלי בעניין. לא ברור לי לחלוטין מה ניתן להשיג ממחיקת נקודות - אולי הדבר משפיע על ניקוד הובלה, אבל מי שמוחק נקודות יתכן שגם מוסיף נקודות במקומות הנכונים. לעמיר מכשיר GPS נוסף שכולל גם נתון גובה והוא אינו מפרסם אותו כנראה כדי למנע אפשרות לתחקר את טיסתו. אני מניח בסבירות גבוהה מאד שהוא שומר את הטרקים ויש לדרוש ממנו את הטרק מהמכשיר השני.

ג ל נ ט י

New member
ונשאלת השאלה

האם עמיר היגיש את הטרק תוך 24 שעות בליגה האחרונה - התשובה גם היום, כמו כל יום ובכל שבוע - לא. מדובר פה בבעיה כרונית של מתחרה שלא רוצה להגיש טרק, לא רוצה שיבדקו לו את הטרק ומבחינתו גם הוא משגר דפי תוצאות וניקוד עוד לפני שמסר את הטרק לעיון מנהל הליגה. הטרקים של עמיר היו וישארו בבחינת חשודים לאור העובדה שהוא "עובד" שבוע להפיק אותם (במקרה הטוב), ולאור התהיות של חגי לגבי אלמנטים טכניים שפירט. זה יהיה קצת מכור מראש לשאול אותי מה היתי עושה בענין - אבל ברור שמנהל הליגה (שמנסה ללכת על חבל דק ולשחק את התפקיד של המתחרה ההוגן) מפחד ליקנוס אותו או לפסול לו טרקים. מדובר בבעיה חמורה שחייבת להיות מטופלת על ידי ועד האגודה ו או מנהל הליגה - התעלמות היא בבחינת חוסר איכפתיות, ואם כך הדבר אז חבל.

אהלן חגי

אני קצר בזמן ולכן אענה כרגע בקצרה ובהמשך אענה כראוי. צפיתי בכל הטרקים 3D של עמיר מכל הליגות. כולם זהים לטרק של ה- Garmin12 map שלו ! מבטיח לתת התיחסות אישית לליגה המדוברת כולל הצגת הטרקים אחד על גבי השני. כמי שמלווה את הליגה שלכם מהצד ובוחן את הטרקים בעזרת התוכנה כדאי שיהיה ברור לכל הצדיקים - בכל ליגה ישנם אנשים שלא מגישים טרקים תוך 24 שעות (ולא קוראים לכולם עמיר). אל תיהיו יותר צדיקים מהאפיפיור כי כפי שכתבת: "הטרק של עמיר הורד מהאתר של ולנסי". מה שאומר שהטרק עבר מספר ידיים אשר כבר הוכיחו יכולת המצאת טרק ושינוי נקודות (עמיר אגב לא עשה זאת מעולם). ולנסי אל תתאמץ לענות זאת סתם היתה עקיצה לחגי על חשבונך.

ג ל נ ט י

New member
זה לא הענין

איתי, אני לא מקנא בך שאתה זוכה "לראות לעמיר" (את הטרקים התלת מימדיים). בעבר חשבתי שיש לבחור תפקיד חשוב בדוגמה אישית,ושכל חבר אגודה יוכל ללמוד ממנו משהו על טיסה. זאת הסיבה שתמיד דרשתי שיגיש את הטרקים הטובים ביותר שלו וכך בעצם נוצר הסכסוך ביננו. ככל שאני חושב על כך, אנשים מתפתחים ולמדים גם בלעדיו ויש רבים שמוכנים לחלוק את הידע שלהם בצורת הגשת טרקים מפורטים ופתוחים. מצידי שהבחור ירשם בתולדות האגודה כסוליסט שלא חולק ולא מלמד, סגור ומסוגר עם עצמו ולטובת עצמו וכנגד האינטרס של הכלל. אם זה עושה לו טוב, שיהנה. כשאתה אומר ש"ראית לעמיר" שהטרק הפשוט (והחשוד) נאמן לטרק התלת מימדי והחתום של הקומפאו שלו (שככל הנראה מכיל דגימה טובה יותר), היסגרת נתון שלא ניתן להתעלם ממנו - הבחור שומר את הטרקים האחרים ולא יכול לטעון שהלכו לאיבוד. לכן אם יש ספק אז אין ספק - לכו לבנק ישראל, תיכנסו לכספת, תבדקו את הטרק על ידי מי שמקובל על המתלוננים, ומצידי שהטרק יחזור למרתפים החשוכים של ההיסטוריה.

חגי

New member
קצת מוזר שאתה טוען שהטרקים זהים

ובמיוחד שכל הטרקים מכל הליגות....הרי רק מי שחושד שהטרק טופל ישווה בין הטרקים זה על גבי זה...לא? זה בעניין העקיצות. בכל אופן לא נתת הסבר ל"חורים" בטרק וכל שיש לעשות זה להציג את הטרק השני באופן פומבי. לא צריך להציג את הטרקים זה על גבי זה - רק לפרסם את הטרק השני ולהבין מה קרה באותם חורים.

חגי התבלבלת.

בדקתי את הנושא היום במיוחד בשבילך - לא עשיתי את זה עד עכשיו (לא עניין אותי מסלול לא תלת מימדי). אני מצרף שני מסלולים מהליגה האחרונה משני מכשירים. אנא מצא את ההבדלים ונדון בהם לאחר מכן.

מסלולי הליגה של עמיר משני המכשירים

מונחים אחד על השני. מכשיר הגרמין פשוט קולט גרוע ומגמגם וכך גם נראה הטרק. מכשיר הקומפאו מקליט רציף ומודיע לעמיר ב-399 מטר שהוא יכול לפנות לנקודה הבאה. כנראה שמכשיר הגרמין החליט לשתף פעולה ברגע הנכון.

חגי

New member
הקבצים יצאו ריקים

שמרתי אותם כקובץ IGC ולא נפתח כלום

חגי

New member
אגב - הטרקים ממש לא זהים כפי שרואים

בתמונה שצרפת . אז השאלה בעינה עומדת - מדוע יש פערים כאלו ? ועוד שאלה חשובה - לפי איזה טרק חושב הניקוד? לפי הטרק הדו מימדי או התלת מימדי? האם יש אפשרות לנסות פעם עם זה ופעם עם זה ולקחת את הטרק שנותן יותר נקודות? האם מישהוא מבקר את התהליך של הכנסת הטרקים והוצאת תוצאות? הרי ברור פה שטרק אחד טוב יותר מהשני ...אז מי מחליט באיזה טרק משתמשים?

חגי - תסביר לי איך לשלוח לך את הטרקים.

כל נושא שינטי השם וכו' אחרי שתראה את מה שאני רוצה להראות לכם נוכל להמשיך בדיון. עמיר קיבל ניקוד לפי הטרק של הגרמין. אין הבדל בניקוד בין שני המסלולים משום שבנקודות הקריטיות השעון בשניהם הקליט אותה שעה. הטרקים אותם אני מנסה לצרף הם לא של עמיר הם של גולש אחר אשר באותה טיסה טס עם שני מכשירי גרמין 12 ו-76 אשר הקליטו מסלולים שונים בנקודות הקריטיות.

חגי

New member
שלחתי לך במסר

מדוע נלקח הטרק של הגרמין? האם תמיד הטרק של הגרמין נחשב לליגה? (שוב אני תמה מי מחליט איזה טרק להשתמש) דווקא הטרק השני נותן פרוט הרבה יותר נכון ובנוסף - אפשר לראות שהוא עשה קילומטראז יותר גדול איתו ולכאורה היה אמור לקבל ניקוד מעט גבוה יותר דווקא עליו !!!

alexz2

New member
מת מצחוק

אליפות האולם – 3.5 משתתפים לא יכולים לחלק את הניקוד אולי פשוט תעשו את ההצבעה ותחלקו את הפרסים?

חגי

New member
את הפרסים מגרילים לא מחלקים. קרא את התקנון

את הניקוד קובעת נוסחה אבל יש חשיבות לאיזה טרק מכניסים אליה. צחוק טוב לבריאות אז תמשיך לצחוק ...רק תשמור על פרופורציות.

שלחתי לך באימייל. כן תמיד הגרמין.

וזאת על מנת שהעסק ינוהל ביושר ולא יהיה מקום לטענות. גם אם עמיר מפסיד מזה ניקוד.

חגי

New member
שלחת לי את הטיסה של הליגה האחרונה ולא

את הליגה שהתייחסתי אליה. בכל אופן הטרק הדפוק הוא הטרק 3D שיש לו קפיצות מדידיה גדולות מאד. ראיתי זאת כבר בטרק שפורסם לגבי הטיסה שלו עם אילן בדרום. בכל אופן - בינתיים לא התקדמנו הרבה.

תסתכל טוב בטרקים ששלחתי.

הטרקים הם של גיא. לפי הטרק של הגרמין 12 - הוא לא לקח את נקודת הפניה בגבעת המורה. לפי הטרק של הגרמין 76 - הוא כן לקח את הנקודת פניה בגבעת המורה. איני בבית אך אני זוכר שבנקודת הזמן הקרובה ביותר לנקודת הפניה (הוקלט בהפרש של שניה בין שני המכשירים) המרחק בין הנקודה של הגרמין 12 לנקודה של הגרמין 76 הוא 700 מטר ומדובר באותה נקודה. האם בכלל בדקת טרק של מישהו חוץ מעמיר? האם שאלת את עצמך האם לפסול את גיא? האם גיא מחבל בטרקים? בוודאי שלא שאלת ולא בדקת - אני בדקתי. לא גיא ולא עמיר מחבלים בטרקים! מכשירי הגרמין 12 לא מקליטים כשיש להם בעיות קליטה - נכון לכל המשתמשים ללא הבדל דת, גזע ומין. אני מקווה שהתקדמנו הפעם (למרות שבתמונה ששמתי קודם רואים את המסלול הזהה בנקודת הפניה). אם אתה חושב שלא התקדמנו תעשה שיעורי בית ותחזור עם מידע רציני ולא עם בעיות טכניות של הגרמין. שבת שלום איתי

חגי

New member
לרגע חשבתי שלא התקדמנו ...אבל בסוף הבנתי שכן!

התקדמנו לנקודה שהבנתי שאת האמת לא נקבל פה ואפשר לסיים עוד סאגה מיותרת מבית היוצר שלי. אבל בלי תגובה לא אפרוש כמובן : הטרקים של גיא לא מעניינים אותי . אם יש לך בעייה איתם תפנה לגיא או תפרסם שמשהוא לא תקין בהם. אבל בינינו - גיא לא היה ולא יהיה בחיים מספיק תחמן/מתוחכם כדי לרמות ולשנות את הטרק שלו. אתה מבין - גם אם היה לו את הכישורים והידע הטכני לעשות את זה - הוא ספורטאי שרוצה לנצח כי מגיע לו , ורק בגלל זה ולא בגלל שום סיבה אחרת בעולם. אבל - מה זה בכלל קשור לטרק שהתייחסתי אליו...???!!!! הדבר היחידי שאפשר להבין מההשוואה שעשית, זה שמהטרק השני של עמיר ,זה שחסר לנו כל כך, הוא לא נכנס לתוך הסקטור!!!. משום מה אני לא מופתע. כל מי שמאמין שאפשר להציג רק נקודה אחת בתוך הסקטור ובמרחק 399 מטר מהפיילון בטיסה במהירות 15 מטר בשנייה ובניצב למשיק של הרדיוס - שיהיה בריא. אני מחכה (אלק...) , כפי שהבטחת (תגובה ראשונה) , שתפרסם את הטרק השני (זה כל מה שדרוש ...כל כך פשוט אבל משום מה בלתי מושג) שבעזרתו יהיה אפשר לראות מה קרה באותה ליגה אליה התייחסתי. אבל במקום זה אתה מפזר פה אינפורמציה לא רלוונטית ומסיט את העניין לשום מקום. לגבי גרמין 12 - הבעייה שאתה מתאר של אי הקלטה - איך זה שהיא קרתה רק לאדם אחד ורק בטיסה אחת ודווקא במקומות המעניינים...נו באמת, לא ראיתי אף טרק של גרמין 12 עם "בעיות קליטה" כאלה וגם אתה לא הצלחת עם כל המאמצים להסיט את הדיון להביא טרקשל גרמין 12(לי יש גרמין 12 ומעולם לא היו לי בעיות קליטה ) שיראה תופעה דומה. לרגע בתחילת הדיון חשבתי שבאמת יהיה פיתרון חיובי לסוגייה אבל נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא מנהל ליגה וי"ור שמעדיפים לטמון את ראשם בחול וחברי ליגה שמעניין את הקטן שלהם כל הסיפור. שבת שלום .

צרפתי לך טרק של גיא עם בעיית קליטה + תמונה

עם הטרק של עמיר שמראה שעמיר עבר בשני הטרקים בתוך הסקטור ! אם אינך מבין כיצד מכשיר עובד זאת בעיה שלך לא של גיא ושל עמיר. פתח את הטרקים של כל החברה עם גרמין 12 ותראה בעיות דומות. תסתכל שוב בתמונה שפרסמתי ותראה לבד את הטרק של הקומפאו. יפב שאתה אומר בגלוי שלא מעניין אותך שאחרים פוסלים מעניין אותך רק עמיר. אם רק עמיר מעניין אותך אז באמת אפשר לסגור את הסאגה מבית היוצר שלך. אגב, עמיר בקושי יודע להוריד טרק למחשב שלא לדבר על לחבל בו. שבת שלום

למעלה